Здравей Гост

хорар за изгубени вещи

• 222 Отговора
  • 34411 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:хорар за изгубени вещи
« Отговор #120 -: Юни 01, 2010, 11:56:04 am »
Доколкото се сещам, и Ст. Аройо е казал, че Уран е най-егоцентричнта планета.
Но си позволявам да го кажа, защото е проверено на практика, неведнъж.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #121 -: Юни 01, 2010, 11:58:27 am »
Ще трябва да видя аз какви изводи бих си извадила, но май ще ми е трудно да набедя само един фактор.
 Сякаш не мога да го приема на сто процента, но от гледна точка на това, че той си прави каквото и както го иска сигурно може да бъде наречен така, но незнам дали това е достатъчно да бъде най-егоцентричната планета.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #122 -: Юни 01, 2010, 12:16:34 pm »

Мчи то зависи каква е опозицията. Урановите опозиции с лични планети не са много по съобразяването.

Имам такава макар и широк орбис ,както и разпадащ се квадрат на Уран  с Водолейската Луна и се смятам за доста съобразяваща се и отстъпчива . :-\

Мисля си Егоист -Его -Аз - Слънцето да е замесено ,дори може би в положителен аспект :-\

*

Asol

• 4140
« Отговор #123 -: Юни 01, 2010, 12:29:25 pm »
Не го приемам лично или поне се старая, Лина. Просто философията ми е друга. Човечността - не вярвам в нея по принцип и това няма нищо общо с дискутирания въпрос тук и форума.  Да си ме мярнала някъде из темите с желание за насоки в нещо ? Освен в тарото  :blink: и всичко го правя с цел да науча нещо за себе си, не да чакам наготово. Сигурно знам много повече неща, благодарение на това, от хората на които се отговаря по въпросите, независимо от значимостта им. Не се и бутам, защото предварително почти на 100 процента знам, че отговор може и да няма. И тук става въпрос само за известни насоки, които всеки от нас има нужда, за да си свери часовника. Не мисля, че е необичайно да очаквам човешка реакция. В този ред на мисли какъв е смисъла да обсъждам нечия карта и да го правя във форума, като мога да го правя, защото е интересно от астро гледна точка, но да си го запазя за себе си. Утре всеки един може да е на мястото на другия човек.
« Последна редакция: Юни 01, 2010, 12:35:33 pm от Asol »

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #124 -: Юни 01, 2010, 01:45:00 pm »

Трети въпрос - защо използвате веригата на диспозиторите? След определянето на сигнификатора на въпроса и/или кверента се търси позицията на този сигнификатор по дом и знак и неговите аспекти. Защо се втурвате по веригата на диспозиторите - това не обърква ли излишно нещата. Така на практика в отговора се нанизват всички останали планети?!

Вървейки по линията на диспозиторите съм стигала до всички подробности в един хорар. Независимо дали си задал въпрос, чийто отговор може да бъде само "да" или "не", хорара "говори" и "казва" да не кажа всичко, но много.  ;) Лично аз не се обърквам. Важно е да бъдат определени точно сигнификаторите.  :blink:

« Отговор #125 -: Юни 02, 2010, 03:35:33 pm »
Oще го търся -без успех.Като че ли потъна в земята.Обърках се изцяло.
Възможно ли е ,ако евентуално човек от семейството го е изнесъл да дава на картата ,че не е откраднато?Не знам какво да мисля вече.В съпруга си съм сигурна,но децата вече подлагам на съмнение.Не че някога са правили подобно нещо!Само мисълта,че може да е детето ми -ме "убива".А може би, трябваше да задам въпроса по друг начин-В къщи ли е златото?Извинете ме за невежеството,но възможно ли е това.Т.е.да се зададе друг въпрос по тази тема.Ако имате време и желание,моля да ми пишете!Благодаря Ви!

*

Nebesna

« Отговор #126 -: Юни 02, 2010, 03:46:50 pm »
Може да се зададе въпрос: В къщи ли е златото?
мисля, че  се изчаква близо месец, но хайде да погледнем.

Гледам, че часът на задаване на въпроса е 16,20 часа.

*

Nebesna

« Отговор #127 -: Юни 02, 2010, 03:53:31 pm »
Да.Намирам се в същото населено място-с.Бояджик,обл.Ямбол

Добре е да се формулира следния въпрос:

Къде се намира златото?
Тогава ще търсим изгубена вещ.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Юни 02, 2010, 03:54:41 pm »
Може и така да се пита.
Тогава да приемем, че въпросът е зададен днес в 16.20 ч, Ямболско.
Който иска, да се включи.  :blink:

Вкъщи ли е златото?

Аз лично е затруднявам да го тълкувам.
Но виждам, че Луната е в 4 дом, т.е. има отношение към дома, в който живеете.
Ако приемем, че Слънцето е естествен сигнификатор на златото, позицията му в 8 дом отново показва, че се намира на скрито място.
Ако примем, че вещта е свързана с втори дом, опозицията на Марс с Нептун показва, че може да е било забравено някъде. От друга страна, Слънцето прави сходящ квадрат със Сатурн, а той управлява 4 дом /къщата/ и се намира в 12 дом. Квадратът между 8ми и 12 дом отново говори за скрито място, т.е. че златото ще е труднооткриваемо. Но е възможно да го е преместил или отнесъл друг човек, имайки предвид, че Марс управлява 7 дом. Опозицията му с Нептун внася неяснота по въпроса къде може да се намира вещта. Но Слънцето има и сходящ секстил с Марс и се явява негов диспозитор. Но пък Марс е малефик и не знам доколко секстилът на Слънцето с него е благоприятен.
Мисля се, че ако все пак успеете да намерите златото, в окриването му ще Ви помогне друг човек, т.е. може и да не го намерите лично Вие.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #129 -: Юни 02, 2010, 04:03:27 pm »
Тук за днес нямам вече мозък да мисля. Твърде уморена съм.

« Отговор #130 -: Юни 02, 2010, 04:05:01 pm »
   Ето ви наготово отговор, аз нали съм по мързеливите работи.
   Асцендент или Луна попадают в сожженный путь.
 В данном случае многие астрологические школы считают, что небезопасно давать заключение, так как любой сигнификатор, попадающий в сожжённый путь, является неэффективным.   (Единственным исключением является градус благоприятной фиксированной звезды Спика в 23 Весов.)

*

Nebesna

« Отговор #131 -: Юни 02, 2010, 04:06:02 pm »
Може и така да се пита.
Тогава да приемем, че въпросът е зададен днес в 16.20 ч, Ямболско.
Който иска, да се включи.  :blink:

Вкъщи ли е златото?

От друга страна, Слънцето прави сходящ квадрат със Сатурн, а той управлява 4 дом /къщата/ и се намира в 12 дом. Квадратът между 8ми и 12 дом отново говори за скрито място, т.е. че златото ще е труднооткриваемо.

Квадратът отговаря на въпроса с "НЕ" - не е в къщи, понеже Сатурн управлява къщата (4-ти дом ), а Слънцето- търсената вещ.

*

Nebesna

« Отговор #132 -: Юни 02, 2010, 04:08:16 pm »
   Ето ви наготово отговор, аз нали съм по мързеливите работи.
   Асцендент или Луна попадают в сожженный путь.
 В данном случае многие астрологические школы считают, что небезопасно давать заключение, так как любой сигнификатор, попадающий в сожжённый путь, является неэффективным.   (Единственным исключением является градус благоприятной фиксированной звезды Спика в 23 Весов.)

Да, мила, това го знам аз, обаче не го спазвам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Юни 02, 2010, 04:09:07 pm »
Значи може наистина да не се намира в къщата златото. Тогава въпросът е кой го е изнесъл и къде? И с какви мотиви. Мисля, че така и откриването му се затруднява.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #134 -: Юни 02, 2010, 04:13:19 pm »
Ако свържем златото като ценна вещ с втори дом, Слънцето - неговият сигнификатор - се намира в 7 дом от него, т.е. златото може да се намира у друг човек. Слънцето е в Близнаци, а и Меркурий се намира на върха на 8 дом, възможно ли е според вас златото да е попаднало в ръцете на човек от близкото обкръжение на питащата, който е имал достъп до къщата? Но по тази логика би трябвало да е вътрешен човек, т.е. да е бил много добре осведомен къде какво се намира в къщата, къде да се търси... Не вярвам златото случайно да е попаднало в ръцете му.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #135 -: Юни 02, 2010, 04:16:41 pm »
В съпруга си съм сигурна,но децата вече подлагам на съмнение.Не че някога са правили подобно нещо!

Може всеки от тях да го е преместил, без да знае, че въобще се е докосвал до него. В какво беше поставено, скрито и т.н. въпросното злато. Всички ли в къщи знаеха къде е, или само Вие?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #136 -: Юни 02, 2010, 04:17:15 pm »
   Отговорът все е не, който и сигнификатор да използвам....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #137 -: Юни 02, 2010, 05:00:59 pm »
Аспектите на Луната също показват според мен, че отговора е "не".
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Юни 02, 2010, 05:06:34 pm »
Забравих да отбележа, че Асцендентът във втория хорар за златото е на изгорения път.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #139 -: Юни 02, 2010, 09:38:39 pm »
Златото беше сложено в кърпичка и  дигнато на място за което знаеше само семейството/т.е-съпруга ми , двете ми деца и аз разбира се.Външен човек не би могъл да влезе в къщи и да го открие без да знае къде е-така мисля.