Здравей Гост

ВЕЩИЧКА И МАРАЯ И ОПИТА ИМ С ИНДИГО И КРИСТАЛ

• 141 Отговора
  • 22847 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:ВЕЩИЧКА И МАРАЯ И ОПИТА ИМ С ИНДИГО И КРИСТАЛ
« Отговор #80 -: Април 26, 2010, 04:47:03 pm »
не знам какво е , ама съвпада на толиман с плутон ми е любопитен как го виждаш и усещаш?
за съвпада на толиман с уран- знам!
за съвпада на толиман с асц.- също!
дай инфо за толиман/плутон...... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #81 -: Април 26, 2010, 04:47:45 pm »
    - А това какво е?

« Отговор #82 -: Април 26, 2010, 05:03:18 pm »
не знам какво е , ама съвпада на толиман с плутон ми е любопитен как го виждаш и усещаш?
за съвпада на толиман с уран- знам!
за съвпада на толиман с асц.- също!
дай инфо за толиман/плутон...... ;D

Бъка от таланти, само че дето Вещичка разправя за мързела, ей тва същото го умножи на квадрат....На 7 годинки почна да рисува анимационните герои - първо Том и Джери - изключително точна копирна памет......Сам се научи да прави салта, има физика на доста тренирал младеж..а не тренира нищо...Купих му китара и за 1 месец без абсолютни никакви знания, научи да свири баладата на Металика - Nothing else mather - цялата...
Защитник на животните, слабите и онеправданите....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Април 26, 2010, 05:06:07 pm »
Интересно, обаче дотук забелязвам, че при такива деца много често има планети, заключени от едната страна на възлите, тоест налице е индийската Кала Сарпа или Космическа змия ("кала" - време, "сарпа" - змия). В три или четири от публикуваните карти присъства тази позиция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #84 -: Април 26, 2010, 05:19:33 pm »
Интересно, обаче дотук забелязвам, че при такива деца много често има планети, заключени от едната страна на възлите, тоест налице е индийската Кала Сарпа или Космическа змия ("кала" - време, "сарпа" - змия). В три или четири от публикуваните карти присъства тази позиция.

и има ли интерпретация за това?
как си го обясняваш?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #85 -: Април 26, 2010, 05:33:18 pm »

Лили, това броиш ли го за Космическа Змия, ако участва и Хирон?

*

Марая

• 28287
« Отговор #86 -: Април 26, 2010, 05:37:14 pm »
значи ,за мен контакта с кристала е по-емоционален и по- различен от всеки друг.
тези деца са изключително чувствителни ,много надарени ,много сензативни и с огромен потенциал . умеят да намерят мястото си и да останат на него. разнородните интереси са ориентирани в посока колективизма , устремени са в хуманитарните области имат поглед в/у света глобално...никога не гледат на парче. търсят хармония и съвършенство.
изключително тънкообидни и лесно раздразнителни....

индигото е борец ,то е агресивно и експанзивно ,не търпи ограничения. постига всичко по начин удобен за него...може да мълчи с дни ,може да не споделя. но вижда много неща напред, усеща нещата преди да са се случили ,получава информацията по уникален начин ,чрез мисъл ,чрез сън. индигото трудно приема отказа ,почти никога дори не го приема. то така умело подрежда нещата около себе си ,както никой друг не би могъл.
по-трудно за контакт от кристала.....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Април 26, 2010, 05:38:14 pm »
Потърсих информация за тази индийска йога и попаднах на следното разграничение:
"Ако всички планети са позиционирани между Раху и Кету в посока срещу часовниквата стрелка (директно движение на планетите), налице е Кала Сарпа Йога. А ако всички планети са между възлите в посока на часовникоата стрелка (ретроградно движение на планетите), налице е Кала Амрита Йога."

За да са налице тези йоги в чист вид, възлите не трябва да съвпадат с планети.
Особено силен ефект ще има, ако Лагна, т.е. Асцендентът участва в тази конфигурация.
Въпросът е как да определим посоката, лично аз съм доста зле с пространствената ориентация.

Доколкото и двата възела се свързват с кармата, двете йоги предполагат известни ограничения.
Ако роденият е поел в посока към Раху, ще преобладават желанията и материализмът, ако се движи в посока към Кету, духовната страна е по-силна от материалната, често има стремеж човек да се откаже от светското, материалното, в една или друга форма.
И двете йоги - кала и амрита - са трудни, защото Раху и Кету предполагат две противоположни мотивации. И е трудно енергиите им да се балансират в материята. Изследват се домовете, заети от възлите, както и техните диспозитори. Силата на тази йога се проследява и в Навамша.

Кала Сарпа йога се счита за по-трудна, т.к. може да създаде препятствия по пътя на следване на дхарма. Такъв човек лесно може да бъде увлечен, запленен от блясъка на светското, от материалната страна на живота. Кала Амрита йога предполага духовна ориентация, символичен отказ от светското. И двете йоги действат в живота на родения по тайнствен начин, завоалирано. Влиянието на тези йоги се усеща до средна възраст, т.е. 42 години за Раху и 45 години за Кету, след което роденият може да избере да следва нова посока.

Йогата се счита за афликтирана, ако има планети в съвпад с нодалната ос, особено ако това са малефици. Същото важи и за светилата. Анулиране на отрицателния ефект има при съвпад на бенефик с някой от възлите.

« Последна редакция: Април 26, 2010, 06:02:37 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Април 26, 2010, 05:42:45 pm »
Лили, това броиш ли го за Космическа Змия, ако участва и Хирон?

Какъв Хирон бре, само планетите от септенера участват.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #89 -: Април 26, 2010, 05:48:05 pm »
това, което аз съм чела е,че  раху забавя планетите с движението  си ( той е обратно на тях) и ако те се движат към него  ( както ти си казала е по- кофти) се сичта,ч е йогата започва от кету
и обратното, когато  се движат към кету ( той символично им проправя път) се води да започва от раху

много неща има писани за тази йога ( мола четящите да не се бъркат по интернет писаният и да не четат за някаква си даша- щото такова чудо няма)- може да има друга планетна конфигурация с участието на

има голямо значение как са разположени управителите на раху и кету в картата
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Април 26, 2010, 05:48:46 pm »

Мисля, че в твоя случай нито една от двете споменати йоги не присъства.
По сидерал Слънцето е в съвпад с Раху (накшатра Криттика в съзвездието Телец, т.е. там, където са Плеядите), но съвпадът на Марс и Сатурн попада в сидералните Везни, т.е. от другата страна на възлите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Април 26, 2010, 05:50:25 pm »
това, което аз съм чела е,че  раху забавя планетите с движението  си ( той е обратно на тях) и ако те се движат към него  ( както ти си казала е по- кофти) се сичта,ч е йогата започва от кету
и обратното, когато  се движат към кету ( той символично им проправя път) се води да започва от раху

В няколко от пубикуваните карти, както казах, тази конфигурация присъства, но не мога да определя коя от двете йоги, т.е. в коя посока се движат планетите.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #92 -: Април 26, 2010, 05:52:50 pm »
   Ууууф, колкото и да се опитвам да си вдъхна надежда, все по-ясно ми става, че синът ми е с много натоварена кармична програма - роден на 4-та дата, 13-лунен ден - символ - змия захапала опашката си - дни на кармични разплати...Дирекционни възли, съвпад на АСц-алдебаран, а ДСЦ-Марс- антарес....Кала Сарпа Йога.... :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Април 26, 2010, 05:58:15 pm »
А може би просто трябва да приемем, че децата индиго са високоразвити духове, дошли да изживеят конкретни опитности чрез справяне с определени ограничения и условности в материята, т.е. на Земята. Опитности, които не биха могли да изживеят другаде или там, откъдето са ни пратени.  :blink: Всъщност това важи за всички инкарниращи се на Земята души, но вероятно индигата тук са на своеобразен поправителен или преквалификация, знам ли... В интерес на истината, не съм чела нищо за индига и кристали, просто пиша това, което интуитивно чувствам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #94 -: Април 26, 2010, 06:00:06 pm »
   Ааааа, грешка, сега разбрах, значи е Кала Амрита Йога...Демек, с натрупания опит от минал живот ще успее да преодолее препятствията по пътя му...Кету, управител Марс в съвпад с ДСЦ и Антарес, затова сънува някви кошмари и има някви видения. Сигурно влачи някви спомени от кофти животи и астрални светове, а Раху-упр.Венера, която в съвпад с анаретния Плутон.....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Април 26, 2010, 06:04:52 pm »
Хаха, сега остава и да ги разграничим - кристали с Кала амрита и индига с Кала сарпа.
Много опростенчески подход, но и без това сме тръгнали да търсим кои са показателите за "кристалност" в хороскопа. ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Април 26, 2010, 06:11:03 pm »
И ако ще говорим за тези йоги, картите на децата трябва да се разгледат по индийска система, т.е. сидералните им позиции без транссатурновите, астероиди и прочие точки.
Но мисля, че самата концепция за планети, заключени от едната страна на нодалната ос, може да намери приложение и в западния хороскоп. Както видяхте, има такава повтаряемост. И тогава ключът може наистина да е в позицията на възлите и техните диспозитори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #97 -: Април 26, 2010, 06:12:17 pm »
 Ако не броим Юпитер, любимият също е кала сарпа йога. Тежките планети също не ги броим. :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Април 26, 2010, 06:14:37 pm »
Юпитер не трябва да е извън конфигурацията. Но ако е в съвпад с някой от възлите, влиянието на йогата се смекчава, доколкото Юпитер е бенефик.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #99 -: Април 26, 2010, 06:16:50 pm »
    :93: Индигосах се с тия карти, тази хич не съм забелязала в калабалъка - хаха. Сори Марая!

Питай Синухе - за тия дробните аспекти, аз не ги знам много добре, а и не съм намерила значението им - ей този е интересен 1/19 - нондецил - Между Бяла Луна и Веста. Странно обаче в твоите карти, май са намесени Вестите в тези дробните аспекти - хммм, ааа и Марс съвпада с Антарес....
« Последна редакция: Април 26, 2010, 06:23:59 pm от daisyline »