Здравей Гост

Аспекти на планетите, тълкуване

• 313 Отговора
  • 52740 Прегледи
*

Рая

• **
  • 1094
Re:Аспекти на планетите, тълкуване
« Отговор #260 -: Юни 13, 2010, 07:06:31 pm »
В наталната карта.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #261 -: Юни 13, 2010, 07:53:52 pm »
Има значение не само природата на двата знака - в случая са от една стихия, но тук ми се вижда по-важна информацията за достойнствата на съответната планета в знаците. Слънце е в знака на заточение на Сатурн - Лъв, а Сатурн е в знака на екзалтация на Слънце - Овен. Тоест, противно на стандартното тълкуване, квадратурата между тях ще създава повече "грижи" за изявата на Сатурн в картата, отколкото на Слънце. Слънце може да бъде  подсилено и при аспекти с транзитен Сатурн е вероятно да се изразяват положителните характеристики на последния - повишени отговорности, социален статус, заслужен успех след положени усилия. При аспект на транзитно Слънце и натален Сатурн - негативните.
Тоест, дори ако има положителен аспект, трябва да се подхожда внимателно, когато секстилът или тригонът към дадена  планета идва от знак на нейното падение или заточение.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #262 -: Юни 13, 2010, 07:57:49 pm »
Има значение не само природата на двата знака - в случая са от една стихия, но тук ми се вижда по-важна информацията за достойнствата на съответната планета в знаците. Слънце е в знака на заточение на Сатурн - Лъв, а Сатурн е в знака на екзалтация на Слънце - Овен. Тоест, противно на стандартното тълкуване, квадратурата между тях ще създава повече "грижи" за изявата на Сатурн в картата, отколкото на Слънце. Слънце може да бъде  подсилено и при аспекти с транзитен Сатурн е вероятно да се изразяват положителните характеристики на последния - повишени отговорности, социален статус, заслужен успех след положени усилия. При аспект на транзитно Слънце и натален Сатурн - негативните.
Тоест, дори ако има положителен аспект, трябва да се подхожда внимателно, когато секстилът или тригонът към дадена  планета идва от знак на нейното падение или заточение.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО вярно съждение , на което малко астролози обръщат значение....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #263 -: Юни 13, 2010, 08:00:48 pm »
В наталната карта.

Това се нарича скрита квадратура и няма да е толкова неблагоприятна, колкото другата. Може пак да има дразнещо действие в началото на тразтите, но мног бързо ще преминава, предвид еднаквите стихии на планетите.

*

tanina80

« Отговор #264 -: Юни 13, 2010, 10:23:46 pm »
Това за Сатурна и Слънцето беше интересно.
Какво ще кажете за моето Слънце - в Пети дом - Близнаци, Мисля, че слънце в Пети си е като господар, и съответно квадратура в натала с Марс в Дева в Осми дом, който пак си е като господар в осми дом. Кой от двамата печели? Аз се чувствам като, че ли ми се блокират някакви енергии и остават вътре в мен  :mellow: :-[

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #265 -: Септември 21, 2010, 04:08:49 pm »
Моля да ме извините ,ако някъде е говорено по следният въпрос.
При аспекта тригон в наталната карта, какъв е допустимият орбис?

*

Stella

• 7765
« Отговор #266 -: Септември 21, 2010, 04:15:28 pm »

Аз приемам 7 градуса, а между светилата до 10.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #267 -: Септември 21, 2010, 04:19:40 pm »

Благодаря Стела.
Питам защото според астро кома имам тригон между юпитер и венера и е изписано 7.26. Та се зачудих наистина ли е тригон.
Юпитер ми е на 6гр18,а венера 13гр45.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #268 -: Септември 21, 2010, 04:21:42 pm »

Благодаря Стела.
Питам защото според астро кома имам тригон между юпитер и венера и е изписано 7.26. Та се зачудих наистина ли е тригон.

оф, тия в астрокома са толкова дашни, че ако бяха жена, все със смъкнати гащи щяха да си ходят... 

аз приемам от 5 до 7 градуса орбиса, а като видя аспектите в астрокома никога не ги приемам за чиста монета и игнорирам половината им аспекти.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

sunrain

• 6710
« Отговор #269 -: Септември 21, 2010, 04:23:00 pm »
Та се зачудих наистина ли е тригон.

Според мен имаш тригон.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #270 -: Септември 21, 2010, 04:41:31 pm »
Та се зачудих наистина ли е тригон.

Според мен имаш тригон.
Може би ще е добре да направя сверка и с зет-а? :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #271 -: Септември 21, 2010, 04:43:18 pm »
Както си прецениш.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #272 -: Септември 21, 2010, 04:47:38 pm »
Както си прецениш.  :blink:
Но като наблюдавам живота си,си го имам :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #273 -: Септември 21, 2010, 04:56:15 pm »
Ето ти потвърждение, що ти е някоя програма да го каже.  :blink: Имаш си го, да не говорим, че двете планети са и в знаци, които по между си са в тригон.
Даже незнам за "любовните" чувства що се чудиш като Плутон е върху Юпитер, който управлява 5 дом с вписан Стрелец и ще даде интензитет на делата в тая сфера.
По-нататък вече ще можеш да отчетеш и тригона му с Венера. Вероятно ще стане по-силно това усещане. ;)     

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #274 -: Септември 21, 2010, 05:01:04 pm »
Ето ти потвърждение, що ти е някоя програма да го каже.  :blink: Имаш си го, да не говорим, че двете планети са и в знаци, които по между си са в тригон.
Даже незнам за "любовните" чувства що се чудиш като Плутон е върху Юпитер, който управлява 5 дом с вписан Стрелец и ще даде интензитет на делата в тая сфера.
По-нататък вече ще можеш да отчетеш и тригона му с Венера. Вероятно ще стане по-силно това усещане. ;)     
Да де,ама юпитер е интерсептиран,а плутон е управител на 5ти :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #275 -: Септември 24, 2010, 12:11:16 pm »

Благодаря Стела.

оф, тия в астрокома са толкова дашни, че ако бяха жена, все със смъкнати гащи щяха да си ходят... 

аз приемам от 5 до 7 градуса орбиса, а като видя аспектите в астрокома никога не ги приемам за чиста монета и игнорирам половината им аспекти.

А това е мнението на руската школа по въпроса:

То же самое с орбисами, множество версий легко объяснимо, если знать ключ. Один градус – это Сатурн, два – это Юпитер, три - это Марс, четыре – это Луна, пять – это Венера, шесть – это Меркурий, семь – это Солнце и т.д. и т.п. В зависимости от уровня развития человека орбисы могут сужаться и расширяться. До шести градусов – у информированного человека, интеллектуала, интеллигента. До семи градусов - у духовного человека, того, в ком проявляется Бог. Расширение орбисов при развитии меняет их качество и проявляет свойства планет. Шесть градусов – восприятие ситуации на уровне разума, информации. Семь градусов – творческий, духовный подход, решенье проблем с помощью Бога. Восемь градусов – это Уран, неожиданности, идеи и идеалы, друзья. Девять градусов – это медитация и молитва, подсознательные эмоции. Десять градусов – это скрытое, незаметное, не проявленное взаимодействие.

В натальной карте меньше аспектов, поэтому орбисы расширяются. При сравнении, наложении карт аспектов избыток, орбисы сокращаются. Иначе их невозможно было бы проанализировать и учесть. Аспекты и орбисы нужно выбрать логически, проверяя фактами. Астрология – это наука, теория в ней часто опережает практику, а экспериментальные данные без их объяснения еще ничего не дают.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #276 -: Септември 24, 2010, 12:17:57 pm »
В натальной карте меньше аспектов, поэтому орбисы расширяются. При сравнении, наложении карт аспектов избыток, орбисы сокращаются.

Споделям същия принцип в практиката си.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #277 -: Септември 24, 2010, 12:24:17 pm »
Бих допълнила и още нещо, всичко зависи от това колко е аспектирана определена планета. Не само нейните есенциални и екзистенциални качества , а и нивото и на проявление като аспектен фокус в картата.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #278 -: Декември 18, 2010, 12:00:52 am »
http:/www.anesway.info

Ей това сайтче ми попадна преди дни..
ААА,я не рискувайте,интересни статии за планетните аспекти има,но май е пълно с  вирусчета..
« Последна редакция: Декември 18, 2010, 12:05:53 am от Mims »

*

tanina80

« Отговор #279 -: Февруари 08, 2011, 07:17:32 pm »
http:/www.anesway.info

Ей това сайтче ми попадна преди дни..
ААА,я не рискувайте,интересни статии за планетните аспекти има,но май е пълно с  вирусчета..

Нали не се съобразявам с някакви си предупреждения ..., че го отворих този сайт - наистина пише много интересни неща. Примерно, че има опастност от инцидент, от проблеми с кръвообращението (това си го имам и веднъж вече на косъм оживях, но не правя нищо по въпроса, да не се повтори отново ...), при лична година 9 - край на брак или отношения ..., загуба на близък човек ... усещам, че нещо такова ще ми се случи ............. или с майка, или с мен, или с мъжа ми ..., моля се само дано всичко е наред и да няма лоши неща.