Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1165803 Прегледи
*

abroad

Re:Говорилня 3
« Отговор #3660 -: Юли 29, 2010, 12:52:34 pm »
Ако намерите нещо общо в картите или е от възпитанието...?  :-\

Може би, да.
Втори дом освен с парите се свързва и с ценностната система, която всякак има отношение към възпитанието, но не само

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3661 -: Юли 29, 2010, 01:02:38 pm »
Тук коригирам една грешка от тотална заплеснатост към момента. :mellow:

При мен е Юпитер - управителят, но по-голямата част от 2 дом е заета от Козирог, Сатурн също си го броя за управител. Сатурн е в 9 дом и това показва отношението му към материалните ценности до известна степен. Сатурн казват е голям материалист и скъперник, но не би, той е и този, за който парите не са самоцел, а възнаграждение за упорит и честен труд, справедливо при това, нищо повече. А като се има предвид, че той отговаря и за ограниченията, може да се тълкува и като да свива желанията на човека по отношение на имущество, кеш, всичко, което те обогатява по някакъв начин материално. Тоест нещо като отказ от него.      
« Последна редакция: Юли 31, 2010, 08:54:00 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #3662 -: Юли 29, 2010, 01:06:48 pm »
При мен е Юпитер - управителят, но по-голямата част от 2 дом е заета от Козирог, Сатурн също си го броя за управител.

И при мен е Сатурн ;D, но вътре са Юпитер и Венера
« Последна редакция: Юли 31, 2010, 10:33:03 pm от abroad »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3663 -: Юли 29, 2010, 02:03:28 pm »
Вкъщи е пълно с гоблени, навсякъде по стените. Щото сме си Ут сЙело.  ;D

Ти не ме отразяваш нещо  :P. Аристократично е това, бе, килимитИ по стИнитИ, нИ Йе селскУ. :P
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3664 -: Юли 29, 2010, 02:13:33 pm »
При мен е Сатурн - управителят, но по-голямата част от 2 дом е заета от Стрелец, Юпитер също си го броя за управител.

И при мен е Сатурн ;D, но вътре са Юпитер и Венера

Сатурн ще да е, момичета. И при мен, и при Вижън има такъв, малко надут Сатурн, но не е въпросът тук във втори дом и ценностите, а според мен е въпрос на собствена самооценка - Сатурн, ако е силен и "напнат", независимо къде е, дава съмнения в себе си дор до комплексарщина. Тъй че, често нашто не е "от възпитание", а от неудобство и самоподценяване. До сдобиване със самочувствие и реална самооценка се стига негде след възврата, ама и пак не всекогаш.  :P

обикновено се накланяш по тази плоскост, ако в даден момент се окаже, че разчиташ само и единствено на себе си, независимо по волята на обстоятелствата или по собствена
Е, и пак не е съвсем така. Аз от доста време си разчитам на себе си, включително и родата разчита на мен. Но ако го закъсам, обикновено си намирам допълнителна работа или странични проекти, не отварям дума за по-висока заплата с шефовете. Чакам сами да се сетят :34:.  Но е факт, че винаги в нужния момент е изскачала допълнителна работа и страничен доход - не като подарък, трябва да си работя за парите, но все се отваря парашута. Това сигурно е проявлението на наталния ми Юпитер в осми. От лотария не печеля, но да си изработя парите ми се дава ;)
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3665 -: Юли 29, 2010, 02:24:50 pm »
Но е факт, че винаги в нужния момент е изскачала допълнителна работа и страничен доход - не като подарък, трябва да си работя за парите, но все се отваря парашута. Това сигурно е проявлението на наталния ми Юпитер в осми. От лотария не печеля, но да си изработя парите ми се дава ;)

И при мен е така общо взето. Дава ми се възможност да си изработя парите с труд или с повече труд, но никога не ми е идвало нещо от друг човек, нито пък по лесния начин. А уж имам Луна в 8 дом, Юпитер в Телец /У2/ в 7 дом и тригониращ Нептун близо до К2 /У4/. Не съм наследявала бизнеси, пари наготово и социален статус от родителите си, не съм имала и голяма подкрепа от тях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3666 -: Юли 29, 2010, 02:26:54 pm »
Вкъщи е пълно с гоблени, навсякъде по стените. Щото сме си Ут сЙело.  ;D

Ти не ме отразяваш нещо  :P. Аристократично е това, бе, килимитИ по стИнитИ, нИ Йе селскУ. :P

представете си средновековен замък. построен от дялан камък и дърво. високи бойници, каменни стълбища, огромни каменни камини в залите... и невероятно ръчно тъкани килими по стените като пана за декорация... наричали са ги килими, защото са били огромни - просто са отговаряли на големината на помещенията и освен това в помещения изградени само от камък можете да си представите какъв студ е, а тогава едва ли е имало варианти на изолации както в момента  :P ...

в наши дни има гоблени, защото са малки, но пак са ръчно шити, а са малки, защото жилищната площ в съвременноста е малка. все пак направете си сами сметката между една бална зала и нашите съвременни холове  :P

на същия принцип са и рамките на картините. в следвоенна Англия /вижте филмите/ в английските имения всички картини и гоблени са били с рамки около 15-20см ширина на летвите, а сега стандартите са други, защото големината на помещенията драстично са намалели...  и естествено подовите покрития /килимите специално/ явно заместват ръчно тъканите пана от стените, защото подовете в момента са бегло подобие на старовремските стени /става въпрос за големина/, човешкият стремеж към красота няма да изчезне и съответно се търсят варианти...

затова не виждам нищо смешно в "килимите" по стените, но само когато се касае за замъците... иначе просто е смешно в малка стая да го пляснеш на стената...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

« Отговор #3667 -: Юли 29, 2010, 06:14:40 pm »

Сатурн ще да е, момичета. ....................... а според мен е въпрос на собствена самооценка - Сатурн, ако е силен и "напнат", независимо къде е, дава съмнения в себе си дори до комплексарщина. Тъй че, често нашто не е "от възпитание", а от неудобство и самоподценяване. До сдобиване със самочувствие и реална самооценка се стига негде след възврата, ама и пак не всекогаш.  :P

Сатурн забавя и самоутвърждаването не идва даром по родова линия, или по слухове на очевидци, а след много лишения, дисциплина и положени усилия. Вероятно си права, особено когато говорим за силен натален Сатурн, или всъщност само тогава.

Но ако го закъсам, обикновено си намирам допълнителна работа или странични проекти, не отварям дума за по-висока заплата с шефовете. Чакам сами да се сетят :34:. 

Тук пак опираме до горното. Заплащането не е обвързано с паричните ти затруднения, а с реалната работа, възможности, умения, които можеш да предложиш...
В тая връзка се сетих за аргумента, с който преди години ЧР отказа повишение на заплатата на колежка, цитирам "Тя си има, съпругът й е богат" :33:, без никакви други реални предпоставки да това..

*

Uran

• 6041
« Отговор #3668 -: Юли 29, 2010, 06:32:49 pm »
 Аз също немога да искам пари. Незнам дали е от Сатурн.

Един интересен сайт със снимки.
http://blogs.denverpost.com/captured/2010/07/26/captured-america-in-color-from-1939-1943/

« Отговор #3669 -: Юли 29, 2010, 10:59:35 pm »
Секундарника на будилника ми е паднал, но часовника работи. Втори часовник се поврежда за два месеца  :-\  :rolleyes:
...и лека нощ...:bedtime2:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #3670 -: Юли 29, 2010, 11:59:32 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 09:06:56 am от kris »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3671 -: Юли 30, 2010, 12:30:56 am »
Тц тц Крисчъне,заради твоя подпис сега ми се приядоха пуканки  :( ;D

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #3672 -: Юли 30, 2010, 12:34:35 am »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 24, 2013, 01:22:46 pm от kris »

*

Vision

• 3523
« Отговор #3673 -: Юли 30, 2010, 03:22:09 am »
Ами ти пък що не им напишеш едно любезно писмо, за да им се извиниш, че не си отишла миналия път, като им обясниш ясно и подробно защо точно не си успяла. Сериозните фирми уважават такова отношение и винаги откликват положително на него. Пък, каквото стане.
Покрай отдавнашния ви спор с Кайли за работата, търсенето, българските работодатели и унижаването и т.н., осъзнах нещо в професионалния ми опит до сега. Аз не мога да преговарям за по-голяма заплата или повече придобивки. Не мога, бе. За подчинените си мога, за увеличаване на бюджета за някой проект - и още как мога. За мене си - не. Глупаво и непрофесионално е, но е факт. Никога не съм питала за заплатата си, преди да почна някъде. Имало е и моменти, в които съм я разбирала след първия си фиш. Заплащането не е било никога причина да почна някъде работа. Не знам на какво точно се дължи това, защото имам всички предпоставки да не си оставям магарето в калта по натал. Мъжът ми примерно, който е Телец с Луна там, винаги си мери оценката за професионалните изяви през материалните стимули. Ако работи добре, значи трябва да получава адекватно за труда си възнаграждение. При мен не е така. Забелязах, че и при теб не е, та се зачудих от що ли е.

