Здравей Гост

ЗА Марая- щото анкетата показа това

• 154 Отговора
  • 34836 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:за или против марая
« Отговор #40 -: Март 31, 2010, 02:24:58 pm »

;D ;D ,благодаря за приемането! ;)

Моля!  :blink: Надявам се, че не те е обидила с искреността ми. Нямам лоши чувства към теб, въпреки всичко. Изумявала съм се как живота ме е срещал при други обстоятелства с разни хора,та човек не знае кога, как и с кого може да ни срещне отново и да ни помогне в нужния за нас момент. Затова е добре, ако не да го постигнем на 100 %, то поне да се стараем да се уважаваме взаимно. Нали на това трябва да ни научи Сатурн във Везни?  ;)

сатурн във везни според мен ;D ;D ;D ;D , понеже говорим за всички ни , а това означава в мунданен план е , планета , чието действие ще се изяви като пресметливос ,предпазливост, материализъм ,организираност ,консолидация,забавяне ,създаване на пречки.
във везни изявата ще бъде повече от всякога свързана с напрежение и неяснотий в отношенията .
наред с това ,тъй като знака на везната свързвам с посредничеството , хармонията ,чувството за справедливост, естетика , артистичност си мисля ,че много и излишни отношения ,които са изчерпани ще бъдат приключени. отговорността ,която сатурн принципно повелява ще бъде свързана с ограничения в сферата на емоцийте ,хармонията и любовта.
сатурн ще ни даде възможността да бъдем по-критични , да не бъдем колебливи , а ясни и кристални във взаймоотношенията си. :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #41 -: Март 31, 2010, 02:35:16 pm »
Даа сега като го казваш така, Небесна, се върнах и се зачетох пак в дебата. Засрамих се. Мисля да млъкна по тази тема.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #42 -: Март 31, 2010, 02:46:39 pm »
Марая, ти провокира Вещичка с думите, че ти завижда за приятелството със Синухе. Мен също са ме провокирали и знам, че това не се прави случайно.
Успя с един удар да удариш 2 заека - накара Вещичка да се злепостави и настрои Синухе срещу нея.
Тук не оправдавам Вещичка.
После нейното поведение беше много по-достойно, а ти си сложи одеждите на жертва. Най-напред подхвана темата за завистта и злобата, която беше с ясен подтекст-на налееш още масло в огъня. А тази тема е черешката на тортата.
Истината е, че накара хората да те съжаляват, макар че в случая не ти си жертвата.

Това е просто една позиция. С нея не изразявам мнение кой да си тръгне и кой да остане, това не е мое право.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Март 31, 2010, 03:13:47 pm »
Марая, ти провокира Вещичка с думите, че ти завижда за приятелството със Синухе. Мен също са ме провокирали и знам, че това не се прави случайно.
Успя с един удар да удариш 2 заека - накара Вещичка да се злепостави и настрои Синухе срещу нея.
Тук не оправдавам Вещичка.
После нейното поведение беше много по-достойно, а ти си сложи одеждите на жертва. Най-напред подхвана темата за завистта и злобата, която беше с ясен подтекст-на налееш още масло в огъня. А тази тема е черешката на тортата.
Истината е, че накара хората да те съжаляват, макар че в случая не ти си жертвата.

Това е просто една позиция. С нея не изразявам мнение кой да си тръгне и кой да остане, това не е мое право.

не съм търсила съжаление , а мнение.
това ,което ме впечатли е , че се чете само една част . т.е на парче.
мястото на всеки под слънцето е дадено , всеки има право на мнение...на глас , както и правото да изрази мнението си.
въпросите относно всяко човешко състояние на духа и душата са изключително важни за мен....
далеч съм от мисълта да тръгвам :blink: и с това не съм искала да провокирам или да питам дали да остана или си тръгна....
а точно това , да прочета ,кое в постовете ми дразни и провокира отношение....,кое създава напрежение.
за личностите дори и в нет пространството винаги има какво да се каже , винаги има впечатление или мнение. за мен това е важно , директния и открит подход и максималното  разбиране.... :blink:
а търпението се изчерпва понякога , особенно когато си подминавал някоя и друга заядка.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #44 -: Март 31, 2010, 03:33:55 pm »
Марая, ти провокира Вещичка с думите, че ти завижда за приятелството със Синухе.

