Здравей Гост

За моделите в поведението

• 16 Отговора
  • 2297 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
За моделите в поведението
« -: Май 10, 2010, 09:01:57 pm »
Аз имам един кратък коментар към хорарните въпроси, който не е астрологичен, но все пак искам да го кажа и съответно да попитам имате ли такива наблюдения, а ако темата ви интересува, можем да продължим в Мистика.

Вече няколко пъти ми правят впечатление определен тип реакции, нещо като програми, които се включват автоматично в определени ситуации. Най-общо изглеждат като модели на поведение или реакция, но характерно за тях е, че силата им и въобще появата им не отговарят на причинителя, сякаш това е модел, усвоен в минал живот, с елемент на натрапчивост и в крайна сметка грубо казано неадекватен. Този пост е инспириран от хорара на Дивна и от един мой модел, който астрологично е представен чрез неаспектираната ми Луна в 5-ти дом, имам и една близка приятелка, която сега преживява труден период и при нея в момента забелязвам 2 такива програми, странното е че са противоположни помежду си.

Единственото обяснение, което намирам е, че този модел е бил до болка усвоен в минал живот, хипертрофирал и явно е време да се моделира изявата му.

Дивна, сега се сещам, мисля беше споменала, че бившият ти съпруг ти е давал повод да се съмняваш в лоялността му, може би имаш реални причини да реагираш по начина, по който си го направила, това го знаеш най-добре ти и с тази тема не искам нищо да кажа.

Е, интересува ли ви темата и имате ли наблюдения? 

Принципно моя си модел видях как съм го създала, беше в минал живот.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Divna

Re:За моделите в поведението
« Отговор #1 -: Май 10, 2010, 09:04:11 pm »
Кали, мен определено ме интересува.

Само да поясня - бившия ми съпруг въобще не съм го ревнувала. Не съм ревнувала никой от бившите си приятели, като изключим сегашния с когото съм живяла и с когото имам връзка от 3 години. Бяхме се разделили за няколко месеца и през времето, в което не бяхме заедно той се виждаше със стара своя позната. От Коледа сме пак заедно (не на семейни начала) и постоянно ми повтаря, че се вижда само с мен, ама на мъж вяра може ли да има човек.
А аз в интерес на истината не мога да се търпя, защото първо не мога да разбера защо ревнувам и второ намирам това ми състояние за неоснователно, неадекватно и доста инфантилно. 

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #2 -: Май 10, 2010, 09:05:50 pm »
Много интересно. И какъв е моделът?

Кали ме заинтригува.  :blink: Определено, а аз го свързвам с влиянието на Плутон, защото той вади скелети от гардероба и се сблъскваш с нещо, което таиш някъде дълбоко, но не го пускаш, докато не бъдеш принуден от външно влияние. Не съм го определила така точно, както ти си направила и не съм го анализирала добре, за да споделям, но ми е интересна темата, направо прави нова в Мистиката.  :blink:

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3 -: Май 10, 2010, 09:23:43 pm »
Дивна, точно това му е интересното на модела, че се появяват реакции, които нямат обяснение от "тук и сега". Смятам, че е много полезно, ако човек открие в себе си подобни прояви и успее да ги моделира, всъщност по-скоро ме интересува как могат да се променят тези модели, дали е възможно това да стане съзнателно или пак ще си разбиваме главата в асфалта.

Абе явно всички сме бъкани с такива програми, кои осъзнати, кои не.

Ето например твоята реакция след телефонния разговор на приятеля ти. Защо ти е щукнала точно мисълта, че той разговаря с друга жена, с която има интимна връзка, а не си се ядосала на нещо друго, би могла и въобще да не реагираш, защо включваш мисловни процеси и реакции точно в тази посока?

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Май 10, 2010, 09:30:00 pm »
Модели на поведение има да. Аз съм забелязала това по отношение на домовете. Ще дам само един пример.
Преди 2 години правих елективна карта на учредяването на моята фондация. Тогава все още си живеех със заблудата, че съм с асцендент Риби.

Развъртях сума-ти астрологични карти, докато избера час, в който всички учредители да поставят подписа си под Учредителния акт, така че после тази карта да се използва като рождена карта на фондацията. Картата беше с асцендент Стрелец и МЦ във Везни.

Същият месец взех точния час на раждането си от общината и "О, изненада!" Родила съм се с Асцендент Стрелец и МЦ във Везни при това в близки градуси с наталната карта на фондацията. Оттогава съм убедена, че аз предприемам важни инициативи в своя живот в този час, в който Стрелец изгрява.

*

Divna

« Отговор #5 -: Май 10, 2010, 09:33:53 pm »
Това е подсъзнанието. В определени моменти то реагира, тогава, когато някакво събитие го "отключи".
Интересното е именно в това, че бившия ми съпруг ми е давал поводи да го ревнувам, и въпреки това не съм усещала че ревнувам, т.е. било ми е безразлично какво прави.
Кодираното в нашето подсъзнание от предишни животи може би трябва да го търсим астрологично най-вече в Лилит и Плутон.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Май 10, 2010, 11:33:37 pm »
Що се отнася до ревността, с моята карта би трябвало да съм Отело в женски вариант.
Но ревността не ми е присъща.
За мен много по-важни са доверието, лоялността. Когато усещаш, че партньорът ти е отдаден, а не самият факт, че ти си единствената жена в живота му и няма друга.
Не стига, че съм с изгряващ Скорпион и Луна в 8 дом, Плутон при мен аспектира почти всички лични планети с изключение на Марс. Имам и широка опозиция Венера-Плутон, драмата би трябвало да е голяма.
Липсата на драматизиране обаче си обяснявам с това, че опозицията е разходяща, а Венера е ретроградна и се намира в съвпад с Южния възел. Тоест според мен това е модел, който идва от някое минало въплъщение на душата и трябва да бъде проработен чрез осъзнаването му (Венера се връща при Меркурий). В интерес на истината, партньорите ми са ми давали поводи да ги ревнувам и съм се научила да прогонвам надалеч това неприятно чувство, което поражда съмнения, недоверие и те разяжда отвътре. На някой може да му се сторя наивна, но аз държа на имам доверие на партньора си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7 -: Май 11, 2010, 09:04:15 am »
Когато няма доверие всичко отива на зле...лично аз съм много чувствителна на тази тема. При най-малката лъжа в главата ми такива филми могат да се заформят, че направо да лудна. Затова и по принцип много държа на честността и откровеността и това не се отнася само в интимните отношения, а въобще в партньорствата. Имам определени планетни положения, които явно ми натрисат подобни ситуации, за да се справя с тях дали, защото аз имам да изкупвам или просто трябва сега да ги надрасна, ако са били на дневен ред и в миналото.

Незнам наистина, но Кали с формулировката си ми обясни накратко много неща, които съм се чудила защо и откъде идват?! Преди години не съм търсила обяснение и не съм подозирала, че моите реакции се дължат на нещо друго, освен човека срещу мен. Сега знам, че партньорствата ни провокират да извадим и най-големите си страхове, да си признаем и да се сблъскаме лице в лице с всички призраци, които сме заключили отдавна съзнателно или не.

Кали пиши още, нали няма да изчезнеш сега, след като започна тази хубава тема.  :blink:    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #8 -: Май 11, 2010, 02:40:47 pm »
Няма да изчезна и много ви благодаря на всички за коментарите, никак не обичам монолозите  :blink:

Та това явление е много интересно и си струва човек да наблюдава себе си и околните. Хората включват тези програми в различни ситуации, положителни и отрицателни. Мисля, че в основата им стоят силни чувства, емоции и желания, които ако бъдат провокирани, повличат след себе си верижната реакция. 

