Здравей Гост

АСЦЕНДЕНТ

• 234 Отговора
  • 33947 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:АСЦЕНДЕНТ
« Отговор #40 -: Март 27, 2010, 07:56:16 pm »
Нептун ми е в 12 в скорпион впрочем.
Скорпи, Плутон на МЦ съвпад северен.
Най-силни са слабите сили.
или по Ничше -
Силите, които управляват света, пристагат с тихата стъпка на гълъб.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Март 27, 2010, 07:59:13 pm »
Наивност , сляпа вяра , измамно положение. не разсъждават трезво. изключително приятни , добронамерени , мили и всеотдайни са , тези ,които имат леки аспекти с бързите планети. Възможно е да полагат грижи за пострадал близък човек. хора на изкуството ,загадките , тайните и необяснимите феномени.
но тези с аспект меркурий ,малееее....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Март 27, 2010, 08:04:39 pm »
Скарлет, тъй като Марая се изказа вече по въпроса, може ли тогава притежателите на Нептун в 1 дом да започнат ;)?

ех ,чакам тоя момент ,да видя дали съм познала :blink: ;)

Не всичко е точно така, но все пак има огромно значение знака на асцендента, Нептун дали е в същия знака или в следващия,аспектите му и т.н. Най-вярното за тях е силната сензитивност и интуиция. При някои от има и пророчески сънища, творчески дарби и т.н.

кое не е точно така :o?! нали същото съм написала...... :o :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #43 -: Март 27, 2010, 08:08:19 pm »
Асцендентът не се разглежда отделно от планетите в него!

Това е така! Аз съм с асцендент Везни, но Плутон е в съвпад с асцендента. Обаче и Слънцето ми е на върха в 8-ми. Имам и стелиум от три планети в Скорпион в 1-ви, част от които са първия и втория управител на Скорпион.

Освен това Плутон на асценеднта ми е в опозициа с Меркурий на десцендента.

Ето как ми влияе: От години темите по Плутон ме обсебват. Обсебват мислите и съответно дейностите ми. Едни теми по Плутон се заменят с други. Когато не мисля по темите по Плутон просто почти няма за какво да мисля. От какво съм се интересувала - от езотерика, медицина, лечение с билки, психология, криминалистика, митологии.

Не помня коя потребителка беше споменала, че имала познат, който имал Плутон в 1-ви дом. Той обичал да прави статистика на престъпниците, като им събирал автобиографиите. Също преценявал къде трябва да застанат играите на футболен мач, за да спечелят - измислял схеми. Единственото нещо, което ми попречи, когато бях студентка да не направя статистика и обобщение според автобиографиите на престъпниците е, че тогава нямах Интернет, пък и през ум не ми е минавало да искам да имам Интернет. Обаче, ако имах, със сигурност щях да издиря автобиографиите им и да направя обобщение и психологически профил на престъпниците като преценя как детството и юношеството са им повлияли. По едно време всеки ден гледах купища криминални документални и не само филми по руските телевизии.

Но заниманията с престъпници не ми се отразяват добре на психиката. Тези с медицина също.

Най-накаря открих дейност по Плутон, която ми харесва и ми се отразява добре и от която мога да спечеля много пари - разследване на митологиите, археологическита открития, връзка с езотериката.

Като Плутонианка разбирам действията на Кайли, защото имаме общи неща.

И още нещо - много ми се иска да накажа някои престъпници. Много ми се иска да отворя очите на хората и да премахна измамите. Много ми се иска да разкрия истината и лошите да бъдат наказани. И това не е утопия, а нещо което може да стане реалност.

*

abroad

« Отговор #44 -: Март 27, 2010, 08:08:47 pm »

познавам и мъже и жени с нептун в първи дом ,някой от тях почти в точен съвпад с асцендента.
като общи наблюдения мога да кажа ,че са характерни по- завоалираните изяви на личността. обичат да слушат и попиват много внимателно. искренни са според собствените си представи за искренност. мисля ,че винаги имат едно на ум. присъщи са им качества като миститизъм , духовни търсения /не визирам Лили/ ,която познавам и като личност и като натална карта.
визирам други хора ,които познавам. мисля ,че се страхуват да разкрият себе си и потенциала си от страх да не бъдат отхвърлени....всички до един имат ясновидски сънища и уникална интуиция ,която не винаги използват за себе си!

....
 :clap:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #45 -: Март 27, 2010, 08:09:04 pm »
Ми,нали затова ти дадох задачката, за да видиш,че не всеки с Нептун в 1 дом отговаря на това описание. Нито съм наивна, нито съм от нетрезвомислещите,за сляпата вяра и завоалираните изяви....аПсурт.

*

Divna

« Отговор #46 -: Март 27, 2010, 08:09:56 pm »
Мога да напиша на мен как ми влияе Нептун в 1 дом, но не знам дали при всички е така.
1. Силна интуиция, но си мисля, че това по-скоро идва от асц. в Скорпион или от "инвалидната" ми Луна. Може би е комплексно.
2. Творчески заложби (занимавам се с творчество).
3. Пророчески сънища (мисля че и Лили тук ги имаше).
4. Мечтателност (често се губи връзка с действителността).
5. Има опасност от загубване на индивидуалността. В зависимост от възрастта и от начина на живот който води, човекът е способен да бъде повлиян от чуждото мнение, т.е. да загуби самоличността си и да се слее с масата.
Нептун ми е в първите градуси на Стрелец и прави съвпад с Юпитер, опозиция със Сатурн и секстил със Слънце и Плутон.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #47 -: Март 27, 2010, 08:11:38 pm »

И още нещо - много ми се иска да накажа някои престъпници. Много ми се иска да отворя очите на хората и да премахна измамите. Много ми се иска да разкрия истината и лошите да бъдат наказани. И това не е утопия, а нещо което може да стане реалност.

И на мен, и ще дам всичко, за да си получи заслуженото поне един престъпник.

« Отговор #48 -: Март 27, 2010, 08:12:25 pm »
Асцендентът не се разглежда отделно от планетите в него!

Аз съм с асцендент Везни,

пак ли? :o Нали не искаше да бъдеш лигава, префърцуненена не нам си какво там  ;D, защото било достатъчно, че Венера ти управлява Слънцето  :rolleyes: На какво се дължи тази цикличност?
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #49 -: Март 27, 2010, 08:17:19 pm »
Divna,

Аз също съм свръхчуствителна, без да съм АС Скорпион - Луна в Рак и 8ми
Също помагам и не отказвам, без да съм АС Скорпион - АС е Стрелец, но Юпитер е във втори само положително аспектиран
Имам силна интуиция, на моменти, чак плашеща, без да съм АС Скорпион - Нептун широк съвпад с АС в знака му и доволно присъствие на Уран

Брат ми:

АС - Скорпион, Луна също там - неаспектирана мажорно
Нептун в 1ви дом
Не се отличава особено с горецитираното

*

Марая

• 28287
« Отговор #50 -: Март 27, 2010, 08:17:35 pm »

познавам и мъже и жени с нептун в първи дом ,някой от тях почти в точен съвпад с асцендента.
като общи наблюдения мога да кажа ,че са характерни по- завоалираните изяви на личността. обичат да слушат и попиват много внимателно. искренни са според собствените си представи за искренност. мисля ,че винаги имат едно на ум. присъщи са им качества като миститизъм , духовни търсения /не визирам Лили/ ,която познавам и като личност и като натална карта.
визирам други хора ,които познавам. мисля ,че се страхуват да разкрият себе си и потенциала си от страх да не бъдат отхвърлени....всички до един имат ясновидски сънища и уникална интуиция ,която не винаги използват за себе си!

....
 :clap:

в първи дом ли ти е нептуна?
или имаш наблюдения в/у други личности? :blink: ;)

*

Helo

« Отговор #51 -: Март 27, 2010, 08:20:14 pm »

пак ли? :o Нали не искаше да бъдеш лигава, префърцуненена не нам си какво там  ;D, защото било достатъчно, че Венера ти управлява Слънцето  :rolleyes: На какво се дължи тази цикличност?

Като Слънце във Везни и асцендент в Лъв си обсебена от идеята да си най-красивата и не можеш да понесеш фактите, когато виждаш, че това не е така. Твоите глупости няма да ги коментирам.

« Отговор #52 -: Март 27, 2010, 08:23:12 pm »

Като Слънце във Везни и асцендент в Лъв си обсебена от идеята да си най-красивата и не можеш да понесеш фактите, когато виждаш, че това не е така. Твоите глупости няма да ги коментирам.

;D ;D ;D Това, което казваш не е вярно! Огледалото ми всяка сутрин ми отговаря, че съм най-красивата  :85:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #53 -: Март 27, 2010, 08:23:30 pm »
Мога да напиша на мен как ми влияе Нептун в 1 дом, но не знам дали при всички е така.
1. Силна интуиция, но си мисля, че това по-скоро идва от асц. в Скорпион или от "инвалидната" ми Луна. Може би е комплексно.
2. Творчески заложби (занимавам се с творчество).
3. Пророчески сънища (мисля че и Лили тук ги имаше).
4. Мечтателност (често се губи връзка с действителността).
5. Има опасност от загубване на индивидуалността. В зависимост от възрастта и от начина на живот който води, човекът е способен да бъде повлиян от чуждото мнение, т.е. да загуби самоличността си и да се слее с масата.
Нептун ми е в първите градуси на Стрелец и прави съвпад с Юпитер, опозиция със Сатурн и секстил със Слънце и Плутон.

Перфектно описание.  :clap: При мен не може да има прекалено чужда влияние,тъй като имам 3 земни планети. Но като малка съм имала много силно влияние от страна на родители и роднини. Сега вече няма такава опасност. И тук е време да изкажа благодарност на свеки / Бог да я прости/ за психическия тормоз 27 години, който ме направи силна жена. Затова не съжалявам за нито един преживян миг. Всичко се случва в живота ни с точно определа цел. Моят Нептун е във втората половина на асцендента ми и е в Скорпион, в съвпад с неподвижната звезда Акрукс. Ето и инфо за нея:  

" Влияние: Как у Юпитера. Благочестие, обходительность, справедливость, тяга к магии и мистериям. Часто выделяется в гороскопах астрологов и оккультистов. Влияние наиболее ощутимо, если ее широта близка к широте Асцендента. Считается, что эта звезда наделяет человека интуицией, пониманием внутренней, сокровенной человеческой природы, склонностью к оккультным занятиям, способностью к исследованию скрытых процессов, изобретательским духом. Люди под влиянием этой звезды отличаются глубокой религиозностью, связаны с мистикой и теософией. Такая интерпретация Южного Креста особенно справедлива, если знак Скорпиона имеет благоприятный космический статус в карте, то есть снимаются негативные проявления знака. Это звезда необычайной духовности, высокого духовного взлета, самопожертвования, в результате чего к человеку приходят мудрость, понимание, высокая духовная миссия. Человека с Акруксом можно считать отмеченным. Но считается, что человек, у которого Акрукс сильно выражен, не может найти понимание среди своих близких, родственников. Враги человека - его домашние. В соединении со светилами или при кульминации на МС - высокая миссия в жизни, светлый путь. Акрукс дает человеку любовь животных, растений, вообще живых существ, любовь и уважение иностранцев, невообразимые способности к изучению языков, очень дальние поездки. "

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #54 -: Март 27, 2010, 08:26:40 pm »
Не ти ли се иска да ги прокълнеш, за да страдат тези престъпници?

Два пъти в живота си съм клела, но съм била много малка и глупава, и най-важното не съм знаела,че клетвите ми стигат много тежко. Никога повече не бих проклела някого. Това не е човешка проява.  :lol:

*

Helo

« Отговор #55 -: Март 27, 2010, 08:27:35 pm »

упр. на моя асц.е марс ,вторият упр. е плутон ,който се намира на мц.
колкото и да ми се е искало да оставам невидима ,никога не съм го постигала.

Я пак помисли,кой е управител и кой съуправител.  ;)  Никога не ти се е искало да си невидима. Тия ги разправяй на хората,които не те познават.  :19:

;D Кое надделява в теб - Юпитер и Слънце в Стрелец или Плутон и асценеднт Скорпион?  ;D ;D ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Март 27, 2010, 08:32:20 pm »

упр. на моя асц.е марс ,вторият упр. е плутон ,който се намира на мц.
колкото и да ми се е искало да оставам невидима ,никога не съм го постигала.

Я пак помисли,кой е управител и кой съуправител.  ;)  Никога не ти се е искало да си невидима. Тия ги разправяй на хората,които не те познават.  :19:

;D Кое надделява в теб - Юпитер и Слънце в Стрелец или Плутон и асценеднт Скорпион?  ;D ;D ;D

работят и двете , по равно!
който ме е виждал от тук ,казва ,че скорпиона е отвън. бее ,хело не оставам незабелязана ,още повече ,че за годините си изглеждам много добре. :-[ :-[ :blink:.
но и юпитер и слънцето са си казали думата- изключително позитивна и оптимистична натура съм.... ;) :-[ :-[

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #57 -: Март 27, 2010, 08:36:15 pm »
Според мен и двете планети имат голяма сила в картата й,защото са в квадрат. Имам предвид Плутон, не Юпитер. Това е адски изтощително за нея, пък и за околните. Меркурий и той е в Стрелец със същите аспекти. Фанатичка.  :P Вечно е в напрежение, няма минута покой. Ще изтощи моторчето  Марая някой ден.  ;D

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #58 -: Март 27, 2010, 08:41:01 pm »

изключително  оптимистична натура съм.... ;) :-[ :-[

Дори прекалено на моменти. Добре ,че имаш земни планети във 2 дом , иначе щяха да ти отмъкват и последния лев от джоба. А като се има предвид, че Марса управлява и 5 дом, щеше да си ходиш все без гащички.  ;D

*

abroad

« Отговор #59 -: Март 27, 2010, 08:48:02 pm »
Divna,

Аз също съм свръхчуствителна, без да съм АС Скорпион - Луна в Рак и 8ми
Също помагам и не отказвам, без да съм АС Скорпион - АС е Стрелец, но Юпитер е във втори само положително аспектиран
Имам силна интуиция, на моменти, чак плашеща, без да съм АС Скорпион - Нептун широк съвпад с АС в знака му и доволно присъствие на Уран

Брат ми:

АС - Скорпион, Луна също там - неаспектирана мажорно
Нептун в 1ви дом
Не се отличава особено с горецитираното
Отличителна черта при брат ми е изключинелната потайност и не споделяне на чувства и намерения. Успява да манипулира изтънчено и без възможност отсрещния да го заподозре, дори.