Никой не ме е настройвал за каквото и да е-там където съм намесен по един или друг начин имам правото и аз да се меся.Нито пък това е първият път в който двете имат пререкания-и преди съм си казвал мнението,специално на Вещичка и то в сайта така че да се види от всички-когато съм сметнал че прекалява.Така че ти или не четеш всичко или си съставяш мнение избирателно,както каза Марая на базата на "парче".Така че ако логиката ти беше вярна,аз трябваше много отдавна да съм настроен срещу Вещичка,а не в момента,но такъв момент няма.Просто сега тя избра да определя взаимоотношенията ми с Марая,с което изпростя (защото не борави с факти,нито ни е виждала двамата заедно,а когато и дадохме тази възможност,тя се отказа от нея) и което и определение беше се оформило,на базата на това какво тя си мисли за Марая и отделно какво именно си въобгазява!Отделно е вече,че както Марая така и аз независимо какви сме и кой в каква степен ни познава или не,можем да имаме различни взаимоотношения с всеки.И естествено няма как да не реагирам (не че не можех,но когато някой бълва лъжи и ти си мълчиш,излиза че казва истини),но няма да се повтарям при всяка провокация.

Марая не е карала Вещичка да се злепостави,тя самата го направи и това не и е първият път по отношение на нея.
При нея това е самоцел и прозира от постовете и в различни теми,с които именно стана от Вещичка-Смешничка  ;D
Не защитавам Марая,а съм против преднамереното дръглене с някой,още повече пък и по начин който опетнява самият този който се дръгли,за това и преди казах на Вещицата да се спре,защото се излага,а това не и утива при положение че се има за много просветена,но тук дори не става въпрос за нива и прочие,а за елементарна женска психика на която за съжаление става така че този сайт стана кокошарник .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Март 31, 2010, 03:38:12 pm »
Вече ми се губят доста нишки и не мога да се сетя откъде е тръгнал конфликтът помежду ви, откъде е изпълзяло червейчето, но вие си знаете. Ако трябва да изразя мнение (не отношение), според мен и двете понякога прекалявате без да се усещате, когато влезете в спор. По въпроса за тъй коментираното его искам да добавя, че правя разлика между Слънце, което блести, и Слънце, което грее. Едно Слънце може да блести и без да излъчва топлина, тогава то блести само за себе си и в крайна сметка или се самовзривява, или изстива, далечно в недосегаемостта си. Това съм го казвала, доколкото се сещам, в друга реплика и по друг повод. Всеки може да блести, стига блясъкът да не се превръща в самоцел и да не изгаря всичко по пътя си. А тук периодично стават слънчеви бури.  ;D
Знаете, че към двете ви изпитвам добри чувства. Нито мога да ви сравнявам, нито да противопоставям, нито бих могла да кажа коя от от вас предпочитам да остане. Бих искала да останете и двете.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Март 31, 2010, 03:50:58 pm »
Марая, ти провокира Вещичка с думите, че ти завижда за приятелството със Синухе.

Никой не ме е настройвал за каквото и да е-там където съм намесен по един или друг начин имам правото и аз да се меся.Нито пък това е първият път в който двете имат пререкания-и преди съм си казвал мнението,специално на Вещичка и то в сайта така че да се види от всички-когато съм сметнал че прекалява.Така че ти или не четеш всичко или си съставяш мнение избирателно,както каза Марая на базата на "парче".Така че ако логиката ти беше вярна,аз трябваше много отдавна да съм настроен срещу Вещичка,а не в момента,но такъв момент няма.Просто сега тя избра да определя взаимоотношенията ми с Марая,с което изпростя (защото не борави с факти,нито ни е виждала двамата заедно,а когато и дадохме тази възможност,тя се отказа от нея) и което и определение беше се оформило,на базата на това какво тя си мисли за Марая и отделно какво именно си въобгазява!Отделно е вече,че както Марая така и аз независимо какви сме и кой в каква степен ни познава или не,можем да имаме различни взаимоотношения с всеки.И естествено няма как да не реагирам (не че не можех,но когато някой бълва лъжи и ти си мълчиш,излиза че казва истини),но няма да се повтарям при всяка провокация.

Марая не е карала Вещичка да се злепостави,тя самата го направи и това не и е първият път по отношение на нея.
При нея това е самоцел и прозира от постовете и в различни теми,с които именно стана от Вещичка-Смешничка  ;D
Не защитавам Марая,а съм против преднамереното дръглене с някой,още повече пък и по начин който опетнява самият този който се дръгли,за това и преди казах на Вещицата да се спре,защото се излага,а това не и утива при положение че се има за много просветена,но тук дори не става въпрос за нива и прочие,а за елементарна женска психика на която за съжаление става така че този сайт стана кокошарник .

въпроса е в това , че впечатленията влиянието им и изказа понякога почиват на въображения или вменяване.
в реалния живот човек намира мястото си , егото си  и себе си....
тук обаче не е така. тук е принуден да се търси ,докато осъзнае и разбере себе си.
и понеже говорехме за егрегор на форума , си мисля ,че той е константна величина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Март 31, 2010, 04:04:22 pm »

Вече ми се губят доста нишки и не мога да се сетя откъде е тръгнал конфликтът помежду ви, откъде е изпълзяло червейчето, но вие си знаете.

