Момичета, не искам да ви развалям убедеността в липсата на разлика между скъпата и евтината козметика.
Но, Коко Шанел е казала " На 20г имаш лицето, което природата ти е дала, на 40г имаш лицето, което заслужаваш".
И ако сега не виждате разликата между крем от 5 лири и такъв от 500, то лицето ви от 30 г нагоре ще направи разликата.
Същото е и с парфюмите - общото между наливния и оригиналния е колкото между Mercedes SL и Lada Niva - и двете са автомобил .. и приликите свършват дотук.
Съжалявам, знам, че е и въпрос на възможности, но качеството си има цена.
От тези които ползвате скъпа козметика, никоя не каза, кои са тези специални съставки които правят La Prairie, примерно, по-добра козметика, от тази в по-ниският ценови клас ?
Вътре са тъпкани с парабени, пропилен гликол и какво ли още не. Ако толкова им пукаше за клиента, нямаше да произвеждат продуктите си с НАЙ-ЕВТИНИТЕ консерватори, т.е метил, етил, пропил и т.н парабен

, както и някои ракообразуващи съставки.Добра маркетингова стратегия, по-модерни лаборатории и по-голям процент активни съставки + зарибяващи реклами = кремче за 500 лири. Доста overprised

.
Ходете обяснявайте на Кейт Мидълтън, която на срещата си с Барак Обама беше облечена в рокля на Reiss за 175 лири /въпреки реалната производна цена, която под 15 лири/ как трябва да носи Шанел и Диор, та да е и тя в крак с модата, пък нали и да не се излага пред президента :mellow: . А като се сетя какво показаха Диор миналият месец, на Парижката седмица на модата, направо ми се

. Без пари да ми ги дават, няма да ги облеча

. Лагерфелд и той изкара най-лошото от себе си през последните месеци, а това, че е Шанел не значи, че трябва да ми харесва на всяка цена.
А сега по темата - Венера във Везни, във 2-ри дом. Квадратури към Уран и Нептун /Козирог 5-ти/, тригон към Медиум Цели, който попада в Близнаци.
Предпочитан макияж...хм. За дневен грим харесвам неутралните тонове, черно и сребрист металик в умерени количества. Харесам цветният акцент, син/зелен/лилав молив или очна линия на горният/долният клепач. Пролет и лято си позволявам по-цветен грим и сенки, включително и жълто, цвета на лудите

. За вечерен грим - цветовете и експериментите при мен са всякакви.
При бялата козметика, чета и се интересувам от състава, ако ми харесва - купувам. За предпочитане е да съм пробвала тестер. Не ползвам бяла козметика в която има парабени, съставки производни на петрола, парфюмирана е твърде силно, съдържа твърде много синтетика и силикон, а е бедна на активни и естествени сътавки.
После ще пусна снимки, че архивите са огромни

.