Здравей Гост

Духовен упадък на католическата църква

• 52 Отговора
  • 7266 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Духовен упадък на католическата църква
« Отговор #20 -: Април 19, 2010, 10:30:08 am »
Дали е грях или не, това го решава Бог, не ти или аз.

няма грехове, бе душата, има само опитности. а тези дето се опитват да се правят на "божи кравички" като заклеймяват едно или друго си трупат само карма и нищо не постигат  ;D

за дивотиите на Хелото ще кажа само, че ако едно дете не трябва да се ражда, то определено няма да се роди - щом има деца, значи е трябвало да се родят и точка  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Helo

« Отговор #21 -: Април 19, 2010, 11:32:17 am »

Библията казва, че любовта не е грях. След като едно дете е родено от любов, как ти, госпожа никоя/ Хело /, която не обича дори деца и не иска да има изобщо такива, реши и заклейми раждането на тези деца?

Май госпожа Как да останем дебели, като спазваме лунната диета, която постоянно гладува според лунните диети, заради което е постоянно дебела, не е искала или нарочно не е разбрала какво съм написала. Обаче аз няма да и обясня!  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Април 19, 2010, 12:02:36 pm »
И този 29-ти градус в Телец.....хич не го долюбвам.  

Какво искаш да кажеш?  :P На мен ми е в 7 дом, сигурно нещо от страна на партньора ще да е.  :-\ Да не ми докара извънбрачни деца, а? И да не вземе да стане папа.  ;D Мен понеже да президентска съпруга ме гласят...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Април 19, 2010, 12:04:32 pm »
всяко раждане е работа на вселената . не е наша работа.
всичко ,което се случва е трябвало да се случи....
друг е въпроса с каква цел и защо са създадени религийте.
мисля ,че освен за да бъдем успешно манипулирани има и още нещо....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #24 -: Април 19, 2010, 12:21:25 pm »

Библията казва, че любовта не е грях. След като едно дете е родено от любов, как ти, госпожа никоя/ Хело /, която не обича дори деца и не иска да има изобщо такива, реши и заклейми раждането на тези деца?

Май госпожа Как да останем дебели, като спазваме лунната диета, която постоянно гладува според лунните диети, заради което е постоянно дебела, не е искала или нарочно не е разбрала какво съм написала. Обаче аз няма да и обясня!  ;D

ееееееееееей спря да гризеш моя задник и започна да дъвчеш друг начи  :o  не може да не си туриш нещо лайняно в устата  :-X  тоя Плутон ша ти изяде главата някъде със сигурност  :mellow:

*

Helo

« Отговор #25 -: Април 19, 2010, 12:27:02 pm »

ееееееееееей спря да гризеш моя задник и започна да дъвчеш друг начи 

Не обичам да ям задници. Особено пък дебели. Все пак пазя диета, а големите задници ще ми дойдат в повече.

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Април 19, 2010, 12:27:08 pm »
не знам защо но ми се струва ,че не става дума за Духовен Упадък на римо-католическата църква , а само за скандал.... :-\
"нищо не се случва на земята , ако не е написано в небесата"

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #27 -: Април 19, 2010, 12:29:26 pm »

Не обичам да ям задници. Особено пък дебели. Все пак пазя диета, а големите задници ще ми дойдат в повече.

пази! пази, мойто момиче! кат гледам до момента успяваш доста добре да опазиш диетата на умствения си багаж  ;)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #28 -: Април 19, 2010, 12:45:55 pm »
не знам защо но ми се струва ,че не става дума за Духовен Упадък на римо-католическата църква , а само за скандал.... :-\

Защо да е само скандал?Гледай какво има мунданно и отделно какво става в картата: Нептун опозе Нептун е духовна криза,но в картата Нептун управлява 7ми дом и ще се разкриват пред другите тайните които ги има по Нептун в 12ти; при всяка опозиция от един естествен цикъл има изясняване,ефекта на Пълнолунието и огледалният ефект-света ще отрази реалното им положение.Интересното е ,че с натален Нептун упр на 7ми в 12ти -те самите са си най-големите врагове т.е. врага отвътре,там където всичко е на затворени врати,където са тайните и манипулациите.Само че влагата рано или късно избива и няма къде да избягат-ще изгният.Нептун управлява и 8 дом-тайните свързани с темите табу,със секса-и това или ще ги трансформира,или ще ги погуби.Отделно Марс е в 12 дом и освен засилва ефекта на вътрешните битки и противоборства,потвърждава сексуалните тайни,а защо не и убийства (все пак там е и упр на 8 дом).Уран/Сатурн мунданните сега им засягат остта 2/8 дом-ценностна система- лична и колективна,сблъсък и шок.Според мен до възврата на Уран в картата има още време и тогава може да е окончателната промяна и трансформация на църквата-но може и да спре да работи (упр 6ти дом) или да и се изменят службите или каквото там.Но със сигурност с Уран на К8 вече-ще имат резки изменения в ценностна система,особено по темите табу.Ако не е по възврата на Уран,Плутон опозиция Плутон ще я разкатае из основи (упр 4ти дом).Няма къде да избягат-или ще издишат,или коренно ще се променят.

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Април 19, 2010, 12:52:56 pm »
Нухе , съгласна съм с това ,което казваш.
но ти знаеш ,че имам по-различна философия по отношение на религията.
за мен това си е скандал , а не духовен упадък по редица причини.
религията живее с норми,закони и ограничения , за да даде покой и мир на оня свят ;D- дрън ,дрън та пляс.
Ватикана е институция , това е най-дълбокото място ,това е лоното на римо-католическата църква. тук прокламирането на духовните ценности ,далеч не е това ,което се чува.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #30 -: Април 19, 2010, 01:02:35 pm »
Е да,ама това не е някое реалити или друго за да си говорим просто за медиен скандал:аз тука виждам сексуално малтретиране,извънбрачни деца,аборти,педофилии и каквото ти дойде-ами че това е църква все пак,тя си е обърсала задните части със законите които прокламира религията и ,че и институцията и-и след като си говорим за уж висшето духовенство,значи си говорим за духовен упадък.И ти знаеш,че никакви църкви не зачитам,но чак ме хваща гнус, като си представя колко хора им вярват на тия,а те само си смучат енергията им и си правят каквото си искат,но това е защото имат подръжници,а овце Господ дал бол .

Ми чета сега статията и виждам,че това по Нептуна си работи-ще ги съдят за сексуалните им изпълнения-Нептун управлява 7 дом (съда),8 дом (секса и наследствата-извънбрачните деца са наследството на духовниците  ;D) и се намира в 12 дом на тайните манипулации.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Април 19, 2010, 01:16:02 pm »
Картата на независимостта на Ватикана. Мисля, че духовният конфликт е заложен още в натала - Юпитер в квадрат с Нептун.

Цитат
Nick Campion quotes the New York Times for the time that the Vatican became an independent city state. On p. 431 of The Book of World Horoscopes, Cinnabar Books, 1988, Campion notes that "Independence was gained by the Vatican at 11.00 AM on 7 June 1929 when Mussolini, the Italian Prime Minister, and Cardinal Gasparri exchanged the instruments of ratification in Rome."

духовността се свързва с юпитер и стрелеца.
в картата , стрелец е интерсептиран в 4-ти.
дсц е в риби , упр. нептун е в 12-ти , а втория ъпр. юпи е на МЦ.....
УПР. на 7-ми в 12-ти :blink:, по-показателно за използване на обществото с тайни цели здраве му кажи...

нали точно това съм рекла  :blink: ;) , но приемам и ВТОРИЯ УПРАВИТЕЛ НА РИБИ- ЮПИТЕР НА мц ;D ;D , затова стига като инфо до обикновения човечец....

*

Helo

« Отговор #32 -: Април 19, 2010, 01:22:43 pm »
Бихте ли приели Уран в 8-ми дом в Овен като показател за възможни сексуални извращения?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #33 -: Април 19, 2010, 01:25:09 pm »
Всичко това което се случва във Ватикана не ме очудва и те са човеци, нормално е да правят човешки неща.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Април 19, 2010, 01:26:05 pm »
Бихте ли приели Уран в 8-ми дом в Овен като показател за възможни сексуални извращения?

разбира се! нестандартен секс ,нестандартни практики , а как точно  зависи от знака на куспидата на 8-ми дом. в случая риби ,управителя е нептун , в 12-ти /тайни сексуални практики/ в знака на лъва /чрез власт/.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #35 -: Април 19, 2010, 01:27:51 pm »

пази! пази, мойто момиче! кат гледам до момента успяваш доста добре да опазиш диетата на умствения си багаж  ;)

Вещичке, не се принизявай до простотията на Хело, моля те.  ;) За нейно съжаление никак не може да ме засегне змийския й език, защото както аз, така и други ме харесват такава, каквато съм.  ;D

Хело, пожелавам ти да стигнеш моите години, пък слаба или дебела, няма никакво значение. Важното е, че съм здрава и не съм инвалид.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Април 19, 2010, 01:28:11 pm »
м/у упр. на мц- юпитер и упр. на 8-ми дом нептун има квадратура.

*

Helo

« Отговор #37 -: Април 19, 2010, 01:36:15 pm »
Всичко това което се случва във Ватикана не ме очудва и те са човеци, нормално е да правят човешки неща.....

Това, че и "духовниците" са човеци е ясно от много отдавна и е описано от някои хора, които са били от това духовнество, но са били добри.

Откъс от „Свещеният вертеп” - Лео Таксил

В моята статия под заглавие „Скопете ги най-сетне!”, излязла в сборника „Долу расоносците!”, е развите същата тема. Така че аз съмо съм повторил мисълта на известния християнски летописец, благочестивия Йероним.
.
В едно от съчиненията си този църковен отец дава за пример на християнските свещеници жреците на древния Египет. „Служителите на древната религия – казва той – не са имали никакви сношения с жени от момента, в който се посвещавали на бога; за да надвият въжделението в себе си, те се въздържали от месо и вино, а жреците на Кибела били до един евнуси.” И по-нататък: „Свещениците и монасите, дали обет за целомъдрие, трябва да вървят по стъпките на езическите жреци, когато им се стори, че техният дух е безсилен да се бори с желанията на плътта.”
.
Точно така пише достопочтеният Йероним. Защо тогава изпадате в такава ярост, господа свещеници, когато ви предлагат кастрация? Смъкнете по-напред ореола от главата на вашия свети Йероним и го изпратете в пъкъла. Честна дума, убеден съм, че клерикалите биха постъпили мъдро, ако разжалват свети Йероним; към края на живота си той е писал такива памфлети срещу поповете от своето време, че ако те излезеха из под перото на вашия покорен слуга, имаше да го влачат по съдилищата.
.
Папата, който произвел Йероним в чин светия с три нашивки, без съмнение се е разходил с гумата по памфлетите на този проповедник, за да увековечи само това, което стареца е писъл против император Грациан.

За да позабавляваме читателя, нека цитираме някои пасажи от писанията на Йероним.

Веднъж този старец изпратил послание на една девойка. Той я съветвал да запази девствеността си и й давал мъдри наставления в това отношение.

Да чуем Йероним: „Дъще, ако искаш да опазиш цветеца на своята девственост, бягай като от чума от тия лицемери, които се домогват до духовен сан, за да получат свободен достъп до жените.”

Добре е познавал клиентелата си този праведник!
.
Продължаваме: „Тези гнусни свещеници носят блестящи пръстени по ръцете си...”

Господа епископи, по ваша повеля вярващите падат ничко пред иконите на свети Йероним. Скрийте ръцете си, на които блестят разкошни пръстени!

„Главното им занимание е да научат имената и къщите на красивите жени и да разузнават техните слконности...”

Охо-о, отци йезуити, сигурен съм, че това се отнася за вас!

„За да не се оставиш да те измамят – пише по-нататък Йероним, - ще ти разкрия лика на тия свещеници, много ловки в своя занаят. Такъв човек става веднага след изгрев слънце; редът на посещенията му е предварително обмислен и той избира най-късите пътища; той е натрапчив и се промъква първо в женските стаи; ако му хареса някоя възглавница, разкошна покривка или нещо от мебелите, той внимателно ще оцени всичко и ще започне да въздиша лицемерно за своята бедност. Ще хленчи и скимти, докато отскубне нещо. Алчността е основната черта на характера му.”

Ако ви се случи да присъствувате при посещението на някой капуцин в по-заможна къща, ще се убедите, че нравите на духовенството никак не са се променили.

Що се отнася до епископите, свети Йероним не се церемони много и с тях: „... Епископите протягат ръка уж за благословия, а срещу това получават пари; те стават роби на ония, които им плащат, оказват им най-долните, най-мръсните услуги, за да могат после да завладеят наследството им.”

А искате ли да знаете какво казва свети Йероним за самия папа? Той направо нарича негово светейшество Сириций „стар развратник с багреница”.

*

Helo

« Отговор #38 -: Април 19, 2010, 01:44:52 pm »
Ето още от същата книга:

Нека минем направо към тридесет и деветия папа – Дамасий. Когато този праведник бил ръкоположен, дори вярващите отказали да го признаят: толкова „светла личност” бил той. Тогава Дамасий нахлул заедно със своите привърженици в една римска черква и избил всички жени, деца и старци които се намирали там.

Вярващите си взели поука и се покорили.

Един летописец от онова време размишлява: „Когато виждам блясъка на Рим, разбирам хората, които се стремят да получат епископски сан в този град. Защото той им осигурява почести, скъпоценни дарове, благосклонността на жените, великолепно облекло и трапеза, която надминава по изисканост царската.”

По времето на тридесет и четвъртия папа, Силвестър, свещенослужителите го ударили на такъв разврат, че трябвало да се свика Неокесарийският събор, за да бъдат стреснати разпасалите се църковници и техните дами. Един епископ от онова време дори се хвалел публично, че в неговата епархия единадесет хиляди свещеници всяка година му плащат по една жълтица за разрешение да съжителствуват със своите любовници.

Големият праведник Атанасий, александрийски епископ, извършил през време на своето управление доста убийства. Осемдесет и седемте прелати, събрани на Антиохийския събор, постановили: опетнилият своя сан Атанасий да бъде отлъчен от църквата, която е осквернил. Но светият мъж не се смутил и на свой ред анатемосал всички епископи, които били против него. Провъзгласеният за светец Либерий, тридесет и седмият папа, на два пъти отлъчвал Атанасий от черквата. Но това съвсем не попречило същият този Атанасий да бъде обявен за светец.

Новациан I бил избран за епископ на Рим на една оргия. За да си осигури мнозинство на гласовете, съобразителният бъдещ епископ предварително напил своите избиратели.

Първият от отшелниците в Тиваида, на име Павел, бил заловен, когато прелюбодействувал със собствената си сестра.

*

Helo

« Отговор #39 -: Април 19, 2010, 06:28:37 pm »
Папата отиде в Малта и се очакваше, че там ще се извини за това, което светите оффци са правили с децата от църквите.

Но папата не го направи. Макар, че говорителят му твърди, че всъщност папата вече го бил направил и имал предвид, че се извинява в изказванията си, в които дори не споменава за педофилите.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2917371

Неотдавна подобни разкрития бяха направени в самата Малта. Там 11 души обявиха, че са били жертва на сексуални посегателства в църковно сиропиталище.

Дреме му на папата за това. Дреме му и затова папата дреме по време на службата в Малта:  ;D

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-04-19&article=321635

http://www.mirror.co.uk/news/top-stories/2010/04/19/a-weary-pope-gets-the-nod-115875-22195787/