Скитник в какъв смисъл обаче?
Доколкото зная, в класическата астрология Луната дава промени и пътешествия.
Обикновено се идентифицираме с планетите, които са в съвпад с АС или се намират в първи дом, а в картата на Чарли Чаплин Луната е в съвпад с АС. Но аз лично съм на мнение, че начинът, по който биваме възприемани, се определя не само от изгряващите планети /ако има такива/, а и от залязващите, т.е. разположени около ДС или в 7 дом (опозиция с АС).
Докато в Джйотиш това се дефинира от Арудха Лагна и 10 дом от нея. Мисля, че при Чарли Чаплин АЛ попада в знака Рак, където е разположен и Сатурн /по сидерал/.
Освен това при него СЛВ се намира в Рак - знак, чийто управител е Луната, в 9 дом. В радикса има издигнат У3 в квадрат с У9.
Иначе ако под скитник се разбира не човек, който скита, пътува, постоянно е движение, а бездомник, клошар, тогава мисля, че ще има влияние на Нептун и Уран. Би трябвало и Кету да е по някакъв начин да е акцентиран, за да му придава асоциален вид в очите на публиката или вид на човек, който страни от хората. От гледна точка на индийската астрология Сатурн и Кету би трябвало да са акцентирани по някакъв начин.