Здравей Гост

ЕЗОТЕРИЧЕН СЪНОВНИК

• 49 Отговора
  • 21319 Прегледи
*

Helo

Re:ЕЗОТЕРИЧЕН СЪНОВНИК
« Отговор #20 -: Юни 18, 2010, 01:07:25 pm »
Е, щом са ти толкова големи знанията и вървиш в правилната посока, тогава защо не можеш да отслабнеш?  :rolleyes:

Хело, ти нормална ли си  :o

Споко, спирам с писанията по темата!

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #21 -: Юни 18, 2010, 01:53:48 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 09:41:35 pm от kris »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #22 -: Юни 18, 2010, 05:16:24 pm »

и тук говорим за езотерично тълкование, а не психологично!

Психологията и езотериката не работят ли с едни символи, които са универсални за човечеството?

НЕ!
Не са така прости нещата, търсете косвените връзки, щом става въпрос за езотерика еднозначно "Да" и еднозначно "Не" - няма.

Крис, символиката и връзките за всеки са различни, защото касаят неговият ум и неговият мироглед. за един Слънцето например може да означава едно, а за друг друго. това се опитвам да обясня на Хелото, ма нещо вдява телешкия Мерк изобщо  :-X  за тези неща се изисква ум без граници, а един земен Мерк си ги има и то какви  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #23 -: Юни 19, 2010, 11:08:38 am »
Е, щом са ти толкова големи знанията и вървиш в правилната посока, тогава защо не можеш да отслабнеш?  :rolleyes:

Хело, ти нормална ли си  :o
Чудно ми е, след като Буда е вървял в правиланата посока, що е бил дебел?! :angry: Хело, за сетен път се убеждавам, че ти липсват някои гънки...Преди да изплюеш поредната тъпня, малко се замисли и прочети повечко книжки,ама и ги запомни...или си води записки
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Helo

« Отговор #24 -: Юни 19, 2010, 11:34:04 am »

Чудно ми е, след като Буда е вървял в правиланата посока, що е бил дебел?! :angry:

;D ;D ;D ;D ;D

Ахахаххах Ти помниш срещите си с Буда от някой твой предишен живот!!!  ;D ;D ;D ;D

И помниш много добре - той беше дебел!!  ;D ;D ;D

Нищо, че се е бил отдал години наред на аскеза с ядене само на курешки!

А как ще обясниш странната вероятност Буда да е само измислен фолклорно-езотеричен образ, чиято история по чиста случайност, просто по съвпадение е в голяма степен копие на историята на царския син Дхурва, който постига просветление, описана във Вишну Пурана?  :rolleyes: :unsure: ;) ;D

Амно много странно съвпадение?  :unsure: Човек би си помислил, че историята за Буда е препис, с допълнително измислени елементи.  ;)

Ето статуйка, точно копие на Буда, дето е ядял само курешки.  ;D ;D ;D ;D

Хело, за сетен път се убеждавам, че ти липсват някои гънки...Преди да изплюеш поредната тъпня, малко се замисли и прочети повечко книжки,ама и ги запомни...или си води записки

Тъй че, внимавай с изводите! Да не се окаже, че някои са хиляди пъти по-умни от теб, но ти стига акъла да го осъзнаеш!!  ;D ;D ;D ;D ;D

Аз разбирам, че Вещичка ти е най-добрата приятелка, но не е хубаво да и замазваш очите с кал, само и само да има мир.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #25 -: Юни 19, 2010, 11:42:29 am »
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 09:44:08 pm от kris »

*

Helo

« Отговор #26 -: Юни 19, 2010, 11:45:15 am »
А как ще обясниш странната вероятност Буда да е само измислен фолклорно-езотеричен образ, чиято история по чиста случайност, просто по съвпадение е в голяма степен копие на историята на царския син Дхурва, който постига просветление, описана във Вишну Пурана?  :rolleyes: :unsure: ;) ;D

За това не съм съгласен, това е все едно да си мислиш, че примерно Исус Христос е бил мистериозен и митологизиран човек, който не е бил реална личност.

