Здравей Гост

уроците на КАЙЛИ

• 158 Отговора
  • 30584 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
уроците на КАЙЛИ
« -: Март 30, 2010, 01:28:09 am »
Посвещавам тази тема на Кайли!
според скромното ми мнение тя е един от малко посветените тук.
с респект към възрастта и мъдростта ,към знаието и познанието .
всеки ,който иска да получи отговор на въпроси ,който смята ,че имат значение за него и е решил да попита Кайли ,да пита. убедена съм ,че тя ще отговори на всеки,както и ,че ще даде най-доброто от себе си ,защото...дръзнала по пътя към духовното , е забравила за себе си за оста 2-ри/8-ми ,за 5-ти/11-ти и е решила да посвети живота си на пътя към духа....
е,Кайли ,това е твоята стая. запали свещичка ,за да запалиш любовта към вселената и ближния и давай смело напред.
и те моля ,отговоряй на всички въпроси и се смей ,защото света е оцелял ,защото се е смял...
и не забравяй ,какви красоти има в петия ти дом...,дай ни творчество ,за да ти даде онази любов вселената ,която си заслужила...
АЗ ВЯРВАМ В ТОВА!
попитали нявга един философ
-кажи ни професоре ,що значи любов?!
а той им отвърнал с три думички само
НАЙ-ВИСШАТА СТЕПЕН ИЗМАМА!
ТОВА Е ТВОЯТА ЕЗОТЕРИЧНА СТАЯ  КАЙЛИ ,ПОСВЕЩАВАМ Я НА ТЕБ! :wub:
защо ли? защото ти беше търпелива ,строга ,мила ,критична ,но и внимателна в онези моменти ,в които бях слаба и изтрещявах ,защото ти ми даде възможността ,чрез провокация ,да приложа творчество и дълбая в астрологията....ти си родена да даваш, а тези ,които дават са длъжни да дават до край! не да целуват задниците на невежите!
не се сърди!
аз винаги съм откровенна и истинска , до степен на неузнаваемост!
е, ти си!....... :58: ,

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:уроците на КАЙЛИ
« Отговор #1 -: Март 30, 2010, 02:03:03 am »
Кайли , как можем да разберем нивото на духовното развитие у човешкия индивид?
има ли начин да го разпознаеме , по какво и как?
как е възможно да осъзнаем дали пътя по който сме тръгнали е онзи по който трябва да вървим , а не е криволичеща пътека ,която да ни доведе до стартова позиция?

благодаря ти предварително! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #2 -: Март 30, 2010, 02:05:45 am »

А какво означава духовно развитие? Дай примери. По какви модели трябва да се ръководим, докато следваме пътя на духовния човек?

:rolleyes:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #3 -: Март 30, 2010, 08:39:38 am »

Цитат
" В зависимост от степента и чистотата на проявление на енергиите на всеки зодиакален знак можем да обусловим четири нива, условно наречени:
I ниво - земя - свързано с материята, физическото тяло
II ниво - вода - чувства, емоции,
III ниво - въздух - мисъл, интелект 
IV ниво - огън - свързано с духовността.

За еволюционните нива не може да се съди от хороскопа. Те могат да се преценят след личен контакт, при среща с човека. От еволюционното ниво, на което се намира даден човек, зависи как ще изяви енергиите на знаците и планетите, какво ще бъде тяхното влияние в хороскопа, а оттам и в неговия живот. "

Има и характеристики на еволюционните нива: http://www.astrohoroscope.info/article.htm

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #4 -: Март 30, 2010, 10:31:50 am »
Цитат
има ли начин да го разпознаеме , по какво и как?

Никой не може да разбере ниво, по-високо от неговото, може само да го усети.
Какво значение има кой докъде е стигнал, всеки идва от различно място и отива на различно място, тая земя прилича на гара, на която временно се срещат пътниците, докато чакат различните си влакове. Който каквото може да вземе от другите, да го взима, единственото, което остава сле това, е личната опитност.
Сравненията са безполезни за индивида.
Правилното действие е не как да се сравним, а какво можем да вземем от другите в чакалнята. Почти от всеки има какво да се вземе, стига да си нащрек и смирен.
Който много знае, нищо не знае, битието е необхватно и знанието прилича на кръг, колкото повече знаеш, толкова по-голям е диаметърът на кръга и следователно толкова е по-голяма обиколката му, а обиколката е допирът с неизвестното, в кръга са твоите знания, извън него онова, което не знаеш. Ето защо колкото повече знаеш, толкова повече не знаеш поради разширяващата се обиколка.
Защо някому трябва да знае нивото на друг, въпросът е как да разбере собственото си ниво, другият минава и заминава, ти си важният.

Цитат
как е възможно да осъзнаем дали пътя по който сме тръгнали е онзи по който трябва да вървим , а не е криволичеща пътека ,която да ни доведе до стартова позиция?

Ние събираме опитности, всяка опитност е полезна и нищо не се губи. Човек трябва да премине през всички кръгове на рая и ада, за да събере всички опитности. Ако си решил да се развиваш духовно, хубаво; ако си решил да не се развиваш духовно, пак хубаво. Всичко е опитност.

В крайна сметка целта е светлина, баланс, блаженство.Има едно понятие за еталонно състояние. Някога в живота си бил добре, чувствал си се прекрасно и всичко ти е било в радост и щастие. Ако си намериш еталонното състояние, отвреме навреме се допитвай до него - как беше тогава, къде съм сега и каква е разликата? Защо се е получила тази разлика?

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Март 30, 2010, 10:40:02 am »
Основният урок, който научих, четейки Кайли (щото аз не я познавам лично) е, че с нищоправене нищо не става.

*

kaily

• 5145
« Отговор #6 -: Март 30, 2010, 10:41:40 am »
С обиди още по-малко.
Основният урок, който научих в последно време, е че човек трябва да е добър човек.
Останалото са глупости на търкалета.

А нищонеправенето се нарича още неправене и е основна езотерична техника.

*

Vision

• 3523
« Отговор #7 -: Март 30, 2010, 10:43:28 am »
Основният урок, който научих, четейки Кайли (щото аз не я познавам лично) е, че с нищоправене нищо не става.

нищо не става, но в този свят..нищо чудно да се окаже, че в другия свят си е изработила много повече, отколкото може да си представим..а там е важното, тук е тленно..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Март 30, 2010, 10:44:12 am »
Кайли ,има ли отношение астрологията към духовното израстване?
и , ако има как според теб коренспондира? :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #9 -: Март 30, 2010, 11:01:32 am »
Цитат
Кайли ,има ли отношение астрологията към духовното израстване?
и , ако има как според теб коренспондира?

Идея си нямам. На мен лично астрологията ми помага в частта по-лесно да разбера себе си, отрицателните си страни и да се заема с изчистването и подобряването им. Аспект някакъв, изчиташ материалите по въпроса, задаваш си въпроса какво можеш да направиш с наученото, заемаш се с чистене.
Астрологията съкращава пътя към опознаване на отрицателните страни на човека, тя е като пътна карта, без карта е далеч по-лесно да се заблудиш и да загубиш много време, докато се намериш.

Вижън, така е, винаги съм казвала, че съм най-алчният човек на тая планета - защото непрекъснато се стремя да придобивам неща, които ще мога да си занеса и в гроба. Ето за парите - пари не ми трябват в практическия смисъл, трябва ми умението да боравя с пари и да не се омърсявам при това.

Запомни, във вечността ще ти трябва само чистотата, обаче нея можеш да вземеш единствено оттук. Призовавайки огъня, ти или ще си сгрееш ръцете, или ще изгориш като боклук.

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Март 30, 2010, 11:11:39 am »
а има ли според теб духовна азбука?
как определяш стъпките към духовното развитие?
възможно ли е да израстваш в едно отношение за сметка на друго и да се чувстваш духовен?
според теб Кайли възможно ли богатия да бъде духовен?
както и бедния да бъде НЕ духовен?

