Здравей Гост

Показатели за егоизъм в натала

• 191 Отговора
  • 27603 Прегледи
*

Nebesna

Показатели за егоизъм в натала
« -: Юни 01, 2010, 12:19:19 pm »
Предлагам да извлечем и систематизираме всички възможни показатели за егоизъм в натала.

Към казаното от Мис Каприз за липсата на опозиции в картата искам да прибавя и наличието на по-голямата част от планетите в източната полусфера - най-вече личните планети.

Лошо интегриран Уран - също.

*

sunrain

• 6710
Re:Показатели за егоизъм в натала
« Отговор #1 -: Юни 01, 2010, 12:20:34 pm »
Благодаря за темата. А карта някаква да качим, аз нямам идея на кого.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Юни 01, 2010, 12:21:19 pm »
Искам също така да направя уточнението, че егооизмът не е непременно лоша категория качество, но за да проучим въпроса, ще трябва да се занимаем с по-фрапиращите егоисти.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3 -: Юни 01, 2010, 12:23:57 pm »
Също не смятам, че е лошо, ако не се изявява по краен начин. Все пак всеки си има его/Слънце и наскоро тук или някъде попаднах на приказката: "Не си мислете, че ви обсъждат или следят, през 90 на сто от времето си хората се интересуват само и единствено от себе си!".  ;D

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Юни 01, 2010, 12:26:29 pm »
Също не смятам, че е лошо, ако не се изявява по краен начин. Все пак всеки си има его/Слънце и наскоро тук или някъде попаднах на приказката: "Не си мислете, че ви обсъждат или следят, през 90 на сто от времето си хората се интересуват само и единствено от себе си!".  ;D

Абе, то тъй, ама някои обичат и да се сравняват с останалите и по тази причина постоянно хвърлят по едно око в двора на съседа си, за да го "надцакат", така да се каже.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Юни 01, 2010, 12:28:47 pm »
Ами за мен това е типичен български синдром, трудно разбираем, но това е друга тема.  :blink:

*

missKapriz

« Отговор #6 -: Юни 01, 2010, 12:29:12 pm »
Познавам фрапиращ според мен егоист,но му нямам часа.Но все пак може да е интересно.Ето картата

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #7 -: Юни 01, 2010, 12:33:17 pm »
бившия ми е завършен егоист отвсякъде. има си доволно и хубави и лоши аспекти в картата, обаче я отработва на съвсем равно ниво и нема такова чудо неземно като него  :o  толкова себично същество е, че през по-голямата част от времето ми се приисква да го хвана за гушката и да стискам, да стискам...  ;D ;D ;D

ето му картата и за да не каже някой, че му обсъждаме картата без да знае ще ви кажа какво казва той за астрологията. цитирам: Стадо патки дето са намерили за какво да кудкудякат!  ;D ;D ;D  тъй, че му разплитайте чорапите на спокойствие и за отмъщение  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Юни 01, 2010, 12:34:17 pm »
Веднага се вижда квадратът на Венера с Уран. Венера е планетата на привързаността и социализацията, а негативния аспект с Уран е предпоставка за трудно привързване и краткотрайни връзки.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #9 -: Юни 01, 2010, 12:37:18 pm »
А защо не споменахме Марс, че и Сатурн, те дали нямат отношение към егоизма?
 Нямам предвид точно в тези карти само, а принципно тези планети и съответно знаците, които управляват. Затова ми се струва много трудно да се изведе един фактор по отношение на егоизма, мисля, че във всеки натал ще е комплекс от няколко. 

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #10 -: Юни 01, 2010, 12:46:23 pm »
Интересна тема :) Само дето си мисля,че ще е много трудно да се определи коя точно планета говори за егоизъм. От една страна Уран с неговата бунтарска настройка може да тегли една и въобще да не се съобрази с никой; Сатурн обратно пък да ограничи, просто щото не иска да разбере по-широко скроения си съсед; Нептун да се измъкне, за да отърве кожата без да се интересува от последствията и т.н....Та ми се струва, че е строго индивидуално както самото ни разбиране за егоизъм, така и егоизма, който проявяваме. Някои примерно са егоисти в семейството си, но се раздават за чужди хора. Случаи всякакви..
Иначе за мен здравословна доза егоизъм е изключително полезна и като чуя само да  се оплюва егоизма чак се изприщвам  :-\
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Юни 01, 2010, 12:50:51 pm »
А защо не споменахме Марс, че и Сатурн, те дали нямат отношение към егоизма?
 Нямам предвид точно в тези карти само, а принципно тези планети и съответно знаците, които управляват. Затова ми се струва много трудно да се изведе един фактор по отношение на егоизма, мисля, че във всеки натал ще е комплекс от няколко. 

Какво по-точно имаш предвид по отношение на тези планети?
На мен ми се струва, че Луната е неосъзнато егоистична, докато Слънцето-съвсем осъзнато.
Нали Луната символизира несъзнателното, а Слънцето- съзнателното его. Аспектите към светилата ще показват как ще се изразяват тези качества.
Ако в една връзка отношенията са поставени на семеен принцип, тогава светилата и техните аспекти придобиват особено важно значение.

Сатурн и Плутон в негативен аспект с лични планети могат да бъдат налагащо или обсебващо егоистични, докато Уран е неангажиращо егоистичен.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Юни 01, 2010, 12:57:39 pm »
Я кажете, кой е най-егоистичния аспект в картата ви?
Аз си мисля, че съвпадът на светилата ми във водолей ме прави някак самодостатъчна.
Не обичам да ме контролират и да се съобразявам с някого по отношение на личната си свобода.
Никого не ограничавам и очаквам същото от ответника.

« Отговор #13 -: Юни 01, 2010, 01:03:46 pm »
Ето ви малко матРИал- егоизъм, егоцентризъм и основна цел - лично удобство.  :rolleyes:

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Юни 01, 2010, 01:08:28 pm »
Ето ви малко матРИал- егоизъм, егоцентризъм и основна цел - лично удобство.  :rolleyes:

Това мъж ли е? Сто процента цени собствената си свобода (Слънце в съвпад с Уран),
но ограничава свободата на жените до себе си (Луна в съвпад със Сатурн).
сатурн става много егоистичен, когато застрашиш чувството му за сигурност.

« Отговор #15 -: Юни 01, 2010, 01:11:15 pm »

Това мъж ли е? Сто процента цени собствената си свобода (Слънце в съвпад с Уран),
но ограничава свободата на жените до себе си (Луна в съвпад със Сатурн).
сатурн става много егоистичен, когато застрашиш чувството му за сигурност.

Гледай картата, имам много да разкажа по темата. Уран в съвпад със Слънцето? И квадратурата към Марс в Лъв в 11ти дом.

*

Divna

« Отговор #16 -: Юни 01, 2010, 01:17:38 pm »
Аз бих търсила егоизма в Слънцето (все пак това е азът). Разположението му по знак и дом. Веднага казвам, че имам опит със Слънце в Лъв (цял живот съм била заобиколена от лъвове) и мисля, че разположението му в този знак е много показно. Ако Слънце в Лъв е много наренено се отива към егоцентризъм. Мисля, че Слънце в Телец също проявява някаква форма на егоизъм. После бих погледнала управителя на 2 дом в радикса (неговата позиция в картата и аспектите, които прави с останалите планети).

« Отговор #17 -: Юни 01, 2010, 01:27:17 pm »
    Ето ви определението от уикипедията за егоизма :

ЕГОИЗМЪТ е същностна черта на индивидуалистичния човешки характер, която се изразява във висока степен на себичност, корист и себелюбие. Егоизмът е противоположният полюс на алтруизма. Привързаността на егоиста към самия себе си го кара да подчинява на своя собствен интерес този на другите хора. Той често се схваща като материална корист, но по принцип е характерен за всяко поставяне на личната полза над интересите на общността, например под формата на кариеризъм. Егоизмът се свързва с такива свойства като безогледност и равнодушие спрямо другите хора. Ерих Фром  приема, че "Егоистът е заинтересован само от самия себе си, от своите желания и познава само едно удоволствие - да взема, а не да дава...Любовта към себе си и егоизмът не само че не са тъждествени, но те да диаметрално противоположни.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #18 -: Юни 01, 2010, 01:28:44 pm »
. От една страна Уран с неговата бунтарска настройка може да тегли една и въобще да не се съобрази с никой;

Това е себичност или егоцентризъм (аз съм най-важен),не егоизъм.Смятам че егоцентризма и производните му могат да се търсят по планетите и знаците ЯН,защото се акцентира на аза,идентичността,съзнанието.Егоизма се свързва с енергията и формата и отношението към нейното вземане/даване,възприятие-за това планети и знаци ИН.

Така е. Но в кофти форма /за която явно се говори тук/ едното води до другото според мен.

It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #19 -: Юни 01, 2010, 01:29:08 pm »
...аз бих добавила, че като цяло мъжките/ян знаци са по-скоро егоистични....те не се притесняват и показват нуждите си пред другите и ги задоволяват за тяхна сметка....моето наблюдение е такова де  :-[.......като цяло в първата карта(тази на missKapriz ) се вижда, че повечто планети са в мъжки знаци.....и са в долната хемисфера...това за хемисферата май някой го написа...и в картата, която постна Вещичка го има това нещо.....със мъжките знаци...
 :blink: