http://www.temura.net/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b3%d0%be-%d0%be%d0%bd%d0%bb%d0%b0%d0%b9%d0%bd/#more-5263много интересно и наложително .....
"....77. Съществува Система за Природно Лечение Рейки/за духовен ръст, основател на която е д-р Микао Усуи в края на 19 век. Какво мислиш ти за тази система за лечение/за духовен ръст?
Рейки – това означава да Дишаш като Света. За да дишаш като Света, е нужно да почувстваш неговото движение и да го пропуснеш през себе си. Ако Вие боледувате, значи у Вас органите се движат неправилно. Светът може да Ви настрои. Тогава от таблетки няма да има нужда. На човека никога не са му били нужни лекарства. Той ги е измислил, защото не иска да се настройва.
Колкото по-силно е движението, толкова по-бързо ще се извърши настройката. Но тя не прониква в човека насила. Само ако човекът се съгласи с нея. Така е правил Иисус. Неговото докосване е носело движение на Света, а словото му е било още по-силно. Най-добре хората се лекуват с думите.
78. Какво е това „любов“, защо хората я търсят и не я намират?
Любов – това е, когато всички мислят за другия, а той чувства това и прави това, което трябва да прави. Любов – това е Сила, Светлина, които ти се дават просто така. Това е Дар, който ти трябва да се научиш да отдаваш.
79. Защо хората са станали зли?
Защото се чувстват зле поради това, че са забравили да даряват и много искат другите да продължават да им даряват. След това те продават това или не го дават на другите просто така. Заради това се появяват нещастни хора, защото нямат към кого да се обърнат. Трябва да им подарят, но не даряват, а искат те да си купят. А тези, които се обръщат, нямат пари. Тогава на тях им се казва, че това не е за тях, а това е неправилно, защото това е за тях. Хората престават да си вярват и започват да се боят от тези, които постъпват така. Не правете така!
80. Как мислиш, вътрешното раздразнение зависи от човека или от външни фактори?
Когато човек се ядосва, то никой не е виновен за това. Човекът сам се ядосва, а не някой друг. Ако ти правиш това сам, то ти си се съгласил на това. Ти можеш и да не го правиш. Това е много трудно, ако вече си започнал да се ядосваш. Ако аз се ядосвам, мама ме гали по ръката или по главата и аз бързо се успокоявам. Струва ми се, че така трябва да се прави и с другите"