Здравей Гост

ТЕЛЕЦ И ДЕВА трябва да имат други планети управители

• 141 Отговора
  • 19251 Прегледи
*

holanda

Да, Телците са свързани с майката Природа, докато естетичните вкусове на Везните отразяват определени тенденции и промени в социума, в човешкото общество и неговите закони, а не в Природата.
и аз съм мислила по въпроса.Въпреки,че имам афинитет към модата,мога да кажа,4е в обкръжението си от Везни,не намирам кой знае колко естетика.Везните са добри съдници,прависти..те би трябвало да отговарят на друга планета.

*

Lillie

• 30532
Между другото, преди няколко години познавах една много млада и абмициозна адвокатка и ми стана интересно откъде идва тоя хъс. Оказа се със Слънце в Скорпион, но съвпад на Луна, Венера, Юпитер и Сатурн във Везни, Марс в Стрелец. Що се отнасяше до визията, грима, стила на обличане беше прекалено кичозна, обичаше да демонстрира социално положение, дори екстравагантна беше, липсваше финес. Някак театрален ми се струваше нейният стил. Блестящ грим през деня в офиса и цялата накичена с огромни пръстени и кристали Сваровски. Венера на трон.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Сега като се замисля, най-кичозните жени, които някога бях виждала, имат Венера във Везни в съвпад с други планети:
1. Венера в съвпад с Марс и Плутон във Везни
2. Венера в съвпад със Слънце, Марс и Уран във Везни
3. Венера в съвпад с Луна, Юпитер и Сатурн във Везни
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
Не знам дали са най-кичозните, но имам 2 колежки Везни с Венери там, които са си просто немарливи към външния вид. Ама очевадно немарливи. Едно е да не се гримираш или да се придържаш към някакъв свеж, неглиже, небрежен спортноелегантен стил, а съвсем друго е да са си с откровено неподдържани, мръсни нокти, с мазни немити коси. Мръсни и запуснати. Говоря за млади момичета. Едната започна току-що, след стажантска програма при нас. Откъм професионални качества - стараят се, бачкат, не са глупави.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
Ако трябва да ги разграничим, моят подход би бил следният:
Венера в Телец - красота от гледна точка на формата и съдържанието; сценичен талант - музика, глас, излъчване, артистичност. Много добър усет да пространствено оформление, дизайн.
Венера във Везни - красота според обществения стандарт /и статус/; висша мода - акцентира се върху елементите на дрехата, а не върху излъчването на човека, който ще я носи. Сценичен грим - не онзи, който прикрива несъвършенствата и разкрасява, придава индивидуалност, а който по-скоро обезличава, стои като маска. Модна и рекламна фотография, в която са важни ефектите (да живее фотошопа!  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Кво излиза, че Венера във Везни е пародия на Венера ли ? :P

*

holanda

Кво излиза, че Венера във Везни е пародия на Венера ли ? :P
хаха,много е възможно  ;D
аз имах една съседка Везни с такава Венера..еми..много и се хилех-ходе6е вечно разчорлена /не приятно небрежна прическа,а грозни финтифлюшки в косата/,пък за стайла...някакви странни прави поли с глупава драперия и комични десени.То не стига че те си бяха супер смешни,ами ги и комбинираше с някоя оранжева или точеста спортна блуза...Като и гледах снимките от бала,спуках се от смях.Явно е гонела идеята да прилича на домат.Имаше и някакво странно кепе...влизаше в образ,ми е мисълта..може и да имам нейни снимки  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
По-скоро, че ако се търси друг управител, бих запазила за знака Телец управителството на Венера. И не виждам логика Вулкан /куция Хефест/ да е силен тук, май някъде бях чела и такова твърдение. Телецът е фиксиран, инертен знак.
Сещам се, че в "Митична астрология" пишеше, че астероидът Юнона /митологичната Хера/ най-силно се изявява в знаците Везни и Скорпион. На мен най сякаш ми се връзва с Везни. Докато Венера-Афродита е била заинтересована от отношения, в които преобладава плътското, сетивността, т.е. физическата страна на връзката /Телец/, Юнона-Хера е била онази, която се интересува от формалната страна на отношенията, респ. и от брака, от оценката на обществото /Везни/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
миии, не познавам хубава цена с Венра във Везни! и аз не знам защо е така , но е факт!
прехваленото мляко и котките не го лочат! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
Венера във Везни, ако е преди 23,5-24 гр. на знака, минава по сидерал в Дева - най-слабата позиция. Но забелязах при планетите в падение /по сидерал/, че често са поставени на фокус именно темите, свързани със съответната планета, някаква свръхкомпенсация като че ли е това... И от личен опит мога да споделя същото, не само от наблюдения върху другите. Аз самата по сидерал имам Меркурий в Риби, възможно най-слабата му позиция по знак, и дори се води леко поопърлен от Слънцето. И по някаква ирония на съдбата изявите ми винаги са били свързани с някоя меркуриева сфера, с комуникации, много писане, говорене, обмяна на информация и по принцип всичко, което изисква използване на интелектуален ресурс (а в радикса имам само МС в Дева и никакви планети в Дева/Близнаци, въздухът общо взето е слабо застъпен). Да не говорим за това, че астрологията също е управлявана от Меркурий в Джйотиш. Икономиката, статистиката, математиката също се свързват с Меркурий. Въобще всичко, което се свързва с рационалната мисъл, с умението да се прави сравнителен анализ и на тази база да се разграничават получените резултати, да се извеждат разни закономерности.

Планета в слаба есенциална позиция като че ли се стреми да покаже и докаже на другите дори това, което "не е", като се имат предвид аналогиите и мунданните теми, с които е свързана. Сещам се, че в някаква астрологична статия се споменаваше, че мнозина модни дизайнери имат Венера в заточение или в падение, не на трон и не в екзалтация. Спомням си, че беше коментирано тук, а и в други форуми също.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

Чета ви и забелязвам определено вашето отрицателно отношение към Венера на трон.
Далеч съм от идеята да убеждавам, че всичко е много относително, защото вие сте достатъчно интелигентни, за да го знаете.
Венера ми е в 11 дом, Везни. Приятелството е важно за мен и съм щедра към приятелите си.
Венера в съвпад със Слънце - обичам да изглеждам добре, поддържам се, но не прекалявам. Все пак съвпада е широк и слънцето не ме заслепява толкова  ;D.
Венера в съвпад с Плутон. Това е много важен съвпад за мен, защото Плутон е водещата ми планета. Повърхностната красота и пошлостта не са за мен. Всичко трябва да е истинско - думи, движения, действия... Липсва арогантност и театралност.
Венера в съвпад с Уран - приемам чуждите вкусове, дори и да не ми допадат. Уран е този, който ми подсказва, че всеки има право на избор.
Венера в съвпад с Лилит - за мъжете съм фаталната жена. Мнозина са ми казвали, че съм мистериозна със силен сексуален заряд.
Венера в тригон със Сатурн- имам мярка за всичко.
Венера в тригон с Марс-в поведението си и в движенията съм умерена. Изказа ми е също балансиран. Походката и движенията са ми умерени, не съм нито холерик, нито флегматик.
Венера в тригон със СЛВ-връзките ми със срещуположния пол са кармични и винаги ми носят духовно израстване и осъзнаване.
Венера в секстил с Юпитер- по своему съм щастлива и доволна от това как изглеждам и това каква съм.
Венера в секстил с Нептун-романтична натура съм, но не е болезнено изявяването.

Харесвам как е поставена Венера в картата ми. Тя засяга почти всички домове в радикса и е една от силните ми планети.

*

Uran

• 6041
 Може да ми се смеете, но съм се чудела защо Юпитер не е управител на везни.

*

Divna

Въпреки това на Везни не им е мястото Венера.  ;D

Много интересно как любовта и чувствата се владеят от земни и водни знаци.  ;D
Визирам Венера, Нептун и Луна.

Въздушни също Крис. Любовта сама по себе си е нещо възвишено ... има криле, лети, окрилява ни ... Любовта е  абстрактно понятие.

*

Lillie

• 30532

Нали казват, че Венера е езотеричен близнак на Земята.
Вижте и глифовете им, те са почти идентични. Глифът на Венера е същият като на Земята, само че обърнат. Затова по ми се връзва Венера да е управител на Телец, отколкото на Везни.
В Джйотиш Венера (Шукра) се свързва с елемента Вода, а от гледна точка на Аюрведа мисля, че капха беше (преобладаване на елементите вода/земя в тялото).
Шукра се свързва със сетивността, тя е себична, стреми се към задоволяване на желанията, към лукс, наслада, плътски удоволствия и комфорт, може да направи родения ленив и инертен.
А Везни са кардинален знак, дейни са, стремят се към признание в обществото, към светски успехи. Социално ориентиран знак, за който оценката на обществото е важна - неслучайно Сатурн екзалтира във Везни.

Венера и Луна се свързват със сетивността, чувствеността, докато Нептун е свръхсетивност.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Също така е вярно, че Любовта съществува и като абстрактна идея.
Но същото важи за всяко друго присъщо на хората чувство или, нека сме по-точни, състояние на ума.
Любовта, за да бъде изживяна, се прочувства, трябва да докосне сърцето, дълбините на душата ни. Трудно е да усети човек любовта, ако не я опознае, т.е. ако само си мисли за нея. Как ще разбереш какво е болка, ако никога не те е боляло, ако само си мислиш за нея и даваш абстрактни дефиниции без да си я познавал някога?
Всяка идея намира въплъщение в материалния свят чрез сетивата ни, които са настроени да възприемат определени честоти, а други да не възприемат. Затова казват, че човек живее ограничен в сетивата си и чрез тях опознава заобикалящия го свят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind

Сега Дева е при Меркурий, на която хич не мисля, че и е комфортно там.

;D Къде бе?Те тия знаци имат крака и си ходят наляво надясно като планетите.По-правилно е да се каже,че дадена планета не се чувства в даден знак управител,а не наопаки.Девата добре се свързва с Меркурий,там той е майстор на занаятите (като митичният),даже логиката му тук е по-силно изразена,в Близнаци е младешкият Меркурий-пантата.Въобще ако има планета,която без проблем може да управлява 2 знака-това е Меркурий,защото той самият е най-двойнствената планета (всъщност няма друга такава).

Замислете се за нещо-ако еди си коя планета не управляваше еди си кой знак,нямаше да работят като управители на домовете там и да носят съответните обстоятелства и събития.Факт е че си работят(Венера за Везни и Меркурий за Дева).

Но и аз мисля,че има други допълващи тези знаци архетипи.Примерно в Дева прекрасно се изразява Вестта и Прозерпина (заради способността и да раздробява всичко до най-малкият елемент),във Везни-Юнона и Хирон (балансьора).Но определено Везните имат допълващо влияние,по едно време си мислех за Нибиру,заради другите и извънземните+неодушевеният предмет,а метала се използва много от тях.
Но съм далеч от момента в който мога да възприема който и да е астероид за управител на даден знак,може да е само да е вибриращ с определена част от знака,не и с цялата.

А и още преди се замислих за следното-сигурно сте чували за музиката на сферите-това не е никак случайно-планетите вкл светилата имат сферична форма.Музиката е тяхната тонална вибрация.Астероидите не са с правилна форма т.е. не е запазен закона за свещената геометрия,а формата създава определената тоналност+енергията на тялото.Знаците също имат свой тон и като цяло ако нещо може да управлява даден знак то е сферично тяло.

Ето една извадка от един форум:

Всъщност, най-точно човек може да подреди и планетите, и зодиакалните знаци в чакрите си, ако приеме принципа на "нотната стълбица"- една октава от "долно до", до "си" съдържа 12 тона- 7 цели тона, и 5 полутона. Мажорно звучене се приема като възходящ енергиен поток (слънце, пингала), а минорното звучене се приема за нисходящ енергиен поток (луна, ида), които си взаимодействат като две енергийни спирали, в които интервалите следват закономерността на квартовия и квинтовия "кръг"- поне така е наречен в теория на музиката и в хармонията, но същността му е спирална, не е кръгова, защото спиралата включва и фактора "време".

7 планети и 7те основни тона ги свързвам с планетите до Сатурн.Останалите 5 полутона се свързват със транссатурновите планети за това трябва да са планети отвъд Сатурн-така мисля аз.Интересно сходство откривам сега в думите-полутон и Плутон  :rolleyes: За това не случайно се казва,че Уран/Нептун/Плутон са ОКТАВИ на Мерк/Венера/Марс.За Прозерпина знам,че е октава на Сатурн,а на Юпитер-може и да е Хуя,щото нали си падат по осеменяването  ;D

*

Синухе

• 4978

Въздушни също Крис. Любовта сама по себе си е нещо възвишено ... има криле, лети, окрилява ни ... Любовта е  абстрактно понятие.

От въздушните към любовта мога да причисля само Уран-това са сродните души,които имат сходни вибрации,индивидуалност.Въобще за любовта предимно гледам Слънце (отдаване,излъчване) и Уран (сходност и резонанс на честотите),после Венера (привързаност и чувства) и Нептун (свързване в едно цяло).Луната тъй като отразява е междинен фактор,но в нея има нещо фалшиво т.е. там няма генерация на любов като при Слънцето,а само огледално връщане на това което е попила от отсрещния,пасивно влияние и то не идващо от центъра на сърцето(щото там е Слънце).

*

Синухе

• 4978

Но аз тук говоря по темата и за това, че Дева е имала собствена планета, която сега я НЯМА и това поражда липса на основни висши възприятия и некомфортност в Меркурий/визирам чувствата и любовта/

То хубаво е имало,но не разбрах каква любов и чувства търсиш в Девата  :unsure:

Това е най-погълнатият от себе си знак,не от егоизъм,просто цялостност в себе си.

*

Синухе

• 4978

Слънцето е его планета.

Тук може да поспорим-Слънцето е същността,а същността не е егото.Любовта идва от центъра,а не от маската,от личността (АСЦ) или от егото (земната адаптация спрямо материята)-което е по Луната.

Зависи от това кое как разглеждаш.Духовният разум също е по Слънцето,там като цяло се търси духа,не егото като съставна част.

*

Lillie

• 30532

Слънцето е его планета.

Тук може да поспорим-Слънцето е същността,а същността не е егото.Любовта идва от центъра,а не от маската,от личността (АСЦ) или от егото (земната адаптация спрямо материята)-което е по Луната.

В школата на Хубер (API) Слънцето, Луната и Сатурн се разглеждат като его планети.
Но Слънцето по-скоро се свързва с нашия творчески, индивидуален Аз. Луната е нашият емоционален Аз, а Сатурн е физическият.

Докато при Ведите Слънцето е духовна планета - атма, т.е. естествен сигнификатор на духа, на Космическата Душа, на нашата връзка с Универсума. Луната е материална планета, тя е манас - нашето съзнание, умът, който е обусловен от материята, нашето световъзприемане. Луната дефинира нашата смъртност и ограничеността на сетивата, Слънцето се свързва с безсмъртния дух.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.