Това е картата с транзитите на Ватикана.
1. Сатурн управлява децата в картата на Ватикана, но също така и висшия елит. Сатурн транзитира през 1 дом Дева (имиджа) и квадратира наталния Сатурн в Стрелец.
2. Транзитен Уран в Риби (на куспидата на 8-ми дом) също дава сексуални скандали, особено в квадрат с натален Сатурн, което показва и нарушаване на норми. Сатурн като У5 показва още, че скандалът е заради деца.
3. Северинят лунен възел транзира през 5-ти дом в опозиция с натален Плутон, което е още едно доказателство, че е необходимо да отпаднат някои остарели догми, свързани с отношението към творчеството и децата.
4. Транзитен Юпитер в 7-ми натален квадратира стелиума в Близнаци, където са Слънцето, Луната и Меркурий (бащата, майката и детето), което е показател че трябва да се преосмислят остарелите догми по отношение на безбрачието. (Юпитер символизира обществения морал).
5. Духовният конфликт в тази карта се манифестира от Нептуновата опозиция.
6. Предстои Уранов възврат в 8-ми дом - църквата ще преосмисли отношението си към абортите при транзита на Уран в Овен и предстоящата опозиция на натален Уран със Сатурн във Везни.
7. Най-тежък ще бъде квадратът на транзитен Плутон през 5-ти дом. При ингреса на Плутон в 5-ти ще излязат и други неприятни тайни. Църквата ще бъде наистина разтърсена при опозицията на тр. Сатурн с натален Уран в 8-ми, съчетано с Плутонова опозиция по оста 5/11. (Голям кардинален кръст).