Здравей Гост

кармична астрология, карти, техники....

• 114 Отговора
  • 22385 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:кармична астрология, карти, техники....
« Отговор #60 -: Май 15, 2010, 09:58:45 pm »
   Оф Марая, оф, как ще се оттърсиш от Рибите, нямам идея. След като имаш Кармичен сентагон с владетеля им....Баааа, мисли му  ;D.

КВО ДА ГО МИСЛЯ ,СЕСТРО? :'( ;D
примирих се ,това е положението -умиране има ,отърване нямаааа... :41:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #61 -: Май 16, 2010, 11:18:16 am »
Karmata на съпруга ми е в точен съвпад с моя Сатурн. Не мисля, че се чувства дисциплиниран от моя милост.

*

Nebesna

« Отговор #62 -: Май 16, 2010, 11:34:34 am »
хъмм Нухе, тия работи за Карма откъде ги изкопа?

От задният си двор  ;D

Бе не четете ли бре,Луната уж е в БЛЗ,линка се размята насам-натам из темата http://www.tamsoft.co.in/astrology1.html

:96:

това са преписани ключови думички, харатеризиращи съответния знак. Същото с успех може да се каже за Хирон, но пречупено през ключовата думичка "болка". Някои си мислят, че като навържат механично ключовите думи и са постигнали много да, ама не! Трябват хилядолетни проечвания.

Това е напълно погрешен подход. Не трябва ли първо да проучим влиянието му, пък тогава да му дадем името, а не обратното?

*

Nebesna

« Отговор #63 -: Май 16, 2010, 01:23:39 pm »
Добре,Небесна след няколко хилядолетия ще се върнем на темата и ще стигнем до консенсус   :57:

Но тогава астероида може да го няма или нас  :lol:

Напълно си прав. Не ние решаваме, а тези след нас. Нашата привилегия е да пре;ценяваме дали предците ни са били прави в наблюденията си. Пророчествата се отхвърлят или оправдават след смъртта на пророка в 99% от случаите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Май 16, 2010, 01:26:41 pm »
това са преписани ключови думички, харатеризиращи съответния знак. Същото с успех може да се каже за Хирон, но пречупено през ключовата думичка "болка". Някои си мислят, че като навържат механично ключовите думи и са постигнали много да, ама не!

За ключовите думички и аз съм напълно съгласна с теб.
Не става въпрос за астероида Карма конкретно.
Забелязвам тази тенденция при някои астролози, много странно... Навързват по няколко ключови думи за планета, знак, дом и "прогнозата" е готова. Виждала съм го в други форуми. За мен лично това означава, че на астролога или му липсва опит, или въображение, творчески подход, а понякога и двете.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #65 -: Май 16, 2010, 01:32:14 pm »
приемам го този астероид за работещ...
не съдя само по името му , а и по мястото му в моя натал.
знака риби е най-кармичния знак в зодиака , дома в който попада знака риби в натала ми е също кармичен....
и понеже знам ,че няма нищо случайно в случайностите , отчитам положението му в картата си ,точно свързано с кармата..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #66 -: Май 16, 2010, 01:57:43 pm »
То хубаво,но все от някъде трябва да се започне нали?Това не значи да го омаловажаваме,само защото няма изкристализирала напълно формулировка на влиянието.Така че ще се наблюдава-аз примерно съм сигурен,че името му не е случайно-Карма.Както не е случайно,че Марс е Марс,а не Юпитер  ;) Вселената си знае работата с допускането на това кое как да се нарича,в езотериката от името тръгва всичко...

Не омаловажавам, че има някакви аспекти с това чудо, казвам само, че няма доказателства, че името му има нещо общо с кармата.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #67 -: Май 16, 2010, 02:06:00 pm »
То хубаво,но все от някъде трябва да се започне нали?Това не значи да го омаловажаваме,само защото няма изкристализирала напълно формулировка на влиянието.Така че ще се наблюдава-аз примерно съм сигурен,че името му не е случайно-Карма.Както не е случайно,че Марс е Марс,а не Юпитер  ;) Вселената си знае работата с допускането на това кое как да се нарича,в езотериката от името тръгва всичко...

