Здравей Гост

за силата

• 62 Отговора
  • 8044 Прегледи
Re:за силата
« Отговор #40 -: Юни 06, 2010, 03:59:29 pm »
Мисля и за моментите, когато съм имала екстремна ситуация - такава застрашаваща живота, дали съм изваждала късмет и на какво се дължи.

По правилата на астрологията не би трябвало да имам съвпад на Слънцето със Спика - Слънцето е на 24гр 26 мин /един вид разходящ/ иначе математически е в съвпад с нея. И да ви кажа - действа си този съвпад!

Няколко пъти съм имала застрашаващи живота ситуации - отървавала съм се по чудо невредима. Можех славнително млада да остана без родители, но това така или иначе не се случи. Сърбах по този повод друга попара - на Сатурн ще му пиша зачот! ;D

Би трябвало да имам трудно детство, заради съвпада и квадрата на Луната ми със Сатурн респективно Плутон/широко разходящи, но имат своето проявление/,  но това не е така - бях много щастливо дете. Няма какво друго да е освен Спика! :mellow:

Цитат
Към щастливите  Grin - а смятате ли, че в очите на другите сте щастливи?
Предполагам, че не съм.
Това какво общо има с мен?

Това, че си бунтар, а те едва ли някога постигат задоволство от постигнатото.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Юни 06, 2010, 04:07:27 pm »
Попита ме дали съм щастлива, а не дали съм задоволена.
Ошо е бил най-големият бунтар на всички времена.
Иисус също впрочем.
Били ли са блажени? ДА!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #42 -: Юни 06, 2010, 04:12:05 pm »
Абе как да не сме щастливи...всички сме щастливи, носим го в себе си малко или много. Това, че нещо ни липсва, то е ясно, мечтите са за това да бъдат преследвани, но щом сме тук живи и живеем значи сме едновременно щастливи и нещастни без изключения.  :blink: Хармония.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #43 -: Юни 06, 2010, 04:13:44 pm »

Е не те питам, защото ти самата си казвала, че не ти е необходимо много така, че този отговор ми е известен.

но щом сме тук живи и живеем значи сме едновременно щастливи и нещастни без изключения.  :blink: Хармония.

От този форум научих следното - няма да споря със Стрелец - слънце или АС по въпросите за щастието и оптимизма  ;D

« Отговор #44 -: Юни 06, 2010, 04:14:33 pm »
Кайли, ми ,че то в момента който ни задоволи животът, не само сексуално, ние го изкарваме на бис и той вземе та ни тегли една майна и ни забие ,ей на щот си задаволена,пък са бунтуваш, айде сега се бори да изплуваш :o
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #45 -: Юни 06, 2010, 04:19:22 pm »
но щом сме тук живи и живеем значи сме едновременно щастливи и нещастни без изключения.  :blink: Хармония.

От този форум научих следното - няма да споря със Стрелец - слънце или АС по въпросите за щастието и оптимизма  ;D

Малее, Аурора къде видя оптимизъм в моята карта.  ;D Не съм Стрелец, имам само сериозен акцент на 9 дом, но и това не ми е дало особено голяма доза от него, дори съм реалист с песимистични предпочитания.  :P

« Отговор #46 -: Юни 06, 2010, 04:19:51 pm »

Е не те питам, защото ти самата си казвала, че не ти е необходимо много така, че този отговор ми е известен.

за едни необходимото достатъчно, в очите на сомалиец изглежда като разкош  :o

« Отговор #47 -: Юни 06, 2010, 04:27:06 pm »
Малее, Аурора къде видя оптимизъм в моята карта.  ;D Не съм Стрелец, имам само сериозен акцент на 9 дом, но и това не ми е дало особено голяма доза от него, дори съм реалист с песимистични предпочитания.  :P

Аз твоята не я знам, Съни.  :-[ Даже не знам каква зодия си  :-[ :-[ Просто, като го прочетох твоя текст си спомних какво съм чела тук написано от стрелци - Слънца и АСта  :blink: Явно акцента ти на  9ти дом в този момент се е проявил. :blink:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #48 -: Юни 06, 2010, 04:29:37 pm »
Кайли, ми ,че то в момента който ни задоволи животът, не само сексуално, ние го изкарваме на бис и той вземе та ни тегли една майна и ни забие ,ей на щот си задаволена,пък са бунтуваш, айде сега се бори да изплуваш :o

Ми то за някои щастието е в борбата.
Щастието може да е в задоволеността, в борбата за задоволеност, щастието даже може да е в нещастието. Тоя момент е много тънък. Всеки прави онова, което го прави щастлив. Ама ако щастието ти е в това да се бориш за щастие - това пак е щастие.

*

Asol

• 4140
« Отговор #49 -: Юни 06, 2010, 04:31:17 pm »
Не е до Стрелеца, а до Гокленовите зони  :P :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #50 -: Юни 06, 2010, 04:33:36 pm »
Ама ако щастието ти е в това да се бориш за щастие - това пак е щастие.

Да, затова основното според мен е човек да не се мъчи да бяга от себе си и да върви по пътя си според своите виждания. Тогава му е леко на душата, независимо какво се случва като цяло около него.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #51 -: Юни 06, 2010, 04:35:41 pm »
Явно акцента ти на  9ти дом в този момент се е проявил. :blink:

Може. Все пак е в Лъв, но там Слънцето ми е в съвпад с "черния" Сатурн. Тука гледам тия дни пак сте го оплювали.  ;D :P

Абе преди сякаш бях по-голям оптимист, но никога постоянен, а сега гледам да го поддържам в рамките на нормалното, че ако се оставя на Асцендента си, ще стане съвсем лош сценария. Скорпион е.  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #52 -: Юни 06, 2010, 04:36:07 pm »
Не е до Стрелеца, а до Гокленовите зони  :P :rolleyes:

В моята ли имаш предвид? Кое?  :blink:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #53 -: Юни 06, 2010, 04:39:13 pm »
Познавате ли хора, които се определят като щастливи? 
Познавам  :rolleyes: Той е със съвпад Юпитер/Венера/Слънце в Лъв...

...това ми направи впечатление  :blink: ...защото имам съвпад на Юпитер/Венера/Слънце в Телец...

дали съм щастлива?  ...да, когато се оглеждам в очите на любим/ия човек; стелиумът е в 7-ми дом и това предопределя предходното. Общуването, комуникацията са жизнено необходими за мен ~ въпросът е, че някак не ме задоволява да си говоря за времето /казано шеговито, но и с капка тъга в усмивката/, защото има толкова вълшебства около нас, които могат да бъдат споделени...
Луната ми е в съвпад с Нептун и мечтите са част от мен, много повече отколкото ежедневието дори...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

abroad

« Отговор #54 -: Юни 06, 2010, 04:47:38 pm »
Я, пак стана дублиране - vanilla и Vanila ;D
Телците май обичате да се клонирате ;D
Шегичка :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #55 -: Юни 06, 2010, 04:48:55 pm »
Аз правя разграничение м/у щастие и хармония. Последната декада мога да кажа, че хармония не ми е липсвала т.е. намерила съм някакъв баланс, но щастието..е.. друга бира. ;D ;D То може да бъде и миг, който със сигурност помниш както и обстоятелствата около него.

*

abroad

« Отговор #56 -: Юни 06, 2010, 04:55:21 pm »
От този форум научих следното - няма да споря със Стрелец - слънце или АС по въпросите за щастието и оптимизма  ;D

;D

Баща ми е със Слънце в СТрелец (и след прецесията пак там си остава ;D)
И на стари години си остава оптимист, никога не се оплаква, въпреки съвпада на Сатурн/Плутон с АС /или може би точно заради него/ - а, с него да спориш е като да опитваш да промениш метеорологичните условия ;D

С АС Стрелец сигурно и за мен така разправят ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #57 -: Юни 06, 2010, 05:01:35 pm »
Аз правя разграничение м/у щастие и хармония.

Споменах тази дума само в контекста на казаното, че изживяваме едновременно мъка и щастие и, че малко или много всеки е щастлив в даден миг. А е казано пълно щастие няма, то не може да е ежедневие, няма как да го оценим и затова Кайли е права - то е вътрешно състояние, а Стреличка, както спомена за всеки дозата е различна, за да се чувства така.

Обобщавания от тоя род на определение за щастие или кое да е лично вълнение не обичам. Всеки гледа от своята камбанария, всеки си има своя представа и нужди и щастието е да си ги набавя по начина, по който му се нрави. Но във всеки случай щастието наистина е в простичките неща, в това съм се убедила и смятам, че важи за повечето.  

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Юни 06, 2010, 05:02:32 pm »
Мразя да съм нещастна. Затова си доставям дребни радости и на хората около мен. Колко му трябва на човек? Страня от вечно мрънкащи и недоволни. Мразя в себе си тези състояния и правя всичко възможно, за да ги преодолявам възможно най-бързо.

« Отговор #59 -: Юни 06, 2010, 06:03:25 pm »
от мечти, стихнахме до щастието, явно всеки мечтае за това да е щастлив, не да бъде, а да е ,тук и сега

щастието е сбъднатата мечта да трептиш, да чувстваш,да усещаш, да улавяш, да преживяваш и съпреживяваш, да ти протегнат приятелска ръка когато си слаб, да ти се доверят, да те разсмеят, да си поплачете заедно в мъката, да те измъкват от там където потъваш, да изкачите заедно връх,да се радвате заедно на изгрева,да се любувате на залеза, да споделяте всичко което имате, и да има с кой да го споделиш, защото ако имаш и няма с кой да го споделиш си го закъсал, без да го осъзнаваш,помним не дадена случка от живота,а тази,която ни е разтърсила за добро или за лошо и ни е накарала да изживеем емоция, която кара организмът, да отделя адреналин, за да се бориш и отцеляваш или ендорфини,за да блаженстваш, те са тези ,които ни правят щастливи, а за да ги отдели той трябва да е здрав и работещ, щастливи сме чрез себе си в младостта и щастливи,чрез другите в старостта, това е кръговрата, раждаме се беззащитни и такива умираме, и при двата случая е щастие да имаш
кой да се грижи за теб, не си признаваме ,че сме самотни, но чувството за празнота не ни напуска,дали защото помним времето с неподходящ, обсебващ,отчайващ егоист,тиранин или насилник до себе си, и предпочитаме самотата пред болката от поредната грешка и затова изграждаме  стени,стени от самота като защита, да не бъдем уязвими и така забравяме да обичаме, да се доверяваме, да споделяме, откриваме щастието в самотата,сами се раждаме и сами умираме, в живота е рядкост да срещеш човек,който трепти на същата честота, като твоята,но все пак стават и чудеса, за тях си струва да живееш и да не преставаш да си мечтаеш и да вярваш
докато има надежда :blink: