Моето мислене е образно, но същевременно и конкретно, търся логически връзки и обусловеност във всичко.
Не мога да назубрям суха теория, твърде абстрактна. Мога да разсъждавам философски, в дълбочина.
Имам еднакъв афинитет и към анализа, и към синтеза.
Мисля бързо, но се старая да не избързвам в преценките си - наблюдавам, проверявам, изпитвам...
Склонна съм към съмнения, колебание, скептицизъм. При мен това е своеобразна предпазна мярка, за на не се вкопча в другия полюс - самозаблудата и самовнушението /Нептун и Плутон/, защото филмът ще е страшен.

Имам много бърза мисловна реакция, в това отношение не отстъпвам на Меркурий в Близнаци, но ми липсва тяхната двойнственост, адаптивност, променливост.
Дарена съм с много добра памет, но същевременно съм разсеяна, понякога изглеждам много отнесена. Способна съм да възпроизвеждам в съзнанието си сцени и фрагменти от минали вече събития почти до най-дребния детайл, ако все още са свързани с някаква емоция, т.е. имам силно развита емоционална памет. Притежавам фотографска памет - запечатвам в съзнанието си определени моменти и после си ги въртя като на филмова лента, ако са били особено приятни.
Обикновено говоря бързо и на повечето хора им е трудно да схванат нишката ни мисълта ми, да осмислят чутото. Затова вече карам с по-бавно и премерено темпо. Умея да говоря много, но умея и да мълча, умея да слушам отсрещния.