Буда и Исус може и да са били реални и съществували някога, разпросраняващи мъдрост хора, но историята на техния живот е измислена и естествено е препис от по-старите митологии.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #27 -: Юни 19, 2010, 11:49:36 am »
Не е полезно да смятаме, че просветлението е измислено понятие и съответно няма такива хора. Това обслужва единствено нашето нежелание да не се променяме.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #28 -: Юни 19, 2010, 12:23:30 pm »

Чудно ми е, след като Буда е вървял в правиланата посока, що е бил дебел?! :angry:

;D ;D ;D ;D ;D

Ахахаххах Ти помниш срещите си с Буда от някой твой предишен живот!!!  ;D ;D ;D ;D

И помниш много добре - той беше дебел!!  ;D ;D ;D

Нищо, че се е бил отдал години наред на аскеза с ядене само на курешки!

Амно много странно съвпадение?  :unsure: Човек би си помислил, че историята за Буда е препис, с допълнително измислени елементи.  ;)

Ето статуйка, точно копие на Буда, дето е ядял само курешки.  ;D ;D ;D ;D

Хело, за сетен път се убеждавам, че ти липсват някои гънки...Преди да изплюеш поредната тъпня, малко се замисли и прочети повечко книжки,ама и ги запомни...или си води записки

Тъй че, внимавай с изводите! Да не се окаже, че някои са хиляди пъти по-умни от теб, но ти стига акъла да го осъзнаеш!!  ;D ;D ;D ;D ;D

Аз разбирам, че Вещичка ти е най-добрата приятелка, но не е хубаво да и замазваш очите с кал, само и само да има мир.

Душо,телешка-)))),никога не правя изводи току-така и не си спомням да съм казвала,че съм най-умната и извисената...Всеки мисли, според това, как той би постъпил,смятам аз... Дали познавам Буда или не, явно има причина да е изтипосан в този си вид, както и дължината на ушите му...Оставяме Буда,ама като гледам и Блаватска не е от най-слабинките.
Нима смяташ,че фолклорът е измислица?! КОйто може, нека прочете, е казано...
И...Хело,изводите правиш ти-)))).Ако ме познаваше достатъчно, щеше да си наясно,че никога,ама никога не замазвам очи, не ближа там където съм се изплюла ( както много често се среща), още по-малко пък да отстъпя, особено,коагто съм убедена в правотата си. Видя ми картата и мисля, че трябва да си наясно,че с подобни квадратури, няма как да мълча и да не казвам каквото мисля.
Е,да,аз имам приятели, с главно П и се гордея с тях и ми е приятно, и знам, че са зад гърба ми и никога не биха ме предали...За това си обичам Вещата, защото ако има нещо да ми каже, ще го изплюе пред мен, без да и мигне окото.
Такаааа,да продължим да сънищата,езотериката и Буда...както и курешките...Когато Буда получил прословутото си просвещение, той станал дебел...
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Helo

« Отговор #29 -: Юни 19, 2010, 12:59:58 pm »

Оставяме Буда,ама като гледам и Блаватска не е от най-слабинките.

Такаааа,да продължим да сънищата,езотериката и Буда...както и курешките...Когато Буда получил прословутото си просвещение, той станал дебел...

:34:

След като получил просветлението си Буда станал дебел!  :o  ;D :57:

В случая статуйките на Буда са дебели и смеещи се, защото имат символично значение. Както и образите на Богинята-Майка я представят като дебела и държаща рогът на изобилието, защото символизира плодородие, богатството, което може да дари земята, така и стауйките на Буда са дебели, защото се вярва, че ще дарят благоденствие. Как може да има статуйка, която дарява благоденствие и тя да е на изпит, съсухрен човек, който е умерен в храненето? Не се връзва.

Но нямам желание да обяснявам елементарни неща.

Човек, който не може да контролира себе си в такова елементарно нещо като храненето и се тъпче като прасе, докато мечтае за стройна фигура, просто не мога да приема, че разбира и прилага езотеричните истини, защото не може да помогне на себе си.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #30 -: Юни 19, 2010, 01:05:01 pm »

Оставяме Буда,ама като гледам и Блаватска не е от най-слабинките.

:34:

След като получил просветлението си Буда станал дебел!  :o  ;D :57:

В случая статуйките на Буда са дебели и смеещи се, защото имат символично значение. Както и образите на Богинята-Майка я представят като дебела и държаща рогът на изобилието, защото символизира плодородие, богатството, което може да дари земята, така и стауйките на Буда са дебели, защото се вярва, че ще дарят благоденствие. Как може да има статуйка, която дарява благоденствие и тя да е на изпит, съсухрен човек, който е умерен в храненето? Не се връзва.

