Здравей Гост

Отличителни белези на плутонианеца

• 65 Отговора
  • 13647 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:Отличителни белези на плутонианеца
« Отговор #20 -: Май 01, 2010, 08:09:52 am »
Фройд - асцендент Скорпион, Плутон в опозиция на асценднета. А знаем, че опозицията често действа като съвпад и то с напрежение.

Да ти кажа Хело, слаба ракия му е на дедо Фройд Плутона. Ако не беше Хирон да го отсрами, ич биля кьорав аспект нямаше да има. По точките на Небесна, тоя може да диша праха на Стреличка.

Стреличка няма постижения в някоя от Плутоновите професии въпреки аспектите си, а Фройд има. Понякога само едни аспекти не означават нищо особено. На някои силното влияние на Плутон може да му даде само проблеми в живота и в ума, интереси в някои области, но нищо повече.

Ама защо ли ти обяснявам елементарни неща.

Не се притеснявай Хело, аз тъкмо елементарно обичам да ми обясняват. И тъкмо нещата с претенции за очевидност предизвикват най-много недоверието ми.

Можеш ли да ми обясниш най-простичко как точно Плутон в картата на Фройд е отговорна за неговата професионална и обществена реализация. И защо според теб Плутон е най-влиятелната му планета в картата.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #21 -: Май 01, 2010, 08:16:58 am »
Хело, постиженията по Плутон са невидими, не ги търси при известните и винаги са вследствие на продължителен контакт и там където се появи плутонянец в средата и хората винаги предстоят огромни промени, но всичко става в подсъзнанието ,разместват се пластове, залежали дълго време,изтласкани болезнени спомени, Плутон търси истинското ,изправя ни пред истината,колкото и болезнена да е тя и до като не стигне до нея не се примирява, камо ли да се откаже,къде си тръгнала да го търсиш в лустрото, той е този отзад , който дърпа конците, суетата и блясъка са за други, него го търси в началото и края,раждането и смъртта, и при двете има болка, но по истинското нещо няма на този свят, всичко останало между тези две крайности е заключено във времеви/пространствени ограничения с който Плутон не се съобразява никога,той е над тях ;)енергията на мисълта, той и дава силата и обсебеността да разплита загадки, мистерии, да вижда зад привидната им сложност, простотата на истината, да руши въздушните кули, в който ние хората обичаме да живеем, мислейки ,че сме безсмъртни и защитени, руши фалшивото, нетрайното и ограничаващото ни ,а ние се тръшкаме и се чувсваме наранени и обидени на целият свят с въпроса "защо все на мен" горчивата чаша и я пием на малки глътки, увеличавайки агонията,бягайки от това да се изправим пред истините,къде по- лесничко е в територията на нептун да си живеем комфортно в лъжи,фалш, лицемерие,самозаблуди, илюзии и преходни цености,никой не обича досега си с родилна зала,моргата,гробища, малко говорят свободно за своята сексуалност и хилядите табута, с които живеем,но не споделяме, защото истината ни прави уязвими,носи ни безконтролни страхове, но и свободни от зависимостите,които в крайна сметка ни измукват енергиино и физически, затова Плутон къса веднъж и завинаги :mellow:
невидимите нишки в които сме оплетени,като в паяжина, неосъзнавайки, коя част от веригата ставаме, попадайки в нея... :o
Психоанализата, любимите ти Фроид и Юнг, е измилена за да вади на показ истината за самият теб,която ти не можеш или не искаш да осъзнаеш и това ти пречи да продължиш да живееш нормално, вкарва те в лабиринти, от където трудно се излиза сам, но там границата е много тънка и психоаналитика, достигайки до съкровенните ти истини, добива огромна власт и контрол над теб, и ако не се поставят ясни и точни граници,стигаме до зависимост на лекуваният от лекуващият, в много аспекти,няма безгрешни, всеки може да се изкуши да се подхлъзне  на венера,  на луна, на нептун, на юпитер, на слънце,на марс ,на меркурии, замислих се по сатурн може ли да се подхлъзнеш и как  :rolleyes:
нашите изкушения са наши слабости, до колко контролираме първите, до толкова се освобождаваме от вторите ,получавайки сила ,не знам имам силен плутон и силен сатурн,
които работят екипно по въпроса с освобождението на личността - Плутон ми е на Асц. в съвпад с Уран и Сатурн Водолей в 6 и те са  много директни и категорични, ако нещо подам,страда здравето, сигурен показател,че съм изтървала  нещо в контрола над паразитните изкушенията, които те заробват и смучат енергията ти,правейки те зависима от нещо/някой :blink:Плутон, акцентиран е много мнителен и това го предпазва от възможността той сам или който и да е да му сложи розови очила, не понасям розово и
нюанси , лилаво,цикламено, розови сериали, бутафории, Плутон трудно се манипулира,
всякакви реклами не действат,ако сме свят от плутонянци търговците на боклуци ще загинат, не е лесно да виждаш черно- бяло неща, който искат да ти ги пробутат за цветни
усета за красивото /истинското е в пъти повече,затова и известните дизайнери са с наточени/заточени Венери ;)
спирам,че си изпих кафето и отивам на разходка сред нещо истинско и неповторимо - природата ;) :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #22 -: Май 01, 2010, 09:05:21 am »
Стреличка, много точно описание!

