Здравей Гост

Злобата - къде в хороскопа ни, се крие тя !

• 195 Отговора
  • 26671 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Злобата - къде в хороскопа ни, се крие тя !
« Отговор #160 -: Януари 11, 2011, 11:26:05 pm »
Без добри съдници - нямаше да разполагаме нито със закони - говоря за закони в общ план, не само юридически норми, а за морал, цивилизационни норми, езикови норми, норми в изкуството и човешките отношения... нито с хора, които да ги прилагат - т.е. "критици" - в общ план - а всеки творец, и всеки човек в пътя си, за да продължава напред и нагоре, а не да се лута сам без цел и посока - има нужда да получава някакъв фийд бак - от публика, от общество, от критика...

Мисля, че фокусът на темата отново се изкривява и измества във философска посока.
Естествено, че като споменавам за съдници, не визирам положителното им проявление в обществото. И от такива има нужда, те са част от цялото.
Говоря за едно вътрешно състояние, в което човек пребивава и се чувства едва ли не упълномощен от Всевишния и изземва неговите функции да бъде "съдник" на другите, т.е. това е вид нагласа, светоглед. За такива хора винаги "лошият" е отвън. Може да говорят за вселенска любов без излъчват любов към ближния. Нищо не струват възвишените думи, ако не идват от онази точка в сърцето.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #161 -: Януари 11, 2011, 11:53:44 pm »

Мисля, че фокусът на темата отново се изкривява и измества във философска посока.

Измества се, но без наместване на философско-морално-цивилизационните уточнения, не бихме могли да достигнем до правилните и адекватни астрологични такива...

И едно допълнение от мен - човешката злоба в най-чистия й вид съм наблюдавала да се проявява помежду деца. Да, малки деца в дотийнейджърка възраст.

Би ми се искало, с риск отново да спомогна за допълнително изместване на фокуса на настоящата тема, най-напред да споделя част от своите наблюдения за детската злоба и проявленията й.

Тя, поне в моите очи - най-често се наблюдава демострирана от деца с проблеми с акумулирането и преразпределението на отрицателни емоции и агресия, насъбирана в дома, където расте детето.
Не говоря само за обиждани, бити, унижавани деца. Говоря също за деца, гледани като цветенца в саксии, които с едно потропване на крак получават всичко от родителите си. На които се гледа като на малки принцчета/принцеси, на които останалия свят дължи нещо. И когато подобни деца срещнат "световната несправедливост", че другите, светът не гледа на тях по подобен начин, или, когато в дома на подобно дете се роди по-малко бебе, и поради това, те изпаднат, макар и непряко на втори план в списъка на родителите си - те реагират със злоба, агресия, непримиримост...

Астрологично - тук аз бих намесила Марс, Сатурн на АЦ, слабо поставено Слънце, небалансирана Луна, в изгнание, по дом, знак, или аспекти, и отново Венера и 2ри/8ми дом - ценности, способност за справяне с измененията в околната среда, възможност да се мисли трезво, макар, когато гледката не хармонира с нашия личен интерес и очаквания...

Ще се въздържа от характерното за Слънчевия ми знак и Мерк философстване по темата....Някой неща подкрепям , други не....,но истината е в средата....Никой не се ражда злобен или завистлив , това са качества ,заложени у всеки , като раковите клетки....Въпроса се състои в тяхното развитие...
Ще повторя , че липсата на реализация е основната почва в/у която вирее злобата и завистта..., а за да ги има , то значи , че има и зле аспектирана ценностна система която касае от астрологична гледна точка 2/8-ми дом...

По отношение на АСЦ , мисля , че е от основно значение разположението на управителя на асцендента , до колко е видим в картата , как е поставен и не на последно място знака в който попада....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #162 -: Януари 12, 2011, 01:25:32 am »
Най-голяма завист съм наблюдавала при реализирани и успели жени. Там егото е толкова голямо, че не търпят никаква конкуренция и се стремят да дискредитират всеки, за който сметнат, че с нещо засенчва "блясъка" им. А именно конкуренцията ни кара да вървим напред, да се развиваме, да се стремим към съвършенство.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #163 -: Януари 12, 2011, 01:52:32 am »
Най-голяма завист съм наблюдавала при реализирани и успели жени. Там егото е толкова голямо, че не търпят никаква конкуренция и се стремят да дискредитират всеки, за който сметнат, че с нещо засенчва "блясъка" им. А именно конкуренцията ни кара да вървим напред, да се развиваме, да се стремим към съвършенство.

Не съм срещала такива жени и мъже......Всеки реализиран има нагласата да върви напред...А там където има злоба и завист нещата са в застой!
Повечето успели хора , които познавам са успели , защото не са стояли да чакат или да лежат на лаврите си...и в този смисъл при тях липсва време и място за подобни чувства....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Януари 12, 2011, 01:55:01 am »
Не съм срещала такива жени и мъже......Всеки реализиран има нагласата да върви напред...

Тъй ли? Щастливка си значи.  ;D Виж какво става във ВИП-а, готови са да се изядат един друг.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #165 -: Януари 12, 2011, 01:56:32 am »
Не съм срещала такива жени и мъже......Всеки реализиран има нагласата да върви напред...

Тъй ли? Щастливка си значи.  ;D Виж какво става във ВИП-а, готови са да се изядат един друг.

Това , че са ВИП не ги прави реализирани.... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Януари 12, 2011, 01:57:20 am »

Същите селски пръчки, ако ме питаш мене.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #167 -: Януари 12, 2011, 01:59:27 am »

Същите селски пръчки, ако ме питаш мене.

:72: :57: Мммм...,да...Истинския ВИП не е на показ..., той просто си е ВИП и не е нужно да се показва ...., за него говоря...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #168 -: Януари 12, 2011, 02:00:32 am »
:72: :57: Мммм...,да...Истинския ВИП не е на показ..., той просто си е ВИП и не е нужно да се показва ...., за него говоря...

То същото важи и за истинските астролози.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #169 -: Януари 12, 2011, 02:12:34 am »

То същото важи и за истинските астролози.  :blink:

Точно така.... :blink:

*

Feia

« Отговор #170 -: Януари 12, 2011, 02:22:19 am »
Защото достатъчно е коментирано вече и никому нищо не дължа.  :blink:

Браво! :-[

По темата - в този форум повечето са много злобни, обаче от време на време крият истинското си лице. Е, най-накрая идва време, в което повече не могат да се крият и свалят маската. Това всички сме го виждали много пъти тук.

И понеже някои от вас вече се правят на пофесионални астролози, затова и не търпят конкуренцията на други такива и гледат да я дискредитират и отстранят, че да направят място за себе си.  ;D

Нали така, Небесна!

*

Марая

• 28287
« Отговор #171 -: Януари 12, 2011, 02:26:47 am »
Защото достатъчно е коментирано вече и никому нищо не дължа.  :blink:

Браво! :-[

По темата - в този форум повечето са много злобни, обаче от време на време крият истинското си лице. Е, най-накрая идва време, в което повече не могат да се крият и свалят маската. Това всички сме го виждали много пъти тук.

И понеже някои от вас вече се правят на пофесионални астролози, затова и не търпят конкуренцията на други такива и гледат да я дискредитират и отстранят, че да направят място за себе си.  ;D

Нали така, Небесна!

Имена....,ако обичаш! ;D
Стига с недомлъвките!

*

missKapriz

« Отговор #172 -: Януари 12, 2011, 02:31:12 am »

Не съм срещала такива жени и мъже......Всеки реализиран има нагласата да върви напред...А там където има злоба и завист нещата са в застой!
Повечето успели хора , които познавам са успели , защото не са стояли да чакат или да лежат на лаврите си...и в този смисъл при тях липсва време и място за подобни чувства....

Подкрепям напълно!Желанието да се "мачка" конкуренцията  е породено  спортна злоб,а в нея лошо няма.Дребните емоции като злоба и завист теглят надолу-такива хора не успяват
Прия,и твоите разсъждения намирам за верни.
От което пък си мисля,че много трудно е да разграничим чистите злобари,а още по-трудно да им изведем аспектите астрологично.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #173 -: Януари 12, 2011, 02:37:50 am »
Завист сред успелите има и това е факт, аз лично съм се сблъсквала неведнъж с такава. Друг е въпросът какво разбираме ние под успели, аз лично не визирам випове и милионери.
Но тяхната не е чак толкова породена от злоба или озлобеност, а от егоизъм, в по-тежки случаи - от мегаломания. И естествено, че няма да ти завиждат за материални придобивки и парцалки, други неща могат да предизвикат раздразнение - обикновено някое качество, което отсрещният може да притежава.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #174 -: Януари 12, 2011, 02:38:19 am »

Подкрепям напълно!Желанието да се "мачка" конкуренцията  е породено  спортна злоб,а в нея лошо няма.Дребните емоции като злоба и завист теглят надолу-такива хора не успяват
Прия,и твоите разсъждения намирам за верни.
От което пък си мисля,че много трудно е да разграничим чистите злобари,а още по-трудно да им изведем аспектите астрологично.

Когато се научим да обичаме , тогава злобата ще си отиде завинаги....Там където има любов няма злоба!

http://www.youtube.com/watch?v=BVOOSmGHHKI

*

Lillie

• 30532
« Отговор #175 -: Януари 12, 2011, 02:42:30 am »

Пак изместваш фокуса на темата.  ;D

Място и публика за всеки има, всеки намира своята ниша рано или късно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #176 -: Януари 12, 2011, 02:50:02 am »
замислих се сериозно кои злобни хора познавам и не можах да се сетя
Сигурно съм много наивна или пък щастливка,знам ли?!
Но не мисля,че може да се побеждава до безкрай само с подливане на вода и удари под кръста.Рано или късно такъв "късмет" неподплатен от качества,изневерява.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #177 -: Януари 12, 2011, 02:52:23 am »
Чувала съм за конкуренти, които пращат сигнали за проверки един на друг, ако искат да подлеят вода. Но тук не става въпрос за крупни предприемачи, а дребни бизнесменчета (търговци). Удари под кръста има навсякъде - и сред успели, и сред неуспели, просто са в различни мащаби.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #178 -: Януари 12, 2011, 02:59:09 am »
Навремето, от началото до средата на 90те, конкурентите изпращаха дебели вратове един на друг, да счупят някой прозорец или витрина. Сега изпращат данъчни проверки.  ;D Но това не ни пречи да вярваме във възвишени чувства.

това са кокошкарски истории ;D

Кокошарски, да. То цялата държава е кокошарска.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #179 -: Януари 12, 2011, 03:00:38 am »
Чувала съм за конкуренти, които пращат сигнали за проверки един на друг, ако искат да подлеят вода.

това са кокошкарски истории ;D
големите играят по друг начин, но това няма общо със злобата, там информацията е най-силното оръжие
говоря за бизнес, не за политика

:72: , лееека поправка , ако позволиш.... ;)
Политика на бизнеса..., за мен най-голямата политика е бизнес! :blink: