Аз пък мисля,че приятелствата не само по 11 дом,трябва задължително да се гледа и 3ти дом-защото това е дома на заобикалящата ни среда и на общуването като цяло.Факт е примерно че не всичките ни приятели са част от една общност или група,не винаги имат споделени интереси,за да се причислява всичко към 11ти.Често за някои приятелства се твърди че са като братски/сестрински,а това пак е по 3ти дом.
Вярно е че 11ти дом е дома на получената любов,но общуването също е много важно.За това може да проследим като цяло 11ти и 3ти дом, отделно Уран и Меркурий,също така кои домове имаме във Близнаци и Водолей-там също можем да срещнем приятели или личности със сходни интереси,такива с които можем да общуваме свободно,да има връзка между нашият и техният ум и идеи.Разбира се накрая не може да се мине и без Венера,защото тя е ключова в избора ни какво ни харесва и начина по който създаваме връзки,а приятелството освен контакт е и вид връзка.Примерно някои с натален или транзитен Уран в 7ми дом или в аспект с Венера може да има по-тесен контакт с приятели, отколкото с партньори,там да са неговите по-големи привързаности.
Моят 11 дом е в Рак-приятели ми стават предимно хора с които се чувствам душевно близки.В детството съм имал много приятели,както и след него.Приятелите ми познават интимните кътчета на душата ми,както аз техните,можем да си общуваме и безсловесно.Луната упр 11ти дом се намира в 10ти-създал съм много приятелства и покрай призванието си,отделно и някои приятели са ми помагали в професионална насока.Луната ми е в Близнаци и имам приятелства и от двата пола,но дали защото К11 е в Рак-повечето са жени.Управителят на 11ти дом ми е синглетон в картата с най-много аспекти,което показва че ще имам много приятелства и че ще играят важна за мен роля,както и аз за тях.Отделно имам ЮЛВ във Водолей и за мен това е свойствено.Във Водолей имам също и Меркурий и Марс- обикновено много говоря с приятелите си,имал съм и приятелства завързани чрез активна кореспонденция; може и да се карам с тях или да се налага камшика да играе от време на време ;като дете съм се бил и с някои от приятелите си,сега е го обръщам на идейни или словесни конфликти.В 11ти дом ми е Церера и наред с това че е Рак- приятелите ми ги чувствам като мое семейство,отделно мога да си ги хрантутя,както и те мен,дори и още далеч като малък имах навика да събирам всичко живо в къщи на угощение от сладкиши които сам съм правил.Във Водолей имам 6ти дом-пак много приятелства имам създадени покрай работа,дори такава каквато не ми е била призвание (тази по 10ти дом);отделно услугите помежду ни са нормален елемент.Уран ми е в 3ти дом-като цяло срещам уникални личности,събират ни вълнуващи и нетипични теми,обикновено с някой се сближавам изведнъж, просто или има резонанс или няма (Уран е в Скорпион).В последствие Венерата в Козирог вече заздравява нещата с времето или ги проверява,но близост и сродност усещам и проявявам ако е налице много бързо.Като цяло приятелството ценя много,имам много сродни души (дали от Рака :unsure:) сред приятелите си :blink:
Едит: До към 20та си година привличах неистово Телци ( с лопати да ги ринеш),сега отново най-близък имам пак Телец.След 20те активно привличам личности със силен знак Стрелец (Слънце,Луна,АСЦ или Възли).Обяснявам си го с това ,че имам Венера квадрат Юпитер и отделно диспозитора на Венера -Сатурн е в съвпад с Юпитер. А да- Козирожки също много привличам,както и Водолеи.Навремето имах една много близка приятелка Скорпион (може би е заради Урана ми там).