Ето ви нещо жълто и неприятно. Строс-Кан и съпартийците му поддържат версията, че е компромат преди президентските избори във Франция догодина.
Шефът на МВФ арестуван за опит за изнасилванеПо картата му се вижда, че е човек, който обича да доминира и държи нещата под свой контрол (АС Лъв, Плутон в Лъв в 1-ви дом в квадрат със Слънце-Венера в 10-ти, вярно квадратите са широки). Има доста планети в ъглови домове и по специално в 10-тия (У10 в 10-ти!). Повечето хора с такова разположение са доста пробивни в кариерата си. Особено ако У10 е Марс в Овен. Не знам имат ли спирачки такива хора изобщо.
Интересни са ми транзитите му в момента. Тр. Юпитер е върху Марс-СЛВ и така активира бисекстила му. Добър момент за издигане чрез получаване на подкрепа (Сатурн във 2-ри дом) от съпартийците си (Уран - мунданен управител на 11-ти дом). Марс в съвпад със СЛВ (и квадрат с Юпитер) съм срещала в карта на енергичен човек, който повечето пъти действа първосигнално, без да мисли изобщо за последствията. Но при този човек обаче нямаше стабилизиращ тригон на Сатурн към съвпада (нито секстил с Уран). В случая на Строс-Кан Сатурн е в заточение, а Марс е на трон. Въпреки анаретния градус на Сатурн залагам на Марса като по-силната от двете планети в аспекта. Предполагам, че ролята на Сатурн е благотворна все пак - дава му издържливост и го държи фокусиран върху целите му.
Тр. Плутон в 6-тия му дом квадатира и без това припряната му Луна близо до МС. Плутон, подобно на Марс, умее да изкарва на показ първичните инстикти на човек (Луната). Тр. Уран също аспектира Луната. Уран като У7 в натала отново може да му помогне с подкрепата от партньорите.
Тр. Сатурн е върху нат. Нептун на IC, а тр. Нептун - в опозиция с нат. Сатурн (по оста 2-8). Загуба на надежда, разочарования, също и материални загуби. Но пък има тр. Юпитер секстил нат. Уран и тр. Уран секстил нат. Юпитер, които би трябвало да действат благотворно и да са му на късмет (особено в кариерата).

Дал си е отставката човекът -
http://www.btv.bg/news/svetut/story/186639336-Shefat_na_MVF_podade_ostavka.html.
Още по темата -
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3827611. В тази статия го описват като женкар. Е, има Плутон в квадрат с Венера - един от аспектите на женкаря.