Здравей Гост

Венера в хороскопа и предпочитан макияж

• 805 Отговора
  • 116420 Прегледи
*

elodiq

• **
  • 903
Re: Венера в хороскопа и предпочитан макияж
« Отговор #740 -: Август 09, 2012, 12:27:31 pm »
Ами да се включа и аз освен ето и роклите които на мен ми харесват

Въпреки че както ми е тръгнало на мен лично едва ли някога ще имам шансът да облека нещо такова

« Отговор #741 -: Август 09, 2012, 12:44:11 pm »
С Асол имаме еднакъв вкус.  :blink:

+1
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #742 -: Август 09, 2012, 02:21:12 pm »

не целя да обидя някой, няма такова нещо, но наистина композиционно погледнат Галиано е много агресивен и изискващ внимание (нека така да го кажа). Това не значи, че е лош дизайнер, напротив изключително креативен е, но не е за всяка ситуация. Ако си музикант, художник става, артист - човек на сцена, е перфектен (на него първият му клиент е Даяна Рос), но в моята закостеняла среда, с ясни норми, с традиции, няма да мине....

Не виждам логиката. В никоя среда не се ходи перманентно облечен в от кутюр, още по-малко в сватбени рокли. Тук това се показва. За ежедневието си има прет-а-порте и напълно носимо във всякаква среда, стига човек да може да си го позволи.

П.С. Лозанова се омъжи в реплика, която беше разконспирирана твърде бързо, което директно я прати в графа "евтина реплика". В днешно време публична личност трябва малко повече мозък да има, но...  ;D

« Отговор #743 -: Август 09, 2012, 04:03:11 pm »
Пускам снимки на макияж, пък после може и на булченски рокли да пусна, че като гледам как сте се развихрили :P, вече дори си харесах някои.

« Отговор #744 -: Август 09, 2012, 04:10:01 pm »
Не е типична булченска, но е свежа. Но що пък не. Току-що си се представих на сватба в мексиканска хасиенда с тази рокля. ;D

« Отговор #745 -: Август 09, 2012, 07:19:43 pm »
ако трябва да избера само една :)

Уникална е, тази рокля е още една причина Zuhair Murad да е сред любимите ми дизайнери :-[ . Впрочем, Anabell, къде ти е Венерата ?

Ето още от последното му couture ревю.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #746 -: Август 09, 2012, 10:22:47 pm »
ако трябва да избера само една :)

Уникална е, тази рокля е още една причина Zuhair Murad да е сред любимите ми дизайнери :-[ . Впрочем, Anabell, къде ти е Венерата ?

Ето още от последното му couture ревю.

O mersi i аз го харесвам, Венера в Риби, 4 дом.  :P

When One Door Closes Another Door Opens

*

Anabell

• 2022
« Отговор #747 -: Август 10, 2012, 03:45:13 pm »
силата на спиралата  :P

« Отговор #748 -: Август 10, 2012, 05:43:10 pm »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #749 -: Август 10, 2012, 07:52:57 pm »
всъщност първата жена, която се жени в бяло е кралица Виктория, преди това в синьо. Бялото и черното в Европа са били цветовете за траур (вдовиците са ги носели).  ;D :P

Българската носия за сватба има червено, има и злато.

« Отговор #750 -: Август 10, 2012, 08:01:11 pm »
Благодаря ти, Акрукс. Ярките флорални мотиви по роклята (рози?) ми напомниха за фолклора на латинска Америка и по специално за Мексико. Макар че розите присъстват като мотив в носиите на много славянски народи - Полша, Чехия, Словакия и т.н.

Относно бялото и траура - точно така е. Още в Древен Египет професионалните оплаквачки на (фараонските) погребения са били облечени в бяло. Посипвали с пясък главите си и разкъсвали дрехите си в знак на непреодолима скръб по покойника.
В Япония бялото и сега се счита за цвят на траур, ако не греша.
« Последна редакция: Август 10, 2012, 09:49:58 pm от Mirabella »

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #751 -: Август 10, 2012, 10:05:08 pm »
Каква трябва да е разликата по снимчица?  :mellow: Спорът за мен е тотално излишен. Ралф Лорън не съм носила, но който иска може да сравни материята и начина, по който стоят единствените ми две дизайнерски рокли, които имам с всяка конфекцийна такава налична в София. Без снимчица, съвсем натюр.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #752 -: Август 11, 2012, 12:08:57 am »
Със сигурност има разлика в материята, качеството и изработката, същото се отнася и за долно бельо - съществена е разликата между гащи Skiny /да речем/ и някоя бг марка или китайска, дори на допир се усеща. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #753 -: Август 11, 2012, 07:55:22 am »
В Индия е знак за траур белият цвят. Компания за тенис облекла е притърпяла фиаско там (преди години) не отчитайки този факт. Сега май са се попроменили нещата. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #754 -: Август 11, 2012, 10:13:59 am »
Наистина е много глупаво да лансираш някой продукт или марка без предварително проучване на особеностите на местния потребителски пазар и култура. Затова се отделя определен бюджет за маркетингови проучвания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #755 -: Август 11, 2012, 11:30:56 am »
Каква трябва да е разликата по снимчица?  :mellow: Спорът за мен е тотално излишен. Ралф Лорън не съм носила, но който иска може да сравни материята и начина, по който стоят единствените ми две дизайнерски рокли, които имам с всяка конфекцийна такава налична в София. Без снимчица, съвсем натюр.

Аз споря, защото много жени изпадат едва ли не в депресия, че не могат да си позволят маркови дрехи, гримове, които няма да ги направят по - желани и щастливи. Няма как да отрека, че един майстор (дизайнер, шивач) ще те направи по красива, както и един истински гримьор, но пак зависи от твоята собствена интуиция.

Най-важното е една жена да си вярва, тогава каквато и дреха да сложи, ако се харесва и излъчва увереност ще бъде харесвана. Това го заявявам съвсем отговорно. Виждала съм жени, които за мен са тотално ЗЛЕ, ама имат такива добри мъже.... (Аня Пенчева веднага я давам като пример, за жена която няма вкус и стил, нито за дрехи, нито за прически, но има излъчване, има акъл, и има страхотен съпруг. За нея просто имам преки наблюдения).

А козметичните процедури, направо ги отричам. Имам приятели дерматолози и пластични хирурзи, специалисти с докторантури от Испания, Швейцария, които половината си живот са дали да се образоват и си харесват добре платената професия, НИКОЙ от тях, никога не ми е препоръчвал каквато и да е козметична интервенция, всякакви пилинги, лазер... всичко има сериозни странични ефекти...

И не само това, такива неща мога да ви разкажа и за силикона, хиалуроновата киселина и за липусукциите.... и за козметиките....това не са процедури за здрави хора. Това са опасни процедури, както и повечето козметични процедури. 

*

Anabell

• 2022
« Отговор #756 -: Август 11, 2012, 11:34:32 am »
Една статия, която много ме впечатли за Макс Фактор (човекът създал съвременния грим). Само на такъв ГЕНИАЛЕН човек бих плащала сериозни суми, но ако ме гримира индивидуално. И пак една жена с интуиция, ще ми даде по-добри съвети или едно хорарче  ;D :P.

http://woman.hotnews.bg/n/maks-faktor--tatkoto-na-mashinata-za-tseluvki.18055.html

Но жените трябва да обръщат внимание на външния си вид, това категорично го заявявам и ако може да си го позволи, да ходи 2 пъти годишно на пазар в Лондон, Виена, да носи маркови дрехи и да научи съпругът и да и угажда. Да се занимава с някакъв вид спорт, изкуство....Не ми харесва българския модел, при който жената е всичко - домакиня, майка, работник... рускините, украинките не са така. Те се ценят и гледат и зор за глупости не си дават. 
« Последна редакция: Август 11, 2012, 11:40:12 am от Anabell »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #757 -: Август 11, 2012, 11:46:11 am »
Аз споря, защото много жени изпадат едва ли не в депресия, че не могат да си позволят маркови дрехи, гримове, които няма да ги направят по - желани и щастливи. Няма как да отрека, че един майстор (дизайнер, шивач) ще те направи по красива, както и един истински гримьор, но пак зависи от твоята собствена интуиция.

Най-важното е една жена да си вярва, тогава каквато и дреха да сложи, ако се харесва и излъчва увереност ще бъде харесвана.

Мен никой не може да ме убеди, че една облечена в маркови дрехи селска крава ще изглежда в пъти по-добре от една фина жена, която има усещане за стил и може да бъде елегантна дори облечена в не толкова скъпи и известни марки. Познавам жени с възможности, които в желанието си да демонстрират висок стандарт, са се превърнали в еталон за кич. От друга страна, една изискана и стилна жена с възможности умее да се облича семпло, но ефектно, без да е нужно да демонстрира какво пише на етикета на дрехите и аксесоарите, кото носи. Но за съжаление в България все още няма такава култура на обличане, тук масово срещам ужасно лош вкус (с малки изключения).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #758 -: Август 11, 2012, 11:54:55 am »
Цитат
Но жените трябва да обръщат внимание на външния си вид, това категорично го заявявам и ако може да си го позволи, да ходи 2 пъти годишно на пазар в Лондон, Виена, да носи маркови дрехи и да научи съпругът и да и угажда. Да се занимава с някакъв вид спорт, изкуство....Не ми харесва българския модел, при който жената е всичко - домакиня, майка, работник... рускините, украинките не са така. Те се ценят и гледат и зор за глупости не си дават. 

Абсолютно съгласна !

Цитат
тук масово срещам ужасно лош вкус (с малки изключения).

и аз ... , много евтин и пошъл начин на обличане. Кич се постига и с маркови и с евтини дрехи, но поради ниските възможности на жените тук, масово гледам изобилие на евтин кич. жалко за ниската култура на българина като цяло.

в интерес на истината, през последните години, и основно в София, за жалост, виждам все повече млади и зрели жени да проявяват много добър стил и вкус. / както с маркови, така и със среден клас дрехи /. но в провинцията сексапила все още се римува с пошлост.
« Последна редакция: Август 11, 2012, 12:00:06 pm от Grace »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #759 -: Август 11, 2012, 11:56:27 am »
и аз ... , много евтин и пошъл начин на обличане. Кич се постига и с маркови и с евтини дрехи, но поради ниските възможности на жените тук, масово гледам изобилие на евтин кич. жалко за ниската култура на българина като цяло.

За това допринася и чалга културата, която масово се бълва отвсякъде през последните 10-15 години.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.