Здравей Гост

Отличителни черти на Нептунианците

• 137 Отговора
  • 17809 Прегледи
*

Divna

Re:Отличителни черти на Нептунианците
« Отговор #101 -: Май 07, 2010, 09:52:00 pm »
При мъжете не е нужно въобще да им гледаш натала. За тях е важно осеменяването . При тях планетите или не работят или работят по друга схема дето още не е изучена  :72:

:57: :57: :57: :57: :57: хахаха, е да, те спадат към животните май повече, гледат да се размножават, докато при нас жените винаги трябва да има някакво чувство. Онзи ден видях как два гущера се бяха склещили на камъните  :rolleyes:
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Май 07, 2010, 09:58:01 pm »
Поствам картата, предложена от BlackBetty.

Еми какво да ви кажа, тук има съвпад Луна-Марс.
По сидерал обаче Марс добива сила, намира се в собствен знак /Овен/. Този аспект според индийците дава силно изразено желание, страст. Еротиката, сексът са по Венера, но позицията на Луната и Марс в Овен /по сидерал/ предполага силно желание, изразен нагон, а и по принцип силна мотивация.
Правилно ли разбрах, че часът на раждане е неизвестен?

По западна астрология същото се потвърждава от съвпада Луна/Марс в опозиция с Плутон по оста Телец/Скорпион. Но тук мотивацията е за подсигуряване, запазване на статуквото, фиксиране върху сетивната страна на живота.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Май 07, 2010, 10:03:12 pm »
Освен това следва да се отбележи, че тази опозиция по оста Телец/Скорпион затваря планетната верига (ако не броим Хирон).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Май 07, 2010, 10:23:49 pm »
От гледна точка на Ведическата астрология девойката изобщо не е нептунианка.
В най-голяма степен до енергията на Нептун се доближава Кету, особено в комбинация с Луната и/или Венера.

Според мен дори може да се сметне за марсова личност, но със силен сатурнов акцент.
Луната и Марс в джйотиш картата са в сидералния Овен, при това Марс има специално достойнство - т.нар. Ruchaka yoga:
Цитат
Mars is a planet of bravery, energy and initiative on the positive side and conflict on the negative side. Presence of Ruchaka Yoga in a horoscope makes a person brave and gives him/her passion and intensity. On the negative side, this yoga can also make a person arrogant.

От друга страна, влиянието на Сатурн също е подчертано: Сатурн е атмакарака (Sanskrit: atmakaraka, from atma- 'soul', and karaka- 'significator'. Atmakaraka is the significator of the soul's desire in Jyotisha), а в знаци на Сатурн се намират три планети - Слънце и Меркурий в сидералния Водолей, Венера в сидералния Козирог. Венера се намира в Козирог /сатурнов знак/ и получава аспект от Сатурн. Венера в женска карта заема важно място, тя е джиивакарака (Jeevakaraka - "Self"), т.е. дефинира същността и характера на жената (в мъжка карта Юпитер играе тази роля).

Влиянието на Юпитер също би трябвало да е силно, в джйотиш картата той се намира в собствен знак /Риби/, в съвпад с Раху. Не се знае обаче в кой дом попада, ако часът на раждане е неизвестен.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #105 -: Май 07, 2010, 10:36:13 pm »
Тук се носят легенди за рибешкия Марс, че си го слага с всеки, но мисля, че и водолейския хич не си поплюва!  :P

Водолейският Марс аз по-скоро го свързвам от към техника на изпълнение и място на изпълнение. Той си подбира хората не е  :bedtime2: нито пък си е сложил  :lol: да не вижда добре с кого е.

Много вярно!

Моя Марс е водолейски , определено не си падам по кой да е , трябва да е индивидуален най- малкото. А колкото до техниката и място, колкото по нестандартни , толкова по-добре. ;D

« Отговор #106 -: Май 08, 2010, 06:36:10 am »
Докато съвпадът на Меркурий и Нептун в Скорпион може наистина да даде проницателност, същият съвпад в Стрелец не е най-доброто, което може да ти се случи в хороскопа, но пък си има и той своите силни страни - изучаване на чужди езици, артистичен начин на изразяване, фотографски усет.