обикновено се интересувам за заплащането /в първият удобен момент/ и обичам да ме стимулират материално.. ;D но сега така стана..оказа се, че заплатата е доста добра, има и разни придобивки, така че правилно не съм се интересувала, явно интуитивно съм усетила, че ще е така и съм била спокойна..сигурно има връзка с луната в телец тогава, но много мразя да ми обещават, че ще ми вдигнат заплатата и да не го правят, напускала съм след такива изцепки, а ако е имало много извънредна работа, известно време мога да се напъна за чест и слава, но няма ли материално изражение, накрая се демотивирам и тегля една цветиста- за мерси не ме търси.. ;D
също от време на време се активизирам социално и започвам да се боря за придобивки, ако не бяха такава смешна история профсъюзите, сигурно щях да съм виден активист, но и без да съм формален такъв, винаги се репча на началството, за условията на труд и почивка предимно..и то точно за комфорта на средата- мога да извлека двойна работа, и то само за потупване по рамото пред строя, но след като прекарвам толкова време там, искам да има място, където да мога да се отпусна и да ми е удобно и уютно..мога много да разказвам за разни случки..умният работодател си личи по това, че разбира как, влагайки малко средства в подобряването на условията на труд и облагородяване на средата, получава в отговор ентусиазъм и по- добро качество на труд..както и нещо, което няма как да се купи с пари- това, хората да са щастливи да отдават труда си и да се сплотяват като колектив в почивките- няма толкова голяма нужда от прехвалените тим билдинги- направи една удобна кухня с всички екстри- общото хранене, приказките, вицовете, смеха струват толкова малко, но са незаменими..ето ти луната в телец.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Kaya

• 2893
« Отговор #3674 -: Юли 30, 2010, 08:19:37 am »
ей този въпрос  ми ееееееееееееее донякъде актуален
работя на 2 места малко преди луната да влезе прогресивно в близнаци сключих договор :  договор "европейски" и свързан с уж сигурни доходи- е това зависи  изцяло от работодателя и как той върти черните си каси- вярвам в това, което правя  там и това беше причината въобще да започна даже можех да правя много неща без пари и съм го правила..... е бясна съм и  последните  2 седмици  хич не ме виждат в офиса ( не че няма работа напротив и се сърдя на себе си, че я върша) не съм получавала заплата ( която намаля 3-4 пъти) от февруари

нищо не разбирам от пари, не ги усещам все едно не същетвуват :unsure:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3675 -: Юли 30, 2010, 08:23:38 am »

нищо не разбирам от пари, не ги усещам все едно не същетвуват :unsure:

ааааааааааа споко бе  :P  аз съм така откак съм се родила  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Uran

• 6041
« Отговор #3676 -: Юли 30, 2010, 09:40:10 am »

*

holanda

« Отговор #3677 -: Юли 30, 2010, 10:58:25 am »

егати дядото  ;D сестра ми се върна от морето и днес съседката /приятната дама/ звънна на вратата да я види.В този момент,дядото изневиделица се появи от асансьора ,за да си пита за бурканите  :rolf:

еййй,такъв упорит,сигурно Сатурна много му е дал  :lol:
ама пак ще се наложи да почака  ;D

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #3678 -: Юли 30, 2010, 08:16:46 pm »
Малко снимки от Международния фолклорен фестивал в Пловдив.
 Гости на този ден бяха Грузия и Украйна. Даже танцьорите от Украйна са от Танцов театър гр. Харков.   Вижте  тез украинки как са им седнали на вратовете. Дано не само на сцената да е така.

*

Uran

• 6041
« Отговор #3679 -: Юли 30, 2010, 08:38:01 pm »
На какъв транзит дължа съсипаното пране? Не ми се е случвало да боядисам бели дрехи, но днес "разкрасих" бельото в тъжен/мърляв гарибалден цвят.На всичко от горе от високата темп.-80* деформирах и контейнера за прах на пералнята. Марс и Уран ли са виновни?