Здравей Гост

НЕПОДВИЖНИТЕ ЗВЕЗДИ

• 138 Отговора
  • 31890 Прегледи
Re: НЕПОДВИЖНИТЕ ЗВЕЗДИ
« Отговор #80 -: Април 23, 2013, 10:04:19 pm »
Гледа се и попадането на звезда в мидпойнт между две планети и това се тълкува като едновременен съвпад с тези планети.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Papy

• 4343
« Отговор #81 -: Април 23, 2013, 10:13:54 pm »
Само да вметна,че в една статия за неподвижните звзди пише,че се гледали само съвпадите! И то в орбис до половин градус! Но мое мнение е,че може и до 1 градус...

на какво се базира това мнение?

« Отговор #82 -: Април 24, 2013, 06:55:21 am »
Само да вметна,че в една статия за неподвижните звзди пише,че се гледали само съвпадите! И то в орбис до половин градус! Но мое мнение е,че може и до 1 градус...

на какво се базира това мнение?
Традиционно в астрологията се приема за съвпад когато две планети са в орбис до 5 градуса.По мои наблюдения върху транзитите ефекта на съвпада започва да се проявява около 2 градуса преди точен съвпад и продължава да действа не повече от 2 градуса след подминаването на точния съвпад.Така,че имайки предвид това,мисля че дори и при съвпад на планета с неподвижна звезда при орбис един градус все още трябва да се усеща влиянието за звездата,особено ако съвпада е апликиращ.Вие как мислите?

*

Papy

• 4343
« Отговор #83 -: Април 24, 2013, 07:17:38 am »
Мисля, че много зависи коя е звездата, и пак трябва да се наблюдава, аз не съм

« Отговор #84 -: Април 24, 2013, 11:11:39 am »
Тия звездички много ме зарибяват!  :blink: Гледали ли сте ги в синастрия или в композит?  :blink:

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #85 -: Април 24, 2013, 07:08:37 pm »
В композит не съм ги отчитала,но в Синастрията имат значение когато има съвпад на две планети на двамата партньори и неподвижна звезда.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #86 -: Юли 18, 2013, 07:21:28 am »
камък ми падна с този орбис 1 градус.  :yahoo: че алгол е на 2 градуса от марса на детето, който пък е на АЦ в първи дом. и имах едно тегаво усещане  :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Юли 18, 2013, 10:12:48 am »
Според вас МС в градуса на Алгол в елективна карта много ли ще е зле?

Опитвам се да избера максимално благоприятна карта в рамките на определен времеви интервал - всичко изглежда сравнително добре, само МС попада в съвпад с Алгол. И сега се чудя на колко градуса да го отместя, но ако избера по-ранен час и Регулус на АС, ще има неблагоприятен апликиращ аспект между упр. на АС и упр. на ДС (Слънце в квадрат със Сатурн). Затова се бях спряла на АС в началото на Дева, в съвпад с Венера (става въпрос за 25 юли).

А началото на Дева според индийската астрология пак е под влияние на Регулус - накшатра Магха.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #88 -: Юли 18, 2013, 10:41:27 am »
Lillie, според мен ще е зле ако събитието е свързано с работа/кариера/бизнес.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Юли 18, 2013, 10:46:23 am »
Да, с бизнес е свързано, ще пробвам леко да поизместя МС-то.

Става въпрос за редизайн на корпоративен сайт и добавяне на нови функционалности (нов блог и други екстри). Правя елекция кога да пуснем сайта в нета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #90 -: Юли 18, 2013, 11:18:27 am »
Да, с бизнес е свързано, ще пробвам леко да поизместя МС-то.

Мда, пробвай да изместиш МЦ на 4 или повече градуса от Алгол.

камък ми падна с този орбис 1 градус.  :yahoo: че алгол е на 2 градуса от марса на детето, който пък е на АЦ в първи дом. и имах едно тегаво усещане  :-X

Не искам да звучи кофти, обаче орбисата на Алгол е по-широка от 1 градус, смята се, че е 3. Не мисля, че има място за притеснения, представи си колко Телци, имат Алгол съвпад със Слънцето им, пък ти за един Марс се притесняваш. Пък има и толкова известни хора с Марс съвпад Алгол - Том Круз, Робърт Де Ниро, Чарлийз Терон.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Юли 18, 2013, 11:30:44 am »
4-5 градуса са м/у 15 и 20 минути, не ми се ще Венера да мине в 12 дом, но ще пробвам.
При по-ранен час АС минава в предходния знак и сходящият квадрат Слънце/Сатурн (при условие, че това са у1 и у7) не ми харесва. В случая май ще трябва да избирам "по-малкото зло".

По мои наблюдения - ако става въпрос за елекция на сайт, а не на фирма, по важно значение има оста АС/ДС и отношенията между управителите, а не МС. Разбира се, хубаво е да има силна благоприятна планета в кулминация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #92 -: Юли 18, 2013, 12:10:40 pm »
да, за марс конкретно, т.к марс в първи или марс на ац давало опасност от насилствена смърт и прочее. :-X
освен това марс в първи мисля, че е наследствен аспект при него. едно време като правих хороскоп на ръка /нямаше тогава програми/, при баща му беше в първи дом. колко вярно съм смятала не знам, а часът на баща му съм го забравила. обаче това ми се е набило :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Юли 18, 2013, 12:39:27 pm »
Според моя преподавател ярките звезди, вкл. кралските, действат с по-голям орбис.
Той е склонен да допуска до 5 гр., ако са в съвпад с важни радикални точки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #94 -: Юли 18, 2013, 12:43:48 pm »
Толиман 1 ми е съвпад с Меркурий/IC/ЮЛВ, а Алгол съответно с MC/СЛВ, Акрукс и Гемма 2 са на 2 градуса от Слънцето, Фомалхаут na ДСЦ.
« Последна редакция: Юли 18, 2013, 01:45:30 pm от ini »

« Отговор #95 -: Юли 18, 2013, 12:46:32 pm »
Толиман 1 ми е съвпад с Меркурий/IC/ЮЛВ, а Алгол съответно с MC/СЛВ.

Забелязала ли си Алгол да ти се отразява по някакъв начин, предимно на работата ?

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #96 -: Юли 18, 2013, 12:57:30 pm »

Забелязала ли си Алгол да ти се отразява по някакъв начин, предимно на работата ?
Не знам. Чакай да прочета малко повече в темата, да намеря нещо подобно. Иначе не ми е много лесно на работа и с колеги.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Юли 18, 2013, 01:12:38 pm »
1) ГЛАВНЫЕ 4 ЗВЕЗДЫ - СТРАЖИ НЕБА!

Благодаря, Раху, това го взехме и на курса.

Искаше ми се да отчета Фомалхаут на ІС, но според това, което ни беше преподадено, точката на долна кулминация не е сред точките, върху които се проектират неподвижните звезди (АС, Слънцето, Луната, МС и ДС).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #98 -: Юли 18, 2013, 02:10:10 pm »

Наистина не знам, съжалявам. Не мисля, че сегашната ми работа е призванието ми (MC), може би има негативно влияние при избора ми на цели. Нямам цели и не изпитвам и нужда да си поставям, или става трудно преследването им. Трябва да размишлявам по този въпрос повече, за да ти дам адекватен отговор.  :blink:

« Отговор #99 -: Юли 18, 2013, 02:35:07 pm »
Мерси.

Аз почвам да си мисля, че това с Алгол са глупости :P . Ако 1/3 от Телците умираха от насилствена смърт, защото Слънцето им е в съвпад с Алгол, до сега да съм забелязала ;D !