Обаче що се отнася за двойката, която тук обсъждаме... Хм, успях да се добера до датите им на раждане, лесно се откриват в ефемеридите. Не за друго, а защото ме интересуваха градусите на планетите и кои синастрични аспекти са най-точни.
Айя казва, че са се обичали много. Да, възможно е. И може би все още се обичат...
Някои синастрии се основават на приликите и еднаквостта, други на различността и допълването, но винаги има някакъв баланс. Тук обаче нишката сякаш ми се губи...
Според мен в основата е залегнал проблемът с комуникацията, както и твърде различните им представи. Единствено еднаквите Луни допринасят за емоционален синхрон, но и в кризите я има същата синхроничност, особено ако Луните на партньорите се намират в близки градуси.
Въпреки че Раците се отличават с лесна ранимост и емоционална дълбочина, този мъж според мен бързо се отегчава. Не подхожда със същата интензивност и страст, докато на девойката й е присъщ емоционален "екстремизъм". В това отношение няма синхрон, а като не могат и да комуникират пълноценно, напрежението още повече се нагнетява.
Нейният Сатурн е в опозиция с неговия Марс, възможно е тя да изглежда припряна и егоцентрична в неговите очи (Сатурн в Лъв), а на нея той да й се струва отчужден и неангажиран (Марс във Водолей). Двойката има и синастричен квадрат Венера-Марс, така че не е изключено след като страстите се охладят, единият партньор да се отегчи, да загуби интерес. На тях им е нужна искра, която да не позволява на огъня в тяхната връзка да изгасне.