*

Vision

• 3523
« Отговор #11 -: Март 30, 2010, 11:21:10 am »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 07:29:00 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

kaily

• 5145
« Отговор #12 -: Март 30, 2010, 11:45:38 am »
Цитат
а има ли според теб духовна азбука?
как определяш стъпките към духовното развитие?

Не ги определям аз, коя съм аз, че да знам какво ми трябва? Вслушвам се в тишината, в нея са отговорите.

Цитат
според теб Кайли възможно ли богатия да бъде духовен?
както и бедния да бъде НЕ духовен?

Възможно е богатият да бъде духовен, много пъти се случва бедният да е недуховен, духовните са отделна категория и са разпръснати из всички социални слоеве за нуждите на духа, той си има котвени точки навсякъде и не елиминира нито един аспект от социума и реалността.

Цитат
възможно ли е да израстваш в едно отношение за сметка на друго и да се чувстваш духовен?
Това е най-често случващото се, липсата на баланс, в резултат на която човек става разпокъсан и стресиран.Една част е отишла твърде напред, друга е изостанала далеч назад. Човекът се е втренчил в напредналата си част и се изживява като величие. В същото време поради разстоянието между вътрешните му части се създава огромно напрежение, те са като опънат ластик, затова той е невротичен, полулуд и неадекватен.
Всички части трябва да вървят в синхрон, в езотериката се счита, че нивото на цялата човешка система се намира там, където се намира най-изостаналата и част. Ако по десетобална система една част от теб е 10, а друга 1,5, останалите по средата, то оценката за цялото е 1,5.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Март 30, 2010, 11:50:58 am »
Кайли , има една книга , която прочетох преди няколко години по препоръка на мойта кума.
беше още в подготовка за печат , нямаше я още на пазара.
това е една от книгите ,които на практика ми помогнаха много.
автора е ТОРВАЛД ДЕТЛЕФ СЕН , Азаглавието е "Съдбата като шанс".
запомнила съм доста неща от нея ,но това ,което много силно ме е впечатлило е съотношението между посветените и бягащите от реалността невротици ,както ги нарича автора.

как ще коментираш това?  имаш ли наблюдения?

*

kaily

• 5145
« Отговор #14 -: Март 30, 2010, 01:05:58 pm »
И аз я харесвам тая книга.
 ;)
А иначе свят голям, луди много.
Високите енергии не са за всеки, немалко са оставили костите си по пътя към просветлението. Когато стъпката не е съобразена с възможностите и много бързаш, не стигаш никъде.
Високите енергии към неготовия са както горещата фурна към пукната чаша. Ако не я слагаш във фурната, можеш да я ползваш цял живот, обаче ако я сложиш, пукнатината незабавно се превръща в пропаст и чашата гърми.
За да им устоиш, трябва да си цялостен, затова обикновено битието не позволява на неготовите да вървят нагоре.
Но сега сме в етап, в който цялата земя навлиза в област на високи вибрации и волю неволю всеки е подложен на тях. Или устояваш, или те прочистват. Време е за поредното прочистване на зърното от плявата. Никой не знае дали ще устои, малцина са напълно готовите и те обикновено не са в плът.

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Март 30, 2010, 01:23:01 pm »
За да им устоиш, трябва да си цялостен, затова обикновено битието не позволява на неготовите да вървят нагоре.
Но сега сме в етап, в който цялата земя навлиза в област на високи вибрации и волю неволю всеки е подложен на тях. Или устояваш, или те прочистват. Време е за поредното прочистване на зърното от плявата. Никой не знае дали ще устои, малцина са напълно готовите и те обикновено не са в плът.

знам ,че всичко в света вибрира на определени честоти. логично е да приемем , че колкото по-висока е вибрацията ,толкова по-голяма е честотата , материята е по-светла и по-лека.
та в тоя ред на мисли негативните чувства -страх ,гняв , омраза , чувство за превъзходство и собствена значимост ,лицемерие .....освен ,че "замърсяват" и намаляват честотата на вибриране не само на собствените си "куфари" , не пречат ли на високо честотните енергий? :-\
според теб ,по този начин обмена не резонира ли навсякъде? от природни катаклизми до стреса в който света живее?
има ли начин да се неутрализира това?

