При мен има друг момент, от не особено приятните страни на Нептун и отчитам, че оказва влияние и върху 2 дом в хороскопа ми. Не си зная парите в смисъл, че няма никаква събираемост на вземанията. За радост с големи суми не са ме завличали все още, тъй като си имам едно наум, но с разни дребни все някой ме завлича. Имам не повече от шестима възложители и само двама от тях плащат редовно. Останалите първо ми накъсват телефона като им трябват услугите ми, впоследствие разбирам, че тази услуга е трябвало да бъде безплатна. Що за племе е това, не знам. Но ми писна вече, местните хора са много некоректни с парите. Не стига, че агенциите завличат с пари, а наскоро ми се случи и колега да ме завлече при все това, че преводачите се знаем у градо.

Три дни ми накъсваше телефона за някакви спешни доклади за предстояща международна конференция, а като стана въвпрос за плащане отговорът бе "Ще се чуем, не се притеснявай". Минаха три седмици вече - ни звук, ни стон. И ако това бе единичен случай, става въпрос за масова тенденция! Друга пък се крие с 8 /осем!/ лева неплатена поръчка от миналата година! Направо ми идва да се гръмна с тия селски варненски тарикати вече! Сигурно си проработвам и мажорно неасектирания Юпитер в Телец в 7 дом /У2/, все с благотворителност се занимавам. Вярно е, че много обичам да правя подаръци, но не мога да подарявам труда си на сульо и пульо в крайна сметка.