На мен пък, да ви кажа, Телец по ми се връзва да бъде управляван от Венера, отколкото Везни. Сигурно сте забелязали, че Везни са единственият знак, представен от неодушевен предмет.
В Джйотиш и двата знака се управляват от Венера, но сидералният знак Везни въобще не е представен така, както в западната астрология го възприемат - красота, хармония, благост и т.н.
И ако трябва да разграничим двата знака, по-често съм виждала родените под силно влияние на знака Телец да имат талант в сферата на изкуството, да са творчески надарени личности. Везните ги бива да създават изкуствена красота - много фризьорки има родени със Слънце в този знак. При модните дизайнери не знам какви знаци преобладават. Но знака Везни по-скоро бих свързала с т.нар. висша мода, т.е. модата от подиума, а тя не винаги е въплъщение на красотата. Везните са светски ориентиран знак, докато Телецът не винаги се стреми към блясък, но често се случва да притежава някакъв талант - художествен, музикален, понякога и литературен.