от зимата мила , малко след нова година , просто изведнъж....внезапно и по урановски!

Ако трябва да изразя мнение (не отношение), според мен и двете понякога прекалявате без да се усещате, когато влезете в спор. По въпроса за тъй коментираното его искам да добавя, че правя разлика между Слънце, което блести, и Слънце, което грее. Едно Слънце може да блести и без да излъчва топлина, тогава то блести само за себе си и в крайна сметка или се самовзривява, или изстива, далечно в недосегаемостта си. Това съм го казвала, доколкото се сещам, в друга реплика и по друг повод. Всеки може да блести, стига блясъкът да не се превръща в самоцел и да не изгаря всичко по пътя си. А тук периодично стават слънчеви бури.  ;D

смятам , че трябва първо да се гледа асцендента , а после как се изразява творчеството. винаги съм свързвала творчеството със слънцето и мъжете /баща ,мъж , власт/ и с нищо друго.
сега , разсъждавайки си мисля , че чрез слънцето се изразява и асцендента .

Знаете, че към двете ви изпитвам добри чувства. Нито мога да ви сравнявам, нито да противопоставям, нито бих могла да кажа коя от от вас предпочитам да остане. Бих искала да останете и двете.  :blink:

няма незаменими хора , има вълнуващи личности. трябва да се прави разлика м/у индивидуалност , личност и човек! :blink: ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Март 31, 2010, 04:09:00 pm »

Аз пък не се притеснявам да взема страна и да изразя симпатии. На никого не дължа обяснение или извинение за избора си. Въпреки това, ако бях видяла навреме т. е. още снощи темата, щях да призова страните да се въздържат от изцепки в името на световния мир.

А защо си помисли, че се притеснявам да взема страна? И това съм правила, когато виждам, че едната от двете страните има право, а другата-не. Случвало се е и двете страни да са ми симпатични, което не означава непременно прави. Всеки си има трески за дялане.

Осве нтова съм Водолей и уважавам правото на избор на човека да реши САМ дали да остане или да напусне форума. Не съм аз човека, който трябва да прецени. А и добре познавам Марая - тя не обича да и се казва какво да прави. Независимо от нашето мнение, крайното решение си остава нейно.

Но темата е добър повод да и поласкаете самолюбието напук на Вещичка.
Давайте, продължавайте със симпатиите и антипатиите...но бъдете и обективни.

и така никой не разбра ,че не става дума за Вещичка и за ласкаене на самолюбие....,но това за пореден път ми показва ,че се чете на парче....и нищо понякога не се чете.
всичко тече ,всичко изтича.... :blink: :blink: :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Март 31, 2010, 04:12:06 pm »
сега , разсъждавайки си мисля , че чрез слънцето се изразява и асцендента .

Да, но също така е вярна тезата, че Слънцето в хороскопа се изразява чрез Асцендента. Най-малкото защото от изгряващия знак зависи къде ще се намира Слънцето - над хоризонта, под хоризонта, в дясната хемисфера, в лявата...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #50 -: Март 31, 2010, 04:16:43 pm »
Скъпи съфорумници,
сега вече всичко е ясно. И на мен не ми е приятно дърленето.
Нямам намерение да изчитам отново цялата дискусия, нито да заемам позиция, просто изказах още една гледна точка. В такива ситуации не е виновен само единия.
Факт е, че Вещичка отдавна млъкна, докато Марая пусна притчата за момата и продължи да поддържа темата.
Марая, Вещичка, не знам откъде тръгва спора ви и не беше нужно да го правите публичен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Март 31, 2010, 04:31:11 pm »
а ,че не четете и ,че нищо не сте забелязали е видно и от анонса ми в темата ,там има едно изречение:
кака мара пак изтрещя.....,което не е на Вещичка....,а на друг!

видяхте ли я въобще тази реплика?!

и някой ще се сети ли кого визирам?

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Март 31, 2010, 04:33:04 pm »
Скъпи съфорумници,
сега вече всичко е ясно. И на мен не ми е приятно дърленето.
Нямам намерение да изчитам отново цялата дискусия, нито да заемам позиция, просто изказах още една гледна точка. В такива ситуации не е виновен само единия.
Факт е, че Вещичка отдавна млъкна, докато Марая пусна притчата за момата и продължи да поддържа темата.
Марая, Вещичка, не знам откъде тръгва спора ви и не беше нужно да го правите публичен.

не става дума за вещичка!!!!!!
не е тя провокатора на темата.....
не е тя!

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #53 -: Март 31, 2010, 04:36:39 pm »
Марая, стига вече!
Трябва ли все да има някой?

