Здравей Гост

Показатели за егоизъм в натала

• 191 Отговора
  • 27745 Прегледи
Re:Показатели за егоизъм в натала
« Отговор #120 -: Юни 03, 2010, 08:42:01 am »
Това е карта на голям егоист .....
Не е точен часа на рагждане възможно е Слънзето да е точно на куспидата на 8 дом.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #121 -: Юни 03, 2010, 08:48:24 am »
Слънце в съвпад с Луна в 8ми дом
Сатурн в 5ти - ето ти отношението с детето

*

sunrain

• 6710
« Отговор #122 -: Юни 03, 2010, 08:50:44 am »
Това за Сатурн в 5-ти дом никак не е достатъчен знак, че така ще се отнася към детето...
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Инти

• 2068
« Отговор #123 -: Юни 03, 2010, 08:54:04 am »
Момичета Сатурн е в шести не в пети дом. :lol:

Плюс това Слънцето е в градус анарате в Рак,а последните градуси дават трудности, тъй като човека е длъжен да довърши наработеното по знака,и съответната планета придобива силна енергия.

Според мен егоизма се дължи на Слънце тригон Юпитер, който е управител на асцендента, като вземам и впредвид тригон на Луната с Юпитер.

« Отговор #124 -: Юни 03, 2010, 08:55:10 am »
грешката е моя, ще си посипя главата с пепел  ;D

« Отговор #125 -: Юни 03, 2010, 09:01:35 am »
   Инти е права, и аз си помислих за Слънцето в Рак-анарета. По начало съм срещала и други егоисти със Слънце в Рак- или са много всеотдайни хора или са другата крайност, всичко завличат към себе си. Някак си искат да вкарат другите души в своята...Не мога да го обясня.   :lol:

*

Инти

• 2068
« Отговор #126 -: Юни 03, 2010, 09:04:37 am »
Рачешките натури са емоционални егоисти, това е истината.

В конкретния случай обаче този тригон на Нептун и Слънце в Рак в съчетание с Юпитера дава много голям мързел.

Ако има мързеливи знаци, това са Риби, аз имам Нептун в шести дом, и понякога искам да изява творческата си натура, и ако се отплесна , просто не ме търси, не ми се работи. Нептун в шести дом не е за ординарна работа изискваща логика и дисциплинираност.

« Отговор #127 -: Юни 03, 2010, 09:06:26 am »
вчера се зачетох за прогресивните Слънце и АЦ. До колко една Рачешка натура си остава Рачешка със пр. Слънце във Дева, например на по-късна възраст?

« Отговор #128 -: Юни 03, 2010, 07:52:33 pm »
Рачешките натури са емоционални егоисти, това е истината.

В конкретния случай обаче този тригон на Нептун и Слънце в Рак в съчетание с Юпитера дава много голям мързел.

Ако има мързеливи знаци, това са Риби, аз имам Нептун в шести дом, и понякога искам да изява творческата си натура, и ако се отплесна , просто не ме търси, не ми се работи. Нептун в шести дом не е за ординарна работа изискваща логика и дисциплинираност.
Забравих да кажа притежателя на хороскопа е ужасно мързелив стои гладен но не работи .
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Nebesna

« Отговор #129 -: Юни 03, 2010, 08:25:16 pm »
Забравих да кажа притежателя на хороскопа е ужасно мързелив стои гладен но не работи .

Като не работи, не се налага да изразходва енергия, следователно яде по-малко.  :P

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #130 -: Юни 03, 2010, 08:52:35 pm »
вчера се зачетох за прогресивните Слънце и АЦ. До колко една Рачешка натура си остава Рачешка със пр. Слънце във Дева, например на по-късна възраст?

Където и да го туриш прогресивното Слънце, Рака или друг знак си остава същия. Това е закодирано в рождената карта. Аз съм Рак с прогресивно Слънце, Меркурий, Уран и Плутон в Дева.  ;)

« Отговор #131 -: Юни 03, 2010, 10:14:54 pm »
значи те ти определят само нюанси в настроенията и възприятията за определения период, но не и базовата характеристика?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #132 -: Юни 03, 2010, 10:27:17 pm »
Точно така.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #133 -: Октомври 28, 2010, 02:46:45 pm »
* мисля си за следните показатели за егоизъм в натала:

- акцентиран Уран /ъглов, в напрегнат аспект със светилата или лични планети/;
- твърд аспект на светилата с плутон, сатурн или марс /последният сякаш внася напрежение и много бърза реакция, която може да не е съвсем премерена и да наранява другите/;
- силно поставен Нептун без земя в картата ~ някак дотолкова "обичаме другите", че алтруизмът ни поглъща всякакви опити те да могат да имат различна представа от нашата за съвършенството...  :blink:

Чудя се за споменатите аспекти на Юпитер-Слънце, дали наистина "дава" егоизъм  :rolleyes:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Stella

• 7765
« Отговор #134 -: Октомври 28, 2010, 02:59:27 pm »
Стрелец от двете страни на МС.  :-X

:rolf:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #135 -: Октомври 28, 2010, 03:02:37 pm »

Чудя се за споменатите аспекти на Юпитер-Слънце, дали наистина "дава" егоизъм  :rolleyes:

Негативните по-скоро дават грандомания и високо самомнение, ако няма възможности за компенсация.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #136 -: Октомври 28, 2010, 07:19:49 pm »
Трети дом е ЕГО домът.

Така е при индийците.
Слънце в съвпад със Сатурн тук би могло да даде егоизъм, ако останалите фактори го потвърждават. Предполагам, че същото се отнася и за Луна/Сатурн.

Разбира се, има разлика между егоизъм и егоцентризъм. Показателите за егоцентризъм са малко по-различни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #137 -: Октомври 28, 2010, 07:39:43 pm »

Негативните по-скоро дават грандомания и високо самомнение, ако няма възможности за компенсация.

"Негативни" в смисъл на квадрат и опозиция ли; съвпадът също ли е негативен?

Какво означава компенсация - да има други хармонични аспекти в картата?

* как ви звучи Слънце в съвпад с Уран и квадрат Сатурн /като натални аспекти/

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #138 -: Октомври 28, 2010, 07:49:45 pm »

"Негативни" в смисъл на квадрат и опозиция ли; съвпадът също ли е негативен?

Какво означава компенсация - да има други хармонични аспекти в картата?

* как ви звучи Слънце в съвпад с Уран и квадрат Сатурн /като натални аспекти/

За мен няма такова понятие като негативен или позитивен...
Твърдите аспекти са волана на хороскопа....Меките са скоростите... :blink:
И винаги е за предпочитане аспект , пред липса на аспект....

Слънцето в съвпад с Уран е непредсказуемо в своя блясък , може да не блести силно , ако сатурн не му действа и не провокира изявата му....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #139 -: Октомври 28, 2010, 07:59:50 pm »

Разбира се, има разлика между егоизъм и егоцентризъм. Показателите за егоцентризъм са малко по-различни.
     Относно разликата за егоизъм и егоцентризъм и личните ми наблюдения.Синът ми е с 6 планети във водолей и  в първи дом.Няма земя в хороскопа.Много е егоцентричен.Иска той да е център на внимание по един обсебващ начин ,но в никакъв случай не мога да кажа ,че е егоист.Ако му поискам залъка от устата ще си извади и ще ми го даде.Мъжът ми обаче е егоист и нарцис.АС Телец,Венера съвпад Сатурн в Телец в първи дом в опозе на Юпитер и Нептун в седми.Слънце във 2 дом
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак