Здравей Гост

Венера в хороскопа и предпочитан макияж

• 805 Отговора
  • 116510 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Венера в хороскопа и предпочитан макияж
« Отговор #640 -: Август 01, 2012, 05:18:34 pm »
Иначе червило не слагам и това е некултурно в моите среди - ще ме възприемат като жена, а не професионалист. Само гланц и пак се усеща, че не си в тон с другите.

Чакай да уточним - червено червило не слагаш или никакво, освен гланц?
Не ти ли е кофти, за мен това си е убиване на женствеността. Аз винаги съм поне с балсама за устни на Нивеа, оцветяващ.

Никакво освен гланц.
Кофти ми е и то много. И правилно го синтезира - трябва да убия всичко женско в мен, за да имам кариера. Затова и вече писах в една друга тема сериозно обмислям да се махна от професионалното си направление.

Влиза професор в залата, присъстват само студентки, и отказва да започне лекция докато ЦИТИРАМ не се появят "хора". И НЕ започва да води лекцията, докато не дойде поне 1 момче. В моя технически ВУЗ това е нормално поведение. И този професор НИКОГА няма да бъде съден или наказан за обидата, която е нанесъл. Сега разбирате ли, защо ако се появя женствено изглеждаща нямам шанс нито за работа, нито за сериозна академична кариера....

Само тежки бижута се позволяват, ама айде не съм минала 50, смешно изглеждам...
When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #641 -: Август 01, 2012, 05:26:55 pm »
чакайте да Ви пусна едни обувки, в които се влюби Венерата ми в Риби в 4 дом.  :P

и 4 вида грим (ако сте ги качвали преди - не съм ги видяла, извинявам се) - на мен ми отива 1 вид, но с цвета на 3 вид.
Като за моята Венера това е драматичен официален (за излизане) грим, не е всекидневен.  :blink: За да се върнем на темата за макиажа и Венера. 

*

Grace

• 2257
« Отговор #642 -: Август 01, 2012, 05:35:44 pm »
Цитат
Информация за козметика може да даде всеки, но тя в никакъв случай няма да е ПРОФЕСИОНАЛНА! Професионална е литературата създадена по темата от Paula Begoun например, която е плод на дълги и доказани проучвания. Тя самата е завършила университет и има степен професионален гримьор. Изключително важно е когато изследваме, изучаваме или дори когато водим повърхностен спор върху дадена тема както в момента, да бъдем информирани и да са отнесем към достоверни източници. В противен случай  ще сме твърде субективни.

Mayflower, отговора ми е лично към теб и той е - споменатата Paula Begouin със сигурност не е единствен източник на професионална информация на тема козметика. Хубавото на форумите е, че има анонимност. Ти не знеш аз с какво се занимавам, както и аз за теб. Но лично аз внимавам и се отнасям много отговорно към всяко твърдение в моите постове. Така че, не бъди толкова категорична, когато коментираш чужди мнения.

Аз също оставям път на астрологията оттук нататък. Форума е астрологичен, а не козметичен.  :blink:     

*

Anabell

• 2022
« Отговор #643 -: Август 01, 2012, 06:15:23 pm »
козметиците не ги брой, аз и половината лекари не ги броя...  :P ;D

само хората с изявен Сатурн и Уран, на тях вярвам,  :rolf:

« Отговор #644 -: Август 01, 2012, 06:16:26 pm »
1. венера във водолей :P

2. майтап ;D
« Последна редакция: Август 02, 2012, 04:00:45 pm от romantica »

*

Grace

• 2257
« Отговор #645 -: Август 01, 2012, 06:26:47 pm »
козметиците не ги брой, аз и половината лекари не ги броя...  :P ;D

само хората с изявен Сатурн и Уран, на тях вярвам,  :rolf:

в такъв случай, чети задълбочено моите постове  :P  ;D

« Отговор #646 -: Август 01, 2012, 07:41:38 pm »
Ако за някои марковата козметика е приоритет, за други има вероятност да е нещо различно и повечето пари да се влагат в друго ? Не за всички жени водещите им приоритети са последния моден писък, макиаж или марков стайлинг.  Не ви ли е хрумвало ? Стил и вкус не могат да се купят с пари. Не споделям мнението за лицето на 20 и това на 40. Понякога просто е въпрос до ген.
Никой не казва, че високата цена и марката не е гаранция за качество, само че на по-ниска цена може да се купи нещо със същата ефективност. Е, за какво ако няма разлика да се дават повече пари, за да се покажем и изтъкнем като голямата работа ли  т.е. марката? :P  Сетих се за слоугана на някоя от рекламите за смартфони "Вземи си този телефон и ще си в центъра на вниманието"  ;D

Майка ми е на 56 години и още няма бръчки. Нейната майка и моя баба изглеждаше на 40-45, когато беше на 60. Хубаво е човек да полага грижи за себе си, но това, което не ти го е дала природата никой крем не може да ти го даде. Но това не е причина да се откажем от хубавите неща. Откровено признавам, че при мен самочувствието е въпрос освен на лични качества и на пари. Не съм виждала човек без пари, който да има самочувствие. Парите са свобода.

Грейс каза някои много верни неща, които аз за себе си бих обобщила така: начинът, по който изглеждаш трябва да отговаря на статуса ти, да кореспондира със заниманието ти и имиджа, който се предполага, че е подходящ за него. Всичко останало буди смях и е неадекватно.
Ако си президент трябва да се придържаш към определен протокол, който изключва твърде скъпите костюми и часовници. Ако си редица други неща обаче дори е желателно да наблягаш на скъпите костюми и часовници. Ключът към вашите спорове се състои в думата "адекватност". Ако разполагам с неограничен финансов ресурс ще си купувам кремове и за милион долара. И това ще бъде адекватно. Но имах съученичка, която почти гладуваше цял месец, за да си купи едни обувки. Ето това е неадекватно, парвенюшко и идиотско.
Важното е човек да умее да се простира според възможностите си. Като има да знае как да има и като няма да е достатъчно умен, за да оцени приоритетните неща и да влага средства в тях. Странното е, че повечето хора не знаят как да имат - с нямането се справят, защото са принудени.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #647 -: Август 01, 2012, 09:43:56 pm »
Съвсем не е вярно. Аристократи има много, потребители на висша мода. Ама много. Видни са пред всяка модна къща от калибъра на Диор в Париж, специално си идват за ревютата. Университетски преподаватели с Карден, например, си е направо мода. Не знам защо точно Карден им е любим, но е. Така че, сипят се обобщения, но истината е по средата, както обикновено. А козметиката след години си личи. Аз повече евтина няма да си купя, за съжаление късно ми просветна.

« Отговор #648 -: Август 01, 2012, 09:54:31 pm »
При мен Венера е във втори дом, в знак на риби. Венера е на 28 градуса, слънцето на 23.
Нямам никаква идея как да го тълкувам, вие може да подскажете:)

Аз пак да попитам, как се тълкува Венера в Риби, втори дом?

« Отговор #649 -: Август 02, 2012, 08:25:53 pm »
При мен Венера е във втори дом, в знак на риби. Венера е на 28 градуса, слънцето на 23.

Нали се сещаш, че тук никой на никого не е длъжен да тълкува? Или да отговаря. Напиши в гугъл "Венера в Риби", прочети поне 5-6 различни варианта и ако имаш потенциал може и да разбереш. Да беше задал някакъв казус - ок. Ама това е въпрос от "азбуката", за който има тооооооооолкова много информация.

Преди да задаваш глупави въпроси, или да ангажираш хората около себе си, винаги опитвай сам. Ако не се получава, опитай сам отново. Ако пак не се получава - значи не си опитал достатъчно.

http://blog.ifastrology.com/2011/02/%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B8/
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2449213/an/0/page/10
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1481085/an/0/page/44

Чети. После пиши какво разбра.
« Последна редакция: Август 02, 2012, 08:37:56 pm от The_One »
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #650 -: Август 07, 2012, 08:12:01 pm »
Момичета, не искам да ви развалям убедеността в липсата на разлика между скъпата и евтината козметика.
Но, Коко Шанел е казала " На 20г имаш лицето, което природата ти е дала, на 40г имаш лицето, което заслужаваш".
И ако сега не виждате разликата между крем от 5 лири и такъв от 500, то лицето ви от 30 г нагоре ще направи разликата.
Същото е и с парфюмите - общото между наливния и оригиналния е колкото между Mercedes SL и Lada Niva - и двете са автомобил .. и приликите свършват дотук.   
Съжалявам, знам, че е и въпрос на възможности, но качеството си има цена.

От тези които ползвате скъпа козметика, никоя не каза, кои са тези специални съставки които правят La Prairie, примерно, по-добра козметика, от тази в по-ниският ценови клас ?
Вътре са тъпкани с парабени, пропилен гликол и какво ли още не. Ако толкова им пукаше за клиента, нямаше да произвеждат продуктите си с НАЙ-ЕВТИНИТЕ консерватори, т.е метил, етил, пропил и т.н парабен :P , както и някои ракообразуващи съставки.Добра маркетингова стратегия, по-модерни лаборатории и по-голям процент активни съставки + зарибяващи реклами = кремче за 500 лири. Доста overprised ;D.
Ходете обяснявайте на Кейт Мидълтън, която на срещата си с Барак Обама беше облечена в рокля на Reiss за 175 лири /въпреки реалната производна цена, която под 15 лири/ как трябва да носи Шанел и Диор, та да е и тя в крак с модата, пък нали и да не се излага пред президента :mellow: . А като се сетя какво показаха Диор миналият месец, на Парижката седмица на модата, направо ми се :-X . Без пари да ми ги дават, няма да ги облеча ;D. Лагерфелд и той изкара най-лошото от себе си през последните месеци, а това, че е Шанел не значи, че трябва да ми харесва на всяка цена.

А сега по темата - Венера във Везни, във 2-ри дом. Квадратури към Уран и Нептун /Козирог 5-ти/, тригон към Медиум Цели, който попада в Близнаци.
Предпочитан макияж...хм. За дневен грим харесвам неутралните тонове, черно и сребрист металик в умерени количества. Харесам цветният акцент, син/зелен/лилав молив или очна линия на горният/долният клепач. Пролет и лято си позволявам по-цветен грим и сенки, включително и жълто, цвета на лудите ;D. За вечерен грим - цветовете и експериментите при мен са всякакви.
При бялата козметика, чета и се интересувам от състава, ако ми харесва - купувам. За предпочитане е да съм пробвала тестер. Не ползвам бяла козметика в която има парабени, съставки производни на петрола, парфюмирана е твърде силно, съдържа твърде много синтетика и силикон, а е бедна на активни и естествени сътавки.

После ще пусна снимки, че архивите са огромни :-[.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #651 -: Август 07, 2012, 08:32:32 pm »
От тези които ползвате скъпа козметика, никоя не каза, кои са тези специални съставки които правят La Prairie, примерно, по-добра козметика, от тази в по-ниският ценови клас ?

Честно казано /може да звучи тъпо/, дори не знам какво е La Prairie.  ;D

Що се отнася до предпочитания стил, лично аз мога да съчетавам едновременно и скъпи козметични продукти, и тези от масовата линия, същото важи и за дрехите, които нося и купувам. Единствено на предпочитаните марки обувки и бельо не съм склонна да изневерявам, защото вече отдавна съм се убедила в тяхното качество - плащаш повече и носиш няколко години вместо плащаш по-малко и носиш един сезон (или до първото изпиране).

Така че каквото и да (до)казваме тук в тази тема, изборът и стилът са индивидуални при всеки от нас.

Относно козметиката - предпочитам да е без парабени, производни на петрола и прочие синтетики. Не си падам по твърде евтини изпълнения, не се захласвам и по най-скъпото заради престижната марка. Лично за себе си вече отдавна съм наясно кои продукти се "разбират" най-добре с типа и особеностите на моята кожа.

А декоративна козметика напоследък почти не ползвам, не че преди съм прекалявала, само някои неща използвам според случая. Наблягам основно на грижата за кожата на лицето, от декоративната козметика използвам основа с перлени частици за свеж и сияен тен и качествена фина пудра отгоре, плюс хубава спирала за извити мигли и съвсем лек руж понякога (за да не приличам на мумия). Гланц за устни от време на време слагам, но бързо го изяждам, а и имам по рождение яркочервени устни. Сега поне като тръгнах да работя в колектив, имам стимул да се гримирам малко, докато работейки у дома все съм си натюр, никой не ме гледа освен котките, а те и без грим ме намират за привлекателна  ;D (нали давам манджа).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #652 -: Август 07, 2012, 09:07:08 pm »
Момичета, не искам да ви развалям убедеността в липсата на разлика между скъпата и евтината козметика.
Но, Коко Шанел е казала " На 20г имаш лицето, което природата ти е дала, на 40г имаш лицето, което заслужаваш".
И ако сега не виждате разликата между крем от 5 лири и такъв от 500, то лицето ви от 30 г нагоре ще направи разликата.
Същото е и с парфюмите - общото между наливния и оригиналния е колкото между Mercedes SL и Lada Niva - и двете са автомобил .. и приликите свършват дотук.   
Съжалявам, знам, че е и въпрос на възможности, но качеството си има цена.

Вътре са тъпкани с парабени, пропилен гликол и какво ли още не. Ако толкова им пукаше за клиента, нямаше да произвеждат продуктите си с НАЙ-ЕВТИНИТЕ консерватори, т.е метил, етил, пропил и т.н парабен :P , както и някои ракообразуващи съставки.Добра маркетингова стратегия, по-модерни лаборатории и по-голям процент активни съставки + зарибяващи реклами = кремче за 500 лири. Доста overprised ;D.
Ходете обяснявайте на Кейт Мидълтън, която на срещата си с Барак Обама беше облечена в рокля на Reiss за 175 лири /въпреки реалната производна цена, която под 15 лири/ как трябва да носи Шанел и Диор, та да е и тя в крак с модата, пък нали и да не се излага пред президента :mellow: . А като се сетя какво показаха Диор миналият месец, на Парижката седмица на модата, направо ми се :-X . Без пари да ми ги дават, няма да ги облеча ;D. Лагерфелд и той изкара най-лошото от себе си през последните месеци, а това, че е Шанел не значи, че трябва да ми харесва на всяка цена.

Тъй като си ме цитирала, ще ти отговоря накратко. Никоя не каза специалните съставки, защото това е астрологичен, а не козметичен форум. По нататъшните ти твърдения показват, че изобщо не си запозната в детайли с марката La Prairie, а и с която и да е друга. Ако те интересуват съставките, в интернет има достатъчно информация, можеш да си направиш труда да прочетеш преди да пишеш. Ето ти пример, крема Platinum rare на La Prairie съдържа в себе си колоидна платина т.е. платина разтворена във вода. Освен, че е най-скъпия метал на земята, тя е и най-силния познат анти-оксидант. / това поне би трябвало да е ясно какво е / Има свойството да възстановява електричния заряд на клетките и да възвръща баланса на кожата така, че тя да започне да функционира и да изглежда като млада - сияйна, гладка и еластична, с равномерен тен. И т.н, и т.н. ... Извинявайте за отклонението, но не исках да съм голословна този път.
Големите фирми в козметиката разполагат със свръх модерни лаборатории и дават огромни пари за научни разработки, използват най-качествени продукти и най-високи технологии.
Това казано, харесвам La Prairie, но пиша това не защото съм и върл фен, а защото не обичам твърдения, основани на незнание.

Относно Шанел и Диор, от поста ти лъха такава непоносимост към тях, дори като имена, че не смятам да коментирам. Още повече, че тази тема отдавна я приключихме. Ако това те успокоява, определено сте мнозинство, тези с презрението към такива "необосновано" скъпи, "просташки" марки.

*

Divna

• 2478
« Отговор #653 -: Август 07, 2012, 09:11:08 pm »
Що се отнася до козметиката винаги ползвам изпитана марка (тествана с годините). Подлагам се на дермоанализ предварително при специалист. Същото се отнася и за макиажа и грижите за косата.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #654 -: Август 07, 2012, 09:25:18 pm »
Супер е смешно тук вече. Къде ти е Венерата, SunMoon, усещам я страдаща.  ;D Сигурна съм, че никой от Диор няма да ти предложи да ги носиш в обозримото бъедеще, тъй че излишно се ядосваш.  ;D Състоянието на кожата ми е коренно различно при тримесечна употреба на крем Виши срещу крем Ланком (точно приключвам поредния неуспешен експеримент с овлажняваща маска ългарско призводство - разликата е, че ланкомската поддържа кожата седмица, а тази - два дни). Това ме касае. Аз също съм си правила съответния анализ и съм пробвала и избрала, което ми върши най-добра работа на база съответните ми финансови възможности. Оттам нататък, кой какво мисли и какви комплекси демонстрира, хич, ама хич, не ме вълнува. Та, къде казваш е Венерката?  :mellow: А, във 2ри и леко бомбардирана откъм 5ти. Личи й.  ;D

P.S. Много неуместно и неподготвено изказване по повод Мидълтън, която носеше далеч по-скъпи дрехи, когато не беше част от имиджа на фамилията, но която в последните години е ДЛЪЖНА да се съобрази с настроенията в Англия, които са вече на ръба на избухването. Май не си чела какво става, как са с парите и какво е отношението към кралската фамилия. Прочети. ( ивсе пак се омъжи в рокля на МакКуин, нали...  ;D )
« Последна редакция: Август 07, 2012, 09:40:07 pm от Ronia »

« Отговор #655 -: Август 07, 2012, 09:37:06 pm »

Нали се сещаш, че тук никой на никого не е длъжен да тълкува? Или да отговаря. Напиши в гугъл "Венера в Риби", прочети поне 5-6 различни варианта и ако имаш потенциал може и да разбереш. Да беше задал някакъв казус - ок. Ама това е въпрос от "азбуката", за който има тооооооооолкова много информация.

Преди да задаваш глупави въпроси, или да ангажираш хората около себе си, винаги опитвай сам. Ако не се получава, опитай сам отново. Ако пак не се получава - значи не си опитал достатъчно.

http://blog.ifastrology.com/2011/02/%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B8/
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2449213/an/0/page/10
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1481085/an/0/page/44

Чети. После пиши какво разбра.

Благодаря за градивната, мила, критика ;D
Отговориха ми на лични.

Явно темата е за козметика, марки. Така или иначе в тези жеги, каквато и марка макияж да сложите, ако не се обновява на минимум два часа е загубена кауза естетическия външен вид.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #656 -: Август 07, 2012, 09:45:41 pm »
Темата явно е за изпускане на отрицателната енергия в стил "натурално красива" срещу "тая скочубра кво си мисли, и аз имам хилядарка за кремчета, простачка такава, по-красива няма да стане".  ;D За съжаление, аз понеже основно с родили и гледащи деца жени общувам, трябва да кажа, че разликата се набива на очи и не е в полза на първата категория. Съвсем честно и откровено. Раждането и недоспиването са страхотен критерий и дори генът не може там да спаси положението на 100%. Моментално си личи скъпата и качествена грижа, а за мен това са две идентични неща, евтино качество не съм открила досега. На 25 не ми личеше особено какво ползвам, но на 35 определено дава видимо отражение.

*

Papy

• 4343
« Отговор #657 -: Август 07, 2012, 09:54:00 pm »
Ах, как никой не написа, че използва краставиците и обелките от картофи, изпратени от био-селото?!? Е, за мен това е козметиката :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #658 -: Август 07, 2012, 09:56:03 pm »
Темата явно е за изпускане на отрицателната енергия в стил "натурално красива" срещу "тая скочубра кво си мисли, и аз имам хилядарка за кремчета, простачка такава, по-красива няма да стане".  ;D За съжаление, аз понеже основно с родили и гледащи деца жени общувам, трябва да кажа, че разликата се набива на очи и не е в полза на първата категория. Съвсем честно и откровено. Раждането и недоспиването са страхотен критерий и дори генът не може там да спаси положението на 100%. Моментално си личи скъпата и качествена грижа, а за мен това са две идентични неща, евтино качество не съм открила досега. На 25 не ми личеше особено какво ползвам, но на 35 определено дава видимо отражение.

Ronia, вече и на мен ми става забавно  ;D
Аз не мога да разбера, защо в Щатите като видят някой с Бентли си казват : " Ей, страхотно, супер, един ден и аз ще карам такова!", а в България - " Ей, че простак с това скапано Бентли. Кво пък си въобразява тоя, да не е нещо специално?" .. и ако може, вечерта тайно ще се промъкне да му тегли една черта.  ;D
Докато има този начин на мислене, все бедни ще си стоим. Кога хората ще разберат, че позитивното мислене води до просперитет?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #659 -: Август 07, 2012, 09:56:47 pm »
Аааа, днес се омазах с една био праскова. Айде, де.  ;D

Anabell, пускай темата за сватбените тоалети. Там ще блесне истината.  ;D