Но нямам желание да обяснявам елементарни неща.
Това е легендата Хело,не съм я измислила аз...Не ми отговори за Блаватска, която също е окръглена...Не виждам логиката ти,Хело...Нима Пътя определя колко трябва да е дебел или слаб човек?! Или само слабите са Богопомазаните?! Не знам, в този случай кой е елементарен. И аз се отекчих от твоето постоянно ровене и откровено заяждане с това как изглеждал някой или за какво вземал пари

*

Helo

« Отговор #31 -: Юни 19, 2010, 01:07:53 pm »

Не ми отговори за Блаватска, която също е окръглена...

Блаватска защо познава много езотерични истини, а не може да контролира себе си?

Факт е, че тя не може да се контролира. Не може да спре собствените си животниски инстинкти, които я карат да се тъпче, тя сигурно иска да спре, но не може да надмогне тези неща.

Не мога да направя връзка между духовно извисен човек, който не може да възпре животинското у себе си.  :rolleyes: Вярно, че всички сме просто хора, но защо не може да се контролира поне в малка степен, за да има нормално тегло, както го правят други, неизвисени духовно хора?  :unsure: Нали духовно извисените притежават по-възвишени работи и са на по-високо ниво от другите. Но защо това хич не е за вярване, когато погледнем и разберем, че не могат да се контролират?

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #32 -: Юни 19, 2010, 01:09:26 pm »
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 09:42:08 pm от kris »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #33 -: Юни 19, 2010, 01:10:47 pm »

Не ми отговори за Блаватска, която също е окръглена...

Блаватска защо познава много езотерични истини, а не може да контролира себе си?

Факт е, че тя не може да се контролира. Не може да спре собствените си животниски инстинкти, които я карат да се тъпче, тя сигурно иска да спре, но не може да надмогне тези неща.

Странно,май си я познавала лично...Аз съм на принципа, че не е важно какво влиза в устата ти, а какво излиза, а и познавам хора, които се тъпчат, но не пълнеят.Само не ми казвай, че тя са извисените....Мисля, че трябва да се насочиш към четенето и диагностицирането на чакрите, за да си наясно с този конкретен проблем

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #34 -: Юни 19, 2010, 01:11:28 pm »
По-умния да настъпи.  ;D
Туй за кого се отнася

*

Helo

« Отговор #35 -: Юни 19, 2010, 01:12:16 pm »

Мисля, че трябва да се насочиш към четенето и диагностицирането на чакрите, за да си наясно с този конкретен проблем

Добре, кажи според учението за чакрите кой вътрешен проблем на психиката причинява невъзможността да се отслабне?

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #36 -: Юни 19, 2010, 01:14:12 pm »

Мисля, че трябва да се насочиш към четенето и диагностицирането на чакрите, за да си наясно с този конкретен проблем

Добре, кажи според учението за чакрите кой вътрешен проблем причинява невъзможността да се отслабне?
Че той не е само един,бе Хело.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #37 -: Юни 19, 2010, 01:14:39 pm »
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 09:42:00 pm от kris »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #38 -: Юни 19, 2010, 01:17:08 pm »
По-умния да настъпи.  ;D
Туй за кого се отнася
Няма умни спрете да се настъпвате..  ;D
Да си забелязал да настъпвам?! Търпя до едно време, но като видя прекаляване, няма как да не се обадя. Не може на елементарно ниво да съдиш хората, че били дебели-това е тъпо, грозно и са мисли на дебилен индивид. Ако някой се смята за извисен, то той пшърво трябва да погледне себе си и понеже обичам притчите от Библията- да си извади гредата от окото си, а после да се хили на оня, който има клечка.

*

Helo

« Отговор #39 -: Юни 19, 2010, 01:17:51 pm »

Добре, кажи според учението за чакрите кой вътрешен проблем причинява невъзможността да се отслабне?
Че той не е само един,бе Хело.

Добре, изброй кои са вътрешните порблеми на хората, които им пречат да отслабнат?  :rolleyes: