Здравей Гост

Практика с популярни личности

• 1571 Отговора
  • 232944 Прегледи
*

holanda

Re:Практика с популярни личности
« Отговор #360 -: Юли 18, 2010, 03:24:47 pm »

карта + транзити за 23.07.1942

*

holanda

« Отговор #361 -: Юли 18, 2010, 04:32:20 pm »
не ми се вярва това да е картата,въпреки,че Хирон на асцендента изглежда  подходящ натален аспект.Ето тази,с асц Овен ми се струва по-точна.Как мислите?Външния му вид говори за Овен,а Венерата е във Водолей и сключва положителни аспекти и оттам може би идва силната му способност да обича.Нептун е в 4 дом,зле аспектиран,мисля,че той показва любовното разочарование според аспектите си. Но за смъртта не мога да разбера или по-точно 'намеря'' аспект,които да е достатъчно уличителен.Освен може би tranzitni Мерк и Юпитер /всъщност Юпитер управлява 8 дом ,така че може и картата да е подходяща/

*

Vision

• 3523
« Отговор #362 -: Юли 18, 2010, 05:23:02 pm »

карта + транзити за 23.07.1942

тази карта ми харесва :) имаме слънце на МЦ- той е постигнал много в този живот, станал е Личност, съвпад с меркурий в стрелец- духовен водач /по някакъв начин/ , чрез писане, чрез слово..също е възможно слв да е на ИЦ, защото той, умирайки е изпълнил това, за което е бил призван, също като Левски- смъртта е изкристализирала смисъла на живота му, започнали са да го чуват и да му вярват..всичките тези транзитни планети в шести дом, марс там..това, че е бил разстрелян, смърт от куршум е точно по марс, нали?? транз. слв в седми дом- смисъла вече е бил отдаден на другите..
транз уран и сатурн на ИЦ също..така асц. става водолей и венера в 12-ти дом ми е много позната..някой може да каже, че това влизане в затвора трябва да е отразено в натала- може би е хирон, незаслужено е, може би в денят на затварянето му да е имало други, по- показателни транзити, но венера в 12-ти показва начина, по който е копнеел по жена си, а не е можел да бъде с нея..в голяма степен и любовта му към хората не е получила изказ..има и други неща..много е вероятно да е тази карта, с хирон на асц. откъм 12-ти дом..

благодаря, че я направи.. :blink:

а относно това, че е ''комунистическа'' поезия, поздрав на младите с нещо от един друг ''вехт'', комунистически поет:

Потомци, вий напразно ще се ровите,
докрай едва ли ще узнайте вий,
когато се наливаха основите -
какъв живот живяхме ний!

:P
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 06:00:39 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #363 -: Юли 18, 2010, 05:35:36 pm »
Поздрав и за по-старите въпреки че  „Въглекопач“ беше добро ..

Но да не изневеряваме на стила  ;D

Отвориш ли тръпнейки плика и цветен

И лъхне ли дъх мразовит,

опит от тъгата на поздрава сетен,

не гледай тъй блед и убит

изтрий от сърце си мечтите парфюмни

за черни очи кадифе

под тъмната стряха на мисли безумни -

свари си горчиво кафе.

а нещо по картата на Вапцаров??  :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #364 -: Юли 18, 2010, 06:13:27 pm »
защо ли си мисля , че най-красивите стихове са писани точно по време на криза!? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #365 -: Юли 18, 2010, 06:52:01 pm »
Tr.Maрс е в куинконс с натален. Незнам дали знаете, но той не е загинал при първият залп-куршумът е уцелил часовник, който е носил или нещо такова. При тогавашното наказателно законодателство е трябвало да бъде "помилван" щом и съдбата е била благосклонна към него, но началникът на наказателната рота е дал заповед за повторно зареждане на оръжията и ново изпълнение на смъртната присъда.
Тр. Юпитер в съвпад с ИЦ също добре описва ситуацията. Юпитер е диспозитор на Слънцето, а и умира заради идеи.
п.п.Сега малко непопулярно ще се изкажа, но това, с което се е занимавал в днешно време му казваме тероризъм, а и не бива да се забравя кой е бил баща му.
« Последна редакция: Юли 18, 2010, 07:01:59 pm от Uran »

*

Nebesna

« Отговор #366 -: Юли 20, 2010, 10:01:02 pm »
Какво ще кажете за тази световно известна личност? Картата ми се стори доста интересна. Всъщност и животът на човека е доста интересен. Чудех се къде да поставя картата - дали пък да не е във "Властна луна"? Но накрая реших да я поставя тук.

*

Nebesna

« Отговор #367 -: Юли 20, 2010, 10:17:45 pm »
Един жокер: Търсим професия и характерен образ....бездетност/многодетност; безбрачие/многобрачие....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #368 -: Юли 20, 2010, 11:02:50 pm »
Аз съм пас, защото се сетих на кого е картата.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #369 -: Юли 20, 2010, 11:33:02 pm »
Аз много подсказах, но явно няма желаещи да разглеждат карти....Ще почакаме още малко.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #370 -: Юли 20, 2010, 11:38:14 pm »
Не е заради подхвърления жокер... просто е една от картите, които са ми визуално познати.
Но дано се включат други желаещи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #371 -: Юли 21, 2010, 12:05:45 am »
Не е заради подхвърления жокер... просто е една от картите, които са ми визуално познати.
Но дано се включат други желаещи.

Аз така и предположих за тебе - зная че помниш карти.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #372 -: Юли 21, 2010, 08:30:35 am »
не ми се вярва това да е картата,въпреки,че Хирон на асцендента изглежда  подходящ натален аспект.Ето тази,с асц Овен ми се струва по-точна.Как мислите?Външния му вид говори за Овен,а Венерата е във Водолей и сключва положителни аспекти и оттам може би идва силната му способност да обича.Нептун е в 4 дом,зле аспектиран,мисля,че той показва любовното разочарование според аспектите си. Но за смъртта не мога да разбера или по-точно 'намеря'' аспект,които да е достатъчно уличителен.Освен може би tranzitni Мерк и Юпитер /всъщност Юпитер управлява 8 дом ,така че може и картата да е подходяща/

На 5 юни на конференцията в Златни пясъци Румяна Тончева беше написала доклад за ректификацията и ректифицираната от нея карта на Вапцаров. Не съм си записала часа, до който тя е стигнала, но помня, че асц. беше Овен и Марс и Сатурн бяха в 1 дом.

*

tanina80

« Отговор #373 -: Юли 21, 2010, 10:44:13 am »
Картата ми привлече интереса, но за кратко  ;D. С малко ровене из зет и гугъл успях и аз да разбера кой е човека  ;)

Сега, ако ми остане време ще потърся кое точно е показател за нещата в живота му.

Според мен професията му е определена от Луната на АСЦ - емоциите му са изписани на лицето един вид. Много добро положение за актьор.

За брака е Плутон-Нептун в седми, за който още в началото на търсенето прочетох, че трудно остава неомъжен/неженен. А и с тези Марс-Венера в седми дом ... определено там положението си е напечено. Единствено ме спираше този Сатурн на върха на тау-квадрата, мислех, че по някакъв начин ограничава развитието в седми дом, но явно не го е ограничавал много-много. Може би и защото Луната е замесена в този тау квадрат - от там да идват промените и няколкото брака.

За децата незнам къде се гледа ... освен пети дом, но там не виждам нищо интересно, което да потвърждава фактите за живота му. Освен Меркурий, който в рецепция по знак с Плутон (БЛЗ) ..., а също и опозицията на Мерк с Уран и квадрата му с Юпитер...

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #374 -: Юли 21, 2010, 11:55:20 am »
аз виждам многодетност....К5 в Риби...Нептун в Близнаци в съвпад с Плутон...възможно е да има близнаци..Меркурий в 5-ти управител на 8-ми(К Близнаци)...
мъж или жена е тази личност...?
има ли подкрепа от партньора в кариерата си?

*

Uran

• 6041
« Отговор #375 -: Юли 21, 2010, 12:00:25 pm »
Mножество сексуални връзки:Близнаци на К8 и Меркурий в 5 дом, както и Плутон в близост до К8.
Сексът е свързан по някакъв начин с творчеството му (ако е творец).
« Последна редакция: Юли 21, 2010, 12:30:26 pm от Uran »

*

tanina80

« Отговор #376 -: Юли 21, 2010, 12:04:47 pm »
мъж или жена е тази личност...?
Ако правилно съм познала човека е мъж.

Успехът в професията му от какво ли се определя  :-\? От тауквадрата? Сатурн близо до МС?

*

Nebesna

« Отговор #377 -: Юли 21, 2010, 07:55:50 pm »
Благодаря ви за включването. Човекът от поставената от мен карта е Чарли Чаплин. Сега можете по-подробно да разгледате хороскопа му. Как мислите на кои аспекти се дължи характерния му творчески образ на СКИТНИК ?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #378 -: Юли 21, 2010, 10:04:53 pm »
ами не се ли дължи пак на Нептун ....?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #379 -: Юли 21, 2010, 10:23:18 pm »
Скитник в какъв смисъл обаче?
Доколкото зная, в класическата астрология Луната дава промени и пътешествия.
Обикновено се идентифицираме с планетите, които са в съвпад с АС или се намират в първи дом, а в картата на Чарли Чаплин Луната е в съвпад с АС. Но аз лично съм на мнение, че начинът, по който биваме възприемани, се определя не само от изгряващите планети /ако има такива/, а и от залязващите, т.е. разположени около ДС или в 7 дом (опозиция с АС).
Докато в Джйотиш това се дефинира от Арудха Лагна и 10 дом от нея. Мисля, че при Чарли Чаплин АЛ попада в знака Рак, където е разположен и Сатурн /по сидерал/.

Освен това при него СЛВ се намира в Рак - знак, чийто управител е Луната, в 9 дом. В радикса има издигнат У3 в квадрат с У9.

Иначе ако под скитник се разбира не човек, който скита, пътува, постоянно е движение, а бездомник, клошар, тогава мисля, че ще има влияние на Нептун и Уран. Би трябвало и Кету да е по някакъв начин да е акцентиран, за да му придава асоциален вид в очите на публиката или вид на човек, който страни от хората. От гледна точка на индийската астрология Сатурн и Кету би трябвало да са акцентирани по някакъв начин.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.