Здравей Гост

АСЦЕНДЕНТ

• 234 Отговора
  • 33774 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:АСЦЕНДЕНТ
« Отговор #80 -: Март 27, 2010, 09:27:30 pm »
Цитат на: Скарлет link=topic=4166.msg91618#msg91618 date=1269721424
Няма лошо, само дето няма нищо общо с истината.
[/quote

скарлето ,ти нали казваш ,че при всички е различно проявлението... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #81 -: Март 27, 2010, 09:34:43 pm »

и в астрокома има някой неподвижни звезди... ,аз обаче приемам само тези от първа величина.
  Аз не подценявам и тези от втора величина. Много точно показват всичко, особено на асцендента. Сега не помня коя звезда беше, но сина ми има съвпад на тази звезда с Марс в 1 дом. За нея пише, че има опасност от травми на ръцете. Два пъти му се изважда ръката от рамото,като изключим чупенето на главата няколко пъти.  :lol:
 Колкото до проявлението за размитата ми визия,  ;D с което не не се съгласих, се изразих неправилно. Имах предвид,че няма нищо общо с истината ,но за мен. Ти ме познаваш поне.

*

abroad

« Отговор #82 -: Март 27, 2010, 09:37:28 pm »
Хич не обичам да се обяснявам...
Та, това ми беше думата, ставаше дума за конкретен споменат от мен човек, не за теб :mellow:

*

Divna

« Отговор #83 -: Март 27, 2010, 09:39:04 pm »

познавам и мъже и жени с нептун в първи дом ,някой от тях почти в точен съвпад с асцендента.
като общи наблюдения мога да кажа ,че са характерни по- завоалираните изяви на личността. обичат да слушат и попиват много внимателно. искренни са според собствените си представи за искренност. мисля ,че винаги имат едно на ум. присъщи са им качества като миститизъм , духовни търсения /не визирам Лили/ ,която познавам и като личност и като натална карта.
визирам други хора ,които познавам. мисля ,че се страхуват да разкрият себе си и потенциала си от страх да не бъдат отхвърлени....всички до един имат ясновидски сънища и уникална интуиция ,която не винаги използват за себе си!

....
 :clap:
[/quote

тъкмо си мислех да питам дали има връзка между Нептун в 1 дом и силната интуиция и ето че намерих отговора.
Малкият ми син е с Нептун в 1 дом /Водолей/, почти на АС, Уран и Венера също са там, но в Риби и честно казано понякога ме плаши. Уникално сензитивен е, интуитивен и същевременно уверен, че абсурдите които ми говори понякога са верни!

Рая, на колко години е малкия ти син?
До към 6 годишна възраст интуицията на децата е силно развита. Поне психологията така твърди  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #84 -: Март 27, 2010, 09:40:32 pm »
аз имам една от най-хубавите звезди в съвпад с асц-то. точен до минутка.
талиман.
за нея се казва ,че е звезда ,която е прекрасна ,дава огромна жизнена сила ,стремеж към съвършенство,великолепна творческа активност ,власт и известност.
а това е и най-близката до земята звезда-4 светлинни години.

сега ще ме накараш да се замисля над нея... :blink:

скарлет ,мислиш ,че всяка звезда в съвпад с асц-то дава енергията си и на самата изява на индивида?
« Последна редакция: Март 27, 2010, 10:34:36 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #85 -: Март 27, 2010, 09:57:38 pm »
Divna, на 4 г. е. И дали е от Нептун или от нещо друго, но ми е много мъглив и неразбираем. Не е едностранен, понякога е груб и агресивен, понякога те обсипва с такава любов, от която коленете ти омекват и забравяш за всичко друго. На всички въздейства така.
Интересно дете, но ми е трудно да съм му майка, защото е и ужасно непокорен.
Батко му е с праволинеен, с ясен характер, няма ги тези крайности.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #86 -: Март 27, 2010, 10:06:43 pm »
това означава да дърпаш конците отзад ,като позволиш на друг да блести. за добрите "пълководци" е наложително ,повярвай ми.

аз това го умея много добре.
АЦ - Везни  и Марс и Плутон в съвпад с него, но в 12 дом.
На пръв поглед съм добричка и отстъпчива, но винаги постигам своето.
Проблемът е, че Лъвското ми Слънце негодува, иска да блести, да бъде себе си, а не винаги да си слага маска, за да го харесат хората.Това и изморително. Понякога искам да съм дръзка, непукистка, да говоря свободно и да не ми пука.
« Последна редакция: Март 27, 2010, 10:13:21 pm от Рая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #87 -: Март 27, 2010, 10:08:03 pm »
добрите манипулатори имат добре поставен плутон.

*

Divna

« Отговор #88 -: Март 27, 2010, 10:13:25 pm »
Divna, на 4 г. е. И дали е от Нептун или от нещо друго, но ми е много мъглив и неразбираем. Не е едностранен, понякога е груб и агресивен, понякога те обсипва с такава любов, от която коленете ти омекват и забравяш за всичко друго. На всички въздейства така.
Интересно дете, но ми е трудно да съм му майка, защото е и ужасно непокорен.
Батко му е с праволинеен, с ясен характер, няма ги тези крайности.

Рая, радвай се ако ти е палав и непослушен, т.е. с характер. Това е гаранция, че детето е интелигентно. Твърди се, че щом на едно дете му сътворява ума да прави бели, значи разсъждава. Човек или се ражда интилигентен или не. Интелигентността не може да се придобива в последствие.  

*

Марая

• 28287
« Отговор #89 -: Март 27, 2010, 10:15:46 pm »
това означава да дърпаш конците отзад ,като позволиш на друг да блести. за добрите "пълководци" е наложително ,повярвай ми.

аз това го умея много добре.
АЦ - Везни  и Марс и Плутон в съвпад с него, но в 12 дом.
На пръв поглед съм добричка и отстъпчива, но винаги постигам своето.
Проблемът е, че Лъвското ми Слънце негодува, иска да блести, да бъде себе си, а не винаги да си слага маска, за да го харесат хората.Това и изморително. Понякога искам да съм дръзка, непукистка, да говоря свободно и да не ми пука.

а как е аспектирано слънцето ти?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #90 -: Март 27, 2010, 10:27:05 pm »
Слънцето ми е в 10 дом
- съвпад със СЛВ,
- секстил с Марс,
- квадрат с Луна /Телец -7 дом/
- тригон с Уран /Скорпион,края на 1/
- Q с АЦ /това не знам какво означава/
МЦ в Рак.
Пълна обърквация и несъвместимост, от там идва и моята неудовлетвореност. Като риба, рак и щука -всеки дърпа към него си, няма единство и синхрон, а толкова обичам хармонията във всяко едно отношение.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #91 -: Март 27, 2010, 10:30:33 pm »
Дивна, проблемът е, че дивотиите му не са безобидни и ме плашат.
Когато му кажа да не прави нещо, той нарочно го прави, понякога се прави, че не ме чува. Няма страх от нищо.

*

Марая

• 28287
« Отговор #92 -: Март 27, 2010, 10:39:36 pm »
Слънцето ми е в 10 дом
- съвпад със СЛВ,
- секстил с Марс,
- квадрат с Луна /Телец -7 дом/
- тригон с Уран /Скорпион,края на 1/
- Q с АЦ /това не знам какво означава/
МЦ в Рак.
Пълна обърквация и несъвместимост, от там идва и моята неудовлетвореност. Като риба, рак и щука -всеки дърпа към него си, няма единство и синхрон, а толкова обичам хармонията във всяко едно отношение.

това така казано ми говори за следната интерпретация:
реализация с помоща на мъжа ти или баща ти. квадратурата с луната е доста многозначна и би могла да премине през травиалното клише за трудно съвместяване на женското и мъжкото /ин и ян/ , както и за борба м/у емоцийте и изявата. имаш квинтил с асц-то но ,не разбрах дали е със слънцето.
мц в рак ,дава променлив соц.статус и по-късна реализация....
от тригона с уран става ясно ,че си нестандартна в изявите си и с лекота приемаш промените ,секстила на марс и слънце ,говори за добре интегрирана енергия и сексуалност ,харесваш мачовците :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #93 -: Март 27, 2010, 11:16:36 pm »
 :08: браво, Марая - кратко, точно и ясно!
Само мачовци не обичам, защото са ми прекалено първични и елементрни. Обичам интелигентни мъже със силно сексуално присъствие!
Квинтила е със Слънцето.

*

Марая

• 28287
« Отговор #94 -: Март 27, 2010, 11:19:46 pm »
асцендента във водните знаци ,като цяло е по-емоционален и чувствителен.
в рак , усещането за ред и дисциплина ,както и лесната ранимост . домошари и хора на удобството и лукса , лунните асценденти са изключително практични. те знаят дълбочината на водата до която могат да стигнат и не рискуват ,както побратимите им риби ,ха горе ,ха долу.

в риби , чувствата са много противоречиви , обикновенно трудно се изразяват ,защото рибата не обича да бъде разкривана , тя харесва скритите и потайни нещица. обича да знае всичко за околните ,но иска да не се знае нищо за нея.

в скорпион , нещата са изключително сложни ,защото скорпиона е знак на крайностите ,на раждането и смъртта. тук освен силно изразения магнетизъм и скрита и нескрита власт ,освен доминирането /волно или неволно/ ,има борба . скорпиона е наясно ,че всичко е въпрос наоцеляване.

в земните знаци нещата са повече от практични и точни

в телец , е важно красивото и хармонично усещане от другите. те искат да изглеждат стабилни и надеждни. красотата е изключително важна и задължителна.

в дева , педантизъм до дупка ,чисти мисли и действия ,чистота в отношенията. анализиране до дупка ,може да стигне до дисекция ;D. комуникацията е много важна.

в козирог е необходимо да изглежда сериозно и да респектира ,да научи останалите да се съобразяват с него ,да излъчва респект и уважение.

в овен , инат на всяка цена , аз съм пръв и ще бъда ,война на всички фронтове ,важна е победата. силен интелект , бърза изява и директен подход.

в лъв ,блясъка е на всяка цена и въпреки нея. какво като огърлицата не е от диаманти , а от стъкълца -все пак блести. макар ,че трудно ги задоволява липсата на блясък. не съм срещала лъвица ,която да не си пада по бижута и обувки.
а при мъжете е харектерна освен лъвската походка и силното его....обожават някой да ги ласкае и повтаря какви царе са....

в стрелец ,това са номади ,широчина на мислите и погледа , виждат далеч повече от носа си ;D, хоризонтите за тях следва да са открити. желанието за повече и все повече е характерно за стрелците във всяко отношение. огнен изказ ,директен и честен.прям подход.

това са опити за интерпретация от мен самата  ;D,с две думи лично творчество. наблюденията са ми в/у хороскопи ,които съм срещала и правила. коментара ми е само в/у асц-то. моля ,ако някой се разпознае да не се сърди и цупи ,то не се отнася за присъстващите тук :blink: ;).
« Последна редакция: Март 27, 2010, 11:30:26 pm от Марая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Март 27, 2010, 11:28:51 pm »
 :'( изчезнаха ми въздушните при публикуването... :'(

в близнаци- важно е бърборенето , не е важно какво ще се каже ,по-важен е контакта. трудна изява на емоцийте. тук е трудно да се улови какво мисли ,защото в повечето случай казва не това ,което мисли.

във везни е най-важна хармонията при общуването ,както и красотата на самото общуване. когато не е в сферата на прожекторите , дипломацията така характерна за асц-то везни може да стигне и степен лицемерие.

във водолей ,най-важното е приятелството. но и ексцентричното ,нестандартно ,бунтарско и провокативно поведение ,чрез което може да бъде забелязан и да блести /с8у него е лъва ,за който блясъка е над всичко./
трудно ги разбират и трудно се интегрират именно защото устремени в бъдещето те не виждат детайлите ,които могат да бъдат препъникамъчетата по пътя утре.

п.п. присъстващите в сайта правят изключение! :P :wub:
« Последна редакция: Март 28, 2010, 12:07:21 am от Марая »

« Отговор #96 -: Март 28, 2010, 09:28:11 am »
интересно е да споделите личен опит и наблюдение
как се отразяват планети в   :soe::kva: :opo: :tri: :sec: към Асц.
на външният вид и като маниер на поведение,жестове, походка- характерно ,специфично и разпознаваемо ;)
« Последна редакция: Март 28, 2010, 09:34:14 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Март 28, 2010, 01:25:14 pm »
интересно е да споделите личен опит и наблюдение
как се отразяват планети в   :soe::kva: :opo: :tri: :sec: към Асц.
на външният вид и като маниер на поведение,жестове, походка- характерно ,специфично и разпознаваемо ;)

аз имам съвпад на асц. с меркурий /- 7гр./ и точен секстил с венера /0гр./.
освен ,че изглеждам по-млада ,друго не се сещам. никога не можеш да кажеш ,че съм родила 5 деца. :-[ :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #98 -: Март 28, 2010, 01:46:51 pm »
Марс :soe: АС - много припряна, нетърпелива, темпераментна.
Плутон :soe: АС - силно сексуално излъчване, потайна, винаги искам да знам защо и как, но за себе си нищо не казвам.
Венера :tri: АС - обичам флирта, бурните емоции, забавленията, приятните компании. Малко съм мързелива, не обичам да си давам зор, но пък ми се получават нещата, а когато нещо  не стане не съжалявам, приемам,че така е трябвало да стане. Голям оптимист съм, въпреки че имам и моменти на депресии /краткотрайни/.
Меркурий  :kva: АС - често оставам неразбрана, трудно ми е да изразя себе си. Липсва ми добро логическо мислене. При мен всичко е чувства.
Нептун  :sec: АС - не знам кое е от тук.

Общо взето съм творческа личност, обичам изкуството, занимавах се с танци, а сега помагам в школата на моя приятелка.Не мога да живея без музика.
« Последна редакция: Март 28, 2010, 02:08:31 pm от Рая »

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Март 28, 2010, 02:12:19 pm »
Рая,това последното със сигурност е от секстила на нептун към асц-то.