При пълнолуние Луната е най-силна, но това разбира се не означава, че събитията задължително ще ги търсим в дома, в който попада Луната. Възможно е да се случи в отсрещния, а в някои случаи са засегнати и двата дома, доколкото те са една свързана ос.
При мен се случи така преди около две години.
Спомням си, че имаше пълнолуние в Скорпион, при което Слънцето попадаше в съвпад с нат. Юпитер в 7 дом, а Луната отсреща, т.е. в първи. И ще споделя какво се случи.
Тогава още работех в агенцията, но вече се чувствах неудовлетворена и си търсех между другото и допълнителна работа. Бях кандидатствала по една обява за хонорован преводач, т.е. инициативата бе моя, по първи дом. Пълнолунието обаче дава резултат в отсрещния 7 дом. На 15.05.2008 г. подписах договор с тях. Работя с няколко агенции, но дотук това е единствената, с която имам подписан договор черно на бяло, т.е. регламентирани отношения. И в момента това е единствената агенция, която редовно ми възлага работа, а и за тях съм под номер едно в списъка със съответния език, т.е. едва след като откажа аз, търсят друг преводач.
Погледнах в ефемеридите, в началото на май 2008 е имало новолуние в Телец, което ми попада в 6 дом. Вероятно тогава съм кандидатствала по обявата. Договор с тях подписвам на 15ти, а на 20ти се пада пълнолунието. Но активното ми сътрудничество с тях започва след пълнолунието. В момента те са основният ми възложител /работодател/.
Едит: Току що намерих в мейла първото си писмо до тях, изпратено на 20.04.2008 г. с приложено CV. Само да отбележа, че същия ден имаше пълнолуние в първия градус на Скорпион, т.е. Слънцето ми се падаше на К6, а Луната на К12. Следващото пълнолуние в Скорпион ми активира наталния Юпитер в 7 дом, който управлява 2 дом. Всъщност тогава започва и по-интензивно сътрудничество с тях, което ми носи допълнителни доходи, а понастоящем, както казах, основни.