Не омаловажавам, че има някакви аспекти с това чудо, казвам само, че няма доказателства, че името му има нещо общо с кармата.

При мен също не заема кой знае какво важно място в хороскопа ми, нито прави важни аспекти в синастрия. Има достатъчно матриал за кармата - като почнеш от Сатурн, Лунни възли, ретроградни планети и т.н. Дават достатъчно инфо. Но който иска и го влече, няма лошо да се забавлява.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Май 16, 2010, 02:15:06 pm »
в астрологията освен творчество ,знания и мисъл има и тънкости ,които се "подаряват" ,ако имаш шанса да получиш подарък или се купуват , ако "продавача" е готов да продаде в случая-тънкости....
до някой неща човек достига сам. тогава по-ревностно пази и информацията.
на мнение съм ,че астероида карма е ключов и доста важен фактор. не случайно е важно и неговото движение. така е при лунните възли.
волан на хороскопа са и Южния и Северния....
една "тънкост"беше споделена в тая тема и аз благодаря на създателката. :blink:

*

Nebesna

« Отговор #69 -: Май 16, 2010, 02:16:41 pm »
в астрологията освен творчество ,знания и мисъл има и тънкости ,които се "подаряват" ,ако имаш шанса да получиш подарък или се купуват , ако "продавача" е готов да продаде в случая-тънкости....
до някой неща човек достига сам. тогава по-ревностно пази и информацията.
на мнение съм ,че астероида карма е ключов и доста важен фактор. не случайно е важно и неговото движение. така е при лунните възли.
волан на хороскопа са и Южния и Северния....
една "тънкост"беше споделена в тая тема и аз благодаря на създателката. :blink:

Оооооо, моля ти се!

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Май 16, 2010, 02:19:03 pm »
В кармичната астрология на първо място са аспектите на бавните планети - Плутон и Сатурн, на второ място по сила са аспектите на лунните възли и фиктивните точки. Аз ви предлагам да проверите в синастрията с въпросните хора какви дурги потвърждения за кармичност имате и ако чувството за кармичност може да се обясни с други фактори, всъщност НИЩО НЕ МИ ДОКАЗВАТЕ.
« Последна редакция: Май 16, 2010, 02:24:40 pm от Небесна »

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Май 16, 2010, 02:19:16 pm »
за кое Небесна?
просто си споделям мнението....
при мен това работи и е факт.

*

Nebesna

« Отговор #72 -: Май 16, 2010, 02:22:42 pm »
За синастрията на Марая и Нухето веднага мога да изтъкна поне няколко традиционни фактора за кармичност. При реабилитиране влиянието на въпросното астероидче трябва да премахнем всички "смущаващи фактори", като в статистиката. И едва тогава да можем да припишем кармичността само на този астероид. Така е с всяко ново нещо преди да бъде доказано неговото въздействие. То трябва да бъде изолирано, за да бъде изучено. Едва на следващия етап, въпросният астероид ще може да се разглежда в компилация с останалите влияния.

Добре е един астролог да изучи методологията на изследванията и проучванията или поне да си има известно понятие от това.

*

Nebesna

« Отговор #73 -: Май 16, 2010, 02:25:34 pm »
Извинете, че си поправям постовете. допускам много правописни грешки, щото ми се е изтрила клавиатурата на лап-топа.

*

Nebesna

« Отговор #74 -: Май 16, 2010, 02:30:11 pm »
И Небесна ще имаш да чакаш хилядолетия,ако смяташ че някой ще ти доказва лично на теб нещо.В темата си коментираме това което ни прави впечатление и събираме инфо  ;)

Аз не чакам. Но и ти не си достатъчно убедителен, де! Много бързо се хващаш за името. Надявам се да докажеш или отхвърлиш "нулевата си хипотеза".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Май 16, 2010, 02:44:35 pm »
Сега ми разпалихте любопитството и за статистиката ще погледна къде е Карма-та в моя хороскоп, на моите близки и по-важните връзки...
Но имам друг въпрос и той е свързан с името на този астериод.
Тъй като астероидите са открити сравнително отскоро (Хирон е отркит през 1977), има ли нещо общо името им с характера на тяхното въздействие? А за да се определи характерът на въздействие на дадено небесно тяло, са нужни дългогодишни наблюдения, проследяване на омени и тяхното сравняване...
На мен лично ми е интересно как и въз основа на какво този астероид получава името си и дали го оправдава наистина? Същото се отнася и за останалите новооткрити астероиди, никой не прави изключение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #76 -: Май 16, 2010, 02:48:24 pm »
Сега ми разпалихте любопитството и за статистиката ще погледна къде е Карма-та в моя хороскоп, на моите близки и по-важните връзки...
Но имам друг въпрос и той е свързан с името на този астериод.
Тъй като астероидите са открити сравнително отскоро (Хирон е отркит през 1977), има ли нещо общо името им с характера на тяхното въздействие? А за да се определи характерът на въздействие на дадено небесно тяло, са нужни дългогодишни наблюдения, проследяване на омени и тяхното сравняване...
На мен лично ми е интересно как и въз основа на какво този астероид получава името си и дали го оправдава наистина? Същото се отнася и за останалите новооткрити астероиди, никой не прави изключение.

А ти как мислиш? Дали е имало наблюдения за характера на въздействието, преди да бъде дадено името? Напротив. Те ги кръщават, а после се опитват да свеждат всички интерпретации, спрямо имената им. Не случайно всички астролози повтарят, че Хирон е недостатъчно изучен, а какво да кажем за останалите астероиди- парчетата с неправилна форма от Кайперовия пояс.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Май 16, 2010, 02:52:56 pm »
Сега погледнах, астероидът Карма ми е в 0 гр. 00 мин. 00 сек. Овен, т.е. в съвпад с АР. Ариес пойнт сам по себе си е една от най-важните точки от гледна точна на Ураническата астрология.
И да добавя, че няма никакви мажорни аспекти с осите и важни планети. Хех, размина ми се в тоя живот да имам кармични връзки.  ;D Не съм имала връзка с никой, чиито планети ми аспектират Карма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #78 -: Май 16, 2010, 02:55:01 pm »
Сега погледнах, астероидът Карма ми е в 0 гр. 00 мин. 00 сек. Овен, т.е. в съвпад с АР. Ариес пойнт сам по себе си е една от най-важните точки от гледна точна на Ураническата астрология.И да добавя, че няма никакви мажорни аспекти с осите и важни планети. Хех, размина ми се в тоя живот да имам кармични връзки.  ;D Не съм имала връзка с никой, чиито планети ми аспектират Карма.

това малко ли е? :o

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #79 -: Май 16, 2010, 03:01:15 pm »

В натала при мен Карма се навързва добре с кармичната картина на отношенията като цяло- тя е в кармичен дом (4ти),отделно е в един дом с Венера и управителят на ДСЦ-Нептун-и трите фактора показва кармични връзки идващи от много дълбокото,от миналото.Аз определено имам карма със Стрелците (Слънце/Луна/АСЦ)-до сега си мислех,че е заради Нептуна в Стрелец и Венера квадрат Юпитер.Сега обаче Кармата дава по-голяма тежест на това и някак си нещата ми звучат по-застъпени-както го показва и живота ми.Отделно тази Карма в синастриите ми с такива кармични връзки е замесена с точни аспекти.На мен наталната Карма ми прави и точен секстил с Вертекс (което лично за мен може да засилва този ефект).

Не е нужно да гледаш астероида Карма, за да видиш кармичните си въпроси. Достатъчно са застъпени 3,4,5 и 12 домове. И Сатурн стационарен, диспозитор на Слънце в критичен градус-управител на СЛВ. Управителят на ЮЛВ е в критичен градус....та, затова си мисля, че и без астероида планетите си говорят достатъчно. Но, няма лошо и туй да видим. Колкото повече, толкова повече.  ;)