Здравей Гост

ТЕЛЕЦ И ДЕВА трябва да имат други планети управители

• 141 Отговора
  • 19205 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Нептун дава и немърливост.

Това е една от по-нелицеприятните черти на Нептун.
Знакът Риби, освен всичко друго, се свързва и с мръсотията. А също с бедността, с живот в комуни.
Между другото, познавам трима души с АС Риби и тримата имат някак "мръсен" вид, независимо от личната хигиена, просто дава такова излъчване. Но някои са си откровено мръсни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Визирах Асцендента, Крис, за Слънца и Луни в Риби нямам такива наблюдения. Но при Асцендентите често се среща.

Малеее, моята приятелка /с бебето/ живее с такъв екземпляр - АС Риби и три планети във Водолей в 12 дом. Зимата не може да го накара да си смени пуловера, по 2 седмици ходел с един пуловер на работа. А е на мениджърска позиция нейният льольо.

Току що се сетих за един колега навремето.
АС беше в последния градус на Водолей и имаше Луна в Риби в първи дом. Като нищо може и АС да е бил в първия градус на Риби. УжасТ беше, да не коментирам. Веднъж го замествах на неговото бюро и реших да поразтребя малко. Телефонната слушалка направо трябваше да се чисти с препарат. Колежките гледаха с погнуса.
« Последна редакция: Юли 29, 2010, 11:40:43 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Той по принцип може да не е така, но някак все има такъв вид, дори когато е чист изглежда мръсен.

Това имах предвид, че често се среща при изгряващи Риби. Дотук имам наблюдения върху няколко души с такъв АС.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind

За АС, ако говорим наистина съм склонен не само да се съглася, но и да потвърдя, защото въпросният човек имаше прякор, който и до ден днешен мисля, че е валиден - "парцала"  :rolf:

:rolf: Това ме подсеща за култовата фраза преди години "Ко прайш ма парцаааал!" на Азис ,а той нали е Риби  ;D

*

Синухе

• 4978
слънцето ми е в огорчение  ;D

Това ми прозвуча като ново есенциално положение-планета в огорчение  :rolf:

А противоположното какво ли ще е? :rolleyes:

*

Рая

• **
  • 1094

Това е една от по-нелицеприятните черти на Нептун.
Знакът Риби, освен всичко друго, се свързва и с мръсотията. А също с бедността, с живот в комуни.

хаха, вече знам защо ще съм си все бедна - Нептун ми е във  2 дом.

По въпроса за рибите  - единственият, който познавам с АЦ Риби е голямо конте, но сигурно защото Венера му е в 1 дом в Овен.

*

Lillie

• 30532
хаха, вече знам защо ще съм си все бедна - Нептун ми е във  2 дом.

По-скоро оста Дева-Риби се свързва с бедността, социално слабите, а в мунданен план - с мерките за защита на хора в неравностойно положение, социалните помощи.
Но при слънчевите Деви имало и най-много милионери, казват.  ;D

А Нептуня във втори дом недей така го подценява, понякога дава "изригвания". Но парите както си идват бързо, така и потъват, разтварят се, защото на Нептун тук пръстите му са широки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
 ;D ;D
да, при мен парите изчезват за секунди.
уж портмонето ми е пълно, като изляза, а като се прибера вече е празно, дори и аз не знам къде са заминали.
Нептуна ми е в Стрелец, което още повече утежнява нещата. ;D

Всички Деви (Слънца, Венери, стелиуми...), които познавам здраво си кътат парите и правят сметката на всяка стотинка, затова винаги имат пари. А и за тях парите са цел номер едно.

*

Lillie

• 30532
И аз съм същата, с Нептун в Стрелец близо до К2 и неаспектиран Юпитер в Телец в 7 дом /У2/.
Добре, че си имам пестелива рачешка Луна в 8 дом, която все мисли за утрешния ден и що липси е видяла...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
ще трябва и аз да си потърся някой аспект на пестеливостта. ;D

*

Lillie

• 30532
ще трябва и аз да си потърся някой аспект на пестеливостта.

Сатурн е скръндза, Луна в определени знаци и с определени аспекти също дава пестеливост.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
хаха - Сатурн ми е в квадрат с Нептун, значи може и да се разберем.

*

Lillie

• 30532
Това ми прозвуча като ново есенциално положение-планета в огорчение  :rolf:
А противоположното какво ли ще е? :rolleyes:

Нали имаше планети "в радост" според класиците?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
Имам приятелка със Слънце в дева и асц. риби, но изглежда винаги чиста дори когато не е. ;D ;D Точно обратното на г-н Парцал е.

хаха, вече знам защо ще съм си все бедна - Нептун ми е във  2 дом.

По-скоро оста Дева-Риби се свързва с бедността, социално слабите, а в мунданен план - с мерките за защита на хора в неравностойно положение, социалните помощи.
Но при слънчевите Деви имало и най-много милионери, казват.  ;D

А Нептуня във втори дом недей така го подценява, понякога дава "изригвания". Но парите както си идват бързо, така и потъват, разтварят се, защото на Нептун тук пръстите му са широки.

понзавам човек с Нептун във втори дом, който не си знае парите...отделно Луната му е в Рииби, Мерка в Дева...умен, предприемчив..но все пак със Сатурн в Лъв в 10ти ;)

*

sunrain

• 6710
Венера в картата ми. Тя засяга почти всички домове в радикса и е една от силните ми планети.

Колко аспектирана Венера, почти като моята.  :blink: Тя уж се покрила в 8 дом, но също толкова важна се оказва, особено предвид факта, че прави връзка с възлите. Днес ми хрумнаха някои неща, вдъхновена от нейната природа.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Синухе

• 4978

понзавам човек с Нептун във втори дом, който не си знае парите...

Е как да си ги знае с един Нептун,който не знае какво е това граници  ;D

*

Рая

• **
  • 1094
Re:ТЕЛЕЦ И ДЕВА трябва да имат други планети управители
« Отговор #137 -: Август 01, 2010, 02:01:51 pm »

понзавам човек с Нептун във втори дом, който не си знае парите...

Е как да си ги знае с един Нептун,който не знае какво е това граници  ;D

:rolf:

осебено, когато е в Стрелец!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Август 01, 2010, 02:17:23 pm »
При мен има друг момент, от не особено приятните страни на Нептун и отчитам, че оказва влияние и върху 2 дом в хороскопа ми. Не си зная парите в смисъл, че няма никаква събираемост на вземанията. За радост с големи суми не са ме завличали все още, тъй като си имам едно наум, но с разни дребни все някой ме завлича. Имам не повече от шестима възложители и само двама от тях плащат редовно. Останалите първо ми накъсват телефона като им трябват услугите ми, впоследствие разбирам, че тази услуга е трябвало да бъде безплатна. Що за племе е това, не знам. Но ми писна вече, местните хора са много некоректни с парите. Не стига, че агенциите завличат с пари, а наскоро ми се случи и колега да ме завлече при все това, че преводачите се знаем у градо.  ;D Три дни ми накъсваше телефона за някакви спешни доклади за предстояща международна конференция, а като стана въвпрос за плащане отговорът бе "Ще се чуем, не се притеснявай". Минаха три седмици вече - ни звук, ни стон. И ако това бе единичен случай, става въпрос за масова тенденция! Друга пък се крие с 8 /осем!/ лева неплатена поръчка от миналата година! Направо ми идва да се гръмна с тия селски варненски тарикати вече! Сигурно си проработвам и мажорно неасектирания Юпитер в Телец в 7 дом /У2/, все с благотворителност се занимавам. Вярно е, че много обичам да правя подаръци, но не мога да подарявам труда си на сульо и пульо в крайна сметка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #139 -: Август 02, 2010, 01:40:26 pm »
Чета ви и забелязвам определено вашето отрицателно отношение към Венера на трон.
Далеч съм от идеята да убеждавам, че всичко е много относително, защото вие сте достатъчно интелигентни, за да го знаете.
Венера ми е в 11 дом, Везни. Приятелството е важно за мен и съм щедра към приятелите си.
Венера в съвпад със Слънце - обичам да изглеждам добре, поддържам се, но не прекалявам. Все пак съвпада е широк и слънцето не ме заслепява толкова  ;D.
Венера в съвпад с Плутон. Това е много важен съвпад за мен, защото Плутон е водещата ми планета. Повърхностната красота и пошлостта не са за мен. Всичко трябва да е истинско - думи, движения, действия... Липсва арогантност и театралност.
Венера в съвпад с Уран - приемам чуждите вкусове, дори и да не ми допадат. Уран е този, който ми подсказва, че всеки има право на избор.
Венера в съвпад с Лилит - за мъжете съм фаталната жена. Мнозина са ми казвали, че съм мистериозна със силен сексуален заряд.
Венера в тригон със Сатурн- имам мярка за всичко.
Венера в тригон с Марс-в поведението си и в движенията съм умерена. Изказа ми е също балансиран. Походката и движенията са ми умерени, не съм нито холерик, нито флегматик.
Венера в тригон със СЛВ-връзките ми със срещуположния пол са кармични и винаги ми носят духовно израстване и осъзнаване.
Венера в секстил с Юпитер- по своему съм щастлива и доволна от това как изглеждам и това каква съм.
Венера в секстил с Нептун-романтична натура съм, но не е болезнено изявяването.

Харесвам как е поставена Венера в картата ми. Тя засяга почти всички домове в радикса и е една от силните ми планети.

Дивна, твойта Венера е голямо шавранте  :P

И пак оспамихте темата бе хора, не се ли надърдорихте в говорилнята  :angry: