У10 Венера в аспект (квадрат) със Сатурн/Уран - вярно, архитект е. :blink: Оригиналността, предполагам, идва от влиянието на Уран. Силен 9-ти дом дава обширни познания и интереси, а връзката с Уран и У5 Сатурн - креативност. Творенията му са прекрасни, като приказни пясъчни дворци! Този силен Нептун определено помага на всеки творец.
Пише, че бил арогантен, палил бързо (с къс фитил). Това сигурно е от Марс на АС.
Върху това, че не е бил женен, не съм разсъждавала по-щателно. Напрегнат аспект Марс/Нептун, при което Нептун е У8 в 7-ми дом. Възможно ли е да е бил гей? По ведическата си мисля нещо за Кету в 5-ти, откъдето аспектира Сатурн (У7), Меркурий и АС, но аз не разбирам от тази част.
Смъртта настъпва в резултат на "сблъсък" с влак - У8 в напрегнат аспект с Марс - насилествена смърт. По ведическата настъпва в главен период на Меркурий, който за него е У2, а управителите на 2-ри и 7-ми дом се водят планети-марака - способни да носят смърт или болка, еквивалентна на смърт. Меркурий е в един дом с два малефика - Слънце и Раху и е аспектиран от още два - Кету (естествено) и Сатурн. Подпериодът, в който настъпва смъртта, е именно този на Раху, а той се свързва с насилие, инциденти, или бъркам?
Поправих си поста, защото бях писала, че не бях разбрала дали е бил религиозен. Да, бил е, разбрах в последствие. Сатурн в 9-ти дом, но аспектиран от Юпитер. Писах "но", защото някъде дават, че Сатурн в 9-ти дом носи скептицизъм по отношение на вярата. Аз имам Сатурн в 9-ти, но в комбинация с Марс, и съм скептично настроена по отношение на религията.