Здравей Гост

Значение на Приятелството/Приятелите в хороскопа

• 39 Отговора
  • 8200 Прегледи
*

abroad

Някои казват, че в Америка има много работа за психолозите/психоаналитиците, защото там хората нямат приятели...
Светът, обаче все още е силно вторачен в тази посока и неминуемо попива от ценностната й система.
За различните хора и потребностите са различни.
За мен със Скорпион на К11 нещата никак не са повърхностни и безразлични, та камо ли без значение.

Всеки е свободен да сподели каквото и както му харесва във връзка с приятелите, а може би и предпочитаната среда... :blink:

*

abroad

Както стана ясно приятелството за мен е като религия. Не са много нещата, които могат да ме извадят от равновесие, но проблеми с приятелите е едно от тях.
Приятелите ми са толкова различни, че ако трябва да ги събера на едно място няма да се получи особено приятна компания, за това и не го правя.

Повечето приятелства се създават в детските години, как астрологично може да се обоснове това :rolleyes:
« Последна редакция: Април 05, 2010, 05:06:34 pm от abroad »

*

Uran

• 6041
Както стана ясно приятелството за мен е като религия. Не са много нещата, които могат да ме извадят от равновесие, но проблеми с приятелите е едно от тях.
Приятелите ми са толкова различни, че ако трябва да ги събера на едно място няма да се получи особено приятна компания, за това и не го правя.

Повечето приятелства се създават в детските години, как астрологично може да се обоснове това :rolleyes:
Имах страшно много приятели дори такива, с които напръв поглед нищо не ме свързва-все пак имам Слънце и Меркурий във водолей, а Мерка ми управлява 11 дом.
 11 дом почти изцяло ми е зает от близнаци, но все пак на кусписа е телец, а Венера е в 9 дом. Покрай някои от приятелте си в детските години се срещнах с изкуството и покрай него създадах други приятелства и познанства . В младежките ми години мога да кажа, че много от приятелите ми са ми повлияли позитивно както и аз на тях.

*

Lillie

• 30532
Имам Плутон в 11 дом, който ми е господар на изгряващия знак и аспектира светилата.
Истински приятели малко имам, но открия ли такива, обикновено приятелството е доживот. Не държа да имам много приятелства, повърхностни, предпочитам по-малко, но изпробвани, издържали теста за лоялност.
Иначе с Плутон в 11 дом проблем със създаването на приятелства никога не съм имала, макар че минавам за самотник, но тази самота си я налагам периодично на доброволни начала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710

Също поради Плутон в 11 дом за мен това са изключително важни отношения, в които не редя кой да е и не наричам лесно с думата приятел. Само доказалите се, а те като минат през Плутон, истинските се оказва не са много, но поне си заслужават да им бъдеш верен до гроб. Върти опашки и интригантки са до време около мен. После следва чистка и така до следващата трансформация.  ;D
Сега ми е много любопитно, защото Сатурн ще ми ходи по транзит из 11 дом, дали отново няма да ревизирам някои приятелства, но вече трудно може с нещо да ме изненадат като че ли.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

Най-добрият ми приятел е съпругът ми и това го казвам съвсем сериозно, беше такъв и преди да станем любовници.

Направо ти завиждам за това ;D

*

sunrain

• 6710
Това е много ценно, наистина. И ако не е така, аз също не бих могла да остана дълго в интимни отношения с някого. 

*

Nebesna

И аз имам Скорпион на К 11. Плутон е в 9-ти дом в съвпад с Уран (господар на светилата и на 2 дом) , в секстил с Юпитер (госп. на асц.), сектил с Нептун (У3) и опозиция със Сатурн (У2).

Приятелите ми имат сходна ценностна система и житейска философия като моята. Нямам много приятели, имам много познати. Трудно допускам хората до своя интимен свят, но стане ли това обикновено е завинаги. Повечето ми приятели са нестандартни и свободолюбиви личности.

ПП. С Плутон, управител на 11 дом в 9-ти дом, често се случва мои много близки приятелки да се омъжват в чужбина, но продължаваме да поддържаме връзка една с друга.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
на к11 имам везни. упр. е венера ,която е козирожка и е във втори дом. за мен приятелствата са много ценно нещо. държа много на тях. ползите от тези приятелства са видни от местонахождението на венера във втори дом.
като упр. на 11-ти ,колекцията от приятели включва хора от групи с единни интереси ,хора от парламента /мунданен 11-ти/ ,хора нестандартни /мунданен водолей/ ,будни , гениални ,бунтари....абе всякакви :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
Re:Значение на Приятелството/Приятелите в х&#
« Отговор #9 -: Април 05, 2010, 05:45:46 pm »
С огромно значение е,няма как да е другояче за един Водолей..
Имам *питер и Хирон  в 11-ти,на К11 е Овен,но по-голямата част от дома е в Телец.
В ученическите си години имах една единствена приятелка-Стрелец.Определено ми беше недостатъчна,но така и не намерих други сродни души..
После,още в  началото на лудите млади студентски години, като се "загаджих" с три Стрелки(те си го измислиха ) и една Овенка,та и до днес се събираме когато можем,непрекъснато се чуваме и си нямаме скрито покрито една от друга..Осъзнавам колко съм щастлива 17 години  да просъществува безкористно приятелство между 5 жени,живеещи в различни точки на планетата в момента.. :blink:
Покрай работата здраво се сприятелих с една Везна,а пътешествам и напоследък най-често излизам на кафе и шопинг с друга Стрелка,и двете бивши мои съученички,но тогава сме били просто познати..
Не знам от *пито ли,от Слънцето в 9-ти ли,ама явно най се понасям със Стрелец.
Слънцето е в секстил с *питер и тригон с управителя на 11-ти,който е в 12 пък..Важно е споделянето на всякакви съкровени и интимни подробности.
« Последна редакция: Април 05, 2010, 05:52:46 pm от Mims »

*

abroad

Re:Значение на Приятелството/Приятелите в хороскопа
« Отговор #10 -: Април 05, 2010, 05:46:45 pm »
Да, и при мен са нестандартни и свободолюбиви.
Вероятно Венерата във Водолей във 2 дом - ценностната система и в аспект с Плутон - управител на 11 дом съвкупно дават подобно отражение.
Отделно Сатурн управлява 2 дом и е в 7 дом.
В интерес на истината, колкото и сълзи да ми е донесъл там (Сатурн в 7), толкова и полза имам от него.
Мисля, че някога отдавна тук (от Lillie) прочетох, че Сатурн в 7 дом не позволява партньори, които те използват. Отнасям партньорите и към 7 дом, защото все са си такива, нищо че говорим за приятели.
Между другото половината ми приятели се отнасят по 11 дом, а другата по 7 дом :rolleyes:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #11 -: Април 05, 2010, 05:58:28 pm »
К11 ми е козирог, а Сатурна ми е в съвпад с ЮЛВ в 4 дом и явно повечето ми приятелства са от минали животи. Сатурн ми няма лоши аспекти - освен големият въздушен тригон, в който участва и съвпада му с Луната, други аспекти не прави. в 11 дом е Лилит съвпад с Атина Палада и определено приятелствата ми се подлагат на дълги преценки и изпитания преди да допусна някого в редиците на близките ми Души  :blink:

приятелите ми са всичко за мен, но тук става въпрос за истински и проверени приятелства. повърхностните такива просто не присъстват около мен. давам душата си за истинските си приятели. повечето ми приятели са стрелци /със стрелец на МС и Юпитер на асцедента е нормално/, а в последните години се появиха и рибките /там където ми е Слънцето/. когато приятел ме разочарова прощавам един или два пъти и дори не споменавам, че съм наранена, но трети път случи ли се просто го отписвам тихомълком и повече не се разправям с него.

имам приятелство, което датира от поне 35 години /от бебешките колички  ;D / и друго от 18 години насам. после се появиха и онези кармичните приятелства, които са отскоро, но затова пък са абсолютно сигурни  ;D ;D ;D  спокойно мога да кажа, че съм щастливка с приятелите си  :93:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

« Отговор #12 -: Април 05, 2010, 06:01:18 pm »
на к11 имам везни. упр. е венера ,която е козирожка и е във втори дом. за мен приятелствата са много ценно нещо. държа много на тях. ползите от тези приятелства са видни от местонахождението на венера във втори дом.

Странно, но никога не съм разглеждала приятелите си като ползи, а Плутон (управител на 11) е на МС, нито пък са имали отношение към кариерата ми :-\

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #13 -: Април 05, 2010, 06:05:21 pm »
Аз пък мисля,че приятелствата не само по 11 дом,трябва задължително да се гледа и 3ти дом-защото това е дома на заобикалящата ни среда и на общуването като цяло.Факт е примерно че не всичките ни приятели са част от една общност или група,не винаги имат споделени интереси,за да се причислява всичко към 11ти.Често за някои приятелства се твърди че са като братски/сестрински,а това пак е по 3ти дом.

Вярно е че 11ти дом е дома на получената любов,но общуването също е много важно.За това може да проследим като цяло 11ти и 3ти дом, отделно Уран и Меркурий,също така кои домове имаме във Близнаци и Водолей-там също можем да срещнем приятели или личности със сходни интереси,такива с които можем да общуваме свободно,да има връзка между нашият и техният ум и идеи.Разбира се накрая не може да се мине и без Венера,защото тя е ключова в избора ни какво ни харесва и начина по който създаваме връзки,а приятелството освен контакт е и вид връзка.Примерно някои с натален или транзитен Уран в 7ми дом или в аспект с Венера може да има по-тесен контакт с приятели, отколкото с партньори,там да са неговите по-големи привързаности.

Моят 11 дом е в Рак-приятели ми стават предимно хора с които се чувствам душевно близки.В детството съм имал много приятели,както и след него.Приятелите ми познават интимните кътчета на душата ми,както аз техните,можем да си общуваме и безсловесно.Луната упр 11ти дом се намира в 10ти-създал съм много приятелства и покрай призванието си,отделно и някои приятели са ми помагали в професионална насока.Луната ми е в Близнаци и имам приятелства и от двата пола,но дали защото К11 е в Рак-повечето са жени.Управителят на 11ти дом ми е синглетон в картата с най-много аспекти,което показва че ще имам много приятелства и че ще играят важна за мен роля,както и аз за тях.Отделно имам ЮЛВ във Водолей и за мен това е свойствено.Във Водолей имам също и Меркурий и Марс- обикновено много говоря с приятелите си,имал съм и приятелства завързани чрез активна кореспонденция; може и да се карам с тях или да се налага камшика да играе от време на време ;като дете съм се бил и с някои от приятелите си,сега е го обръщам на идейни или словесни конфликти.В 11ти дом ми е Церера и наред с това че е Рак- приятелите ми ги чувствам като мое семейство,отделно мога да си ги хрантутя,както и те мен,дори и още далеч като малък имах навика да събирам всичко живо в къщи на угощение от сладкиши които сам съм правил.Във Водолей имам 6ти дом-пак много приятелства имам създадени покрай работа,дори такава каквато не ми е била призвание (тази по 10ти дом);отделно услугите помежду ни са нормален елемент.Уран ми е в 3ти дом-като цяло срещам уникални личности,събират ни вълнуващи и нетипични теми,обикновено с някой се сближавам изведнъж, просто или има резонанс или няма (Уран е в Скорпион).В последствие Венерата в Козирог вече заздравява нещата с времето или ги проверява,но близост и сродност усещам и проявявам ако е налице много бързо.Като цяло приятелството ценя много,имам много сродни души (дали от Рака  :unsure:) сред приятелите си  :blink:

Едит: До към 20та си година привличах неистово Телци ( с лопати да ги ринеш),сега отново най-близък имам пак Телец.След 20те активно привличам личности със силен знак Стрелец (Слънце,Луна,АСЦ или Възли).Обяснявам си го с това ,че имам Венера квадрат Юпитер и отделно диспозитора на Венера -Сатурн е в съвпад с Юпитер. А да- Козирожки също много привличам,както и Водолеи.Навремето имах една много близка приятелка Скорпион (може би е заради Урана ми там).
« Последна редакция: Април 05, 2010, 06:10:55 pm от Синухе »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #14 -: Април 05, 2010, 06:07:53 pm »
Странно, но никога не съм разглеждала приятелите си като ползи, а Плутон (управител на 11) е на МС, нито пък са имали отношение към кариерата ми :-\

това дори не мога да го допусна и подсъзнателно даже. прекалено е грубо и неприемливо. има си граници, които никога не се преминават при приятелства според мен  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Април 05, 2010, 06:21:51 pm »
има си граници, които никога не се преминават при приятелства според мен  :blink:

Вещичка повдига въпроса за границите в приятелството.Кой как ги възприема,има ли ги ,няма ли ги,от какво естество са.Все пак при нея К11 е в Козирог и вероятно между нея и приятелите има ясно поставяне на граници,намесване на обществено приемливи форми или друго-тя ще си каже как го възприема.

Но не е ли универсално приятелството по 11 дом и Уран? Този който не поставя граници и условия,този който дава пълна свобода,не зачита роли и маски  :blink:

За мен пък приятел е този който не ми поставя граници,възприема ме такъв какъвто съм и дава пълна свобода на действие и на вида обмен помежду ни,такъв какъвто възниква спонтанно и естествено.Което ще рече че всичко зависи от участващите в едно приятелство,докато то само по себе си е универсална форма на отдаване на пълна свобода на другия и обмен без граници! Този обмен може да е емоционален,интелектуален,материален,духовен и т.н.,важното и при двете страни да има желание за спонтанно отдаване.Не случайно 11ти дом е сферата на получената любов,а нима любовта няма безброи форми на манифестация и кой може да ограничи любовта  :rolleyes:

По-скоро представите ни за това какво е любовта и как тя може да се отдава или получава,да се обменя, слага някаква индивидуална рамка-но тук важи закона за подобното привлича подобно,а неслучайно тъй като това е Уран и 11ти дом-тук се търси сродността.

« Отговор #16 -: Април 05, 2010, 06:22:18 pm »
Имам Близнаци на К11, но по-голямата част от дома е зает от Рак. в 11-ти в Рак са Сатурн съвп. ЮЛВ и Луна. Мерка, който е У11ти е в Скорпион в 4-ти.

Приятелите ми са по-големи от мен 8-10 години. Нямам необходимост да се сближавам или да създавам приятелства само, за да поддържам контакти "за всеки случай". За мен е важна дистанцията. Не се интересувам от личния живот на хората може би и затова те доста словохотливо си споделят с мен.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Април 05, 2010, 06:22:37 pm »
Ако Синухе е прав за 3-ти дом има логика, защото при мен бъка от Водолеи. Доста от тях обаче са ми част от средата, с които комуникирам, излизала съм да се забавляваме, но не са толкова близките, които съм свързана за цял живот. Така си мисля.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Април 05, 2010, 06:24:38 pm »

буквално казоно , а и зависи от много неща ,какво разбираме под ползи!
всеки от нас има различен поглед в/у думата и различно разбиране....
ползата от приятелството ти дава възможност да израснеш ,да приемеш ,да застанеш над материята ,да бъдеш по-мек ,по-добър ,по-приятел.
това за мен е полза!
не друго....,другото го наричам използване

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #19 -: Април 05, 2010, 06:30:10 pm »
Но не е ли универсално приятелството по 11 дом и Уран? Този който не поставя граници и условия,този който дава пълна свобода,не зачита роли и маски  :blink:

По-скоро представите ни за това какво е любовта и как тя може да се отдава или получава,да се обменя, слага някаква индивидуална рамка-но тук важи закона за подобното привлича подобно,а неслучайно тъй като това е Уран и 11ти дом-тук се търси сродността.

Много съм съгласна с написаното.
Никак не си падам по рамките.
Но пък направо си лягам по ценностната система, но моята не "в имя роду".