*

kaily

• 5145
« Отговор #16 -: Март 30, 2010, 01:57:11 pm »
Естествено, че резонира.
Аз лично досега не съм открила начин за неутрализация.
Както се казва, и лъжичка катран в каца мед вгадява вкуса му.

Наистина е важна средата, а тук, в тая държава средата е убийствена и егрегорът е убийствен и цялата смрад непрекъснато се възпроизвежда. Сигурно вселената има нужда и от клозет, само не мога още да разбера що на мен ми е писано да живея точно в него.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Март 30, 2010, 02:03:33 pm »
Наистина е важна средата, а тук, в тая държава средата е убийствена и егрегорът е убийствен и цялата смрад непрекъснато се възпроизвежда. Сигурно вселената има нужда и от клозет, само не мога още да разбера що на мен ми е писано да живея точно в него.

:57: :57: :57: , истински ме разсмя...., аналога с клозета. това по вертикала :57: :57:.
аз пък си мисля ,че тая смрад е в следствие на гниене на фекалийте ,които свързвам с ниските честоти , защото колкото по-намаляват ,толкова по-бързо умират. а всяка маса има гниене.
и като знаеме , че мястото в което живеем е малка част от вселената не е ли редно да го почистим , явно е , че и клозета има своето предназначение.

според теб стреса свързан ли е по някакъв начин с духовното израстване?
има ли корелация м/у стреса и свободата на душата и духа?

« Отговор #18 -: Март 30, 2010, 02:14:19 pm »
:57: :57: :57:....оф Кайли...мани, мани...ама сега малко по-сериозно да подходя. Виждам, че в момента доста от темите преливат една в друга...Та кофти новините и негодуванието, което се надига в мен - защото в такъв един момент  чисто по-човешки реагирам и изпращам гадни мисъл-форми, с които търся отмъщение за гадориите, които се случват. А не искам, както каза и Синухе, че всеки със съдбата си и ролята си. Предпочитам да изпращам позитивни мисъл-форми, да гледам красоти и да си ги представям навсякъде, та по някакъв неведом начин да заразя хората около мен и те да почнат да излъчват или да вибрират на подобна честота.

*

kaily

• 5145
« Отговор #19 -: Март 30, 2010, 02:20:10 pm »
Според мен вселената трябва да има и клозет, и сметище, и високи честоти, и ниски и всякакви. Не можеш да изчистиш клозета, защото той има своето предназначение и трябва да си седи, където му е мястото. Малко да го почистиш може, ама пак ще е клозет и пак ще мирише на нужник, а не на рози. Защото Е нужник.
Въпросът ми е що ми е писано да живея в нужник и какво очаква Бог от мен, живеейки тук.

А стресът е обратно пропорционален на духовното израстване. Всъщност стресът е умишлено разпалван от ония, които ги е страх човек да не остане сам със себе си, защото ще открие, че не са му нужни много неща и ония, които печелят от незнанието му, няма да могат повече да го експлоатират.
Стресът е дошъл на мястото на липсата на технологии, навремето Адам бил изгонен да обработва с пот земята и като са се появили тракторите, е трябвало да му се осигури (на Адам) друг тежък поминък незабавно, за да продържи да се бъхти. Така се появил стресът.
Корелацията е обратнопропорционална и някой е заинтересован да има все повече стрес, за да има все по-малко осъзнаване.

Осъзнаването и духовното израстване стават само във вътрешна тишина. Стресът е непрекъснато вътрешно напрежение и бърборене.

Дейзи, като го искаш, трябва да се обучиш да го правиш, лъжа е, че стига да поискаш нещо и се случва, трябва ти инструментариум, ноу хау, процедури, технологията как да стане.
Реагираш чисто по човешки, защото умът може и да знае едно, обаче подсъзнанието не го знае още онова, което знае умът, и затова реагира по своему.
Затова се казва, че знанията трябва да се интегрират, щото само като ти влязат в ума и нищо не правят, трябва от ума да стигнат до тялото, душата и подсъзнанието и да станат същностна тяхна част.
Умът знае едно, съществото знае съвсем друго.