Здравей Гост

Отличителни черти на Нептунианците

• 137 Отговора
  • 17875 Прегледи
*

Nebesna

Re:Отличителни черти на Нептунианците
« Отговор #40 -: Май 04, 2010, 12:44:21 pm »
Нептун си е мързеливичък, да си го кажем честно и не обича да си напряга мозъчето. Прозренията по Уран идват на база на спонтанни мозъчни взаимовръзки, но затова си се иска научна нагласа и насоченост. А Нептун разчита на въображението.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Май 04, 2010, 01:21:18 pm »
много прозрения идват по уран, но това не е интуиция според мен.
нептун в скорпион и в аспект с упр. на скорпи.
нептун в стрелец.
нептун в аспект с луна.
нептун в 4-ти,8-ми,12-ти дава също интуиция.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #42 -: Май 04, 2010, 01:37:51 pm »
Всеки си има Нептун някъде в хорскопа, но ние говорим за преимуществено нептуновите личности.

*

Uran

• 6041
« Отговор #43 -: Май 04, 2010, 01:42:25 pm »
  Моите прозрения са си ураниански.Веднъж озарили ме и изследвала- съм непоклатима. Когато става въпрос за чувства- Нептун..не съм много сигурна.

*

Марая

• 28287
« Отговор #44 -: Май 04, 2010, 01:50:45 pm »
Всеки си има Нептун някъде в хорскопа, но ние говорим за преимуществено нептуновите личности.

разбира се , но преди всичко трябва да тарсиме и мястото му в натала ,което свързваме с интуицията.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Май 04, 2010, 04:07:18 pm »
Нептун го свързвам с емпатия и телепатия, докато по Уран са прозренията, които те осеняват светкавично. Нептуновата интуиция може и да сгреши, ако са замесени чувства, емоции и пристрастия (а при Нептун няма как да не бъдат замесени), урановата интуиция рядко греши.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Май 04, 2010, 04:52:07 pm »
отдавам интуицията си на нептун в 12-ти в скорпион в тригон с хирон и секстил с уран.
възможно ли е да я имам от тригона на уран с луна? :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Май 04, 2010, 06:10:57 pm »

Дали е възможно?  ;D
Ако ме питаш мен, това е един от основните фактори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #48 -: Май 04, 2010, 06:18:13 pm »
пък аз имам точен тригон Уран Меркурий и оттам ми идат прозренията.

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Май 04, 2010, 06:32:15 pm »
отдавам интуицията си на нептун в 12-ти в скорпион в тригон с хирон и секстил с уран.

Ако преди това успееш да елиминираш "паразитния шум", дължащ се на опозиция на Луна с Нептун.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #50 -: Май 04, 2010, 06:37:37 pm »
И мен това ми се върти в главата. Докато си мислих за плуто/нептунианците и също по въпроса защо понякога при някои транзитите не дават събития, спомних си един постулат, че тримата "отвъдни"  се нуждаят от патеричка или преводач - някоя от личните планети, за да могат да "говорят" в ежедневния живот на родения. Това пък на свой ред дали не води до "привикване" с енергиите им, и като им дойде транзитният пик да не са толкова чак екстраординерни в изявите си.

Това го казвам с плаха надеждица, като представител на "Списъкът на Кайли" в кардиналната оплаквачка. Демек, може пък да не е чак умирачка предстоящият период дето Плутон Уран връз едно-друго.  :P.

Щото в мойта карта и тримата си имат не патерици, ами преки говорители - Плутон съвпада със Слънцето, Уран съвпада с Меркурий, Нептун съвпада с Луната. А,  :-\, мое се размине викам ;D ;D ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Май 04, 2010, 06:44:35 pm »
Щото в мойта карта и тримата си имат не патерици, ами преки говорители - Плутон съвпада със Слънцето, Уран съвпада с Меркурий, Нептун съвпада с Луната.

Наистина са преки говорители.  ;) ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #52 -: Май 04, 2010, 07:18:09 pm »
Щото в мойта карта и тримата си имат не патерици, ами преки говорители - Плутон съвпада със Слънцето, Уран съвпада с Меркурий, Нептун съвпада с Луната.

Наистина са преки говорители.  ;) ;D

;D Ходещ наръчник за циклофреници.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Май 04, 2010, 07:26:13 pm »
Ако преди това успееш да елиминираш "паразитния шум", дължащ се на опозиция на Луна с Нептун.

Стига бе, мен Марая веднъж ме пита какъв аспект имам между Луната и Нептун, на който се дължи моята прословута интуиция.  ;D Истината е, че нямам никакъв аспект помежду им!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #54 -: Май 04, 2010, 07:38:43 pm »

Като казах проклятие имах предвид основните три неща:
1. Предусещаш и знаеш, че ще ти се случи нещо неприятно, но не можеш да повлияеш;
2. Например говориш с приятел, който трябва да окуражиш и успокоиш, но го "виждаш" дългосрочно в негативно състояние...
3. Предубеден си;
4. Не можеш да повлияеш на събития, които знаеш че предстоят и засягат голяма група от хора;
Не мога да го опиша добре, но усещането в повечето случаи е за безпомощност.

съгласна съм с нещата,който си изброила и при мен са факт, но съм забелязала ,че когато съм сама много по чисто улавям нещата идващи чрез интуицията , първо ,че съвпада луна/нептун е в 3 дом ,упр.11 и 7 дом, все домове ,свързани със взаимоотношенията, а когато съм сама, директно си действа уран/плуто на Асц. в секстил с луна/нептун,
друга възможност за интуитивен проблясък чрез съвпада луна/нептун съм получавала чрез символизма на
сънищата, често сънувам бъдещи неща и непознати хора и случки, които случвайки се наяве носят усета за дежаву
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Asol

• 4140
« Отговор #55 -: Май 04, 2010, 07:50:29 pm »

Стига бе, мен Марая веднъж ме пита какъв аспект имам между Луната и Нептун, на който се дължи моята прословута интуиция.  ;D Истината е, че нямам никакъв аспект помежду им!

От кой "ръкав" я вадиш тогава  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Май 04, 2010, 07:51:53 pm »
Луна-Уран, Луна/Плутон, Меркурий/Плутон, Меркурий/Нептун...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Май 04, 2010, 08:02:18 pm »
Аз имах предвид опозицията на Луна с Нептун. това е аспект, който кара хората да се предоверяват-по-скоро наивни, отколкото интуитивни. Знам, че е така, понеже имам нептунова квадратура и съм си патила.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Май 04, 2010, 08:06:34 pm »
Имам тригон между Меркурий и Нептун и мога да ти кажа, че при мен е същото. Много съм патила от предоверяване, наивност, искреност. Затова на някой може да му се сторя предпазлива, недоверчива, но си има причини за това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #59 -: Май 04, 2010, 08:25:56 pm »
При мен Нептун е в съвпад с Меркурий. Само благотворни аспекти. Според мен нептуновото влияние е в това, че съм отнесена на моменти, не забелязвам много неща продължително време и после изведнаж просто за секунда виждам истината за нещата. Просто се иска да обърна внимание, да погледна. Може би защото съвпадът е в Скорпион. Пиша по-добре отколкото говоря.