Здравей Гост

Показатели за егоизъм в натала

• 191 Отговора
  • 27567 Прегледи
*

*Lina*

• *
  • 456
Re:Показатели за егоизъм в натала
« Отговор #40 -: Юни 01, 2010, 03:29:48 pm »
Копирам си поста :

Мисля си Егоист -Его -Аз - Слънцето да е замесено ,дори може би в положителен аспект :-\

В четири от петте карти ми се набива Слънце в съвпад с планета и Луна в съвпад с планета

На мис Каприз картата  :sun: :mer:  и  :moo: :ven:
На Вещичка   :sun: :ura:   и   :moo: :jup:

На Мама ЯЯ  :sun: :ura: и  :moo: :sat:

На Милки   :sun: :jup: и  :moo: :mar:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Юни 01, 2010, 03:32:47 pm »
Първата ми по-трайна връзка беше именно с такъв екземпляр - голям стелиум, нито една опозиция и една-единствена квадратура (Слънце-Юпитер). Имаше и ъглов Сатурн, но без твърди аспекти с лични планети.
И той имаше своите недостатъци, разбира се, но не може да се сравни с егоизма на Рибката с телешка Луна в квадрат със Сатурн в Лъв. При мъжа Риби имаше и опозиции. А Скарлет нали свърза знаците Телец и Лъв, ако са акцентирани, с егоизма.
В интерес на истината, всеки от нас в по-малка или по-голяма степен е егоист, въпросът е да не се прекалява. Има "здравословен" егоизъм, без който не може, необходим е с оглед оцеляването ни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Юни 01, 2010, 03:42:11 pm »
Във връзка с егоизма една моя позната астроложка беше казала следното, с което съм съгласна:
"Ако не ти давам това, което искаш, ако не ти задоволявам потребностите, автоматично се превръщам в егоист в твоите очи."
Не го възпроизвеждам буквално, но в общи линии такъв бе смисълът.
Много често ми се е случвало да бъда набедена в егоизъм без да се държа егоистично, само защото не задоволявам нечии потребности/очаквания. И тогава всъщност КОЙ е егоистът?
Със задоволяване на потребностите се свързват Луната и Венера, между впрочем.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #43 -: Юни 01, 2010, 06:49:09 pm »
А Скарлет нали свърза знаците Телец и Лъв, ако са акцентирани, с егоизма.

Как да не ги свързвам? Телец се управлява от Венера-ценностите и парите. А Слънцето - нашето его. Не съм споменала и Овена и Марс, който се счита за егоиста на зодиака от много автори. Но не съм вложила никакъв умисъл. Разглеждам ги чисто астрологично. Освен това има значение средата и възпитанието, аспектите на засегнатите планети. затова е добре никой да не се засяга. Аз също имам напрегнат аспект между Марс в Телец и Уран в Лъв, но не се обиждам, защото притежавам съвсем здравословен егоизъм. Мразя използвачите и селските тарикати. Иначе, на много хора съм готова да помогна, дори и през ноща да ме вдигнат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Юни 01, 2010, 06:55:28 pm »
Обикновено да те обвинят в егоизъм е една от тактиките за манипулация, вменяване на вина, често печеливша. Обвиненият ще се почувства гузен и ще получим това, което искаме, в една или друга форма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Юни 01, 2010, 07:06:30 pm »
Карта на изключително егоистична жена, с огромно самомнение и потребителско отношение към мъжете.
Как обичаше да се самоизтъква постоянно и да афишира парите на приятеля си, просто не е истина!  ;D
Много противна личност. От РусЙе.

Мила, мисля, че не асцендентът Водолей е виновен тука, а раненото Слънце в първи дом в квадрат с Уран, който го управлява. И Сатурн е в опозиция на Слънце и т.н.

*

Nebesna

« Отговор #46 -: Юни 01, 2010, 07:14:53 pm »
Стивън Аройо смята огнените знаци за най-егоистични. Те искат просто "да бъдат", без да се интересуват от чувствата на останалите. водните са по-емпатимни някак, а огнените просто трябва да ги следваш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Юни 01, 2010, 07:18:48 pm »
Слънцето е в съвпад с АС, т.е. силно акцидентално, но е в заточение, слабо есенциално, и има опозиция със Сатурн. Всъщност тук може да се отчете и наличието на взаимна рецепция, ако приемем Сатурн за съуправител на Водолей.

Между другото, това далеч не е единствената карта, която ми прави впечатление с такива позиции. При повечето патологични егоисти, които познавам, е акцентирана оста Лъв-Водолей. Обикновено има или АС, или Слънце /или и двете/ във Водолей в опозиция с планети в Лъв. Обратния вариант не съм срещала, т.е. Лъв с акцентиран Водолей.
В картата, която постнах, има силно изразена егоцентрича тенденция, то е видно от позицията на светилата и Сатурн в Лъв на ДС.

Познавам и други закоравяли егоисти, при тях има акцент върху земни знаци, обикновено Козирог+Телец или само Телец, но и в двата случая Луната е ранена от Сатурн и Уран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Юни 01, 2010, 07:21:40 pm »
раненото Слънце в първи дом в квадрат с Уран, който го управлява. И Сатурн е в опозиция на Слънце и т.н.

Дойдохме си на думата за Слънце в първи дом с аспекти от малефици.
Много трудна позиция, но не толкова за родения, колкото за обкръжението му.
Ако Слънцето е слабо есенциално при това, често има и проблем с реализацията в живота, със себеутвърждаването и респ. се избиват его комплекси.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Юни 01, 2010, 07:32:12 pm »
Копирам си поста :

Мисля си Егоист -Его -Аз - Слънцето да е замесено ,дори може би в положителен аспект :-\

В четири от петте карти ми се набива Слънце в съвпад с планета и Луна в съвпад с планета

На мис Каприз картата  :sun: :mer:  и  :moo: :ven:
На Вещичка   :sun: :ura:   и   :moo: :jup:

На Мама ЯЯ  :sun: :ura: и  :moo: :sat:

На Милки   :sun: :jup: и  :moo: :mar:

Има логика! Не се бях замисляла над това. Разбира се, съвпадите са безкомпромистни, но трябва да има раняване, според мен.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #50 -: Юни 01, 2010, 07:35:02 pm »
Ей страхотна тема....
За Слънцето в Лъв съм напълно съгласна ....
Мъж ми е с такова, на това и отгоре осмодомно.....
Учиме се тук вече 5 години да го преработваме.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юни 01, 2010, 07:41:34 pm »
Още една карта на закоравял егоист.
Но тук по-скоро има пълно незачитане на партньорите, несъобразяване с тях - партилен съвпад на Венера и Марс в Овен в първи дом в опозиция с Плутон в седми. Мото: "Животът е купон, осигурявам си го чрез партньора".
Акцентиран Телец, Луна в квадрат със Сатурн в Лъв.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Юни 01, 2010, 07:51:07 pm »
Възможно е обаче да е родена малко по-рано, уж й правих ректификация де.
Първият й брак е по сметка, с чужденец, така че Меркурий може и да е по към 2 дом.
Вторият брак също е с чужденец.
Има емиграция - първо заминаване от България в друга държава и след няколко години /след развод/ заминаване в трета държава, в другото полукълбо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Юни 01, 2010, 08:00:31 pm »
Всъщност не би трябвало да е по-рано, сега разгледах картата.
Сатурн в 6 дом никак не се връзва, при нея квадратът между Луната и Сатурн еднозначно има отношение към сферите на 5 дом. Дори и малко по-късно може да е, не мога да налучкам точния час, майка й изобщо не си спомняше часа (между 1 през нощта и 5 сутринта е нейната версия).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #54 -: Юни 01, 2010, 08:04:39 pm »
раненото Слънце в първи дом в квадрат с Уран, който го управлява. И Сатурн е в опозиция на Слънце и т.н.

Дойдохме си на думата за Слънце в първи дом с аспекти от малефици.
Много трудна позиция, но не толкова за родения, колкото за обкръжението му.
Ако Слънцето е слабо есенциално при това, често има и проблем с реализацията в живота, със себеутвърждаването и респ. се избиват его комплекси.

Мале, мале, ако прочете Марая това .....  ;D Тя е със Слънце в 1 дом, в квадрат с Уран и Плутон откъм 10 дом и в квадрат със Сатурн на ИЦ.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Юни 01, 2010, 08:07:04 pm »
Е, да не би само Марая има ранено Слънце от малефици в първи дом, нейното поне е в огнена стихия. Много са такива случаи и в зависимост от нивото на интеграция на слънчевия потенциал изявата е различна.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #56 -: Юни 01, 2010, 08:08:21 pm »
Разбира се, че не е само тя. Просто се присетих за нея.  :blink: Нещо зачезна.  :-\

*

Asol

• 4140
« Отговор #57 -: Юни 01, 2010, 08:08:43 pm »
По делата ще ги познаете, както са казали.  :blink: Другото е само думи. А те могат да бъдат всякакви и нищо да не означават. Манипулацията присъства навсякъде и във всичко по различни начини. Не познавам големи егоисти, а в рамките на здравословния егоизъм и за това не мога да приложа астро фактори по темата, но на тарикати и използвачи съм се натъквала, както е и при всички хора.  

Елфидка, с идеята съм, че само едно Слънце в Лъв не означава заглет егоист. Не познавам хора, които да са с такова Слънце и да са големи егоисти. А не е ли егоистично, когато си избрал един човек такъв какъвто е и си с него, да искаш да го промениш според това както ти смяташ за неегоистично. Нищо лично. Само смятам, че всички сме егоисти в една определена степен, кой в по-малка или в по-голяма степен и имаме изисквания, очаквания и манипулираме по някакъв начин  ;D :-[ По-важното е да не е в ущърб на някого. Какво лошо има в това човек да иска да постигне нещо или да се чувства в комфорт от всякакъв вид с човека отсреща. Казват, че определени хора и характери ни се падали с определена причина - да научим нещо или да узнаем нещо повече за себе си. И така по някакъв начин взаимоотношенията стават по-хармонични  може би.
« Последна редакция: Август 19, 2010, 09:09:59 am от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Юни 01, 2010, 08:13:41 pm »
А в картата, която постнах преди малко, часът е около 7 минути по-късен, но АС и МС остават в мутабелни знаци.
Интересно, но и по-важните й връзки са все по оста Дева-Риби в последните градуси на знака, съвсем на границата. Само първият съпруг бе със Слънце в Овен и акцентиран знак Водолей - Луна, Марс и Юпитер.
Между другото, тази млада жена е с уникална съдба. Нейната карта е пример за човек, на който му е дадена повече свободна воля в живота. Но не знам какво се случва с нея след земетресенията в Чили...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #59 -: Юни 01, 2010, 08:15:15 pm »
Още една карта на закоравял егоист.
Но тук по-скоро има пълно незачитане на партньорите, несъобразяване с тях - партилен съвпад на Венера и Марс в Овен в първи дом в опозиция с Плутон в седми. Мото: "Животът е купон, осигурявам си го чрез партньора".
Акцентиран Телец, Луна в квадрат със Сатурн в Лъв.

За неаспуктираното Слънце бяхме коментирали, че не се съобразява с никого.