Аз свързвам Хирос с Плутон.
Ето какви са ролите му - тази информация съм постнала в разделя за обзорни теми.
Всяка подредба ни дава различна характеристика на Хирон.
І. Роля на Купидон /между Юпитер и Сатурн/ – има отношение към знаците Везни и Лъв;
ІІ.Роля на Ключаря /между Сатурн и Уран/ – отваря врати между измеренията, прави невъзможното - възможно, има отношение към Стрелец и Козирог – учителя, който въвежда ученика от материалния в духовния свят.
ІІІ. Роля на Лечителя / между Уран и Нептун/ (Дева, Риби)– това ниво има 3 поднива:
1. лечител на тялото – рефлексотерапия, зонова терапия, масажи, въобще лечение с ръце /когато Хирон е открит, има бум на алтернативните методи за лечение – 77 г.;/
2. лечител на душата – астролози, психотерапевти, психолози;
3. лечител на света - еколози;
ІV. Роля на Косача /между Уран и Плутон/ - има отношение към Скорпион, може да го наречем още Насилника – може да показва преживяна травма, насилие, свързваме го с раждането и смъртта
Роля на Купидон - Плутон се свързва със страст и може да се каже че има известна роля на купидон, макар и в по-страстният и аспект.
Роля на Лечител - Лечител на тялото и душата е Плутон. Но от гледна точка на екологията, тогава има връзка с Дева.
Ключар, свързващ с други измерения, преминаване от материалното в духовното. Другите измерения можем да ги свръжем мисля, с 8-ми и 12-ти дом. По 8-ми дом са духовете.
Роля на Косача - смъртта освен по Сатрун е и по Плутон.
Аз лично съм решила, Хирон има характеристиките на Плутон.