Здравей Гост

Значение на Приятелството/Приятелите в хороскопа

• 39 Отговора
  • 8183 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Значение на Приятелството/Приятелите в хороскопа
« Отговор #20 -: Април 05, 2010, 06:36:18 pm »

Но пък направо си лягам по ценностната система, но моята не "в имя роду".

за това говоря -ценностната система , а тя е по 2-ри дом! :wink2:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #21 -: Април 05, 2010, 06:37:54 pm »
има си граници, които никога не се преминават при приятелства според мен  :blink:

Вещичка повдига въпроса за границите в приятелството.Кой как ги възприема,има ли ги ,няма ли ги,от какво естество са.Все пак при нея К11 е в Козирог и вероятно между нея и приятелите има ясно поставяне на граници,намесване на обществено приемливи форми или друго-тя ще си каже как го възприема.

Но не е ли универсално приятелството по 11 дом и Уран? Този който не поставя граници и условия,този който дава пълна свобода,не зачита роли и маски  :blink:

не манипулирай мнението ми както го правиш всеки път!!!  :angry: :angry: :angry:

има граници и те се заключват в тези няколко закона, които са ми вътрешното верую:

1. не използвай приятелите си!
2. не ги мами по никакъв начин, включително и с пари!
3. не се опитвай да манипулираш приятелите си!
4. не лъжи приятелите си!
5. не се прави на интересен пред приятелите си - те те познават и те знаят що за стока си!
6. помагай им винаги когато можеш и им показвай, че ги обичаш и държиш на тях!
7. приеми ги като част от себе си и същевременно им дай свободата да бъдат себе си!

това по-горе не значи поставяне на граници на тях Синухе, а поставяне на граници на личната си изгода и егоизъм! спри да се опитваш да обясняваш аз какво съм искала да кажа - дори и не ти минава през ума какво искам да кажа!

за мен приятелството е прекалено ценен символ за да се опитвам да го натикам в материални рамки. това е емоция, която е сравнима само с любовта. тук граници няма!!! при стационарен Сатурн граници няма! ай стига с демагогия, оправдаваща опити за несъзнателна манипулация на масите!

тюююююююююююю аман от сковани и задръстени вече!

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Април 05, 2010, 06:42:13 pm »
Между другото половината ми приятели се отнасят по 11 дом, а другата по 7 дом :rolleyes:

Да, тук си права, тъкмо го мислех...
И при мен приятелствата спадат не само към 11ти, а и към 7ми дом. Особено онези, с които споделяме общи ценности - У2 /Юпитер в Телец/ в 7 дом. Но никога през живота си не съм имала приятелства на меркантилна, материалистична основа, "изгодни" приятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #23 -: Април 05, 2010, 06:55:12 pm »
ай стига с демагогия, оправдаваща опити за несъзнателна манипулация на масите!

Какви опити,какви манипулации,това да не ти е Фонтен  :unsure: :57:
Прихванала си от вируса на Vision да се филмираш излишно,озапти си Нептуна.

Ми така както си го написала,прекрачване на граници,аз разбирам точно това което си написала-а не това какво трябва да бъде отношението към приятел.Граници е синоним на ограничения и рамки,на разделителна черта.
Защото човека X може да има определено отношение към човека Y и то да е приятелско и да включва това което изреждаш барабар с още какво ли не,но границите са от друго естество:примерно какво допускаш като обмен с този човек и какво не допускаш,а това какво се допуска ( а не как се отнасяш с него),като елементи на вашата връзка, поставя границите или формата на тази връзка.Защото така както ти примерно имаш 10 приятелства и може към всички да се отнасяш като с приятели,едва ли границите и формите на тези приятелства са едни и същи-при някои може да са по-тесни,при други по-широки,някои от тези граници може да са в една,при други в друга област, а при трети да няма граници или споразумение (обикновено негласно) за това каква е границата на сродността.

Така че граници и отношение са две различни неща,а ако искаш ги коментирай.

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Април 05, 2010, 07:00:59 pm »
според мен приятелството трябва да се търси по 3-ти дом /близката среда/ , по 5-ти дом/любимите неща ,дома на сърцето/ и по 7-ми дома на /другите/ ,както и 2-ри дом/ценностната ни система/.
в моя 7-ми дом има юпитер и СЛВ. упр. на дсц-то е венера.нуждая се от свежи и контактни приятели ,широкоскроени и духовни личности. в 3-ти дом на куспидата имам водолей. от тук следва и инфото ,че харесвам нестандартни и отворени хора , устремени в бъдещето ,хора ,които нямат табута и са над нещата. водолей е знака на политиката и като такъв ,това ми носи и средата с която най-вече общувам. за 11-ти споменах-тук са групите ,сдруженията с нестопанска цел ....венера упр. и 7-ми и 11-ти. в тоя ред на мисли ,намирайки се във втори тя носи ползи от приятели по отношение на ценностната система. стойността на приятелството за мен се оценява по венера- хармония ,баланс ,красота ,близост и любов!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #25 -: Април 05, 2010, 07:04:43 pm »
 Ако говорим за меркантилност в приятелствата, то те вече не са такива, а бизнес отношения.
 Вярно е, че има хора, с които ти е приятно да хапваш салатка и да жулиш ракия и други, с които тръгваш да изкачваш К2 или Черни връх, като и в двата случая отсъства меркантилността и наистина има обмен на енергии.

*

abroad

« Отговор #26 -: Април 05, 2010, 07:20:57 pm »
Трети дом е по-скоро ежедневната, заобикалящата ни среда, тези с които общуваме, както каза Синухе, познатите, но приятелството е друга работа.
Не се сещам за много от познатите си, с които да ми е приятна тишината и липсата на вербална комуникация, нали за това е 3 дом.
Пети дом е по-скоро любовните отношения (близки до сърцето, но не и до душата).
С колко от приятелите ви не е нужно да изричате думи, за да се разберете или да се усетите.
С колко можете да споделите всичко?
В колко от тях можете да сте сигурни, че каквото и да се случи (помежду ви) няма да ви предадат?
На колко от приятелите си можете да се обадите посред нощ и те да се отзоват, без  замисляне и условности?
И тук, май, пак опираме до ценностна ситема.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Април 05, 2010, 07:28:19 pm »
Трети дом е по-скоро ежедневната, заобикалящата ни среда, тези с които общуваме, както каза Синухе, познатите, но приятелството е друга работа.
Не се сещам за много от познатите си, с които да ми е приятна тишината и липсата на вербална комуникация, нали за това е 3 дом.
Пети дом е по-скоро любовните отношения (близки до сърцето, но не и до душата).
С колко от приятелите ви не е нужно да изричате думи, за да се разберете или да се усетите.
С колко можете да споделите всичко?
В колко от тях можете да сте сигурни, че каквото и да се случи (помежду ви) няма да ви предадат?
На колко от приятелите си можете да се обадите посред нощ и те да се отзоват, без  замисляне и условности?
И тук, май, пак опираме до ценностна ситема.

комуникация , вербален контакт-3-ти дом.
приятелство-другинте-7-ми дом.
близки до сърцето-5-ти дом.
определяне на приятел или неприятел- ценностна система 2-ри дом.
не знам ,просто опит за анализ.

*

Kaya

• 2893
Re:Значение на Приятелството/Приятелите в х&#
« Отговор #28 -: Април 05, 2010, 10:22:11 pm »
 3 пъти тръгвам да пиша и трия..... мога  да го извъртя и обясня, но директно по домификациите за другарчета не бих казала, че съвпадам  ;D

Vision, добрият подбор на кадри си е голяма работа

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #29 -: Април 06, 2010, 10:12:59 am »
    Оооо, вчера толкова много сте изписали пак...докато ви прочета...Винаги съм си мислела, че върха на ХІ дом ми е в Овен, а той е в последните градуси на Рибата, а Овен и Везни са интерсептирани знаци...Приятелствата ми са или от детинство или от ученическите години или от работата. Доскоро приятелствата ми бяха над 25 годишни. Сега имам и нови приятелства - допускам всеки до себе си и оставям всеки да бъде себе си. Обикновено има обмен на духовна енергия, не обичам материализма да присъства в приятелствата ми /но случва се/. Но съм на принципа чисти сметки, верни приятели. Обикновено ме търсят за съвет или за да ми споделят болката си, разочарованието си, ако не могат пред друг да го направят. Не знам по кой признак се гледа за приятелствата, а от своите приятелства не мога да стигна до никакъв извод. Та управителят на ХІ дом - Нептун и Юпитер са в VІ дом - скорпион, а Юпитер е управител и на VІІ дом, а в VІ - се намира и Венерата и Марса. Като приемем, че интерсептираните знаци са под тяхно управление - можем да стигнем до някаква логика. Мунданно VІ дом е под управлението на Девата - Меркурий - та така навързвам нещата /натъкмявам си ги/. И ето ви статистика: с асц Близнаци съм, Козирог - около мен - Скорпион на квадрат, Дева- асц Скорпи, Везни-асц Скорпи, Стрелец на квадрат, Рак - асц Везни, Телец - асц Везни...

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Април 06, 2010, 10:29:34 am »
Ехееее, браво на тебе. Много и различни приятели ще да имаш, значи.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #31 -: Април 06, 2010, 11:08:43 am »
Първо мислех да пиша, че нямам приятели, пред дето да си разкривам душата съвсем. Пък после се замислих, че всъщност имам много приятели, на които да се обадя посред нощ или те на мен и да тръгнем да вършим работа. И също такива, с които си готвим заедно вкъщи и пробваме виното с кое най-върви. И други, за среднощни разговори по сънищни теми. И такива за трите денонощия на бира и кебапчета по Джулая или за каварненския фест. И такива, дето ходя да им помагам да си приберат гюла лятото и да гътнат прасето зимата.

Имам Овен на върха на 11-ти дом, с ретрограден Марс в Телец там. В приятелския ми кръг, битовия имам предвид, имам много овни и телци. Особено телци, просто не поминувам без някое рогато покрай мен още от детските години. Имам много раци приятели, които съм придобила "по служба"  ;D. Макар, че ДС е в Козирог, управителят на 7-ми е в Рак. Привличала съм много интензивни приятелства със скорпиони мъже, но накрая нещата все отиваха в посока на долната телесна половина и нещата загрубяваха. :mellow:

Но, не се сещам за някой, който да знае ама най-най-дълбоките ми мисли и копнежи. Включително сред приятелите ми от детинство не се сещам за такъв. Не се разкривам никога чак толкова. Лесно провокирам хората да ми разказват болките си. Но моите почти не споделям. В този смисъл съм саморасляк. И да, има известна дистанция в поведението ми особено напоследък, лесно осъществявам контакт, лесно намирам общ език с непознати, но не правя нови приятелства за по чаша кафе. Това, което е написала Аурора, се отнася в голяма степен до мен, въпреки, че домовете ни са различни.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

tool

« Отговор #32 -: Април 06, 2010, 11:12:59 am »
Имам  :aq: на К3;  :ura: в 11 дом, в  :sc: - наскоро като си събрах приятелите във фейсбук си дадох сметка всъщност колко са различни и несъвместими помежду си. Самите те бяха не по-малко шокирани от мен самата..    :P
 :li: на К11 ;  :ven: r в  :ar:, на К5, в съвпад с ЮЛВ и  :sun:; по-голямата част от 11 дом е заета от :sc: ;  :plu: в 10 дом, в опозиция на  :ven: и  :sun:. Повечето ми приятели се занимават с някакъв вид изкуство - музика, рисуване, фотография или пък са просто артистични по природа; други - с бойни изкуства. Предимно мъже, вкл. хомо- и бисексуални; на жени се доверявам много трудно!  
:ura:  :tri: :mar: в 3-ти дом, в :pi: - някои са компютърни специалисти или хакери.. с тях общувам само виртуално, други са вещи с фините енергии.. Aбе както се казва 'цвят да ти види окото'..  :P  
СЛВ в 11-ти - подобно на Вещичка, усещам, че някои са от 'миналото', тях ги чувствам най-близки и за тях съм склонна да правя най-много компромиси.  

« Отговор #33 -: Април 06, 2010, 11:20:53 am »
 :blink: Добре дошла, скоро си мислех за теб! Къде се загуби ?

*

tool

« Отговор #34 -: Април 06, 2010, 11:44:24 am »
:blink: Добре дошла, скоро си мислех за теб! Къде се загуби ?

Благодаря! Не се губя аз, само се трансформирам, мъчейки се да си интегрирам по някакъв начин Плутона в 10-ти дом  - или той мен или аз него ..    :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Април 06, 2010, 11:52:56 am »
в интерес на истината и аз се бях присетила ,щото от време на време влизам да чета приказките .....
хайде гал ,няма ли да ни зарадваш с нещо ново ... :blink: и добре дошла! :blink:

« Отговор #36 -: Април 06, 2010, 12:02:02 pm »
Тъй като не ми е съвсем точен часът на раждане единадесети дом може да е във Водолей, а може и да е в последните градуси на Козирог. Тъй или иначе Водолей заема по-голямата част от него. Нама планети в дома, Уран е в пети дом в квадрат със слънцето, Сатурн е на трон в Козирог.

Залагам на качеството, а не на количеството в сферата на приятелството ( което е повече Козирог, Водолеят прави обратното). Само че не знам дали е от природата на единадесети дом или от факта, че имам и Луна в Козирог.

Тук говори по-скоро Водолеят обаче :Раздавам се за приятелите си. Склонна съм да пренебрегна роднините си и брачния си партньор заради приятели. Обикновено не получавам същото.

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Април 06, 2010, 02:13:26 pm »
тук ви пускам една песен ,която има страхотен текс.

http://www.vbox7.com/play:879c7c7c

с пожелание , да не си я пеете никога! но и да не забравяте , че и това го има.... :blink: ;)
« Последна редакция: Април 06, 2010, 02:17:44 pm от Марая »

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #38 -: Април 06, 2010, 02:28:28 pm »
Малкият ми син е с АЦ Водолей и ми е нагледен пример за това как за Водолеите приятелството е много важно. Дори на брат си вика "приятел". А мен все ме пита: Мамо, ти нали си ми приятелка и ме обичаш?

Мъжът ми е Водолей също и се раздава на приятелите си, за него те са толкова важни, колкото и семейството.

Моят 11 дом се управлява от Дева, като Юпитер и Сатурн са там.
Приятелствата ми са от детските години, трудно се сприятелявам, но допусна ли някой до себе си, то е за цял живот.

« Отговор #39 -: Април 11, 2010, 05:39:54 pm »
11 дом половината в Рак, другата в Лъв

Луна в 3 дом в съвпад с Нептун /упр.7/ и Венера /упр.2/
приятели дал господ и от училище, и от съседи,близко обкръжение все по 3 дом
Луна Скорпи опозе Юпитер /9 имала съм и приятели от чужбина, учили тук,или такива омъжени там.
като цяло привличам Телци- Луна /Венера
Риби- Луна/Нептун и Скорпиони- Луна/Плутон, полът не е от значение,
често срещите/запознанствата стават в период на трансформация за някой от нас и другият му помага с подкрепа,съвети,съпричастност ,съчувственост или материална подкрепа в труден и кризисен период по здравословни, семейни, битови причини
През лятото често ходим с приятели на риболов и обща софра или
със съседи пред блока на обща софра кой каквото донесе и развеселителни "сокчета", много е разтоварващо и натоварващо с положителни емоции, смехът е сплотяващ мотиватор за чести повторения,особенно като цъфне липата под която се сбираме

Рак и 11 дом няма как да не се държиш майчински с приятели, грижовно и всеотдайно, пък аз така се държа и с всички дечица, обичам малките бебки и не правя разлика мой- чужди за всички по равно, 11 дом д.са и чуждите деца, всяко детенце е малко съкровище, на което се радваш от сърце и просто обичаш

Плутон в 1 и при мен , сканира,усеща,отсява истинското от фалша и лицемерието, и добре,че е той,че с този Дсц Риби колко изгубени души привличам, не е истина, и както са съвпад У11/У 7, кой приятел, кой враг в бозата на Нептун, той е много опитен да замъглява истиската същност, от открит враг правя приятел, но ако приятел предаде по-някакъв начин доверието ми е мъртъв за завинаги,и в графата открит враг не минава, пиеш горчивата чаша и без втори шанс, за да не изпиеш повторно горчилката,без доверие и уважение няма привързаност и споделеност, няма истинско приятелство ,а просто интереси ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...