Плутон, акцентиран е много мнителен и това го предпазва от възможността той сам или който и да е да му сложи розови очила, не понасям розово и
нюанси , лилаво,цикламено, розови сериали, бутафории, Плутон трудно се манипулира,
всякакви реклами не действат,ако сме свят от плутонянци търговците на боклуци ще загинат, не е лесно да виждаш черно- бяло неща, който искат да ти ги пробутат за цветни
усета за красивото
- това е абсолютно вярно!

При мен:
- Плутон съвпад с АЦ и Марс.
- Плутон тригон Венера
- Плутон секстил Нептун
- Плутон квадрат Меркурий.
- Плутон се намира в 12 дом и управлява 1 дом, заедно с Венера.

Друг пример:
- Плутон в 8 дом в опозиция на Слънце, Венера, Меркурий
- Плутон квадрат Юпитер
- Плутон секстил Нептун

Още един пример:
- Слънце в 8 дом
- АЦ Скорпион.
- Плутон съвпад Луна и Юпитер във 2 дом, опозиция на Слънцето.
- Плутон опозиция Меркурий.
- господаря на МС се управлява от Слънцето в 8 дом.
- Плутон тригон със Сатурн и квадрат с Уран.

И тримата много, много си приличаме!

« Отговор #23 -: Май 01, 2010, 09:29:59 am »
При мен е управител на осми дом, Слънцето е в осми дом. Има квадратура със Слънцето и тригони  с Венера, Юпитер, Сатурн, МС, секстили с Мерурий и Нептун, които са в Скорпион. Взаимна рецепция с Меркурий в Скорпи (управител на Дева, където е Плутон). При това положение плутонианка ли съм или не съм?

« Отговор #24 -: Май 01, 2010, 09:37:31 am »
Хело, нали си по задачките ;D

Плутон създава като алтернатива на обществената структора, своя -от съмишленици, участващи в "клан", където лоялността и доверието са издигнати в култ,всеки плаща
висока цена за да участва, и има само един изход да я напуснеш :mellow:

*

missKapriz

« Отговор #25 -: Май 01, 2010, 09:44:45 am »
Цитат
Плутон, акцентиран е много мнителен и това го предпазва от възможността той сам или който и да е да му сложи розови очила, не понасям розово и
усета за красивото - това е абсолютно вярно!

Ако до тук знаех какви са отлечителните белези на плутонианците,но се чудех какви са им проявите,сега ми стана съвсем ясно-мерси Стреличка :blink:Чела съм незнам колко пъти вече Холистично лечение на плутоновите кризи и си мислех,че то всеки е плутонианец в една или друга степен.Но Стреличка толкова точно го е казала,че вече съм убедена за себе си ,че съм заклета Плутонианка макар,че освен една Луна в Скорпион и Плутон съвпад с меркурий в 12 дом нямам други плутонови белези.
  Но съгласете се,че много хора наричат розовите си очила свръхсетивност,духовност и т.н.Как според вас се съвместяват една плутонясала личност и вярата в прераждането,в парарлени светове,в астрални пътешествия и всякакви свръхестествени прояви?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #26 -: Май 01, 2010, 10:14:42 am »
Извод - много плутонианци в тоя форум, а там, където се появи плутонианец, нещата вървят към изчистване.
Ерго нашият малък форум е едно голямо чистилище.  ;)

« Отговор #27 -: Май 01, 2010, 11:06:51 am »
Здравейте, незнам до колко ми е силен Плутон в картата-Плутон в точен съвпад със Венера, която е диспозитор на Слънцето и Марс, секстил със съвпада Меркурий Нептун, квадрат Юпитер, тригон Сатурн и квинкнс Луна господар на АСЦ.А като за капак Венера е упр. на Северен възел.  Само Уран не е аспектиран от него. Всички планети са в началните градуси на знаците. В момента Плутон е натиснал здраво натален и прогресивен Сатурни респективно хванал в клещите си всички планети.

*

Helo

« Отговор #28 -: Май 01, 2010, 11:39:13 am »

Но съгласете се,че много хора наричат розовите си очила свръхсетивност,духовност и т.н.

Това сигурно са Нептунианците.  ;D

Трябва да се отвори специална тема и за тях.  ;D

Как според вас се съвместяват една плутонясала личност и вярата в прераждането,в парарлени светове,в астрални пътешествия и всякакви свръхестествени прояви?

Чрез доказване!  :rolleyes:

Извод - много плутонианци в тоя форум, а там, където се появи плутонианец, нещата вървят към изчистване.

Да му мислят неплутонианците от форума тогава!

« Отговор #29 -: Май 01, 2010, 01:41:04 pm »

ще си позволя да те поправя, отиват към пречистване, иначе каква ще е ролята на птицата
Феникс в мита за Скорпиона

« Отговор #30 -: Май 01, 2010, 01:44:46 pm »

Как според вас се съвместяват една плутонясала личност и вярата в прераждането,в парарлени светове,в астрални пътешествия и всякакви свръхестествени прояви?
с помоща на юпитер вяра срещу недоверие ;)
всяка трансформация какво е , ако не едно малко прераждане,
а при тях това е единственото сигурно нещо, както  смъртта за всички
« Последна редакция: Май 01, 2010, 01:50:32 pm от strelicka »

« Отговор #31 -: Май 02, 2010, 09:32:30 am »
   Оооо, Стреличке, страшно добре си го казала всичко това за Плутон. Даже преди да прочета постовете /от два дена насам -много сте писали/ току що си разсъждавах - че Плутон няма как да се отработи, без да изпадам в обяснения - раждането и умирането - не се отработват /провокирам  :P/.  А аз обичам розовото, розовите очила също, но не съм Нептунианка.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #32 -: Май 02, 2010, 09:52:16 am »
Цитат
раждането и умирането - не се отработват /провокирам

Хващам се на провокацията тутакси.
Отработват се. Най-елементарният пример са хуанистите, които винаги осъзнават, че смъртта стои зад лявото им рамо.
Какво се очаква от смъртта? Рязко и коренно да промени всички представи, да даде предимство на душата над ума и да позволи на тая душа да изпита състояния, считани за невъзможни приживе.
Защо да са невъзможни?
Душата и тук, и там е една. Защо да е невъзможно да изживее озаренията и докато още е в тяло?

« Отговор #33 -: Май 02, 2010, 09:58:35 am »
   раждането и умирането - не се отработват /провокирам  :P/.

може, може, отработва се,сещам се веднага за 2 възможности -
- чрез мисълта, силата на мисълта прави чудеса, ;)
- чрез съня, сънуването е алтернатива да изпитваме и да случваме неща,които в реалният свят са невъзможни  ;D

« Отговор #34 -: Май 02, 2010, 09:59:46 am »
   Колко милиона години са необходими, за да стигнем до тези озарения....БТВ би трябвало след толкова дълъг еволюционен процес - половината и повечето човечество отдавна да са приели и отвъдното и реалното за едно цяло. И отдавна религиите е трябвало да се разпаднат.... :P

« Отговор #35 -: Май 02, 2010, 10:02:45 am »
  Колко милиона години са необходими, за да стигнем до тези озарения....БТВ би трябвало след толкова дълъг еволюционен процес - половината и повечето човечество отдавна да са приели и отвъдното и реалното за едно цяло. И отдавна религиите е трябвало да се разпаднат.... :P

те са в нас тези озарение,душата помни

Платон, чрез Сократ, бе казал цитирам по памет
" нима да научим нещо, не означава просто да си припомним"

*

Kaya

• 2893
« Отговор #36 -: Май 02, 2010, 10:02:57 am »
 малко за чадата на плутон-http://www.zodiq.com/zodiq/zodiq1/scorpion.htm
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #37 -: Май 02, 2010, 10:05:33 am »
истината е в дозата
отровата може да е смъртоносна, но и животоспасяваща

« Отговор #38 -: Май 02, 2010, 10:05:39 am »
    ;D Стреличке, ако знаеш колко добре те разбирам, дълбоко в подтекста/недоизказаното/ на написания от мен цитат имаше мисъл за смирението. Същото прозира и в твоя цитат  :wub:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #39 -: Май 02, 2010, 10:23:57 am »
плутонианец и смирение- само насилствено от обстоятелствата, но вътре пак ще бъде вулкан
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.