На Ейвън си бях купила едни тампони за химичен пилинг. Щях да полудея от сърбеж по шията и гърдите, без зачервяване и обриви, само сърбеж. Мина време, докато разбера, че го дължа на тяхната употреба.
Небесна, фен съм на всякакви пилинги, питай мене.

Правила съм си и химичен, и ейвънски с онези тампони, и френски пилинг на Filorga Laboratories в домашни условия, и пилинг крем съм ползвала, и ултразвук с втриване на ампули с плодови киселини при моята козметичка. Списъкът е дълъг, както виждаш.
Докато не установих, че от съдържащите се в тези продукти плодови киселини получавам силни сърбежи, а впоследствие, след като малко се поизлющи кожата, се получава обратен ефект - обриви, които бавно и трудно минават.
Този пилинг си правих през зимата - алтернатива на професионалния, прави се в домашни условия и е лесен за употреба.

Голямата ми грешка е, че го съчетах с друг иритиращ продукт, съдържащ плодови киселини - крем Comfort Peel на Lierac. В резултат на това около месец трябваше да си възстановявам баланса на кожата, не ползвах почти никакви кремове, като заместител използвах кайсиево масло.