Ами ти пък що не им напишеш едно любезно писмо, за да им се извиниш, че не си отишла миналия път, като им обясниш ясно и подробно защо точно не си успяла. Сериозните фирми уважават такова отношение и винаги откликват положително на него. Пък, каквото стане.
Покрай отдавнашния ви спор с Кайли за работата, търсенето, българските работодатели и унижаването и т.н., осъзнах нещо в професионалния ми опит до сега. Аз не мога да преговарям за по-голяма заплата или повече придобивки. Не мога, бе. За подчинените си мога, за увеличаване на бюджета за някой проект - и още как мога. За мене си - не. Глупаво и непрофесионално е, но е факт. Никога не съм питала за заплатата си, преди да почна някъде. Имало е и моменти, в които съм я разбирала след първия си фиш. Заплащането не е било никога причина да почна някъде работа. Не знам на какво точно се дължи това, защото имам всички предпоставки да не си оставям магарето в калта по натал. Мъжът ми примерно, който е Телец с Луна там, винаги си мери оценката за професионалните изяви през материалните стимули. Ако работи добре, значи трябва да получава адекватно за труда си възнаграждение. При мен не е така. Забелязах, че и при теб не е, та се зачудих от що ли е.
обикновено се интересувам за заплащането /в първият удобен момент/ и обичам да ме стимулират материално..

но сега така стана..оказа се, че заплатата е доста добра, има и разни придобивки, така че правилно не съм се интересувала, явно интуитивно съм усетила, че ще е така и съм била спокойна..сигурно има връзка с луната в телец тогава, но много мразя да ми обещават, че ще ми вдигнат заплатата и да не го правят, напускала съм след такива изцепки, а ако е имало много извънредна работа, известно време мога да се напъна за чест и слава, но няма ли материално изражение, накрая се демотивирам и тегля една цветиста- за мерси не ме търси..

също от време на време се активизирам социално и започвам да се боря за придобивки, ако не бяха такава смешна история профсъюзите, сигурно щях да съм виден активист, но и без да съм формален такъв, винаги се репча на началството, за условията на труд и почивка предимно..и то точно за комфорта на средата- мога да извлека двойна работа, и то само за потупване по рамото пред строя, но след като прекарвам толкова време там, искам да има място, където да мога да се отпусна и да ми е удобно и уютно..мога много да разказвам за разни случки..умният работодател си личи по това, че разбира как, влагайки малко средства в подобряването на условията на труд и облагородяване на средата, получава в отговор ентусиазъм и по- добро качество на труд..както и нещо, което няма как да се купи с пари- това, хората да са щастливи да отдават труда си и да се сплотяват като колектив в почивките- няма толкова голяма нужда от прехвалените тим билдинги- направи една удобна кухня с всички екстри- общото хранене, приказките, вицовете, смеха струват толкова малко, но са незаменими..ето ти луната в телец..