Здравей Гост

ценностната система и натала

• 92 Отговора
  • 9906 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
ценностната система и натала
« -: Май 18, 2010, 04:31:00 pm »
Всъщност какво е тя?
с кое се различава от общоприетата? тя не е и не може да бъде статична ,защото се променя ежедневно общоприетите ценности за една прослойка не противоречат ли на друга такава?
къде започва тя?къде се формира?
кога се формира?как започва изграждането й?
да поговорим само и единственно за нея!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

vanilla

• **
  • 1578
Re:ценностната система и натала
« Отговор #1 -: Май 18, 2010, 04:47:28 pm »
....слънце, луна, АЦ и доминанти в натала....и по-натоварените домове... :unsure:
извинете ме ама не ме бива много в обясненията ...освен това все още съм доста "зелена" .... :-[

:-[ :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #2 -: Май 18, 2010, 04:51:55 pm »
 Всъщност това, което казва Ванила е можеби вярно. Ценностната система да не е дефенирана само по 2 дом, а и по всички акцентирани в радикса теми. За едни това ще са деца и семейство (4, 5 ,7 домове), за други образование и кариера, трети любов и т.н. Ценностната ситема ще бъде пречупвана през акцентите в натала.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Май 18, 2010, 05:20:29 pm »
не можем да кажем, че ценностната система се променя ежедневно. Ежедневно може да се променят настроенията и емоциите, но не и ценностите, които човека е формирал години наред, благодарение на вродени вкусове и предпочитания и в резултат на възпитанието. Ценностната система, както и Аз-концепцията на човека може да се променят само в резултат на големи житейски обрати и сътресения.  

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #4 -: Май 18, 2010, 05:27:25 pm »
от известно време изпитвам желание да ти задам един въпрос и се чудех къде да го изпляскам та реших тука  ;)

та въпроса ми е чисто хипотетичен и дори и да не разбираш защо питам после ще ти обясня:

ако в един момент децата ти изчзнат /вземат ги бивши съпрузи или държавата ги прибере - чисто хипотетично говоря/ останеш без пукната стотинка отритната от обществото и нямаща нищо - какво ще направиш? какво ще си помислиш? какво би създала отново?

може и другите да отговорят не само Марая  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Май 18, 2010, 05:31:34 pm »
ценностната система е основа в/у която всеки ден индивида подсъзнателно гради и руши.руши стари модели на поведение и норми за сметки на нови.
това ,което някога е било залегнало в обществото - начин за манипулация на индивида днес не е ценност.
някога преди години жената е била само майка и домакиня и това и до днес устройва определени индивиди. това е ценност , която днес вече не е!
учеха ни , че преклонената глава сабя не я сече , отдавна не е така ,отдавна имаме правото на глас.
за мене ценностна система започва с няколко думички....
вярност ,обич,любов , красота , уважение,знание, но ценностната система са и нашите морални норми ,които се променят....
някога за мен беше аморално да приема , че мъжете имат любовници ,както и жените. днес не е така.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #6 -: Май 18, 2010, 05:32:56 pm »
Не е задължително да са житейски обрати и т.н. само-ценностната система се изменя и моделира и чрез синастриите т.е. тесните ни връзки.За ТОВА се гледат домовете по двойки-2/8 дом.Чуждата ценностна система може да повлияе нашата и обратно.За това е много важно с кого се събираш,защото там е обмена (8 дом)-можеш от нищото да станеш наркоман или алкохолик,без значение от възпитание или личната ти ценностна система до сега,ако си допуснал силно влиянието на 8 дом (т.е. някой да ти повлияе).За това както винаги се търси баланс между домовете.

Примерно-масово виждам днешната младеж,как им се променят ценностите личните (2 дом) спрямо тези които са общи (8 дом)-девойките стават ходещи фолк-бомби и една с друга си засилват егрегора и почват да влияят на други около тях;при младежите разните там групички-рап,скийнхедз или ходещи бианаболчета,напълно претапяне на личните ценности,направо пълно масово зомбиране.Някой говореше за все по-честия кретенеизъм по улиците  :-X

После не в Корея,ами зад Корея ще се релокирам...

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Май 18, 2010, 05:40:08 pm »
Да Нухе ,за ценностната система винаги се гледа и отсреща и в този случай именно 8-ми дом е дома на обществените ценности ,които манипулират индивида.
фабриката за фолк-певачки е еталон за много от младите момичета. секса е в основата на тази манипулация ,както и парите ,както и облъчването. при момчетата също.
т.е ценностната система може и е моделирана и манипулирана във всеки миг.....

*

Синухе

• 4978
« Отговор #8 -: Май 18, 2010, 05:41:44 pm »

някога за мен беше аморално да приема , че мъжете имат любовници ,както и жените. днес не е така.

До преди няколко години и аз така мислех-щото си бях моралистично чадо.Вече това не ми прави впечатление както преди (не само защото често го виждам),поради простата причина,че ако като дете някой ми е вкарал в главата колко свещен бил бракът,това вече го няма-сделка като всяка друга,а сделките са по Меркурий,а Меркурий по лъжите и двойните стандарти  :mellow:

Макар че и без сделки двойните неща показват само следното-раздвоение в ума,нещата идват от там;защото двойнствено сърце няма,нито две сърца.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #9 -: Май 18, 2010, 05:43:52 pm »
...и аз точно това си мислех, че домовете винаги вървят по двойки ...затова не може да се каже, че ценностите са само по определен дом.....нещата са много комплексни....  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Май 18, 2010, 05:44:31 pm »
Ако в един миг /хипотетично/ човек загуби всичко, с което се е отъждествявал, върху което е градял ценностната си система и, в крайна сметка, своята себепредстава, какво остава? Тогава ние сме просто Себе си, остава ни най-същностното, ядрото на Аза... Фалшивият, неистински Аз се отделя, защото е пряко обвързан с представата, която имаме или се опитваме да създадем за себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Май 18, 2010, 05:45:40 pm »
от известно време изпитвам желание да ти задам един въпрос и се чудех къде да го изпляскам та реших тука  ;)

та въпроса ми е чисто хипотетичен и дори и да не разбираш защо питам после ще ти обясня:

ако в един момент децата ти изчзнат /вземат ги бивши съпрузи или държавата ги прибере - чисто хипотетично говоря/ останеш без пукната стотинка отритната от обществото и нямаща нищо - какво ще направиш? какво ще си помислиш? какво би създала отново?

може и другите да отговорят не само Марая  :blink:

Вещичка, много точно ...поздравления! Само така мога да разбера на един човек ценностната система, всъщност не, а дали е човек с голямо Ч. За това доста често провокирам някои хора със същия този въпрос...аджеба ако това се случи...с какво ще продължи напред Бай ми Хой или който и да е било там.
   За себе си ли - ще оцелявам - как ли - ще работя каквото и да е, ще бъде мравка, слуга, защото съм разбрала че това е призванието ми. Да слугувам на света. Изпадала съм в подобно състояние - тогава мозъкът започва да работи на бързи обороти и да търси изход - и  изхода е да правиш нещо, да работиш, да градиш, да обединяваш и да оцеляваш....

« Отговор #12 -: Май 18, 2010, 05:50:35 pm »
   Често си мисля, че при едни природни катаклизми - като цунамито в Тайланд, като земетресението в Хаити - ако изчезне половината България и всичко е в разруха...какво ще прави българина. Тогава ми е интересно да видя ценностната му система. Да видя истинското лице на България и гражданите й.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #13 -: Май 18, 2010, 05:55:43 pm »
Лили и Дейзи - моите поздравления  :blink:

точно това имам в предвид: защо трябва да се случи нещо драстично за да покажеш истинската си Душа? защо трябва да се стига до ексцесии за бъдеш себе си?

има и нещо друго - след месец два три всички сегашни "ценности" ще започнат да си заминават. хората ще започнат да се държат като удавници за сламка за тях защото няма да искат да оставят старите модели на поведение. тогава ще се преброят пилците /дет вика Кайлито/... новият свят няма да търпи такова съзнание и това е факт - всички духовни учения го потвърждават....

зададох тези въпроси защото много скоро ще ни се наложи на всички да се сблъскаме по един или друг начин с това и тогава ще се говори за истинската ценностна система, а не за пари. парите не са ценност! те са проста зависимост - залъгалка за съзнанието за да се отвлича от истинските неща....

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Май 18, 2010, 05:56:09 pm »
Често си мисля, че при едни природни катаклизми - като цунамито в Тайланд, като земетресението в Хаити - ако изчезне половината България и всичко е в разруха...какво ще прави българина.

Предполагам, че първоначално ще настане едно диво мародерство.
Впоследствие, след като продуктите от първа необходимост ще стават все по-оскъдни, на оцелелите може и да им просветне нещо...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Май 18, 2010, 05:56:48 pm »
   Често си мисля, че при едни природни катаклизми - като цунамито в Тайланд, като земетресението в Хаити - ако изчезне половината България и всичко е в разруха...какво ще прави българина. Тогава ми е интересно да видя ценностната му система. Да видя истинското лице на България и гражданите й.

Както след Потопа, даааа!

*

Синухе

• 4978
« Отговор #16 -: Май 18, 2010, 06:03:18 pm »
   Да видя истинското лице на България и гражданите й.

Българи почти няма вече,какво те гони пък тебе.Не говоря за етносите-това е ефекта на глобализацията.Сега тук няма един народ,а просто хора живеещи на едно място.Първо сме срединна точка на Изтока/Запада,после глобализацията, един с един вече никой не си мяса(не че и трябва),а не лъжа-мясат си спрямо това кой и какво ги е зомбирало!

Хората живеещи тук вече не са обединени от нищо,за да се наричат народ.Страданието до някъде,но при повечето страданието ги избива на извращение,а не на връщане към някаква ценност характерна за българина,когато тази страна се е пораждала.

Не помня казах ли във форума:преди месец-два имах сън в който изведнъж всички полудяха и почнаха да се трепят ей така по улиците.Аз бях на някаква авто-гара,но мисля че имаше наблизо и жп гара такава,в град в който не знам, някой не от много големите.Запомних датата-21 или 23.9. мисля,че беше 2012та,но може и да не е била тя,а само да съм имал усещане за това,че ефекта 2012та се разиграва тогава.Интересно ми е какво ще стане  :rolleyes:

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Май 18, 2010, 06:05:25 pm »

Защо? защото ти се е получила житейска драма, катаклизъм, които са ти преобърнали мисленето. Това имам предвид, като казвам, че житейските обрати променят ценностната система. Аз срещам хиляди хора по пътя си, но не си меня ценностната система ЕЖЕДНЕВНО.

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Май 18, 2010, 06:09:49 pm »
Не помня казах ли във форума:преди месец-два имах сън в който изведнъж всички полудяха и почнаха да се трепят ей така по улиците.

Не бой се това трябва да е било от марсовата опозиция.

*

abroad

« Отговор #19 -: Май 18, 2010, 06:12:29 pm »

Вещичка, много точно ...поздравления! Само така мога да разбера на един човек ценностната система, всъщност не, а дали е човек с голямо Ч. За това доста често провокирам някои хора със същия този въпрос...аджеба ако това се случи...с какво ще продължи напред Бай ми Хой или който и да е било там.
   За себе си ли - ще оцелявам - как ли - ще работя каквото и да е, ще бъде мравка, слуга, защото съм разбрала че това е призванието ми. Да слугувам на света. Изпадала съм в подобно състояние - тогава мозъкът започва да работи на бързи обороти и да търси изход - и  изхода е да правиш нещо, да работиш, да градиш, да обединяваш и да оцеляваш....

Да не дава Вселената да изпаднеш да загубиш дете...
Това, за което говориш на думи никой никога не може да предвиди как точно би или не би реагирал, докато не ти се случи, и най-важното - дали ще останеш Човек или ще ти се наложи да прекрачиш границата на общоприетите ценности или своите собствени :blink: