че за около очите се слага лайка, а шишенце от 10мл е с цена ~35 кинта и то по цени на едро - говоря за чистите продукти дето и да ги изядеш нищо нема ти стане!!!
Че ти що не си направиш сама масло от лайка, а ще даваш пари?
Шишенце се напълва свободно до гърлото с набрани на слънце, пресни цветове от лайка и те се заливат със студено изцедено дървено масло. Маслото трябва да покрива цветовете. Добре затворено, шишето се оставя 14 дни на слънце. След това се съхранява в хладилника!
и Хело, ама боже мили, спри да ми говориш за тигани бре
ти кво искаш да си плескаш канцерогени по суратя ли :unsure:
има си начини на смесване и това не е в тигани - все пак ароматерапията си е наука и трябва поне малко да ти иде отръки...
тигани... ебаси отврата...
Струва ми се, че се препоръчва да се разтопяват в тиган. Но и аз мисля, че е по-добре в тенджера или в друг съд.
Ето един мехлем с лайка от Мария Требен:
250 г свинска мас се затопля и когато почне да пращи се прибавят две препълнени шепи пресни цветове от лайка. Сместа се разпенва. Тя се разбърква, след това съдът се покрива и се оставя да пренощува в хладно помещение. На следващия ден тя леко се подгрява и изстисква през ленена кърпичка. Опитът показва, че е най-добре да се процедира по следния начин: Слагате ленената кърпа в сито, ситото се окачва на съд с чучурче и почвате да изстисквате. След това сместа се разбърква равномерно и се сипва в чисти стъкленици или шишенца.