Здравей Гост

Интегриране на планетите

• 164 Отговора
  • 23538 Прегледи
*

Helo

Re:Интегриране на планетите
« Отговор #60 -: Април 22, 2010, 08:47:59 pm »
ХИРОН

На първо ниво на проработка на Хирон вътрешният живот се възприема като хаотичен, но любим набор от чувства, емоции, желания, потребности и намерения, който има достатъчна ценност само по себе си и по отношение на всяко свое частно проявление. Човек не знае какво ще възжелае след 10 минути и какви намерения ще има утре, но изобщо не протестира срещу това, защото всичките му вътрешни импулси са органично негови.
На това ниво човек не усеща никаква връзка между вътрешния си свят и външната реалност, която на места му изглежда агресивна и враждебна, а на места-дружелюбна и богата, но съвършено нежива и статична субстанция. Екологично съзнание на това ниво отсъства, въпреки че при поразена дева на човек може да му е неприятно петното мазут върху собствената поляна.
Неприятните вътрешни чувства и гласът на съвестта ске приравняват към отрицателните въздействия на средата, т.е. човек лично, естествено, ги отчита, но се старае да избягва примерно като комари, а доколкото нивото на вътрешна честност е невисоко, най-често ги изтласква в подсъзнанието.
Духовността се възприема като абстрактна религиозност (конкретната молитва нищо не дава, вярата е чисто ментална) или като социално-културно развитие.
Хирон умее да натиска и да се игнорира действието му е трудно; но на първо ниво на неговата проработка за голям успех може да се счита дори признанието за съществуване на вътрешен свят, например-конфликт в душата, немотивиран от съвестта.

На второ ниво на проработка на Хирон човек усеща психиката си като сложно образувание и чувства противоборството и взаимодействието на различни сили в душата си и понякога може да им припише знак (т.е. да отчете като прогресивно или ретроградно развитието), но често не знае как да се справи със самия себе си. Низшето Аз коварно се крие, понякога като че нарочно подценява силата си, понякога преструвайки се на висше, а друг път-което е пък съвсем непонятно-встъпва с висшето в съюз - пита се срещу кого?
На това ниво човек вече отчетливо иска да се развива духовно, но все още трудно може да разбере сам себе си и главно-не умее да отличава вътрешните си импулси от транслираните чрез общественото подсъзнание, съществуването на което той може и да признава, но трудно усеща в себе си.
На това ниво се появява екологично съзнание, т.е. човек започва да се усеща като част от биосферата и не може вече спокойно да гледа изсъхващите езера и течащите нефтени реки.
Действието на Хирон вече не се разглежда като хаотично и деструктивно; човек разбира, че протичащото в и извън него следва да се възприема като определени указания. Общото усещане след успешна хироническа преработка е примерно следното: човек става вътрешно по-диференциран, но и по-единен, защото се появяват нови връзки, и външният свят също става по-единен, защото се откриват връзките и общите принципи на съществуването, които по-рано дори не е могъл да си представи; силно се променя и развива и менталната картина като цяло, в частност се осъзнава ролята на религиозността.

На третото ниво на проработка на Хирон човек вече достатъчно добре разбира вътрешния си свят и нивото му на вътрешна честност напълно стига да демаскира низшите програми, преструващи се на висши. Конфликта между висшето и низшето Аз практически изчезва и човек се заема вече не с революционни, а с еволюционни начини на развитие на вътрешния си свят, а война обявява на програмите в подсъзнанието си, императивно транслиращи общественото подсъзнание, което на този етап се явява чужд момент в психиката.
Във външния живот човек добре (макар и не винаги) забелязва следите на кармичните програми и разбира, че главната цел на външния живот е вътрешното му развитие и усъвършенстване и че каквото и да прави, няма да може да се ориентира във външния живот, без да разбере вътрешния. Светът сега изглежда съвсем различен и човек усеща живота не само в хората и животните, но и в растенията и неживите предмети. Той усеща общуването на първо място като обмен на енергия и информация, неподдаваща се на директен словесен изказ. Сега той вижда земята като жива, даваща живот и страдаща от грубо отношение.
На това ниво той вижда връзката между вътрешния и външен живот толкова ясно, че разбира какви точно усилия трябва да направи върху себе си, за да реши един или друг външен проблем, понякога дори некасаещ го лично. Едновременно вижда границите на своите възможности и винаги чувства, че не работи той, а стоящият зад него егрегор; освен това за него става очевидно съществуването и на другите егрегори и тяхното влияние над света, макар и още лошо да ги диференцира.

На четвърто ниво на проработка на Хирон човек възприема външните трудности изключително като проекция на вътрешните си проблеми. Едновременно тези вътрешни проблеми отиват в такива дълбоки пластове на подсъзнанието му, които директно са свързани с големи (в частност социални) егрегори и фактически човек, занимавайки се със себе си, влияе пряко на световната карма.
Във външния живот неговата енергетика е толкова силна, че просто появата му или незначително вмешателство имат далеч стигащи последици; впрочем обикновено не разрушителни, тъй като той добре вижда кармата и не създава излишни кармични възли.
На това ниво човек е добре запознат с егрегорите и вижда под влиянието на какъв егрегор се намира друг човек в момента. Той може при желание да изземе това управление за известно време дори и от най-силния егрегор и да направи така, че душата на този човек да долети до него и да поговори с нея. Субективно това се преживява като силна медитация, откровение или незабравим разговор. Това е нивото на национален или световен учител, светец или пророк.

ЛУННИ ВЪЗЛИ

На първо ниво на проработка на Лунните възли съзнанието и подсъзнанието на човек напълно са съгласувани с обществените, за него е характерно крайно повърхностно, макар и догматично отношение към традициите. Типично отношение към новото е повърхностно-скептично, с привкус на презрение или високомерно недоумение. Вътрешният свят се развива без участие на съзнанието и в основни линии чрез натрупване на впечатления и преживявания; осмисляне на миналия опит няма, вътрешния и външен свят са напълно статични и хаотични.

На второ ниво на проработка на Лунните възли човек вече може понякога да формира гледна точка на някои събития от настоящето в тяхната връзка с миналото и бъдещето, без да залага на социалната щампа.
Той признава необходимостта от вътрешно развитие, но още изобщо не е в състояние да го управлява. Идеята за развитие съответства на сатурно-юпитерианския принцип за изработване на вътрешна дисциплина и концентрация на вниманието (южен възел) и разширение на сферата на интереси и дейност (северен възел). Но все още връзката между вътрешно и външно развитие (на човека и на обществото) и през ум не му минава.

На третото ниво на проработка на Лунните възли човек съществено се отдалечава от социалните щампи, има собствени възгледи. На това ниво се формира собствено индивидуално отношение към всички текущи явления на социалния живот, които сега се делят на нови и обичайни не в съответствие със стандартите на общественото съзнание, а на основата на лична интуиция. Това означава, че човек се подвключва към социалния егрегор в началото в ролята на чист наблюдател, проследяващ динамиката на развитие на обществото. Такива хора са публицисти, модерни писатели, понякога видни обществени деятели. Те виждат връзката между минало, настояще и бъдеще и последното рядко ги сварва неподготвени.
Във вътрешния си живот такъв човек знае кои подсъзнателни програми са отживели и кои са още актуални и в известна степен се учи да управлява тяхното взаимодействие с останалата психика.
На този етап се проявява обстоятелство, съвършено незабележимо преди: връзка между тредностите на личното развитие и социалното. И човек започва да осъзнава смисъла на принципа на двойнствеността. Той вижда връзката между вътрешното си развитие и живота във външния свят и почти конкретен занаят му става търсенето на собственото му място в еволюционния процес.

На четвърто ниво на проработка на Лунните възли човек добре вижда социалната карма и нему е открит вътрешния смисъл на процесите и явленията, протичащи в обществото. Това са национални пророци и духовни учители. На това ниво човек може да влияе на развитието на социалните процеси, при това не толкова с непоследствени външни действия, а с директна работа в егрегора. разположението на възлите в дневната и нощна полусфери ще укаже къде му е по-удобно да работи във външния свят и къде директно с егрегора.
във вътршния живот на човек протичат качествени изменения, той започва да усеща опита на предишните си превъплъщения, може в общи линии да предвиди бъдещето си, понякога с голяма точност.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Април 22, 2010, 08:50:41 pm »
Хело ,на тези последни постове въобще не им е тук мястото...
изпрати ги в темата книги...,тук ще се затрият .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #62 -: Април 23, 2010, 09:57:20 am »
  Прочетох внимателно горния пост и си направих сверка с интегрирането на моите планети. Имам смелостта да кажа до къде съм стигнала  ;D /явно имам нужда от реклама/. Така си мисля и се виждам аз, но може и да се заблуждавам.
  Сатурн е някъде между І и ІІ ниво;
  Слънце вече клони към ІV;
  Луна между І и ІІ;
  Меркурий - ІІІ;
  Венера - ІІІ;
  Марс - ІІІ;
  Юпитер - между ІІІ и ІV;
  Уран - ІІІ;
  Нептун между ІІ и ІІІ;
  Плутон ІІІ;
  Хирон - ІІІ;
  Възли - ІІІ.
  Явно най-проблемни са ми значи Сатурн и Луна, естествено -те са и най-засегнатите в целия ми хороскоп. Явно за това се намирам в такова празно състояние, защото не искам да скоча към ІV ниво, не мога да открия нещото, което ме спира. Но явно преработката на двете най-кармични мои планети...А и някак си се опъвам да стигна до ІV ниво, с което напълно съзнавам, че ще включа някоя програма за самоунищожение....Има ли и други такива като мен  ;D

« Отговор #63 -: Април 26, 2010, 08:26:55 pm »
    ;D Хаааа, продължавам си откъдето съм спряла...Значи, може да отсъдим по положението на планетите в радикса спрямо нодалната ос, кой какво и как си го е интегрирал. Горе-долу съм си улучила интеграцията....То Сатурн, тооо Сатурн - цял живот ще го интегрирам - ко да се прай... :-X.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #64 -: Април 26, 2010, 08:36:39 pm »
Дейзи,нас Козите Сатурн никога не ни оставя,без значение на кое ниво го интегрираме-ма не знам да рева или да се смея  :unsure:

На тазгодишният му разврат съм решил-или аз или той! Без майтап  :33: :25:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #65 -: Април 26, 2010, 08:42:32 pm »
Еми сега като го изцепихте това за възлите сякаш съм го знаела...просто си обясних нещата.  :unsure: Няма да се оплакваме ще се разплащаме, това е положението. При мен се оказва, че по Раху са Уран и Нептун, а всички останали по Кету.  :-\
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #66 -: Април 26, 2010, 08:48:46 pm »
 За възлите и аз интуитивно съм го усещала, че е така. ПО СЛВ- Венера, Слънце,Марс,Нептун, Меркурий и Юпи. По ЮЛВ- Уран, Плутон,Луна, Сатурн. Много ми тежат планетите в/у южния възел. Котва, спирачка са ми и с клизма предполагам ще стратира освобождението ми, заради Хирон в/у СЛВ. :( ;D

« Отговор #67 -: Април 26, 2010, 09:06:19 pm »
Бааааааа маааа му! :angry: При мен само Марс и Юпитер работят по СЛВ и те са в квадрат. Лошо, Седларов, лошо  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #68 -: Април 26, 2010, 09:09:25 pm »
Аурора,нИдей рИва ! Може да са само Марс и Юпитер,ноооо те са два пъти огън +квадрат пак енергия,така че ще трябва да те движат напред  ;)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #69 -: Април 26, 2010, 10:03:24 pm »
Еми сега като го изцепихте това за възлите сякаш съм го знаела...просто си обясних нещата.  :unsure: Няма да се оплакваме ще се разплащаме, това е положението. При мен се оказва, че по Раху са Уран и Нептун, а всички останали по Кету.  :-\
Аз сичко разбрах, само едно не разбрах - кое за възлите бе?  :o

« Отговор #70 -: Април 26, 2010, 10:24:26 pm »
Аз сичко разбрах, само едно не разбрах - кое за възлите бе?  :o

ето това  ;)

За възлите:в западната астрология се приема хороскопа да се дели на 2 зони спрямо възлите,като едната зона е на СЛВ,а другата е на ЮЛВ.В зоната на СЛВ планетите имат нов опит,там е бъдещето,свободният избор,задачите в този живот;в зоната на ЮЛВ се разплащаме кармично по планетите или се освобождава насъбран опит.

Казвам за ориентацията:зоната на СЛВ е като се вземе възела за изходна точка и от него обратно на часовника до ЮЛВ е зоната на СЛВ-новият опит или планетите работят за Раху.Останалата половина е на ЮЛВ.

В мойта карта по Кету работят Луна и Марс,а по Раху всички останали планети  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #71 -: Април 26, 2010, 10:24:45 pm »
За възлите:в западната астрология се приема хороскопа да се дели на 2 зони спрямо възлите,като едната зона е на СЛВ,а другата е на ЮЛВ.В зоната на СЛВ планетите имат нов опит,там е бъдещето,свободният избор,задачите в този живот;в зоната на ЮЛВ се разплащаме кармично по планетите или се освобождава насъбран опит.

Казвам за ориентацията:зоната на СЛВ е като се вземе възела за изходна точка и от него обратно на часовника до ЮЛВ е зоната на СЛВ-новият опит или планетите работят за Раху.Останалата половина е на ЮЛВ.

В мойта карта по Кету работят Луна и Марс,а по Раху всички останали планети  ;)

Аурора го е пуснала вече, но нищо.  :blink:

*

Синухе

• 4978
« Отговор #72 -: Април 26, 2010, 10:29:36 pm »
На мен ми е още на пейста,но Аурора ме изпревари-тя нали има квадрат Марс/Юпитер и запали ферарито,но ако и 3та го бяхме сложили,Кайли щяхме да я изтрещим със възлите така както никой  :-[ ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #73 -: Април 26, 2010, 10:34:57 pm »
Мерси, бе мернах го днес, сега зачетох натам, не свързах, ровичках, нищо не намерих и се изнервих.
 ;D
Бе може и да има нещо верно, Луната и Марс са ми верно най-много за преработка тоя живот, Марс заради избухливост, агресивност, войнственост, а луната заради прекалено прилепване към миналото. Ама те пък и двете си имат и други аспекти, насочващи натам в същата посока.
Обаче Уран как се свързва по ЮЛВ?  :-[

*

sunrain

• 6710
« Отговор #74 -: Април 26, 2010, 10:37:24 pm »
И какво ако планета по СВ прави аспект с планета по ЮВ примерно? Учим се на "новото" с помощта на "старото" ли?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #75 -: Април 26, 2010, 10:38:56 pm »

Бе може и да има нещо верно, Луната и Марс са ми верно най-много за преработка тоя живот, Марс заради избухливост, агресивност, войнственост, а луната заради прекалено прилепване към миналото. Ама те пък и двете си имат и други аспекти, насочващи натам в същата посока.

Кайли за кои Луна и Марс си говорим-щото аз говорех за тези от моя хороскоп,а не по принцип  :-\

Уран по ЮЛВ-наработен индивидуализъм и непукизъм,не ти е нова енергията на Уран и свободолюбието  ;D

Оф не знам от ретро Мерка ли от к'во,но сега преди да вляза в темата я гледам и виждам заглавието и "

"Игнориране на планетите"

:57: :57: :57:

Може и да си плачем за такава темичка  :72:

Кайлито ти си виновна с твоя Уран,щото това го видях след като видях че си писала тука ама ха !  ;D

*

Синухе

• 4978
« Отговор #76 -: Април 26, 2010, 10:41:38 pm »
И какво ако планета по СВ прави аспект с планета по ЮВ примерно? Учим се на "новото" с помощта на "старото" ли?

Ми може и така да се каже или по-скоро използваме вече нещо развито за да подпомогнем друго.Но това е прекалено опростено.Иначе е важно да се разбере,че планета в знак и дом главно само като позиция-работи за единия от възлите т.е. е наработена опитност,умение или качество или тепърва в този живот се ангажираш с това.

Но го има и филма с ретро планетите и тези в квадрат с възлите и тогава става ала Матрицата-кое в коя инкарнация от преди или след идва... :lol:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #77 -: Април 26, 2010, 10:42:34 pm »
Ми, ако можеше тъй лесно да ги захвърлим тия планети...много пъти ми се е искало.  ;D Е колко хора има как добре си живеят без да вярват в астрологията.
« Последна редакция: Април 27, 2010, 12:00:05 am от sunrain »

*

kaily

• 5145
« Отговор #78 -: Април 26, 2010, 10:47:18 pm »
Ми те и мойта луна и Марс по ЮЛВ де. Барабар с Уран.

Ама верно игнориране му е майката, се повече се убеждавам.
Оттатъка кво плачете за тоя Марс, ми аз след натално слънце съвпад транзитен плутон, съвпад прогресивна луна, съвпад дирекционен Нептун, съвпад соларен асценден, съвпад прогресивен асцендент, квадрат транзите сатурн, квадрат транзитен уран; прогресивно слънце съвпад транзитен нептун; и джуфките натален транзитен хирон, нептун и отсреща уран -та

един марс си го хапвам на закуска с чай от мащерка беее.
Игнориране на планети става на принципа мокър от дъжд се не бои.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #79 -: Април 26, 2010, 10:54:20 pm »

Игнориране на планети става на принципа мокър от дъжд се не бои.

Мноу убу,ма моя Марс е електрически и ако съм вече мокър,зна'ш ли к'во става-мамата си тракала!  :angry:

Абе ще им дам аз един игноранс,казал съм им тая година че много няма да им се давам,да му мислят! Че да не ми стане навик,с това ги заплашвам  :-\