Трябва ли целият живот на човек да се върти около намирането на подходящ партньор?! Ако някой се чувства непълноценен или мисли, че голямото щастие ще дойде само, когато се ожени или омъжи и че животът му няма смисъл без партньор, то защо живее.
Според мен това е една от големите илюзии - майя.
Мисля, че човек трябва да се почувствна пълноценен, да е в мир със себе си, да му харесва соствената му компания, да се чувства цялостен сам със себе си, защото човек се ражда сам и умира сам.
Да съсредоточите целият си живот, мисли и желания в очакването на един бъдещ принц си е жалко и загуба на врече. Но нали човечеството трябва да продължи да съществува и хората трябва да се множат.
Все пак в Библията пише:

28. И благослови ги Бог, като им рече:
плодете се и множете се, пълнете земята и обладайте я и господарувайте над морските риби (и над зверовете), над небесните птици (и над всякакъв добитък, над цялата земя) и над всякакви животни, които пълзят по земята.
Макар, че това се отнася за първите хора, описани в Библията, а не за Адам и Ева, но важи и за тях.

Мисля, че това желание, което вие толкова копнеете да удовлетворите е част от илюзиите, създадени за хората.