а съвпада Меркурий/Нептун във Везни на К12 разказва толкова бавно, мисълта тече като през Морените на Витоша,че докато свърши разказа,може да ти е излекувал някоя болест като Кашпировки,но за любителите на бързият и къс разказ е цяло наказания за нервата да го изслушат до край  :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #107 -: Май 08, 2010, 06:42:46 am »

а съвпада Меркурий/Нептун във Везни на К12 разказва толкова бавно, мисълта тече като през Морените на Витоша,че докато свърши разказа,може да ти е излекувал някоя болест като Кашпировки,но за любителите на бързият и къс разказ е цяло наказания за нервата да го изслушат до край  :o

лелелеееееееееееееее Стреличке, колкото и да се опитвам да си култивирам близнашкото марсианско говедо, ей те такова нещо не моа изтърпя: некой така да ти говори, че то дооокатоооо се наведееееееш, доооокатооооо се протееееегнееееш и тооооооой оооооохлююююваааааа ииииизбяяяяяягааааааал.....

въъъй, започвам да подскачам от крак на крак, да си хапя някой от юмрюците си, да се чеша там дет не ма сърби, само и само да не забърша шамар на оно отсреща да го събудя  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  или просто изфирясвам да не са нервя, а оня нека се чуди де съм избягала  ;D   малиии те тва флегматиците не са научих да ги търпя и туй то  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #108 -: Май 08, 2010, 07:21:51 am »
те това чудо е в квадрат към др.съвпад Юпитер/Уран Рак в 9  :'(

Мерка и Юпитер са в последен градус- анарета

« Последна редакция: Май 08, 2010, 07:26:09 am от strelicka »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #109 -: Май 08, 2010, 07:54:30 am »
Мерка и Юпитер са в последен градус- анарета

стига бре, и мойте са там - Юпитер на 28,45* и Мерк на 29,40* и двете във водолей в съвпад с асцедента /познай транзитния Нептун къде ми е ся  ;D ;D ;D /  ама като ме слушаш да приказвам, ако не следиш стриктно какво говоря и нема да ме разбереш - мисълта ми тече толкоз бързо понякога, че чак аз не моа я хвана и хем и Мерка ми е ретро по натал  ;D

ама винаги съм се чудила на кво се дължи тоя флегматизъм и в държане и в изказване. божкееее, бившата ми етърва като ти каже добър ден и требе да видиш къде е Слънцето - толкоз я мързи и да говори начи  :-\

« Отговор #110 -: Май 08, 2010, 08:38:51 am »

стига бре, и мойте са там - Юпитер на 28,45* и Мерк на 29,40* и двете във водолей в съвпад с асцедента /познай транзитния Нептун къде ми е ся  ;D ;D ;D /  

как е транзита на Нептун през Асц, ако идва от 10 дом, някой преживял ли това и как се отразява
Веще, сподели при теб как е :rolleyes:

твойте са на Асц, в съвпад ,Водолей, те са екип,отбор, мислят и говорят заедно
друго е квадрат Везни/Рак и Нептун намесен

« Отговор #111 -: Май 08, 2010, 08:47:52 am »
  Не те разбрах съвсем точно Стреличке, как така през АСЦ и от 10 дом  :o ? То няма откъде другаде да мине тоо транзит  ;D. При мен мина през МС още е в 10, дълго време беше в съвпад барабар с Хирона с Луната ми, МС и СЛВ - ей ме на - същата фантазьорка съм /по думите на сина ми/. Не съм теглила чертата за равносметка, но в общи линии нищо интересно....

*

Nebesna

« Отговор #112 -: Май 08, 2010, 08:56:16 am »
Поствам картата, предложена от BlackBetty.

Тази рибка, освен, че е Нептунова личност е и доста Плутоова. Забелязвате ли водолейската Венера в 8-ми дом - връх на тао- квадрат с Плутон в Скорпион и Луна/Марс в Телец. Плутон прави тригони още със Слънце и Меркурий и секстил с Нептун. Може да се каже, че това е типична Плутоново-Нептунова личност.

« Отговор #113 -: Май 08, 2010, 09:12:01 am »
  Не те разбрах съвсем точно Стреличке, как така през АСЦ и от 10 дом  :o ? То няма откъде другаде да мине тоо транзит  ;D. При мен мина през МС още е в 10, дълго време беше в съвпад барабар с Хирона с Луната ми, МС и СЛВ - ей ме на - същата фантазьорка съм /по думите на сина ми/. Не съм теглила чертата за равносметка, но в общи линии нищо интересно....

по натал е в 10 дом, а сега тр.Нептун ще мине Асц.Риби

« Отговор #114 -: Май 08, 2010, 09:31:22 am »

лелелеееееееееееееее Стреличке, колкото и да се опитвам да си култивирам близнашкото марсианско говедо, ей те такова нещо не моа изтърпя: некой така да ти говори, че то дооокатоооо се наведееееееш, доооокатооооо се протееееегнееееш и тооооооой оооооохлююююваааааа ииииизбяяяяяягааааааал.....

въъъй, започвам да подскачам от крак на крак, да си хапя някой от юмрюците си, да се чеша там дет не ма сърби, само и само да не забърша шамар на оно отсреща да го събудя  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  или просто изфирясвам да не са нервя, а оня нека се чуди де съм избягала  ;D   малиии те тва флегматиците не са научих да ги търпя и туй то  :-\

хаха, и аз едвам ги издържам или направо ги сиктирдосвам да не ме занимават. Имам един познат, голям флегматик по отношение на мисълта, това да ти разкаже виц или смешна случка 20-30 мин не ти мърдат. КОШМАРНО Е!!! Особено аз каквато съм, за части от секундата сменям темите, после се връщам обратно и пак не си забравям мисълта. Даже напоследък дори като спя мисля  :72:
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

« Отговор #115 -: Май 08, 2010, 09:42:33 am »
Тази рибка, освен, че е Нептунова личност е и доста Плутоова. Забелязвате ли водолейската Венера в 8-ми дом - връх на тао- квадрат с Плутон в Скорпион и Луна/Марс в Телец. Плутон прави тригони още със Слънце и Меркурий и секстил с Нептун. Може да се каже, че това е типична Плутоново-Нептунова личност.

Благодаря небесна, и на Lillie че постна картата, между другото много си права, за часа, да, не е ясен  :blink:. Нептунианка е момичето и то не само по слънцето, обаче и този Плутон и е създавал проблеми, като цяло е неповторимо доверчива, приема хората за чиста монета и с отворени обятия, никак не е точна когато става дума за среща. Намесят ли се чувствата да не ви обяснявам какви глупости върши и какви каши настъпват. Само че не разбрах за тао-квадрата, как трябва да го разбирам, че тепърва ми предстои да ги изучавам...
« Последна редакция: Май 08, 2010, 09:49:07 am от BlackBetty »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #116 -: Май 08, 2010, 10:03:36 am »

как е транзита на Нептун през Асц, ако идва от 10 дом, някой преживял ли това и как се отразява
Веще, сподели при теб как е :rolleyes:

твойте са на Асц, в съвпад ,Водолей, те са екип,отбор, мислят и говорят заедно
друго е квадрат Везни/Рак и Нептун намесен

ми на мен Нептун ми е в натален съвпад /орбис 2*откъм 9 дом/ с МС. ми как да е - мъъъъъъъъъъъъързел колкото искаш и още толкова. когато Нептун ми беше съвпад с асцедента /26,34* водолей/ откъм 12 дом /орбис около 2-3*/ малиии толкова сън не бях спала през целият си живот  ;D ;D ;D  сега получавам някви такива проблясъци на бъдещата действителност или мълнии на мисълта  :-[ , или пък взех да улавям много бързо резонанса на Вселената. но при мен има и други аспекти, които потвърждават това нашествие на знания - прогресивна Луна в 8 дом скорпион, прогресивен Юпитер съвпад с натален Фолус в 1 дом /астероида на ясновидството/, транзитен Фолус съвпад с Нептун в 9 дом съвпад с МС, транзитен Хирон съвпад с прогресивна Венера управител на 8 дом, прогресивна Венера в тригон към натална Луна в 4 дом рак... може и да има и още, но да не съм ги забелязала  :57:  и като се има в предвид, че натално Нептун ми е в квадрат със Слънцето и явно картинката се намества...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #117 -: Май 08, 2010, 10:10:18 am »
Нептунианка е момичето и то не само по слънцето, обаче и този Плутон и е създавал проблеми, като цяло е неповторимо доверчива, приема хората за чиста монета и с отворени обятия

това и аз съм така. когато става въпрос за хора важи правилото: невинен до доказване на противното! явно си е типично по нептуновски  :-[

обаче докаже ли се противното, прошката е до втория път, на третия път играе голямата балтия  ;D ;D ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #118 -: Юли 13, 2010, 03:58:43 am »
И една съвсем на място тема за Нептун.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

holanda

« Отговор #119 -: Юли 13, 2010, 04:00:32 am »
И една съвсем на място тема за Нептун.  ;D

и тая тема ли реши да избуташ? Ех,даде много мат'р'ял за размисъл   :rolleyes: