Здравей Гост

Венера в хороскопа и предпочитан макияж

• 805 Отговора
  • 116302 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Венера в хороскопа и предпочитан макияж
« Отговор #540 -: Април 11, 2010, 08:17:13 pm »
Всичко е относително, да ви кажа.
Забелязах, че върху някои кожи и масовата козметика стои добре, и евтините кремове й се отразяват перфектно.
Има и по-капризни, чувствителни кожи, там вече наистина много трябва да се внимава каква козметика се ползва.
Аз съм от вторите  :(, но също така забелязах, че откакто преминавам постепенно към все по-висок клас козметика, кожата става все по-капризна и разглезена, добива по-нисък праг на толерантност спрямо външни дразнители.
А химикали и консерванти ги има навсякъде - не само в продуктите, с които се мажем, а и които ядем...
Не правя антиреклама, но ще ви споделя, че откакто спрях да ползвам козметика Avon (станаха няколко години) и минах на медицинска, кожата ми се чувства много по-добре.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #541 -: Април 11, 2010, 08:32:44 pm »
Хвърлихте ме в дилема с тази пудра на Диор :-\ Лили, ти казваш, че стои като втора кожа,  но чета и подобен отзив: :lol:

Цитат
НЕ!
Преди две години за Коледа си купих козметика на Диор.На втория ден лицето ми приличаше на "майнунски г*з"-ситни червени пъпки и се бели.
Върнах им всичко.Попитаха ме дали искам да ми върнат парите или да поемат разходите за лечението на лицето и след като се оправя да ме тестват какъв вид от техните кремове е подходящ за мен...Взех си парите и до там. От тогава всеки щанд с име "Диор" го заобикалям от далече.

А иначе, на Ейвън съм много доволна от кремовете за ръце.

« Отговор #542 -: Април 11, 2010, 08:34:44 pm »
че откакто спрях да ползвам козметика Avon (станаха няколко години)

На моя приятелка - жената е около 50-те, едното й око се поду от олокоочен крем на Avon. При това не го ползва за пръв път.

А пудра на Диор съм виждала на младо момиче - страхотна е.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #543 -: Април 11, 2010, 08:38:28 pm »
Хвърлихте ме в дилема с тази пудра на Диор :-\ Лили, ти казваш, че стои като втора кожа,  но чета и подобен отзив: :lol:

Цитат
НЕ!
Преди две години за Коледа си купих козметика на Диор.На втория ден лицето ми приличаше на "майнунски г*з"-ситни червени пъпки и се бели.
Върнах им всичко.Попитаха ме дали искам да ми върнат парите или да поемат разходите за лечението на лицето и след като се оправя да ме тестват какъв вид от техните кремове е подходящ за мен...Взех си парите и до там. От тогава всеки щанд с име "Диор" го заобикалям от далече.

На Ейвън си бях купила едни тампони за химичен пилинг. Щях да полудея от сърбеж по шията и гърдите, без зачервяване и обриви, само сърбеж. Мина време, докато разбера, че го дължа на тяхната употреба. По-късно моя позната ми предложи да ползвам крем от същата серия - отново получих сърбеж и дотук бях с Ейвън. чак след това забелязах, че на опаковката пише с предупредителен тон, че съдържа някакво вещество, на което не му запомних името. Но зада пише това, значи има установени алергични реакции и те са нясно с това, и затова предупреждават.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #544 -: Април 11, 2010, 08:41:34 pm »
А за натуралната козметика  :57: няма такова нещо... Един продукт може да е с много повече натурални съставки, но пак да си съдържа синтетичните гадости.

зависи от крема  ;)

когато ти си го правиш или го взимаш от сигурен свой човек ти просто ЗНАЕШ, че няма химии и гадости  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

« Отговор #545 -: Април 11, 2010, 08:47:22 pm »
Днес се изръсих сума ти пари за диорска пудра, обаче да ви кажа наистина няма аналог сред масовата козметика и тази от среден клас. Ефектът е невероятен, като втора кожа ми полепна. Днес цял следобед се гледам в огледалото, затова не съм писала и във форума.  ;D Да не вземе да ми стане нещо?  :-\
Взех и четка с естествен косъм (от умрели катерички  ;D), защото от китайските с изкуствен косъм ме сърби цялото лице.

Ти, мани ми като свикнеш и после няма оттърване ;D
Откак Венерата ми се обърна директно и трайно се настани в Козирог всичко ме боли, като давам толкова пари.
Чакам да видя кое ще надделее ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #546 -: Април 11, 2010, 08:53:30 pm »
Asol, предполагам, че въпросната жена е била с много чувствителна кожа и козметиката е съдържала някой алерген, на който нейната кожа е реагирала. Макар че всички козметики уж ги тестват на алергичност.
Не знам, кремове на Диор не съм ползвала, за пръв път си вземам и пудра.
Иначе ми подариха мостричка на някакъв техен крем - Capture XP, антибръчков.  ;D Тая вечер преди лягане смятам да се намацам с него, а утре като се събудя цялата в пъпки, ще ви пиша непременно.  ;D
По принцип кремове от бялата козметика не ползвам, вземам само медицинска козметика от аптека, а не от марковите магазини. По-гадна кожа, отколкото след кремове на Ейвън, дори от "бялата" им козметика, не съм имала. Сигурно не са били съвместими с кожата ми. На Орифлейм козметика не съм ползвала, не мога да направя сравнение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #547 -: Април 11, 2010, 09:01:28 pm »

Цитат
НЕ!

Точно затова човек много трябва да внимава какво си слага по лицето. Моята кожа също е много чувствителна, затова много внимавам с какво я мажа, независимо на тялото или на лицето... Това че пудрата е на Диор и е за 100 лв не означава че няма да предизвика алергия у някого
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Asol

• 4140
« Отговор #548 -: Април 11, 2010, 09:05:14 pm »
Вероятно зависи от типа кожа. На Ейвън съм си вземала само от кремовете за ръце, за лице не съм ги пробвала. Хидратиращи са, не са мазни и кожата става като кадифе нежна и гладка. Пък пудрата на Диор и е хубава цената наистина, а дали скъпото винаги е по-добро като качество  :-\  За боите поне е така. На Орифлейм кремовете за лице не са лоши.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #549 -: Април 11, 2010, 09:05:57 pm »

На Ейвън си бях купила едни тампони за химичен пилинг. Щях да полудея от сърбеж по шията и гърдите, без зачервяване и обриви, само сърбеж. Мина време, докато разбера, че го дължа на тяхната употреба.

Небесна, фен съм на всякакви пилинги, питай мене.  ;D
Правила съм си и химичен, и ейвънски с онези тампони, и френски пилинг на Filorga Laboratories в домашни условия, и пилинг крем съм ползвала, и ултразвук с втриване на ампули с плодови киселини при моята козметичка. Списъкът е дълъг, както виждаш.
Докато не установих, че от съдържащите се в тези продукти плодови киселини получавам силни сърбежи, а впоследствие, след като малко се поизлющи кожата, се получава обратен ефект - обриви, които бавно и трудно минават.

Този пилинг си правих през зимата - алтернатива на професионалния, прави се в домашни условия и е лесен за употреба.

Голямата ми грешка е, че го съчетах с друг иритиращ продукт, съдържащ плодови киселини - крем Comfort Peel на Lierac. В резултат на това около месец трябваше да си възстановявам баланса на кожата, не ползвах почти никакви кремове, като заместител използвах кайсиево масло.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #550 -: Април 11, 2010, 09:06:36 pm »
А за натуралната козметика  :57: няма такова нещо... Един продукт може да е с много повече натурални съставки, но пак да си съдържа синтетичните гадости.

зависи от крема  ;)

когато ти си го правиш или го взимаш от сигурен свой човек ти просто ЗНАЕШ, че няма химии и гадости  :blink:

Съгласна съм, не уточних че говоря за масовата пазарна продукция. То е ясно че има и "направи си сам", което между другото е супер (ако е направено от специалист)!
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

abroad

« Отговор #551 -: Април 11, 2010, 09:12:43 pm »

Точно затова човек много трябва да внимава какво си слага по лицето. Моята кожа също е много чувствителна, затова много внимавам с какво я мажа, независимо на тялото или на лицето... Това че пудрата е на Диор и е за 100 лв не означава че няма да предизвика алергия у някого

Разбира се, че е така.
Също имам опит с обрив от скъпа козметика, но съм по-скоро изключение, а не масово проявление.
Освен това съм и склонна към алергични кожни реакции.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #552 -: Април 11, 2010, 09:12:58 pm »
На Ейвън съм си вземала само от кремовете за ръце, за лице не съм ги пробвала.

Кремовете им за ръце и крака наистина са хубави.  :blink:
От козметиката на Avon съм изпробвала почти всичко, навремето инвестирах доста от доходите си в тях.  ;D
След 24-годишна възраст започнах да използвам антибръчкови кремове, водеха се уж 25+ някакви... Но интересното при Ейвън е, че като си обновяваха периодично продуктите от една линия, кремовете 35+ изведнъж се "трансформираха" в препоръчителни за по-млада кожа. Визирам кремовете от "бялата" им козметика Anew. Малко съмнително ми се струва това, а и след като установих, че резултатът за моята кожа не е добър, спрях окончателно употребата им.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #553 -: Април 11, 2010, 09:15:34 pm »
Също имам опит с обрив от скъпа козметика, но съм по-скоро изключение, а не масово проявление.

Сещам се, че веднъж за малко беше публикувала твоя снимка. И ми се стори тогава, че с тебе сме от една "боя" - бледолики и със свръхчувствителна кожа. Това е "цената" да имаш нежна като порцелан кожа. Много й е трудна и скъпа поддръжката.  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #554 -: Април 11, 2010, 09:21:15 pm »
Съгласна съм, не уточних че говоря за масовата пазарна продукция. То е ясно че има и "направи си сам", което между другото е супер (ако е направено от специалист)!

аз визирах това, което аз приготвям  ;)  залагам си главата за съставките, които слагам в кремовете!!!

естествено с уговорката, че това което купувам не го развалят в последствие като етерики и масла, че има доста фирми производители в които много се съмнявам. за момента Икаров и Етерика са много добри - естествени масла без примеси... ама знае ли човек... то в тая държава в началото всичко е прекрасно и като мине малко време и сговянсват продукцията... да се надяваме, че ще запазят себеуважението си и няма да променят продуктите  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #555 -: Април 11, 2010, 09:48:13 pm »
От средния клас козметика съм доволна от Skinlights Face Illuminator De Teint на Revlon.
Може да се използва вместо основа и вместо фон дьо тен, а отгоре по желание да се сложи малко пудра.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #556 -: Април 11, 2010, 10:16:17 pm »
за момента Икаров и Етерика са много добри - естествени масла без примеси... ама знае ли човек...

"Българска роза", Карлово. Няма фалшиви масла. Можеш да ги намериш в складовете на "Елитис".

« Отговор #557 -: Април 11, 2010, 10:24:05 pm »

Сещам се, че веднъж за малко беше публикувала твоя снимка. И ми се стори тогава, че с тебе сме от една "боя" - бледолики и със свръхчувствителна кожа. Това е "цената" да имаш нежна като порцелан кожа. Много й е трудна и скъпа поддръжката.  :(

Дам, и аз се присъединявам в групата...

*

abroad

« Отговор #558 -: Април 11, 2010, 10:24:21 pm »

Виж сега каква е разликата между Юпитер в 7ми и Сатурн там ;D
С години си търсих козметик и до ден днешен го подлагам на съмнение ;D
Не експериментирам с почти нищо, освен след обстоен анализ и драконовско количество съмнения.
Макар, че Луната в 8ми е склонна да се поддава на процедури ;D
Намислила съм една такава, дето я мисля от 1 година, но все още на никого не мога де се доверя ;D
И въпреки това, каквото сам можеш да си направиш с дебелата глава, никой друг не може. С години ходих на солариум, щото все си мечтаех да имам мургава кожа, а и друго си е зелени очи на тъмен фон... ;D Основно така и разказах играта на моята :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #559 -: Април 11, 2010, 10:29:31 pm »
И въпреки това, каквото сам можеш да си направиш с дебелата глава, никой друг не може. С години ходих на солариум, щото все си мечтаех да имам мургава кожа, а и друго си е зелени очи на тъмен фон... ;D Основно така и разказах играта на моята :-[

О, да, това за дебелата глава важи на 100% и за мен.  ;D
Изкушавах се да тръгна на солариум /и аз съм от зеленоокия отбор/, но добре, че козметичката ме отказа, а те имат и солариум там. През летните месеци и на плаж не ходя. Лунички никога не са ми излизали, но жегите не ми се отразяват добре на кожата, обривам се. Миналата година една моя колежка тръгна на солариум и цялата стана на лунички, макар че не е руса по рождение, но кожата й е бледа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.