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Март 31, 2010, 04:43:15 pm »
Марая, стига вече!
Трябва ли все да има някой?

да! за да се знае ,че не става дума за вещичка и за да не се хвърлят излишни бомби.
когато тръгваш за някъде не бива да спираш на средата....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #55 -: Март 31, 2010, 04:57:56 pm »
Аз прочетох дума по дума първия пост на темата и разбрах кого визира Марая. Първо не намерих за необходимо точно заради това да се включа /тя е насочена към конкретен участник и се надявам той/тя да се включи/, а и до преди малко нямах такова време.  

Честно казано и аз съм учудена от настроенията в този форум. Сякаш в един момент си станахме близки и почнаха дрязгите. Лошо е да се цели разделение, те умните отдавна са го разбрали - "разделяй и владей", но аз не съм на този принцип. Та това на мен ми прави впечатление тук от време на време. Другото, което се вижда е борбата за надмощие, тя е нормална също, срещаме я навсякъде в живота, понякога дори сме участници. Какво да кажа, освен, че е човешко, но въпреки това аз бих желала средата ни да е по-спокойна, защото най-малкото влизам тук да се разсея и да задоволявам страстта си към астрологията.

Онзи ден също останах учудена от отношение на Кали, което напук на всичко реших, че няма да приема за лошо. Кали ти сигурно не подозираш, че макар да не те познавам лично в мен си оставила особено приятно усещане за твоята личност и аз винаги се радвам, когато участваш в темите, макар да се случва по-рядко.  
 Затова бях още по-учудена, когато каза-някой му липсва кураж и опит. Съжалявам, че точно теб съм накарала по някакъв начин да се чувстваш така, че да таиш неприятно чувство.

Тази тема може да се окаже полезна в много отношения и също има своя смисъл.  
 Аз съм в период под влияние на дирекционен и прогресивен Марс в 8 дом, когато не мога да си позволя всичко това да спестя и да не го напиша, а и едно от нещата, които ненавиждам са лицемерието и двуличието, нещо, на което живота се опитва да ме научи, но аз все се опъвам. Във всеки случай гледам поне да не си давам да трупам негативизъм по какъвто и да е повод, това ме убива и достатъчно в ежедневието си съм заобиколена от него, че в края на деня съм като изцедена гъба.            
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 03:51:51 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Март 31, 2010, 06:52:13 pm »

"Сетих се, че визираш Вижън . Нападките й са повече от очевиздни, но не разбирам защо таи злоба и съска срещу теб , като гъска и, естествено, срещу всеки, който прояви симпатия към теб. Доколкото знам, нито имате лични отношения с нея, нито личен контакт, нито някога си я настъпвала по мазола. За сметка на това не спира да демонстрира симпатията си към Вещичка, което си е нейно право разбира се.
При все това, че не е участвала в нито една от по-сериозните астрологични дискусии. Нито е астролог, нито дори е любител астролог. Просто се подвизава в този форум, защото очевидно няма какво да прави през сводобното си време или търси терен за изява и тя..."

няма да кажа ,кое е лицето което изпрати това на ЛС. за да не го споходи същото....,но за мен е достатъчно!
достатъчно е само това , че все пак има хора във форума ,които са разбрали и видяли това!
ее , има смисъл да се стои тук , щом има хора ,които знаят , че не всичко което блести е злато и че не повърхността е важна , а това под нея! :blink:

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #57 -: Март 31, 2010, 07:34:10 pm »
Сънрейн, радвам се, че си написала какво те е изненадало. С тази реплика, че се изисква кураж и опит, имах предвид най-вече себе си, понеже както виждаш аз не съм опитен астролог. Написах си някаква кратка прогноза и после я изтрих. В интернет пространството за съжаление не могат да се ползват всички средства, с които изразяваме мислите си. Знам и че обикновено пиша много кратко и без емотикони, но такива са обстоятелствата при мен.
Съжалявам, че неволно съм те обидила и не тая негативни чувства към теб, просто няма за какво.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #58 -: Март 31, 2010, 07:42:05 pm »
Съжалявам, че неволно съм те обидила и не тая негативни чувства към теб, просто няма за какво.

Това наистина ме радва. Не си ме обидила, а помислих, че с нещо аз съм те подразнила...това ме озадачи. Сега виждате ли какво прави Марс в 8 дом?  ;D

А за възможностите ти като астролог аз не съм човека дето ще тръгне да дава оценки, но все пак не съм останала с такова впечатление, така, че се надявам по-често да те срещам в темите.
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 03:53:02 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #59 -: Март 31, 2010, 07:54:24 pm »
  момичета:) пълнолунието наистина беше марсово оцветено, но пък свърши :25:

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.