Здравей Гост

Венера в хороскопа и предпочитан макияж

• 805 Отговора
  • 116293 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Венера в хороскопа и предпочитан макияж
« Отговор #560 -: Април 11, 2010, 10:35:51 pm »
Намислила съм една такава, дето я мисля от 1 година, но все още на никого не мога де се доверя ;D

Надявам се да не е дермоабразио, защото и това съм правила  ;D, с мойта дебела глава.
Много болезнено, а пък и ефектът не си струва. Да бяха ми смъкнали толкова кожа от задника, колкото от лицето. Трай бабо за хубост.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #561 -: Април 11, 2010, 10:37:49 pm »

Сещам се, че веднъж за малко беше публикувала твоя снимка. И ми се стори тогава, че с тебе сме от една "боя" - бледолики и със свръхчувствителна кожа. Това е "цената" да имаш нежна като порцелан кожа. Много й е трудна и скъпа поддръжката.  :(

Виж сега каква е разликата между Юпитер в 7ми и Сатурн там ;D
С години си търсих козметик и до ден днешен го подлагам на съмнение ;D
Не експериментирам с почти нищо, освен след обстоен анализ и драконовско количество съмнения.
Макар, че Луната в 8ми е склонна да се поддава на процедури ;D
Намислила съм една такава, дето я мисля от 1 година, но все още на никого не мога де се доверя ;D
И въпреки това, каквото сам можеш да си направиш с дебелата глава, никой друг не може. С години ходих на солариум, щото все си мечтаех да имам мургава кожа, а и друго си е зелени очи на тъмен фон... ;D Основно така и разказах играта на моята :-[

Лелеее, как може да ходите на такова нещо, това е толкова вредно!!!! Солариум - НЕ!!!
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

« Отговор #562 -: Април 11, 2010, 10:38:03 pm »
Когато купувате крем за лице, гледайте да няма съставките :

Течен парафин (Paraffinum Liquidum) От него роговият слой на кожата набъбва, бръчките изчезват, кожата изглежда гладка, но той нарушава дишането й и естествените й функции. В продължителна употреба изсушава кожата и задълбава бръчките.
 Tolune - 2,5 - Diamine sulfate в боя за коса
  Dimeticone ( Silicone)
  Mineral oil

и още Parabene preservatives

Купувайте кремове, които имат маркировка, обозначаваща че са проверени за качество от : BDTH, Naturalna kosmetica, Ecocontrol, Ecocert,  Demeler, Natrue, Lacon.
« Последна редакция: Април 12, 2010, 02:44:30 pm от Ropotamo »

*

Nebesna

« Отговор #563 -: Април 11, 2010, 10:46:38 pm »
Лелеее, как може да ходите на такова нещо, това е толкова вредно!!!! Солариум - НЕ!!!

Преди години не се говореше за тези неща. Докато разберат хората, че е вредно....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #564 -: Април 11, 2010, 10:50:50 pm »

В интерес на истината, никога през живота си не съм ходила на солариум, макар че наблизо има два-три... Права си, много трябва да се внимава с тези процедури, особено при по-бледа кожа или кожа, склонна към пигментация.

Тук сме в неастрологична тема, но все пак да я разнообразим и с малко астрология, предлагам.  :blink:
В Индийската астрология ултравиолетовото лъчение се свързва в Раху, между другото, вкл. всякакви видове изкуствена светлина, луминисцентно осветление, солариуми...
И тъй като Раху е малефик, се препоръчва да не се прекалява със соларни процедури, ако Раху по някакъв начин е акцентиран в хороскопа. Мога да дам реален пример дори. Преди няколко години живеехме в същия район, но през няколко улици от тук. Имахме съседка, беше фризьорка и постоянно ходеше на солариум. Беше с естествено руса коса, дълга до кръста, синеока, много хубава. Но до такава степен прекаляваше със солариума, че вместо да се разхубави, се загрози. Заприлича на изрусена негърка.  ;D В хороскопа й имаше изгорена Венера в Дева много близо до Слънцето, в съвпад с Раху, т.е. Северния Лунен възел. Интересното е, чо двете й професии наистина бяха по Венера.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #565 -: Април 11, 2010, 10:57:34 pm »
Лили, а Кету - малефик ли е или бенефик в индийската астрология?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #566 -: Април 11, 2010, 11:01:59 pm »
Лили, а Кету - малефик ли е или бенефик в индийската астрология?

Възлите са малефици, Слънцето също.
Раху го свързват със Сатурн, а Кету с Марс.

Ох, щИ падна.  ;D
Днес като се сдобих с нова пудра и си я сложих, сума ти време стоях пред огледалото, чак се снимах. Да не говорим за това, че сигурно един час или повече си правех косата преди да изляза. Сложих си за пръв път и новата гривна с оливин, а уж я пазех за по-специален случай. А цялото "излизане" беше до един-два магазина.  ;D
Сега гледам транзитите и познайте какво - транзитно Слънце в точен съвпад с натална Венера в 5 дом.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #567 -: Април 11, 2010, 11:06:24 pm »
Ох, щИ падна.  ;D
Днес като се сдобих с нова пудра и си я сложих, сума ти време стоях пред огледалото, чак се снимах. Да не говорим за това, че сигурно един час или повече си правех косата преди да изляза. Сложих си за пръв път и новата гривна с оливин, а уж я пазех за по-специален случай. А цялото "излизане" беше до един-два магазина.  ;D
Сега гледам транзитите и познайте какво - транзитно Слънце в точен съвпад с натална Венера в 5 дом. ;D

Божке, какъв нарцисизъм е способен да причини този аспект, Божее!
Ма то това временно.
Значи Слънцето е малефик, не знаех?!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #568 -: Април 11, 2010, 11:10:26 pm »
Де да беше само нарцисизъм, големи харчове също.
Трябваше да се сетя, че като ми минава Слънцето през Венера, не е желателно да тръгвам по магазини. Във вторник ще ходя да плащам едни обувки, които днес си поръчах. Същия ефект го има и при транзит на Луна в съвпад с натална Венера, но това се случва тенденциозно всеки месец.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #569 -: Април 11, 2010, 11:13:07 pm »
Де да беше само нарцисизъм, големи харчове също.
Трябваше да се сетя, че като ми минава Слънцето през Венера, не е желателно да тръгвам по магазини. Същия ефект го има и при транзит на Луна в съвпад с натална Венера, но това се случва тенденциозно всеки месец.  ;D

Аз харчих за красота наскоро при съвпад на Юпитер с натална Венера. Тр. Венера опозиция натален Юпитер също ме вкарва в харчове по външния вид (на мен Асц. ми се управлява от Юпитер).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #570 -: Април 11, 2010, 11:13:29 pm »
Значи Слънцето е малефик, не знаех?!

В индийската е така.
Защото Слънцето освен че дарява светлина, изгаря всичко, което докосне.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #571 -: Април 12, 2010, 08:25:38 am »
Българската козметика не отстъпва по качества на най-добрите световни марки, но е много по-евтина. Колегите, които от години се занимават с контрол специално на козметиката ми препоръчаха най-новата серия кремове на Рефан - дневен и нощен. Не съдържат парабени. В нощния крем, витамините били поставени в капсулки, които се разтварят при контакт с кожата (за по-голяма устойчивост).

За тяло, дерматолозите препоръчват балсама на Талодерма-подхранващ и възстановяващ. Имал много добър ефект за проблемна кожа. Предполагам знаете, че Талодерма е на д-р Пенев, дерматолог и алерголог, почетен доктор на Френската академия по дерматология http://www.thalloderma.com/cosm_main.php.

От фондоьотените ми препоръчаха AVEN - хидратиращ и слънцезащитен.

« Отговор #572 -: Април 12, 2010, 08:58:33 am »
    От дете по традиция съм свикнала да си правя турска баня  :blink:. Който е ходил на такава, знае горе долу какви са процедурите. Всъщност 1 път в седмица ексфолиране на мъртвата тъкан на кожата. Години наред не съм ползвала никакви кремове, тепърва почнах да експериментирам. И то защото съм кажи речи на 40 години. Но не понасям никакви изкуствени неща върху кожата си, по простата причина, че усещам как ми затварят порите, тежат ми и не ми дават да дишам. Кожата ми е розова и склонна на пигментации. Не обичам да се пека или да седя под слънцето. Най-много 15 мин. и след това съм слънчасала. Понеже не е третирана с козметика, не е изморена все още, за това понася всичко...Поради тази причина, не мога да изразя мнение, коя козметика става или не...Но от опит ще ви кажа, че българската хума е идеално средство за почистване и стягане на лицето. И няма никакви алергени, така че всеки тип кожа я понася.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #573 -: Април 12, 2010, 09:05:32 am »
Рефан - дневен и нощен. Не съдържат парабени. В нощния крем, витамините били поставени в капсулки, които се разтварят при контакт с кожата (за по-голяма устойчивост).

За серия Маслина ли става въпрос?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #574 -: Април 12, 2010, 02:40:57 pm »
Ето един дългичък списък на токсичните вещества в козметиката:

http://www.hallgold.com/toxic-chemical-ingredients-directory.htm

*

Nebesna

« Отговор #575 -: Май 04, 2010, 06:22:36 pm »
Днес си купих пилинг маска за лице и веднага съжалих - оказа се, че съдържа парабени. Като прочетох как влияят върху организма и щях да припадна. Ще я хвърля на буклука и няма да я ползвам. Добре, че не е скъпа.

Затова пък открих ена друга козметика, без консерванти: Himalaya http://si-plus.com/index.php?p=36

Ето и списък на аптеките, в които се предлага: http://si-plus.com/index.php?apt=1

Ориентировачни цени в дрогериите и аптеките, в които се предлага: http://si-plus.com/index.php?ceni=1

*

Lillie

• 30532
« Отговор #576 -: Май 04, 2010, 07:32:51 pm »
Продуктите на Nuxe не съдържат парабени, макар че по принцип ползвам медицинска козметика. Доста се доближават до медицинската козметика, много съм доволна от тях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #577 -: Май 04, 2010, 08:19:44 pm »
Достъпна качествена козметика у нас е тази на "Д-р Шелер". Бях много доволна от крема с дюля, но го спряха.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #578 -: Май 04, 2010, 08:22:22 pm »
Има я в аптеките, все я гледам и все се чудя дали да я пробвам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #579 -: Май 04, 2010, 08:30:12 pm »
Цитат
Козметика - риск или здраве?

Имате право да знаете

Козметика - риск или здраве? Има ли риск от използването на козметичните продукти? Знаем ли какво има в тях? Как се съхраняват толкова дълго? Четем ли етикетите или в най-добрия случай поглеждаме срока на годност на крема, шампоана, боята за коса или червилото, което си купиваме от кварталния магазин. Ако погледнем шишенцата и флаконите подредени по рафтовете в банята по етикетите може да прочетем много от токсините, които замърсяват околната среда от диоксини до петролни химикали.

Все още за екологичните, здравни и потребителски организации преследването на козметичните производители изглежда незначителна кауза в сравнение с отровите във въздуха, водата и почвата.

Според данни на ООН, сега по света има около 70 000 широко използвани химикали, а всяка година се внедряват още по 1 000 нови Националният институт за професионална сигурност и здраве на САЩ съобщава, че близо 900 козметични съставки са токсични. Според други източници тези цифри са доста занижени. Без съмнение много козметични продукти съдържат канцерогени и това се допуска, защото козметиката не се смята за толкова сериозна, колкото лекарствата и храните, и почти не се контролира от закона.

Какво ще поставим върху лицето, косата или устните си избираме ние, затова имаме право да знаем, имаме право на повече информация.

Модерните козметични препарати съдържат множество съмнителни съставки, които биха се чувствали повече у дома си в лабораторните епруведки, отколкото по женските лица. Тези синтетични компоненти са евтини, устойчиви и имат дълъг срок на годност. Производителите просто ги обожават, но въпреки че в началото изглеждат безопасни, резултатите от продължителната им употреба може да са смъртоносни. Непрекъснато нарастващия списък от синтетични съставки, които производителите прибавят към продуктите си, превръщат най-невинно изглеждащите шампоани и кремове в коктейли от токсини и бомба със закъснител.

Нежеланите ефекти от токсините нарастват с годините и десетилетията, обърквайки рецепторите на хормоните и бавно изменяйки структурата на клетките. Катранени пигменти, фенилендиамин, бензол, дори формалдехид са само някои от синтетичните химикали, широко използвани в шампоани, кремове и ружове - все отрови, които се абсорбират от кожата с всяка употреба. Пудрите имат най-малка степен на абсорбиране, докато мазните разтвори и овлажнителите позволяват поглъщане на повече от химикала. Гримът лесно може да бъде абсорбиран от нежната кожа около очите. Спрейовете, парфюмите и пудрите може да бъдат вдишани - дразнейки дробовете, а червилото често е поглъщано. В повечето средства, които милиони жени ежедневно поставят на кожата си, има поне по два компонента, причиняващи рак при лабораторни животни. А това е достатъчно силно предупреждение.

Звучи благородно: козметични компании обещават, че ако купите продуктите им, част от печалбата ще отиде за борбата против рака на гърдата. Ако същата козметика съдържа химикали, които всъщност увеличават риска от това заболяване? Много козметични продукти съдържат химикали, които според последни изследвания може да са свързани с развитието на рака.

Парабените са химически консерванти, които имат естрогеноподобно действие и разстройват хормоналния баланс. Доказано е, че ксеноестрогените увеличават риска от рак на гърдата.

Фталатите причиняват вродени уродства и трайни увреждания на половата система у лабораторни животни, изложени на тези химикали по време на бремеността и след раждането. Те също имат хормоноподобно действие, разстройват хормоналния баланс и могат да причинят или влошат рака на гърдата.

В козметичните продукти има още много други опасни химикали. Особена тревога предизвикват съставки като лутеин, формалдехид и въглищна смола, понеже всички те имат връзка с рака. Според доклад, посветен на безопасността на козметичните препарати, една трета от тестваните продукти съдържат канцерогенни съставки.

Козметичните компании се опитват да ни убедят, че не си струва да се тревожим за вредните химикали в проуктите им, тъй като те се използват само върху кожата или косата. Например те твърдят, че парабените и фталатите са напълно безопасни, понеже не се абсорбират в тялото. Но неотдавна парабени бяха открити в ракова тъкан от млечна жлеза и това повдига сериозни въпроси за натрупването им в човешкото тяло. През септември 2000 г. учени от Център за контрол и предотвратяване на заболяванията в САЩ откриха изненадващо високи нива на фталати у всеки от 289 тествани човека, особено на жени в детеродна възраст. Заключението: ”вероятността от натрупване на фталати в организва е много по-висока отколкото се предполагаше досега”.

Много козметични компании са готови да спорят, че нивото на опасни химикали в продукцията им не е достатъчно висока, за да ви навреди. Обаче продължителността на излагане е решаващ фактор и дори в съвсем малка доза ежедневния контакт с някои химикали може да има сериозни последици за организма – особено при децата и младежите. Въпреки, че използването на отделни продукти един път девно не е толкова опасно, факт е, че всеки ден използваме по няколко продукта на ден, а това води до натрупне на парабени и фталатив телата ни.

Ракът, сърдечните заболявания, вродените дефекти и умствената изостаналост се увеличават. Появяват се все повече доказателства, че това е следствие от замърсяването на въздуха, водата, храната и други продукти за всекидневна употреба. Време е да предприемем нещо, за да защитим здравето си.

Понятието “безопасни” или “приемливи” нива на рискови химикали в продуктите, които употребяваме трябва да съществува само тогава, когато не можем да намерим заместители. Имаме право на продукти, които няма да ни изложат на риск. Не можем да оставим компаниите да правят каквото си искат.

AVON са известни на пазара като “компанията на жените” и твърдят, че са най-големият корпоративен поддръжник на каузата за рака на гърдата в САЩ. Но, според собственият им уебсайт, много от продуктите на AVON съдържат парабени. Доказано е, че младите момичета, при които тъканта на гърдите е в процес на развитие, са особено уязвими към увеличените нива на естрогени. Напоследък под натиска на ВСА AVON започва да премахва фталатите от продуктовите си линии. Тази малка стъпка на корпоративния гигант е важна за пазарите и клиентите на AVON много от които са жени в детеродна възраст и за бъдещите поколения.

REVLON спонсорира всяка година благотворителен крос за жени, за да подпомогне изследванията, свързани с рака на гърдата. Междувременно “Библията на безопасното пазаруване” предупреждава за опасни съставки в техни пудри, гримове и бои за коса. Според изследвания, проведени по скала от 0 до 10, като 10 е най-опасно ниво, над 80% от продуктите на REVLON са отчели нива от 7.2, а някои и по-високи. REVLON HIGH DIMENSION 10 MINUTE PERMANENT HAIR COLOR е отбелязал рекордните 9.6 и съдържа както известни, така и подозирани канцерогени.

Фондацията за изследване рака на гърдата на ESTEE LAUDER издига като своя мисия предотвратяването и лечението на това страшно заболяване. Техни продукти, които съдържат парабени са течен грим POLISHED PERFORMANCE и маскара PRECISION LASH , според “Библията за безопасно пазаруване”. Напоследък фирмата обяви, че ще премахне фталатите от CLINIQUE и лаковете за нокти MAC .

Благотворителната фондация на фирма MARY KAY е посветена на елиминиране на рака, засягащ жените. Но компанията добре прикрива факта, че продуктите и също съдържат вредни съставки. Много е трудно консуматорите да открият какво влиза в състава им.

Боята за коса сдържа фенилендиамини и оцветители, които са доказано канцерогенни и водят до не-ходжкинов лимфом, левкимия и миелом. За оцветяване се използват синтетични съединения, в които има арсен и олово.

Лосионите и кремовете съдържат диетаноламин и триетаноламин, които реагират с нитратите от храната и се получават нитрозамини – мощни канцерогени, причиняващи рак на мозъка и на кръвта.

Парабените са нефтопродукти, които масово се използват като консерванти в козметиката, защото не дразнят кожата, евтини са, нямат вкус и мирис и не позволяват развалянето на продуктите. Все повече специалисти твърдят, че те се натрупват в организма и водят до рак на гърдата, тъй като действат като ксеноестрогени.

Фталатите се добавят в много червила и лосиони, даже без да се упоменават на етикетите. Тъй като са канцерогенни те вече са забранени за употреба в детските играчки и гумените залъгалки за бебета, на които им никнат зъби. Доказано е, че те пречат на правилното оформяне и развитие на тестисите, пениса и яйчниците.

Повечето козметични продукти съдържат полиетиленгликол, бронопал и други вещества, от които се получава мощна клетъчна отрова формалдехид ( във формалин се поставят труповете, за да не се разлагат ) . Що се отнася до талка – друга широко използвана съставка – отдавна е доказано, че той е свързан с рака на яйчниците. Но санитарните власти мълчат ...

Няма ли отбелязан състава на използаните продукти – НЕ КУПУВАЙТЕ!!!

Имате право да бъдете най-добре информирани.

Здравето е ваше! И парите са ваши!

Източник: http://www.lekar.bg

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.