Явно нещо ми прогресирало в Дева или наобратно на Девата напоследък, ама не ми се търси какво. Та, две настоятелни молби имам и с изключително неудобство :angry: ги простирам тук.
1. Обзорните теми са, за да седят някъде подредени и лесни за откриване обзорни материали - ценни теоретични статии, преводи и разработки, с които да си правим справка и т.н. Целта им не е да ни подканят към нечленоразделни възклицания от типа "Въх, че супер темичка", "Ай, че як тоз аспект!" и т.н. И също така не е там мястото да обсъждаме личните си карти, и колко те нямат нищо общо с написаното по темата.
2. Много ще бъда признателна, когато се копира нечий чужд пост, статия или мнение от друг форум тук, да се посочва поне източника, ако е от нечия книга - поне автора, че да знаем всички как да намерим цялата статия, дали си струва да търсим съответния автор и ако много пък ни се прище - да си прочетем в съответния линк цялата статия, за да схванем пълния контекст на казаното. Знам, че е трудно да се направи, но тук чета напоследък копи-пейст на дискусии от други форуми, в някои от тях виждам и свои и на други тукашни потребители мнения, които без контекста на съответното им рождено време и място, са абсолютно неадекватни. Похвални са усилията да съберем тук всичко интересно и ценно, което се върти из родното астропространство, ама е редно поне да посочваме отгде сме го свили. Нъл' тъй? Или не?