В езотериката тези процеси са обсъждани многократно.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Май 11, 2010, 10:19:21 pm »
То не само в езотериката, а и в психологията тези въпроси са обсъждани многократно. След като се запознах с астрологията, забелязах, че определени теми в моя характер изплуват при определени планетни транзити. Например квадратурата на Марс с Юпитер ме прави импулсивна и в ранните ми години готова за междуособни идеологически войни. Мисля, че този аспект съм го проработила - поне що се отнася до войните. Ако успея да си овладявам енергията и да не я разпилявам с широк замах, докато рухна, това би било още един напредък. Уча се да икономисвам енергията си като я влагам само в градивни цели. Единият от девизите ми е: "Не започвай борба, която няма да доведеш докрай! Първо си задай въпроса струва ли си!"

*

sunrain

• 6710
« Отговор #10 -: Май 13, 2010, 06:05:40 pm »

Принципно моя си модел видях как съм го създала, беше в минал живот.

Щях да те питам. А как стигна до този отговор? Дай съвет.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Май 13, 2010, 08:14:57 pm »
да, наистина. Сподели с нас и на мен би ми било интересно да разбера, кога и как си разбрала.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #12 -: Май 14, 2010, 08:57:14 am »
Попаднах случайно на този метод преди доста време и реших да пробвам. Освен всичко описано си пуснах и медитативна музика (в тубата има много такава, иначе тогава слушах две песнички, които качих в нашата аудио галерия някъде в началото на май тази година). На мен ми се отдава визуализацията и всичко стана много лесно. Не съм опитвала пак, понеже тогава навлизах в езотериката и ми се стори малко страшно и ненормално и се изненадах освен всичко останало.

Пробвайте и вие, пък и аз може пак да опитам и кажете дали се е получило. Само не прекалявайте  ;D и не забравяйте да връщате тук. Успех.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Май 14, 2010, 09:02:01 am »
Благодаря ти. Това е някакъв вариант поне да се стигне до същината на въпроса, а после да помислим как да въведем промяна, когато смятаме, че се налага.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #14 -: Май 14, 2010, 07:08:40 pm »
Днес имах неуспешен опит медитирането  :'(

Първия път явно е сработил късмета на начинаещия.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Май 15, 2010, 09:59:22 am »
Аз такива опити не правя. Визуализирам само картини, които са свързани с реализация на близки, обозрими цели. Другото много ме откъсва от реалността и не е полезно за мен.

« Отговор #16 -: Май 16, 2010, 09:07:34 am »
   Преди да вида метода, който си предложила Кали и аз да спомена нещо. Твърде добре се познавам, както и че си нямам много взимане даване с ревността. Изследвала съм се, наблюдавала съм се и стигнах до същия извод, че моделът ми на поведение спрямо определен човек се крие в някакъв спомен от миналото. Обичала съм двама до този момент /хлътвала съм многократно/. Определила съм ги като Казанова и Дон Жуан....Казановата, каквото и да е правил, не съм го ревнувала. Дълбоко, дълбоко в себе си съм му повярвала, че ме обича - и то моята същност, не моята обвивка. А Дон Жуан - ме кара да постъпвам с гняв, ярост, да не съм аз...поведението му ме обижда, простичко. Тааа - освен минали животи и модели, няма как да си го обясня. С Казановата - имам усещане за душевна принадлежност, не ме боли, когато години и разстояния ме делят, просто знам. С Дон Жуан - смесица от болка, обида, неудовлетворение, уж всичко разбирам, мога да стигна до дъното на много неща, но когато усетя, че е отдал вниманието си на някоя друга, а аз същото такова не съм получила, сърцето ме жегва. Направо ме пробожда. Нито съм егоистка, нито искам нещо повече, отколкото ми се полага, но това пробождане хич не ми харесва...А отдавна съм оставила човека да си лети към хоризонтите, които иска, а той винаги се връща....но не получавам удовлетворение. Убягва ми усещането за обич, тогава си викам, кой знае кво съм направила в минал живот....